KESKIVIIKKO 05.03.14


KESKIVIIKKO 05.03.14
1. VIIKON keskimmäisestä päivästä näyttää tulevan aurinkoinen ja lämmin, heti aamulla mittari näytti 12 lämpöastetta nousten päivän mittaan 23 asteen tienoille, kuten Times of Israelin säätieteilijä ennustaa. Sää jatkunee aurinkoisena huomennakin lämpötilan noustessa 28 asteeseen. Perjantaina taivas puoliksi pilveilee lämpötilan laskiessa parin asteen verran, mikä jatkunee sapattinakin, mutta säätila pysytellee sopivan lämpöisenä kävelyretkiin. Lämpötilat: Jerusalem 14 -23; Tiberias 15 -26; Suolameri 20 -30, Eilat 17 -30 +C-astetta.
2. WASHINGTONIN puheet on pidetty ja nyt seurataan vain, miten erämaa vastaan vaeltajan huutoihin. Joel Rosenberg ihastelee Netanyahun (Bibi) puhetta siitä, että hän epäsuorasti siteerasi Toraan kehottaessaan PA:n arabeja valitsemaan elämän kuoleman asemesta. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka kansansuosio alkaa olla lähellä nollaa, totesi Bibin puheesta, että hän lausui siellä kuolemantuomion rauhanprosessille. Täytyy ihmetellä, minkävärisillä linsseillä hän katselee maailmaa, jotka värjäävät valon mustaksi. Abbasin neuvonantaja Nabil Abu Rudeinah, joka aikoinaan kuiskutteli Jasser Arafatin korviin, mitä tulee sanoa ja miten oman muistin jo pätkiessä, sanoi, ettei Bibin puhe sisältänyt mitään uutta, samaa kulunutta levyä vain pyörittää vaatien Abbasia tunnustamaan Israelin juutalaisvaltiona, mitä tämä ei voi tehdä. Ei mitään uutta elonmerkkiä siellä.
OBAMALTA Bibi sai sen verran merkkiä mielenmuutoksesta, että hän lupasi painostaa myös Abbasia osoittaakseen edes vähäistä joustoa ehdottoman jäykästä kannastaan. Abbas on katsonut, ettei hän menetä mitään toistaessaan vaatimuksiaan ja lisäten niihin uusia tilaisuuden tullen, mutta kasvattaa potentiaalista mahdollisuutta saavuttaa jotain. Toisaalta lienee totta sekin, mitä tarkkailijat ovat vakuuttaneet jo vuosien ajan, että nykyinen sopimukseton tilanne soveltuu PA/PLO:n johtajille erittäin hyvin, sillä oman valtion pyörittäminen ei ole mikään yksinkertainen asia. Ketä silloin syyttäisi, kun Israel ei ole enää kuvioissa samassa mitassa kuin nyt? Toiseksi rahaa virtaa maailmalta PA/PLO:n tileille, eikä niistä tarvitse tehdä tiliä kenellekään, ja tilisiirrot omille ja sukulaisten ulkomaisille tileille käy vaivattomasti. Ulkoisen painostuksen vuoksi PA:n täytyy pyörittää nukketeatteria antaakseen kuvan palestiinalaisesta uhrina, jota Israel sortaa mielin määrin.
BIBI matkustaa kahden päivän visiitille Kaliforniaan, tutustuen sen aikana Los Angelesissa tekeillä olevaan TV-dokumenttiin miehestä nimeltä Netanyahu: "Israel, the Royal Tour", jonka kehutaan käsittelevän koko maata, jota johtaa mies, joka sen parhaiten tuntee. Keskiviikkona Netanyahu matkustaa San Franciscon Bay alueelle tavaten siellä kuvernööri Jerry Brownin. Heidän tarkoituksenaan on allekirjoittaa sopimus yhteistoiminnan lisäämiseksi Israelin ja Kalifornian välillä, mukaan lukien vedensäännöstely, vaihtoehtoinen energia sekä maatalous ja cyber-turvallisuus, kuten Israelin Los Angelesin konsulaatti sanoo. Netanyahu vierailee myös Apple and WhatsApp tiloissa, jonka Facebook äskettäin osti, ja jonka vapaata viestittämispalvelua käytetään runsaasti Israelissa ja muualla maailmassa.
ISRAEL on korkean teknologian voimakeskus, ja monet sen jättiläisyritykset – Apple, Google ja Mikrosoft – ovat investoineet sille ostellen yrityksiä tai valvoen tutkimus- ja kehitystyötä. Netanyahu palaa Los Angelesiin keskiviikkona pitäen puheen Tolerance museossa. Kotimatkalle Bibi lähtee torstaina. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-heads-to-california, http://www.timesofisrael.com/without-getting-personal-netanyahu-hits-back-at-obama
3. MINNESOTAN edustaja Michedle Bachman totesi Family Research Center radiokanavalla,
että Amerikan juutalaiset ovat myymässä Israelin, kuten he tekivät v. 2008 ja 2012 äänestäessään Obamaa. "Juutalainen yhteisö antoi hänelle äänensä, kannatuksensa ja taloudellisen tukensa", hän kertoi Tony Perkinsille radio-ohjelmassa lisäten: "Viime viikolla 48 juutalaista lahjoittajaa, jotka ovat tärkeitä Obaman kannattajia, kirjoittivat kirjeen USA:n senaatin demokraattisille senaattoreille kehottaen heitä vastustamaan Iranin vastaisten sanktioitten lisäämistä.
Tämä on selvästi Israelin tärkeimpien intressien vastaista, Backman toteaa. "On ollut shokeeraava nähdä ja tarkkailla juutalaisia yhteisöjä, jotka näyttävät tehneen tärkeimmäksi tehtäväkseen tukea presidentin poliittisia prioriteetteja ja poliittista kunnianhimoa vastoin Israelin tärkeimpiä intressejä". Hän toteaa lopuksi: "He ovat myyneet Israelin".
SLATE.com kertoo, miten Backman totesi haastattelijalleen lopun aikojen olevan tulossa, kuten Raamattu ilmoittaa. Hän sanoo Obaman Israelille tekemien uhkausten todistavan sen. "Maailman kansat nousevat Israelia vastaan, ja Raamattu painottaa "kaikki kansat". Yhdys-valloilla ei ollut tätä kokemusta paitsi Obaman presidenttikaudella kieltäen USA:n tuen Israelille". Obamaa äänesti 2012 vaaleissa 70 % USA:n juutalaisista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178138#.UxbG7UBsNDQ
4. PÄÄMINISTERI Netanyahun lupaaman 104 palestiinalaisvangin vapauttamisen viimeinen erä 26 terroristia, heidän mukanaan Israelin arabeja, on sopimuksen mukaan toimitettava 28. huhtikuuta. Israelissa on jo alkanut kova keskustelu siitä, onko koko Israelin tuomio-istuimissa eripituisiin vankeusrangaistuksiin tuomittujen terroristien ja murhamiesten vapauttaminen yleensä mielekästä ja maan intressien mukaista. Viimeinen erä on itse asiassa 32, koska edellisessä operaatiossa 31. joulukuuta Israel päätti vapauttaa kuusi vankia, jotka eivät olleet PA:n esittämässä alkuperäisessä ennen Oslon sopimusta tuomittujen listassa. Eli siis PA päättää lopulta, ketkä vapautetaan, ketkä ei.  
TERRORINUHRIEN järjestön Almagor johtaja Meir Indor on jo aloittanut Knessetin jäsenten painostamisen, jotta he vastustaisivat terroristien vapauttamista huhtikuun 28. päivänä, etenkin Israelin arabien osalta. Almagor yritti sitä jo heinäkuussa, jolloin Knesset päätti 104 terroristin vapauttamisesta, mutta ilman tulosta. Indor sanoo, että hänen laskelmiensa mukaan Netanyahulla ei ole enää enemmistöä neljännen erän vapauttamiseksi. Hän sanoo, että terroristien vapauttaminen on hyvin vaarallinen symboli, mitä ei voi hyväksyä. PA:n puheenjohtaja Abbas on havainnut tämän sopivaksi keinoksi painostaa ja hämmentää Netanyahua, ja vaatii nyt lisää terroristeja vapautettaviksi voidakseen sen varjolla suostua Kerryn kehyssuunnitelmaan, esim. neuvottelujen jatkamiseen huhtikuun jälkeen. Indoor kysyykin aiheellisesti: Mitä me terroristien vapauttamisella saavutimme?
MEIR INDOOR sanoo, että nyt vapautettaviksi määritellyt ovat vaarallisimpia Israelin arabeja, joiden hän sanoo olevan nyt Netanyahun toimesta PA:n suojelun alaisina. Miksi sitten asentaa huippukalliita turvallisuusaitoja, jos terroristeja vapautetaan omalle maalle? Hän sanoo, että meillä on todella ongelma John Kerryssä, jonka hän toteaa Yaalonin tavoin olevan pakkomielteen alainen syyttäen amerikkalaisia kaksinaismoraalista viitaten USA:n vastustukseen Afgaaniterroristien vapauttamiseen edes mainitsematta Jonathan Pollardia.  Israelin arabikansanedustaja Ibrahim Sarsour, joka puoltaa Pollardin vapauttamista, toteaa, ettei Netanyahu voi päästä tästä kuin koira veräjästä, sillä hänen täytyy toteuttaa lupauksensa, vaikka se olisi kuinka vastenmielistä.  http://www.timesofisrael.com/a-struggle-over-israeli-terrorists-as-final-release-looms
5. VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin vakuuttaa, etteivät Krimin niemimaan miehittäjät ole venäläisiä joukkoja vaan paikallisia asukkaita. Lievittääkseen jännitystä ja seuratakseen länsimaiden reaktioita hän antoi komennon Ukrainan rajan läheisyydessä oleville joukoilleen siirtyä pysyviin parakkeihinsa. Vastaillessaan journalistien tekemiin kysymyksiin 4.maaliskuuta Putin sanoi Krimin niemimaalla toimivien joukkojen olevan paikallisia miehiä, jotka ovat pukeutuneet venäläisiin sotilaspukuihin ilman henkilö- tai muita tunnuksia.
DEBKAFILE kertoo omiin tietolähteisiinsä perustuen, että Krimillä lentokenttiä ja muita strategisesti tärkeitä kohteita miehittäneet joukot ovat nopean toiminnan erikoisjoukkojen prikaati 22 Rostovin kaupungista Venäjän eteläosassa, jonne myös syrjäytetty presidentti Viktor Janukovitz kuljetettiin. Toinen Krimillä toimiva venäläisjoukko kuuluu DF:n mukaan Stravropolin erikoisjoukkojen 25 rykmenttiin. Tässä kaupungissa turvallisuusjoukot pidättivät terroristin, joka oli matkalla Sotshin talviolympialaisiin itsemurhaiskua varten.
PRESIDENTTI Putin sanoi journalisteille, ettei sodan vaara pelota häntä, koska ei ole mitään sotaa. Hän kuitenkin painotti, että hän katsoo itsellään olevan oikeuden suojella Ukrainan itäosissa asuvia venäjää puhuvia ukrainalaisia, mikäli heitä uhataan. Hän sanoi länsimaiden uhkaavien sanktioiden olevan kaksipuolisia ja aiheuttavan ongelmia muualla. Hän vakuuttaa Venäjän vastaavan niihin. EU-maat saavat 40 % kaasustaan Venäjältä Ukrainan läpi kulkevien putkien kautta. http://www.debka.com/article/23726/Putin-Not-Russian---but-local-forces-took-control-of-Crimea-DEBKAfile-They-are-Russian-special-forces
USA:n ulkoministeri John Kerry lensi kiireesti Washingtonista Kiovaan saadakseen oman näkemyksensä tilanteesta. Hän lupasi 1 miljardia USD Ukrainan uudelle hallitukselle, mutta oli muuten varsin lyhytsanainen median edustajille. Venäjä syyttää, että Ukrainan kriisi on USA:n suunnittelema ja rahoittama, missä miljardööri George Soroksella on sormensa pelissä. Kiina on myös investoinut runsaasti Ukrainaan, minkä johdosta sillä on omia intressejään seuratessaan tilanteen kehitystä. http://theeconomiccollapseblog.com/archives/russia-and-china-stand-in-agreement-on-ukraine-and-that-is-very-bad-news-for-the-united-states, http://countdowntozerotime.com/2014/03/04/in-2011-russian-astrologers-predicted-that-wwiii-would-begin-either-during-the-2014-winter-olympics-or-5-days-after-the-games-end
6. IDF:n sotilaat surmasivat kaksi terroristia, jotka olivat asentamassa pommia Israelin ja Syyrian välisen turvallisuusaidan varteen Golanin kukkuloilla. Sotilaat havaitsivat miesryhmän lähestyvän aitaa keskiyöllä avaten tulen ryhmää kohti sekä kevyillä aseilla että tykistötulella. IDF:n arvion mukaan pommitusyritys oli Hizbullahin järjestämä, sillä sen pääsihteeri Hassan Nasrallah uhkasi kostaa IAF:n väitetyn ohjusiskun sen tukikohtaan ja autokolonnaan Libanonin itäoassa lähellä Syyrian rajaa.  IDF:n sotilaat eivät haavoittunet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178140#.Uxbn0kBsNDQ







Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019