TIISTAI 16.04.13


TIISTAI 16.04.13

1. TÄNÄÄN tiistaina 16. huhtikuuta, jolloin Israel viettää itsenäisyytensä 65. syntymä-päiväänsä, taivas on paksussa pilvessä, sateita on tullut monin paikoin, ilma on suttuinen ja viileä, lämpötila Jerusalemissa 10 – 15 astetta, kuten myös huomenna. Viikonlopuksi sateet vähenevät, mutta lämpötila pudonnee vielä asteen tai pari. Rannikolla lämpötila on yleensä viitisen astetta korkeampi, Eilatissa ja Suolamerellä 5-10 astetta lämpöisempi. Koska juhlapäivä alkoi eilen auringon laskiessa, lehdet eivät tänään ilmestyneet, mutta uutistoimistot välittävät uskollisesti tuoreimpia uutisaiheita pitkin maailman sivua. Sateiden johdosta itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia on jouduttu peruuttamaan tai siirtämään suojattuihin tiloihin. Täten IDF:n suuret juhlallisuudet maan pohjoisosassa jouduttiin peruuttamaan.

Kuten Eitan Haber toteaa ynetnews.com artikkelissaan, vielä 85 vuotta perustamisensa jälkeen Israelin valtion säilyminen ”elävien maassa” on edelleen kiistanalainen muslimimaitten pyrkiessä etsimään keinoja tämän häpeätahran pyyhkimiseksi pois pyhältä arabimaalta, jossa se pelkällä olemassaolollaan muistuttaa muslimeja hävityistä taisteluista pientä itsepäistä maapalasta vastaan, joka on kuin valloittamaton saari muslimimeressä. (see of islam)
Mutta maailman juutalainen kansa elää, vaikka vain alle puolet siitä on seurannut tekijänsä kehotusta muuttaa heille luvattuun omaan maahansa, jossa vuosituhansia sitten sen esi-isät taistelivat maan ottamiseksi haltuunsa, perustaen aluksi kovin hajanaisen, mutta myöhemmin Davidin ja Salomon kuninkuuden aikana yhdeksi alueen mahtivaltioksi nousseen monarkian, joka vaihtelevalla onnella taisteli olemassa olostaan toistuvaista tuhoamisyrityksistä huolimatta, mutta joka lopulta Rooman imperiumin toimesta karkotettiin v. 70 ja täydennettiin v. 135 kaikkialla maailmaan, eikä liene maailman maata, jossa ei asuisi juutalaisia.
Tänään Israelin maa juhlii syntymäänsä. Pienestä koostaan ja vähäisistä luonnonvaroistaan huolimatta se on pystynyt nousemaan monilla aloilla maailman kärkimaihin, vaikka rauha naapureittensa ja ulkovaltojen kanssa onkin liukastellut käsistä hyvistä yrityksistä huolimatta.

2. LÄNTISTEN  maitten uskotellessa itselleen ja kaikille, jotka vain haluavat kuunnella, että maailman asiat suoriutuisivat ja ongelmat poistuisivat hetkessä, jos vain Israel suostuisi alistumaan palestiinalaiseksi itseään kutsuvan kansan johtajien päättömiin vaatimuksiin keskustelujen aloittamiseksi ”pysyvästä rauhasta ja lopullisesta sopimuksesta kahdesta valtiosta, jotka elävät onnellisina ja rauhassa rinnakkain ilman vihaa ja kostonhimoa”, Israel joutuu vielä 65 vuotta syntymänsä jälkeen taistelemaan olemassa olostaan.
Tämä länsimaiden johtajien sokea piste on elättänyt kaiken maailman arafatien ja abbasien katteettomia toiveita ja vaatimuksia niiden toteutumisesta, kunhan vain pysytään lujina ja välistä muistutetaan pommi-iskuilla viattomia siviilejä, naisia ja lapsia vastaan. Heidän kehittämänsä petosjärjestelmä on toiminut hyvin: Esittäytyä sorretun kansan edustajana saadakseen maailman myötätunnon ja US dollarit, joista suuri osa kääritään omaan taskuun, mutta samaan aikaan räjäytellään busseja ja ravintoloita taivaan tuuliin Israelissa ja muualla.

MUISTUTUKSENA tästä länsijohtajien vinoutuneesta käsityksestä aamun uutiset kertovat kolmesta pommi-iskusta Yhdysvalloissa Bostonin maratonjuoksun aikana. Kaksi pommia räjäytettiin maratonjuoksun maalialueen lähellä, kolmas pommi räjäytettiin John F Kennedyn kirjastorakennuksessa, joka syttyi tuleen. USA:n viranomaiset ovat täysin ”äimän käkenä” ihmetellen, kuka tällaisen hirmuteon on voinut tehdä ja miksi? Israelia siitä tuskin voidaan syyttää, eivät juutalaiset maratonia keksineet, kreikkalaiset sen kehittivät.

Bostonin maratonin pommit räjäytettiin vajaan sadan metrin päässä toisistaan, ilmeisen tarkoituksellisesti koordinoidulla tavalla juoksualueella, jossa n. 17 000 juoksijaa pyrki ponnistelemaan 26.1 mailin pituisen katuradan loppuun saakka. USA:n viranomaiset ovat tällä kertaa määritelleet iskut terrori-iskuiksi ilman viivytyksiä. Motiivia iskuun ole vielä keksitty, eikä mikään ryhmittymä ole ottanut kyseenalaista kunniaa iskuista.
Äidit pyrkivät peittelemään lastensa silmiä, etteivät he järkyttyisi kauheista näkymistä vapaa-ehtoisten ja lääkintähenkilökunnan kantaessa verisiä ja jalkansa menettäneitä juoksijoita avustustelttoihin, joita oli pystytetty radan varteen nääntyneiden juoksijoiden hoitamiseksi.
Lähitalojen ikkunoiden lasiruutuihin oli muodostunut suuria aukkoja paineaaltojen vaikutuksesta, jopa kolmansiin kerroksiin asti.
Sairaalalähteen mukaan 134 ihmistä tuotiin hoitoon, heistä 15 kriittisessä kunnossa. Juoksijoista yli 17 000arvioidaan päättäneen juoksun, mutta tuhansia oli vielä taipaleella.  http://www.timesofisrael.com/death-toll-in-boston-bombing-now-3-police-say/

2. EGYPTISSÄ satiirisena TV-juontajana ja johtajana tunnettu Bassem Yousuf oli laatinut islamin äärimmäisyys-ideologiaa edustavan esityksen, jossa hän julisti katsojille kuuluvansa siihen ”yli-rodulliseen kansaan, joka Egyptiä johtaa, sillä muuten ei olisi selitettävissä sen sadevettäkin puhtaampi ominaisuus”: ”Tunnustan täten kannattavani täysin kaikkea, mitä Muslimiveljeskunta edustaa”, hän sanoi samalla taustalla seinälle heijastetun Muslimiveljeskunnan symbolin noustessa esiin, jota seurasi toinen, joka osoittautui natsi-symboliksi juontajan nostaessa kätensä natsitervehdykseen. Hänen TV-esityksiään verrataan Amerikan Jon Stewartin Daily Show-ohjelmaan.

YOUSUF selitti tunnustustaan, että ”loppujen lopuksi, he ovat johtajiamme, ja mitä muuta heiltä voisi odottaakaan kuin puhtautta ja totuutta” selittäen: ”Muslimiveljeskunta on ylivertainen rotu, mikä selittää sen. ettei kukaan muu kuulu islamiin. Se on arjalainen rotu, yli-vertainen rotu, joka on oikeutettu hallitsemaan meitä, nousta ylitsemme ja juoksuttaa jalkojaan selkämme yli. Se on rotu, jolle on annettu hallintavalta ylitsemme, pysymään tahrattomana ja puhtaana, eikä se siten voi avioitua kanssanne”.
Yousuf selitti, ettei Muslimiveljeskunnan geeniperintö tule ilmaiseksi, joten älä vastusta, vai oletko hullu. Oletko valmis? Pysy hiljaa äläkä ylitä rajojasi, he ovat johtajianne”.
Yousuf päätti esityksensä kiinnittämällä Hitlerin kaltaisen huuliparran ylähuuleensa nostaen kätensä natsitervehdykseen julistaen: ”Heil Muslimiveljenkunta”.

3. HAMAS hajotti osan UNESCO:n maailman perinnekohteeksi julistamasta muinaisesta satama-alueesta Gazassa selittäen, että alue tarvitaan sotilaalliseksi harjoitusalueeksi.
Hamasin aseellisen siiven Izza din al-Qassam päätti laajentaa sotilaallista koulutuskenttäänsä tasoittaen osan muinaisesta Anthedonin satamasta Välimeren rannalla, kuten Al-Monitor web-sivu raportoi. Satama-alue rakennusten raunioineen löydettiin 1997 ja vuonna 2002 UNESCO julisti sen maailman perinnekohteiden luetteloon. 3000 vuotta vanhalta satama-alueelta löydettiin mosaiikkilattioita ja pylväiden jäännöksiä roomalaiselta, bysanttilaiselta ja islamilaiselta kaudelta.
Hamasin turismiministeriön edustaja totesi, että ”koska alueella on pulaa maasta, siksi me kunnioitamme halua ottaa maata käyttöön kiireellisen tarpeen tyydyttämiseksi”. Hän sanoi ministeriönsä suostuneen muiden osapuolien kanssa esitettyyn harjoitusalueen laajentamiseen selittäen, että alue täytetään hiekalla, etteivät maan alla olevan monumentit vaurioidu millään tavoin. Muhammad Khela, Hamasin turismiministeriö sanoi, etteivät he voi erottautua Palestiinan vastarintatoiminnasta. ”Jos UNESCO olisi suorittanut kaivauksia satama-alueella, sitä ei olisi voitu ottaa muuhun käyttöön”.
YK:n monitorijärjestö sanoi UNESCO:n pääsihteerille Irina Bokovalle lähettämässään kirjeessä, josta meni kopio EU:n ulkomaanasioitten johtajalle Catherine Ashtonille: ”UNESCO:n päätös hyväksyä Palestiina järjestön jäseneksi 2011 oli oikeutettu, jotta se voisi turvata muinaismuistojen turvaamista sen alueilla, mikä johti USA:n eroamiseen järjestön rahoittamisesta puolittaen sen avustusten määrän. Nyt Hamasin muutettua UNESCO:n hyväksymän kohteen sotilasalueeksi – joka on kulttuurin vastakohta – UNESCO:n hiljaisuus kyseisessä asiassa kyseenalaista järjestön uskottavuuden”. http://www.timesofisrael.com/hamas-bulldozes-unesco-heritage-site-for-terror-base/

4. IDF:n komentaja Benny Gantz totesi Voice of Israel haastattelussa, että jos Iranin tilanne pahenee nykyisestään eikä näytä siltä, ettei mikään muu maa ole halukas tulemaan mukaan, IDF tulee toimimaan yksin. Hän vakuutti, että IDF pystyy suoriutumaan tehtävästä yksinkin. Hän sivuutti kysymyksen, onko ristiriitaa poliittisen ja sotilaallisen päätöksenteon välillä todeten, ettei hän kutsu sitä ristiriidaksi, vaan keskusteluksi eri vaihtoehdoista.
Hän ilmaisi tyytyväisyytensä suhteellisen pitkästä rauhan kaudesta Gazan kanssa todeten, että jos rauhallinen kausi jatkuu, Gaza voi elää rauhassa, mutta ”jos vihollisuudet alkavat uudelleen, IDF joutuu uusimaan operaationsa eikä epäröi käyttää kaikkia potentiaalisia keinojaan tehtävänsä suorittamiseksi tavalla, mikä aiheuttaa suurta tuskaa Gazassa”.
Korkea iranilainen upseeri kenraali Mohammed Hejazi toisti Iranin johtajien usein esittämät uhkaukset, että Iranin armeija pystyy tuhoamaan Haifan ja Tel Avivin maan tasalle. Hän vakuutti, että ylin kaitsija Ali Khamenei on täysin tietoinen Iranin kyvystä esittäessään uhkauksia vastata Israelin esittämiin uhkavaatimuksiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/167167#.UWz8QWJHT-k

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021