PERJANTAI 01.02.13


PERJANTAI 01.02.13

1. UNHRC, YK:n alainen ihmisoikeusneuvosto, antoi taas yhden Israelia koskevista lausunnoistaan, jota ei voi kukaan normaalijärjellä varustettu ihminen hyväksyä kummastelematta siitä päättäneiden mielenterveyden tilaa. Tämä järjestö, joka perustettiin valvomaan ja seuraamaan ihmisoikeuksien toteutumista maailmassa ja antamaan siitä ohjeita ja lausuntoja, on osoittautunut joutuneensa käsittämättömän yksipuolisen ja määrätyn poliittisen ajattelukuvion ja -ryhmän vangiksi, mikä estää sitä näkemästä asioita objektiivisesti. Lisäksi sen päähuomio kohdistuu Israeliin ja sen harjoittamaan rakennus- ja asutustoimintaan maassa, joka sille annettiin kansainvälisillä sopimuksilla ja päätöksillä.

UNHRC:n torstaina julkistamassa lausunnossa sanotaan mm. ”Israelin tulee neljännen Geneven konvention artiklan 49 mukaisesti lopettaa kaikki ”setlementtitoiminta” ilman ennakkoehtoja. Sen tulee välittömästi aloittaa valmistelut kaikkien ”setlerien” vetäytymis-prosessista miehitetyiltä palestiinalaisilta alueilta.”

ISRAELIN entinen ulkoministeri antoi välittömästi tulikivenkatkuisen lausunnon: ”YK:n ihmisoikeusneuvosto antoi taas kerran todisteen, ettei sen nimellä ja toimintatavoilla ole mitään yhteyttä keskenään”, sanotaan eronneen ulkoministeri Avigdor Libermanin laatimassa vastineessa ja todetaan edelleen, ettei UNHRC osoita mitään kiinnostusta Syyriassa tapahtuviin massamurhiin. ”Ainoa asia, mistä tämä neuvosto on kiinnostunut, on pyrkiä vahingoittamaan Israelia”, hän kirjoitti virallisella web-sivullaan.
Lieberman totesi antaneensa - toimiessaan vielä Israelin ulkoministerinä - ministeriölle ohjeet kaikkien suhteiden katkaisemiseksi UNHRC:n kanssa. Hän lisäsi todeten, että aiemmin USA, Kanada ja EU ovat kritisoineet UNHRC:n jatkuvia Israelin vastaisia toimia suhteettomina.
Hän jatkoi edelleen: ”Ei ole mitään syytä vastata neuvoston kieroutuneeseen raporttiin juutalaisesta rakentamisesta Juudeassa ja Samariassa. Me rakennamme ja tulemme asumaan omassa maassamme, ja he jatkavat yrityksiään sionistisen toiminnan vahingoittamiseksi vastuuttomilla raporteillaan, joiden oikea paikka on historian roskakasassa.”

ISRAELIN ulkoministeriön tiedottaja Yigal Palmor sanoi ministeriön virallisessa lausunnossa: ”Ihmisoikeusneuvosto on valitettavasti leimannut itsensä systemaattisesti yksipuolisella ja kieroutuneella suhtautumisella Israeliin. Tämä viimeinen raportti on taas yksi todiste siitä.”
YK uusi jokin vuosi sitten aiemman ihmisoikeuskomitean antaen sille nimen ”neuvosto”
samalla uskotellen, että aiempaa komiteaa vastaan esitetyt syytökset yksipuolisuudesta ja poliittisesti värittyneistä lausunnoista muuttuvat  sen myötä. Käytännössä UNHRC on jos mahdollista osoittautunut vieläkin kieroutuneemmaksi Israelia vastaan. Valtaosa sen lausunnoista käsittelee Israelia ja sitä hyvin yksipuolisesti ja vihamielisesti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164790#.UQtPumJHT-k

2. ISRAELIN ilmavoimien väitetyt keskiviikon vastaisen yön aikana tekemät ilmaiskut Syyrian alueella puhuttavat median edustajia, mutta Venäjän ja Iranin esittämistä tuomitsevista vastalauseista huolimatta on edelleen epäselvää, mitä siellä tapahtui tietojen ristiriitaisuuksien vuoksi, eikä niiden vahvistaminen onnistu journalisteille asetettujen toimintarajoitusten vuoksi.
Israelilla on tietenkin ollut vahva motiivi ja kyky pyrkiä estämään Bashar Assadin armeijan tehokkaiden ohjusten ja massatuhoaseiden siirtäminen Hizbullahin tai muiden terrori-järjestöjen käsiin, ja se on useaan kertaan varoittanut toimivansa, jos tarvetta siihen esiintyy.
Eräs Assadin joukkoja vastaan taisteleva terrorijärjestö kertoi journalisteille, että hyökkäys Yarmaycan sotilaallista tutkimuskeskusta vastaan oli sen tekemä eikä IAF:n.
Hyökkäyksessä, joka teki huomattavaa tuhoa laitokselle, jossa valmistettiin kemiallisia aseita, kuoli kaksi ja viisi haavoittui Syyrian antaman lausunnon mukaan.

SYYRIAN armeijan yleisesikuntapäällikkö kenraali Ali Abdullah Ayoub sanoi sotilailleen tarkoitetussa lausunnossa, että sota Israelia vastaan jatkuu loputtomiin. Hän väitti Israelin asettuneen kapinallisten puolelle, jotka harjoittavat organisoitua terroria Syyrian kansaa vastaan.
ISRAEL ja Syyria ovat muodollisessa sotatilassa 1974 solmitusta aselevosta huolimatta, ja sopimus on pitänyt muutamasta viimeisten päivien rajaloukkauksista huolimatta. Itse asiassa se on ollut Israelin rauhallisin raja 1973 puolustussodan jälkeen.
Times of Israel artikkelin mukaan IAF:n koneet iskivät tutkimuslaitosta vastaan ja samalla hyökkäsivät myös rekkoja vastaan, jotka olivat lähellä laitosta. Syyria on kieltänyt aseitten ja ohjusten lähettämisen Libanoniin todeten, että isku kohdistui tutkimuslaitokseen.

LONTOOSSA ilmestyvä arabilehti Al-Quds Al-Arabi kertoi perjantain numerossaan Syyrialaisiin lähteisiin perustuen, että väitetyn IAF:n Syyriaan tekemän hyökkäyksen tarkoituksena oli testata Syyrian ilmapuolustusta ja valmiutta eikä pahemmin vahingoittaa Syyrian armeijan infrastruktuuria. Artikkelin mukaan laitoksen laboratoriot eivät kärsineet vahinkoa ilmaiskussa.
SYYRIA uhkasi torstaina Israelia vastatoimilla. Hizbullah tuomitsi ilmaiskun barbaarisena hyökkäyksenä. Iran, jolla on keskeinen puolustussopimus Syyrian kanssa, totesi Syyrian olevan oleellisen osan Israelin vastaista rintamaa ja uhkasi, että ilmaiskuilla tulee olemaan vakavat seuraukset Israelille ja erityisesti Tel Aviville. Iran on Hizbullahin ja Hamasin tärkein aseitten toimittaja. Tarkkailijat uskovat, ettei Hizbullah halua sotaa Israelin kanssa niin kauan, kuin Syyria on heikko sisäisten taistelujensa vuoksi.
Syyrian Libanonin lähettiläs Ali Abdul-Karim Ali vakuutti, että Damaskoksella on kyky yllättävään vastaiskuun. Hän kirjoitti Hizbullahin A-Ahd uutistoimiston web-sivulla, että vastuullisten viranomaisten vastuulla on valita paikka ja aika. http://www.timesofisrael.com/top-syrian-general-says-war-with-israel-will-never-end/

THE TIMES of ISRAEL henkilökunnan laatimassa artikkelissa analysoidaan IAF:n väitettyjä ilmaiskuja ja niiden vaikutuksia todeten, että jos ne jotain todistivat ainakin sen, että tästä voi tulla toimintaohje vastaavia tilanteita varten, vaikka Israel ei virallisesti myönnä tehneensä ilmaiskuja Syyrian alueelle. Artikkelissa todetaan, että testi osoitti IAF:n koneitten pystyvän läpäisemään Syyrian tutkavalvonnan, eli riski iskujen toistamiseksi tarvittaessa on osoittautunut niiden kautta saatuja tuloksia  pienemmäksi. Israel on erityisen kiinnostunut sekä Syyrian tunnetusti tehokkaista ohjuksista että ennen kaikkea sen suurista massatuhovarastoista, joiden se ei halua joutuvat Hizbullahin, al-Qaidan tai muiden terrorijärjestöjen käsiin. Siksi sen täytyy olla valppaana kaiken aikaa. Venäjällä on Tartusin laivastoasemansa suojana kuten sen edustalle ankkuroituneissa sota-aluksissaan tehokkaita tutkalaitteistoja, joilla se pystyy valvomaan laajaa aluetta Libanonissa ja Israelissa, ja niillä on uusinta mallia olevat torjuntaohjukset. Siksi IAF:n lentäjien on pystyttävä löytämään lentoreitit, joissa ne voivat lentää tutkakatveessa joutumatta ilmatorjunnan maalitauluksi. http://www.timesofisrael.com/syria-strike-may-be-the-shape-of-things-to-come/

3. USA:n syrjään vetäytyvä ulkoministeri Hillary Rodham-Clinton käsitteli hänen matkoillaan mukana olleille journalisteille järjestetyn pyöreän pöydän jäähyväistilaisuudessa kesken jääneitä maailmanpoliittisia kysymyksiä, joihin helmikuun 4. päivänä virallisesti ulkoministerin virkansa aloittava John Kerry joutuu paneutumaan. Tällaisia ovat Clintonin listan mukaan  Syyrian tilanne, Afganistan, josta USA ja liittoutuneet vetäytyvät 2014 lopussa, Iranin ydinase-haaveet, Pohjois-Korean ohjus- ja ydinkokeet, Intian ja Pakistanin kiristyneet välit, Kiinan ja sen naapureitten kiistat merialueiden valvonnasta, Egyptin sekava tilanne, Pohjois-Afrikan kehittyvä ääri-islamilainen valtaryhmittymä ja monia muita entisiä ja uusia ongelmia.
John Jerryn kädet tulevat olemaan täynnä töitä, joissa hänen todelliset kykynsä punnitaan.

HILLARY CLINTON varoitti, että Iran on huomattavasti lisännyt sekä erikoisjoukkojensa että aseitten toimittamista Syyrialle. Hän antoi ymmärtää, että Iran jatkaa päättäväisesti tavoivettaan vaikutusvaltansa vahvistamiseksi Syyriassa, jota se pitää tärkeänä renkaana shia-muslimien voima-akselin suunnitelmassaan, johon lisäksi kuuluvat Hizbullah ja Hamas sekä Irak, joka vielä etsii tietään Saddam Husseinin hallinnon kaatumisen jälkeen, mutta jossa Iranin vaikutusvalta tuntuu yhä selvemmin.
Clinton totesi, että Iranin ohella Venäjä voimistaa taloudellista ja diplomaattista tukeaan Assadin hallitukselle, vaikka se viime kesäkuussa suostui pyrkimään vallanvaihtoon Syyriassa maaliskuussa 2011 alkaneiden väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Hän väitti, ettei USA ole päättänyt avustaa Syyrian kapinallisia, mutta Chris Stevensin Benghazin matkan tarkoitus oli neuvotella asetoimituksista Syyrian kapinallisille, mitä Obama ei halua eikä voi tunnustaa.
IRANISTA Clinton varoitti ikkunan sulkeutumisesta neuvotteluratkaisun saavuttamiseksi. Presidentin vaalit pidetään kesäkuussa, ja silloin nähdään, ketä ajatollah Khamenei suosii. Hän vakuutti, ettei Obama ole luopunut sotilasiskuista Iraniin, mutta päätös on tekemättä. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=301759
4. UUTISOTSIKOITA
-          Irakilaisen lehden tietojen mukaan IAF:n isku sotilaallista tutkimuskeskusta vastaan keskiviikon vastaisen yönä aiheutti suuria menetyksiä laitosta suojaaville Iranin vallankumouskaartin erikoisjoukoille. Raportin mukaan ilmaiskut tehtiin 48 tuntia ennen sen julkistamista. Raportissa spekuloidaan edelleen, että iskut autosaattueita vastaan olivat hämäystä, joilla peitettiin F-16 koneiden iskut tutkimuskeskukseen, johon ammuttiin ainakin kahdeksan täsmäohjusta. Laitosta suojasivat sekä venäläiset asiantuntijat että 3 000 Iranin vallankumous-kaartin sotilasta, joita menehtyi ilmaiskuissa. Israel sai tarvittavat tietonsa  Hizbullahin ja Iranin sisään tunkeutuneilta agenteiltaan. Raportissa mainitaan, että Assad toimitti viime vuoden alussa kaksi tonnia sinappikaasua Hizbullahille, kuten myös aseita ja ohjuksia, joihin voidaan asentaa kemiallisten aseitten kärjet. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=301751
-          Presidentti Shimon Peres on saanut 82:n kansanedustaja suosituksen antaa hallituksen muodostaminen Benyamin Netanyahulle. Peres on saanut käytyä keskustelut kaikkien 12 puolueen edustajien kanssa. Virallinen Netanyahun nimittäminen hallitusmuodostajaksi tapahtuu sapatti-iltana. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=301728
-          Obaman USA:n puolustusministeriksi nimittämä Chuck Hagel joutui kongressissa jäsenten ristitulitukseen, jossa ruodittiin hänen aiemmin antamiaan lausuntoja aina vuoteen 2003 saakka, eikä siinä Israelia ja juutalaisia koskevat lausunnot ole sivuosassa. Hagel on joutunut vesittämään tai vetämään takaisin joitain räikeimpiä lausuntojaan. Eräässä ha moitti juutalaisten painostusryhmien valtaa USA:n hallituksessa, ja toisessa hän syytti Israelin pitävän palestiinalaisia kuin kotieläimiä karsinoissa. Kysymys lienee pohjimmaltaan Hagelin pinttyneistä käsityksistä juutalaisiin yleensä, eikä se ole positiivinen. Tässä hän jakaa Obaman käsityksen, mikä on voinut olla perussyy Hagelin valintaan saada mahdollisimman paljon hänen tavallaan ajattelevia lähipiiriinsä, etenkin, jos USA:n sisäinen kehitys muuttuu väkivaltaiseksi hänen sosialistisen maailmankuvansa toteuttamista vastaan USA:ssa. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=301692
-          Valkoisen Talon tiedottaja Jay Carney nikotteli journalistin kysyessä häneltä, ”yhtyykö hän Chuck Hagelin esittämään arvioon, että Iranin nykyinen hallitus on vapailla vaaleilla valittu ja laillinen”. Carney ei ollut varautunut kysymykseen pyytäen sen toistamista, eikä lopulta voinut vastata suoraan vaan todeten, että Iranin hallitus toimii poliittisesti vastoin USA:n odotuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164802#.UQuAW2JHT-k
-          Tanskalaiset kansanedustajat Geers Wilders ja Raymond de Roon vaativat YK:n lähi Idän erikoisreportterin ihmisoikeusasioissa Richard Falkin erottamista hänen räikeistä Israelin vastaisista lausunnoistaan johtuen sekä siksi, että hän vertaa Hamasin terrorijärjestön toimintaa siihen, miten hollantilaiset taistelivat natsien valtaa vastaan toisen maailmansodan aikana. He esittivät kahdeksan kysymystä, joissa Falkin pätevyys ja tasapuolisuus kyseenalaistetaan ja esittävät maansa ulkoministerin aloittavan välittömät toimet Falkin erottamiseksi. USA:n YK:n lähettiläs Susan Rice oli aiemmin kritisoinut Falkin totuuden vastaisia raportteja Lähi Idästä ja Israelista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164804#.UQuBc2JHT-k
-          Shin Bet ilmoitti torstaina, että se oli paljastanut ja eliminoinut Hebronissa toimineen Hamasin terrorisolun. Soluun kuului parikymmentä jäsentä, joiden tarkoituksena oli siepata sotilaita tai siviilejä, joilla olisi vaadittu Israelia vapauttamaan rikoksistaan tuomittuja palestiinalaisia vankeja. Solun perustaminen ennakoi Hamasin alueellisen hallinnon perustamista Hebronin alueelle. Heitä syytetään aseitten luvattomasta hankinnasta ja kätkemisestä sekä kuulumisesta terrorisoluun. PA:n poliisit, joita USA on kouluttanut ja aseistanut, eivät puutu terroristien toimintaan, päin vastoin monet sen jäsenistä ovat liittyneet niihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164801#.UQuDumJHT-k


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019