PERJANTAI 14.09.12


PERJANTAI 14.09.12

1. LIBYAN itäisen osan apulaissisäministeri Wanis el-Sharef sanoi, että hyökkäys keskiviikon vastaisen yön aikana USA:n konsulaattia vastaan Benghazissa toteutettiin mielenosoitusten peiton suojassa. Hän tarkoittanee tällä sitä, että hyökkäyksen alkuunpanijat ja suorittajat olivat määrättyyn ryhmään kuuluvia aktivisteja, joille oli annettu selvät ohjeet USA:n lähettilään Christopher Stevensin teloittamisesta. Al-Qaidan johtaja al-Sawahri antoi tiettävästi henkilökohtaisesti käskyn Stevensin surmaamisesta, kuten Debkafile toteaa artikkelissaan. Libyan hallituksen taholta kerrotaan, että turvallisuusjoukot ovat pidättäneet neljä henkilöä, joiden epäillään olleen mukana hyökkäyksessä, ja lupaa uusia pidätyksiä.

UUTISET tuon kohtalokkaan yön tapahtumista ovat edelleenkin epäselviä erilaisten versioiden liikkuessa uutisartikkeleissa, mutta näyttää ilmeiseltä, että turvallisuusmiesten joukossa oli henkilö, joka ilmaisi aktivisteille ns. turvallisen talon, jonne henkilökuntaa oli siirretty odottamaan evakuointia. Stevens ilmaisesti eksyi kaaoksessa erilleen muusta henkilökunnasta ja joutui väkijoukon käsiin, joka pahoinpiteli häntä ehkä tuntikausia, ja - kuten tiedot kertovat - muslimien tapaan raiskasi hänet äärimmäistä alistamista osoittaakseen,  ennen kuin lopulta surmasi hänet. Raiskausta, sekä naisten että miesten, käytetään arabien ja muslimien vankiloissa pidätettyjen tahdon murtamiseksi muiden kidutustoimien ohella. USA:n lähetystörakennusta suojaamaan asetetut vartijat olivat täysin avuttomia väkijoukkoja vastaan, ja he joutuivat aseistettujen aktivistien maalitauluiksi vielä haavoittuneina.

VÄKIVALTAISET mielenosoitukset ovat levinneet moneen Lähi Idän muslimimaahan, näkyvimmät ja eniten median huomiota saaneet Egyptin ja Jemeniin Libyan lisäksi.
Myös Israelissa muutaman kymmenen arabin joukko kokoontui Tel Avivissa USA:n lähetystön eteen osoittaakseen syvää paheksuntaansa islamia ja Muhammedia häpäisevästä vartti-tunnin mittaisesta filminpätkästä, jota ääriainekset käyttivät verhona väkivaltaisuuksiin USA:n lähetystöjä ja instituutioita vastaan.
Vaarallinen tilanne kehittyi myös Jemenin pääkaupungissa Sanassa, jossa mielen-osoittajat tunkeutuivat korkean turvamuurin yli lähetystön puutarhaan pyrkien sisälle siinä onnistumatta. He riistivät USA:n lipun rakennuksesta ja polttivat sen huudellen kuolemaa Israelille ja USA:lle, kuten tapahtui myös USA:n Kairon lähetystötalolla.
Jemenin turvallisuusjoukot ryntäsivät paikalle ajaen väkijoukot pois kyynelkaasua käyttäen 45 minuutin kaaoksen jälkeen. Väkijoukko kivitti rakennuksia rikkoen ikkunoita  ja polttaen vartijoiden käyttämän rakennuksen sekä sytyttäen autonrenkaita ja autoja tuleen.
Sekä Jemenin että Libyan presidentit esittivät anteeksipyynnön USA:n hallitukselle.

KAIROSSA mielenosoitukset jatkuivat edelleen torstaina ja pitkälle perjantain vastaiseen yöhön, mutta turvallisuusjoukot ja poliisit estivät väkijoukkoa pääsemästä lähellekään lähetystörakennusta. Kivittämistä tapahtui molemmin puolin. Lääkintäviranomaisten mukaan 224 ihmistä haavoittui, mukana poliiseja, mutta kuolonuhreilta vältyttiin.

2. ISRAELIN Egyptin lähettiläs Yitzhak Levanon muisteli Times of Israel toimittajalle Herzlian terrorin vastaisen konferenssin välitauolla, miten hänen johtamansa lähetystö joutui väkivaltaisen mielen-osoittajajoukon ruhjomaksi syyskuun 9. 2011, minkä johdosta lähetystö suljettiin, eikä uutta rakennusta tai lähetystötilaa ole avattu sen jälkeen.
Lähettiläs Levanon ei itse ollut silloin lähetystössä. Egyptiä silloin hallitseva sotilasjuntta SCAF lähetti paikalle sotilasosaston, joka pystyi evakuoimaan lähetystön henkilökunnan takaoven kautta joutumatta mielenosoittajien käsiin. Väkijoukko kuitenkin tunkeutui lähetystön tiloihin särkien kaiken ja hajottaen dokumentteja ja asiapapereita pitkin lattioita ja heitellen niitä ikkunoista kadulle. Koko Israelin lähetystön henkilökunta lennätettiin sotilaskoneella välittömästi Israeliin odottamaan tilanteen selkiintymistä, mitä odotetaan edelleen.

Yitzhak Levanon sanoo, että vuonna 1979 Israelin ja Egyptin välillä allekirjoitettu sopimus  rauhasta ja suhteiden normalisoimisesta toteutui vain Anwar Sadatin teloitukseen saakka lokakuussa 1981, mutta on sen jälkeen vähitellen rapautunut Mubarakin pitkän hallituskauden aikana, mikä on vain kiihtynyt Muslimiveljeskunnan noustua Egyptin johtoon. Levanon toteaa, ettei Muslimiveljeskunta ole kiinnostunut suhteiden normalisoimisesta Israelin kanssa.
Presidentti Mursi ei halua luoda kontakteja Israelin viranomaisten kanssa.
Siitä huolimatta Levanon kehottaa Israelin hallitusta avaamaan Kairon lähetystönsä uudelleen, jotta diplomaattisuhteita hoidettaisiin edes minimitasolla maitten kesken. http://www.timesofisrael.com/peace-deal-with-egypt-is-empty-says-ambassador-who-had-to-leave-cairo-after-mob-attack/

3. AL QAIDAN johtaja Ayman al-Zawahiri julkaisi torstaina videon, jossa hän ylistää 11.09.2001 WTC:n tuplatornien onnistunutta, ”siunattua” tuhoamista, jossa sai surmansa n. 3000 ihmistä. Maailman tunnetuimman terrorijärjestön johtaja kehotti samalla muslimeja puhdistamaan maansa kaikesta infidelien, sionististen ristiretkeläisten vääräuskoisten saastutuksesta ja vapauttamaan jokaisen tuuman muslimimaataan. Hän kehotti tekemään sen nyt, kun USA on heikko ja hampaaton.

Erityisesti hän kehotti muslimeja kaatamaan länsimaiden jättämät nukkehallitukset, kuten Saudi Arabian ja Gulfmaiden sheikkien johtamat Arabian niemimaalla.
Seuraavaksi hän kiinnitti huomionsa ”sionistien ristiretkeläisten” miehittämiin maahan Palestiinassa. Hän sanoo, etteivät nykyiset hallitukset pysty vapauttamaan palestiinalaisten maata ja Al-Aksa moskeijaa, koska ne usein toimivat yhteistyössä sionistien kanssa.

ZAWAHIRI vakuutti, että muslimikansa pystyy vapauttamaan muslimimaat ja varsinkin sen keskeiset osat kuten Palestiina sionististen ristiretkeläisten vallasta, mistä on osoituksena suurin koskaan USA:lle annettu isku WTC:n tornien tuhoamisessa.
Hän sanoo, että ”aika on kypsä islamin imperiumin (kalifaatin) perustamiseksi, joka hylkää sekularismin ja demokratian, ja joka uskoo muslimien veljeyteen ja yhteyteen muslimimaissa, joka hylkää kolonialistien keinotekoisesti määrittelemät rajat”. Tämän valtion hän katsoo voivan vapauttaa muslimimaat, jokaisen tuuman siitä, Kaukasuksesta Zanzibariin, Afganistanista ja Kashmirista Itä-Timoriin ja Filippiineille, sekä Turkestanista Andalusiaan. ”Tämän valtion velvollisuutena on vapauttaa Palestiina, eikä vain palestiinalaisten”.
Videon lopussa viitataan Amerikan juutalaiseen 71-vuotiaaseen Warren Weinsteiniin, joka on ollut muslimien vankina yli vuoden, pyytäen Obamaa vapauttamaan hänet. Videossa vaaditaan, että USA vapauttaa vankinsa ja lopettaa muslimimaiden pommitukset.
Loppukaneettina muslimeja kehotetaan aloittamaan pyhä sota, uudistamaan sankarillinen mujahideen oppi, suurten menetysten aiheuttamiseksi Allahin vihollisille. http://www.timesofisrael.com/hailing-blessed-911-attacks-al-zawahiri-tells-muslims-to-exploit-american-weakness-to-purify-their-countries/

4. PRESIDENTTI Obama sanoi espanjankielisen TV:n Telemundo haastattelussa, ettei hän voi viimeisten tapahtumien valossa kutsua Egyptiä ystävämaaksi, mutta lisäsi siihen kiireesti epävarmaan tapaansa, ettei hän pidä Egyptiä vihollisenakaan. Haastattelu pidettiin vajaa vuorokausi muslimimaissa ja varsinkin Egyptissä tapahtuneiden ja jatkuvien USA:n vastaisten mielenosoitusten jälkeen. Hän lisäsi Egyptistä, että maata hallitseva Muslimiveljeskunta vielä hakee tietään, uskaltamatta suoraan todeta Egyptin valinneen tuhoon johtavan tien. 

OBAMA selitti, että Muslimiveljeskunta on demokraattisesti valittu, ja haluaa siksi odottaa, miten ne suhtautuvat tähän tilanteeseen ja suhteisiin Israelin kanssa. Pyrkien selittämään Egyptin hallituksen hidasta reagointia Obama sovitteli sanojaan huolellisesti todeten, että joskus he sanovat oikeita asioita ja ottavat oikeita askeleita. Mutta joissakin tilanteissa he toimivat tavalla, mikä ei ole USA:n intressien mukaista.
Siitä huolimatta Obama sanoi odottavansa, että Egypti toimii velvollisuuksiensa mukaan ja suojelee USA:n lähetystöä ja sen virkailijoita, mutta olettaa tilanteen olevan kehitysvaiheessa.

OBAMAN ehkä harkitsematta antama lausunto herätti joittenkin kulmakarvojen kohottelemista vaatien lähempää selvitystä, ovatko USA:n suhteet Egyptiin muuttumassa.
Valkoisen Talon edustaja Jim Carney selvitteli Obaman tarkoittaneen, että vaikka Egypti ei ole kiinteästi USA:n liittolainen, se on strategisesti tärkeä maa, minkä varaan yhteyttä rakennetaan myös uuden hallituksen kanssa.
Ulkoministeri Hillary Clinton vetosi islamiin suurena uskontona, jossa väkivalta sotii sen omia perusteita vastaan, ja hyökkäyksiä varsinkaan lähetystöjä vastaan ei voida hyväksyä.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159978#.UFLiL-xHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Presidentti Obama julkisti torstaina videon, jossa hän toivoo suhteitten lämpenemistä USA:n ja Israelin välillä, ja toivoo sekä perheensä että USA:n kansan kanssa Israelille ja sen kansalle menestystä korkeasti pyhien päivien vuoksi, jotka varsinkin uuden vuoden alkaessa antavat aiheen itsetutkisteluun ja parannuksen tekoon. - Obaman sovitteleva ja osin anteeksi-pyytelevä tapa paljastaa hänen havahtuneen toteamaan juutalaisen kansan merkityksen USA:lle ja Amerikan juutalaisten merkityksen hänen vaalityölleen. Obaman kanslian taholta väitettiin, ettei Netanyahu ollut pyytänyt audienssia USA:n matkansa aikana, mikä antoi aiheen syyttää häntä valehtelusta. Obamalla on aikaa osallistua TV:n keskusteluohjelmaan ja tavata Egyptin presidentti Mursia, mutta ei läheisimmän liittolaisensa Israelin pääministeriä, syytetään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159979#.UFLnsOxHT-k
-          IDF:n komentaja Benny Gantz sanoi Voice of Israel hallituksen tukemalle radiolle, että Israelilla on saavutettavissa oleva optio hoitaa Iranin ydinasehaaveet ilman USA:n apuakin. Torstaina julkistamassaan videossa hän toivottaa hyvää uutta vuotta israelilaisille ja juutalaisille kaikkialla maailmassa.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159970#.UFLqpexHT-k
-          Arabinuoret kivittivät armeijan ajoneuvoa Wadi Aran alueella lähellä Umm al-Fahm kaupunkia torstai-iltana. Poliisi otti kivittäjät huostaansa ja pyrkii selvittämään heidän motiivinsa olettaen, että videopätkä voi olla aiheena heille. Tapauksessa ei kukaan loukkaantunut ja tilanne rauhoittui. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4281419,00.html
-          Poliisi on vahvistanut osastojaan Juudeassa ja Samariassa ja varsinkin Jerusalemissa peläten arabien järjestävän mielenosoituksia erityisesti perjantaina. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4281386,00.html


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019