KESKIVIIKKO 30.05.12


KESKIVIIKKO 30.05.12

1. ISRAELISSA keskustellaan Iranissa löydetystä viimeisestä tietokoneviruksesta nimeltä Flame, liekki. Tuskin mikään taho, valtio tai valtiot, jotka tuon tuhoisan ohjelman laativat, tulevat koskaan avoimesti tunnustamaan osallisuutensa. Viimeisten tietojen mukaan virus on levinnyt Iranin lisäksi Israelin naapurivaltioihin Irakiin, Syyriaan, Saudi Arabiaan, Egyptiin ja Sudaniin, luultavasti myös Libanoniin ja Jordaniaan, mutta myös Israel mainitaan luettelossa.

ISRAELIN vastuulliset virkailijat vakuuttavat, että Israel on hyvin suojautunut cyber-hyökkäyksiä vastaan. ”Meidän puolustusjärjestelmämme ovat hyvät ja paljon kehittyneemmät kuin ne, joita yleensä esiintyy sivistyneissä maissa”, vakuutti eräs heistä. ”Meidän kaikki järjestelmämme on vahvistettu ja suojeltu salakoodeilla ja useilla muilla puolustustasoilla.”
Viime vuonna IDF perusti erillisen ”cyber-puolustusosaston” S41 direktoraattiin, jonka tehtävänä on suojata armeijan järjestelmät hakkereilta ja soluttautujilta. IDF:n varautumiseen cyber-hyökkäyksiin lienee vaikuttanut Iranin 1 miljardin USD investoinnit cyber-hyökkäysten valmistelemiseksi ja toteuttamiseksi. IDF laati usean vuoden puolustusohjelman tällaisten hyökkäysten eliminoimiseksi lisäten henkilökuntaa ja teknisiä laitteita.

VARAPÄÄMINISTERI Moshe Yaalon taisi - joko tietoisesti tai vahingossa – vihjata, Israelin osallisuuden Flame viruksen laadintaan. Hän asetteli sanansa tähän tapaan: ”Jokainen, joka näkee Iranin todellisena uhkana, ottaisi erilaisia askeleita, mukaan lukien nämä, vahingoittaakseen heitä.” Yaalon jatkoi vielä puntaroiden asiaa näin: ”Israel on siunattu valtio siinä suhteessa, että sillä on ylivoimainen teknologia. Nämä saavutukset avaavat meille monenlaisia mahdollisuuksia.” 
Israelin armeijan tiedustelulla on oma Unit 8200, joka on erikoistunut cyber-hyökkäysten valmisteluihin, kuten myös Mossadilla omat itsenäiset osastonsa. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=271957

YK:n alainen järjestö, jonka velvollisuutena on suojata jäsenmaitten on infrastruktuuria, varoittaa uudesta Flame-viruksesta, kehottaa suojautumaan sitä vastaan. Asiantuntijat kutsuvat sitä ”täsmäaseeksi”, minkä johdosta sen ei uskota vahingoittavan kotikoneita.  YK:n Genevessä toimiva kansainvälisten teleyhteyksien (ITU) koordinoija Marco Obise toteaa, että tämä on vakavin YK:n koskaan julkistama varoitus ja kehotti maita olemaan varuillaan.
Asiantuntijat katsovat Flame-viruksen olevan samaa perhettä Stuxnetin ja Duqun kanssa. Obise sanoo näin: ”Tämä on paljon vaarallisempi kuin Stuxnet”. Hän sanoi ITU:n kokoavan tietoja viruksesta eri puolilta maailmaa ja tarkkailevan sen mahdollisia muunnoksia.
Hän sanoo sen levinneen ainakin 600:en tietokoneeseen Iranissa, Libanonissa, Syyriassa, Egyptissä, Sudanissa, Saudi Arabiassa ja PA:n alueilla Länsirannalla. ”Flame-virus tekee sen, mitä hakkerit tekevät lukuisilla eri ohjelmilla”.
Unkarin Yliopiston alan erikoisosastolta kerrotaan, että virus on löydetty myös Unkarista.
Venäjän ATK-turvallisuuslaboratorion Kasperskyn arvion mukaan virus kokonaan ladattuna on 20 MB, kuten AFP raportoi. ”Sitä ei ole tarkoitettu massamurhia varten, vaan täsmäiskuihin suojaamattomia tietokoneiden tietokantoja tai niiden ryhmiä vastaan varastaen niiden sisällön”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156309#.T8W3UzJHTFw

2. USA:n alivaltiosihteeri puolustuspolitiikan alueella Michele Flournoy varoittaa hyökkäyksestä Irani ydinlaitoksia vastaan, ennen kuin muut mahdollisuudet on kokeiltu. Hän oli kutsuttuna puhujana vuosittaisessa Kansallisten turvallisuustutkimusten (INSS) konferenssissa Tel Avivissa tiistaina. Hän tarkasteli puheessaan uhkakuvia, joita sekä USA että Israel ovat joutuneet kohtaamaan viime aikoina Lähi Idässä, ja suositteli joitain ratkaisu-malleja harkittaviksi.

”Emme tiedä, miten Egyptin presidentin vaalien toisen kierroksen tulokset kehittyvät, mutta tiedämme. että Muslimiveljeskunta on hyvin järjestäytynyt ja asennoitunut vaaleihin.”
Hän painotti, miten tärkeää on sekä Egyptin että Jordanian pitäytyvän Israelin kanssa solmimassaan rauhansopimuksessa. ”Epäonnistuminen niiden toteuttamisessa tulisi olemaan katastrofi kaikille osapuolille, ei vain Israelille” lisäten, että sekä USA:n että Israelin johtajien täytyy pyrkiä vakuuttamaan uusille johtajille rauhansopimusten tärkeyttä omien intressiensä vuoksi. Hän selitti, että USA voi käyttää Egyptin kanssa solmimiaan yhteistoimintamuotoja ja tukipaketteja tämän päämäärän saavuttamiseksi.
Toiseksi Flournoy painotti Turkin merkitystä ja kehotti suhteiden palauttamisen tärkeyttä. ”Israelille on todella tärkeä tilaisuus parantaa suhteita Turkin kanssa. Turkki on kehittynyt yhdeksi alueen voimakkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista äänistä. Se on ja pysyy USA:lle tärkeänä NATO-jäsenenä, jonka uskon myös vastustavan Iranin ydinasetta.”
Hän sanoi ymmärtävänsä, miten viimeaikaiset tapahtumat ovat tehneet vaikeaksi suhteiden normalisoimisen, mutta ”jos koskaan on ollut aika unohtaa menneet, nyt on se aika”. Hän kehotti Israelin johtajia ajattelemaan strategisesti ja sanoi uskovansa, että se onnistuu.

FLOURNOY sanoi, että Obama pitää kaikki mahdollisuudet pöydällä Iranin ydinasehaaveitten suhteen, mutta varoitti sotilaallisten iskujen vain hidastavan niiden toteuttamista 2-3 vuodella. Siksi hän painottaa kysymyksen ratkaisemisen tärkeyttä diplomaattisten sopimusten kautta.
Hän varoitti, että ennakkoiskut Iranin ydinlaitoksiin veisivät niiden laillisuuden ja nostattaisivat yleisen mielipiteen maailmalla hyökkääjää vastaan. Siksi on toimittava yhteisvoimin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156317#.T8W9iTJHTFw

Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman totesi, ettei Israel anna Turkin viimeaikaisten hyökkäysten provosoida itseään. Hän tarkoittanee turkkilaisen oikeuden hyväksymiä kanteita IDF:n neljää korkeinta sotilasjohtajaa vastaan Mavi Marmaran tragedian vuoksi. Hän sanoi toivovansa tavatessaan Saksan presidentin Joachim Gaukin Jerusalemissa, että Euroopan maat kieltäytyvät avustamasta Turkkia näissä typerissä syytteissä. Hän sanoi toivovansa maitten välisten suhteitten palautumista ennalleen, mutta epäili Erdoganin hallituksen toimien mielekkyyttä antautuessaan tukemaan tällaisia toimia kansainvälisten käyttäytymis-normien vastaisesti. Hän viittasi YK:n asettaman Palmer-komitean havaintoihin, että Israelin asettama Gazan kauppasaarto laittomien aseitten salakuljettamiseksi Gazaan on kansainvälisen lain mukaan oikeutettu, ja sanoi IHH, Turkin hallituksen tukema järjestö, joka oli vastuussa saarron murtamisyrityksestä, oli asettanut väijytyksen IDF:n väripistoolein aseistetuille sotilaille, joita sen ”aktivistit” pahoinpitelivät puukartuilla ja metallitangoilla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156306

3. SYYRIALAINEN lehti kertoo pitkähkössä artikkelissaan, että Vapaan Syyrian Armeijan (FSA) johtajat ovat antaneet USA:lle ja Israelille runsaasti salaisia tietoja Syyrian armeijasta, sen rakenteesta ja muutoksista, tukikohdista, ohjuspatterien sijoituksista, ei-tavanomaisten ohjuskärkien olinpaikoista, yleensä erittäin arkaluonteisia tietoja Syyrian asevoimista. Raportin kerrotaan sisältävän yli 3000 sivua ”Syyrian kaikkein arkaluonteisimmista sotilas-salaisuuksista”. Artikkelin mukaan raportin ovat laatineet ja tiedot siihen antaneet Syyrian armeijasta karanneet upseerit, joista merkittävin lienee Riad al-Assad, entinen Syyrian ilmavoimien eversti, joka johtaa FSA:n kapinallisarmeijaa.

FSA:n miesvahvuudesta puolet eli 30 000 lasketaan karanneen Syyrian armeijasta, mukana tusinoittain henkilökuntaupseereita ja prikaatin komentajia – everstejä ja kenraaleita.
Riad al-Assad joutui turvallisuusjoukkojen ahdistamaksi perheineen, ja hän oli ensimmäisiä korkeita upseereita, jotka loikkasivat FSA:n riveihin.
Raportti sisältää sotilastietojen lisäksi avainupseerien nimet, arvoasteikot ja osoitteet, sekä tarkkoja tietoja Syyrian ilmavoimien tutkimuspaikoista, varastotiloista, ei-tavanomaisten aseitten kuljetusvälineistä (ohjuksista) kuten myös Syyrian puolustusministeriön palkkaamien tutkijoitten nimet ja osoitteet. Erityisesti raportissa kerrotaan muutoksista, joita Syyrian armeija teki v. 2006 Libanonin kakkossodan opetusten vuoksi.

RAPORTIN aitoutta epäillään siksi, että Syyrian armeijassa ehkä noudatettiin yleistä tapaa hajottaa elintärkeät tiedot eri osastoille, minkä vuoksi raportin yhtenäinen esitys Syyrian armeijan ja puolustusministeriön salaisista tiedoista ei olisi ollut mahdollista.
Israelin viranomaiset ovat kuitenkin tarkoin tutkineet raporttia ja pitävät sitä aitona.

4. UUTISOTSIKOITA
-          Puolan johtajat esittivät murhaavaa kritiikkiä tavasta, millä USA:n presidentti Barack Hussein Obama esitteli puolalaisen vapaustaistelijan Jan Karskin, joka kuoli v. 2000. Obama kertoi, miten Karski meni salaa Varsovan gettoon: ” Ennen erästä matkaansa vihollisen linjojen taa, vastarintataistelijat kertoivat, miten juutalaisia murhattiin massoittain, ja muiluttivat hänet Varsovan gettoon ja puolalaiseen kuolemanleiriin nähdäkseen omin silmin. Jan vei saamansa tiedot presidentti Rooseveltille antaen ensimmäisen vakuuttavan todisteen holokaustista  saadakseen maailman toimimaan.” Puolan ulkoministeri Radek Sikorski antoi Obamalle täyslaidallisen todeten, että ”Obaman olisi pitänyt puhua Saksan kuolemanleiristä natsien miehittämällä Puolan maaperällä”. Kansallisen turvallisuusneuvoston jäsen Tommy Vietor totesi, että presidentti erehtyi, Hänen olisi pitänyt puhua natsien kuolemanleireistä Puolassa. Hän valitti tapahtunutta tahatonta erehdystä ja vakuutti USA:n kunnioittavan Puolan vastarinnan taistelua tyranniaa vastaan. Obama puhui tilaisuudessa, jossa Jan Karskille myönnettiin vapaudenmitali, yksi USA:n korkeimmista kunnianosoituksista, jonka Obama lupasi Shimon Peresille. Jonathan Pollardin vapauttamista ajavat vaativat, että Peresin tulee kieltäytyä mitalista, ellei Obama vapauta 26 vuotta USA:n turvallisuusvankilassa virunutta Israelin kansalaista Jonathan Pollardia. Lontoossa ilmestyvän The Guardianin journalisti Nile Gardiner kirjoitti vihaisen traagisen artikkelin Obaman käsittämättömistä kömmähdyksistä: ”Vuonna 2010 hän häpäisi puolalaisia mennen pelaamaan golfia Puolan presidentti Lech Kaczynskin ja Puolan ensimmäisen ladyn, ja 94:n johtajan upseerin  hautajaispäivänä, jotka menehtyivät Smolenskin lento-onnettomuudessa. Gardner muistutti, miten Obama häpäisi puolalaisia vetäytymällä Puolaan suunnitellusta kolmannesta ohjuspuolustus-tukikohdasta. Gardner muistuttaa, että kuusi miljoonaa puolalaista kuoli natsien kuolemanleireillä, mukaan lukien 3 miljoonaa Puolan juutalaista. Presidentti Obaman puhe puolalaisista kuolemanleireistä solvaa verisesti Puolan kansalaisia ja heidän itsetuntoaan, mikä osoittaa, miten vähän hän välittää Itä Euroopan maitten liittolaisistaan. ”USA:n hallitukselle, joka ylpeilee edistyneestä  voimastaan, tämä osoittaa sen järkyttävän historiallisen tietämättömyyden ja karkean sensitiivisyyden puutteen.”
-          Egyptin oikeus vahvisti kolmen vuoden vankeusrangaistuksen opiskelijaa kohtaan, joka uskalsi häväistä profeetta Mohammedia. Egypt Independent kertoi artikkelissaan, että alaikäinen opiskelija, 16-vuorias Gamal Abdu Massoud oli julkaissut web-sivullaan Muhammedia ja islamia häpäisevän karrikatyyrin, pilakuvan. Muslimit aloittivat heti sen julkistuessa mielenosoitukset maan kopti-kristittyjä vastaan, joita on n. 10 % maan väkiluvusta. Muslimien mielenosoitukset kristittyjä vastaan ovat aina väkivaltaisia, joissa hyökätään sekä yksityishenkilöitä että heidän kirkkojaan ja laitoksiaan vastaan tuhoten ja polttaen. Koptit pelkäävät, että ääri-islamin saadessa johtavan aseman maan hallituksessa ainoa keino kristityille säilyä hengissä ja elää siedettävää elämään on muuttaa maasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156326#.T8XcjTJHTFw
-          Pääministeri päätti osoittaa PA:n puheenjohtajalle Mahmoud Abbasille hyvää tahtoaan ja palauttaa 91:n terroristin ruumiit PA:n alueelle. Palestiinalaiset ovat järjestelmällisesti käyttäneet terroristeja tai heidän muistoaan ylistääkseen taistelua miehittäjää, Israelia, vastaan. On hyvin luultavaa, että Abbas esiintyy taas kerran ”vapaustaistelijana ja kansan johtajana juutalaisten harjoittamaa tyranniaa vastaan”.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156323#.T8Xe2zJHTFw
-          Palestiinalaiset vaativat UNICEF:n boikotoimista siksi, että se pyysi urakkatarjouksia myös israelilaisilta rakennusliikkeiltä kohteisiinsa Gazassa. Palestiinalaisten rakentajien unioni päätti aloittaa UNICEF:n boikotin ja vaatii, että sen täytyy peruuttaa tarjouspyyntönsä Israelin rakennusliikkeiltä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/156293#.T8XgIzJHTFw
-          Valkoisen talon aiempi neuvonantaja Dennis Ross kertoo, että Saudi Arabian kuningas Abdullah vannoi maansa hankkivan ydinaseen, jos Iran sen rakentaa. Ross kertoi Abdullahin vakuuttaneen näin 2009 erään tapaamisen yhteydessä. Saudi Arabia tuntee joutuvansa Iranin mahdin alle ilman vastaavaa asetta, mitä Iran rakentaa. Saudit ovat vihoissaan USA:lle liittolaistensa hylkäämisestä, mikä on kulminoitunut Obaman harjoittaman ääri-islamia nuolevan politiikan aikana. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/dennis-ross-saudi-king-vowed-to-obtain-nuclear-bomb-after-iran-1.433294






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019