TIISTAI 03.04.12

1. USA:n presidentti Obaman vaalitoiminta taitaa olla vaikeuksissa päätellen sen aloittamasta salaisesta sodasta Israelia vastaan. Tiiviit tutkimukset jatkuvat Obamaa vastaan koskien hänen oikeuttaan olla presidenttiehdokkaana, sillä hänen epäillään tarkoituksellisesti - mikä viittaisi rikolliseen toimintaan - salannut syntymäpaikkansa ja on sen selvittämisen estämiseksi peittänyt kaikki todisteet, joista voisi ilmetä hänen syntymäänsä ja varhaislapsuuttaan sekä opiskeluaikaansa koskevat tiedot. Tämä tuskin voi olla vaikuttamatta hänen järkevään ajatteluunsa ja mielenrauhaansa.
Hänen salaiset kuiskuttelunsa ja siinä antamansa lupaukset Venäjän presidentti Medvedeville suhtautumisensa muuttumisesta joustavammaksi, mitä hän tarjoaa Iranin johdolle myöskin epäiltyjen salaisten keskustelujen kautta, on voinut vahvistaa epäilyjä hänen todellisista päämääristään. Yhä useampi web-sivu, joita olen seurannut, on varoittanut, että Obama tulee potentiaalisen toisen virkakautensa aikana toden teolla keskittymään Yhdysvaltain muuttamiseksi sosialistiseksi tai marxilaiseksi maaksi, ja siksi hänen hallituksensa on vahvistuttanut lakeja, jotka antavat presidentille lähes diktatoriset valtuudet, ja siksi hän on perustanut oman siviiliarmeijansa kotipuolustuksen nimikkeellä sekä rakennuttanut eri puolille Yhdysvaltoja lukuisia keskitysleireihin verrattavia suurten joukkojen kokoamiskeskuksia suojamuureineen, vartiotorneineen ja majoitustiloineen. Julkisesti ei tiedetä, keitä varten tai miksi niitä on rakennettu, mutta hallituksen oletetaan varautuvan väestön mellakointiin ja väkivaltaisiin mielenosoituksiin työttömyyden lisääntyessä ja elinkustannusten noustessa. Kotipuolustuksen tarpeisiin hallitus tilasi äskettäin 450 miljoonaa kiväärinpatruunaa, ainakin osa niistä ontoilla kuulilla, jotka osuessaan ihmiseen sirpaloituvat tehon lisäämiseksi.
http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.11708/pub_detail.asp
Edellä kerrottu perustuu eri lähteistä koottuihin vaikutelmiin.

2. PÄIVÄN uutiset kertovat, että Obama syyttää Israelia öljyn hinnan äkillisestä noususta, joka tuntuu paitsi USA:ssa ja Israelissa varmaan Euroopankin maissa. Israelissa 95-oktaanisen bensiinin litrahinta uhkasi nousta yli kahdeksan NIS, mutta pääministeri tuli väliin ja pudotti hinnan siten, että sen perushinta on nyt 7.85 NIS vaihdellen eri paikkakunnilla. Hän kuitenkin varoitti, että maan turvallisuuden takaaminen vaatii verojen nostamista.
The World Tribune raportoi sunnuntaina, että Obama sanoo raakaöljyn hinnannousun haavoittavan USA:n talouskehitystä – joka on osoittanut pientä nousua ja työllisyyden lisäystä – mutta vaikeuttavan myös hänen vaalityötään.
WASHINGTON Instituutin Lähi Idän tutkimusten apulaisjohtaja, analysoija Robert Satloff sanoo israelilaisiin virkailijoihin viitaten, että Israel katsoo Iranin olevan syyllinen raakaöljyn hinnan viimeaikaiseen nousuun, mutta että he epäilevät Obaman syyttävän Israelin johdon Iranin vastaisten sotahuhujen ja valmistelujen aiheuttaneen hinnan nousun. Hän kertoo virkailijoitten kertoneen hänelle, että Obaman hallitus on aloittanut kampanjan maan kaivamiseksi Israelin aseman alta, joka voi pahentua toisella virkakaudella.
”En voi tarpeeksi alleviivata, miten syvällisiä ja pohjaan saakka ulottuvia heidän Washingtonin vuotamien tietojen johdosta antamansa kommentit ovat”, Satloff sanoi todeten, että Israel tuntee syvää levottomuutta – kuten virkailijat olettavat – Washingtonin tarkoituksellisesti julkisuuteen vuotamista tiedoista, joiden mukaan Israel valmistautuu sotaan Irania vastaan.

SATLOFFIN raportti tulee pian sen jälkeen, kun Foreign Policy julkisti viime viikolla artikkelin, jonka mukaan Israel on hankkinut Azerbaijanista entisen NL:n aikana rakennetun mutta käyttämättömäksi jääneen lentokentän Iranin rajan tuntumassa. Journalisti Mark Perry kertoi artikkelissa, että USA seuraa tarkoin Israelin ja Azerbaijanin välien kehittymistä ja varsinkin sotilaallisella alueella. USA:n johto epäilee Israelin haluavan käyttää kenttää Iranin vastaisiin iskuihin. Perryn mukaan ”Obaman hallitus seuraa tarkoin Israelin toimia siellä, eikä ole ollenkaan onnellinen niistä”.
Azeri-presidentti Aliyev Later vakuutti lausunnossaan, ettei hänen maansa lentokenttiä tulla koskaan käyttämään Iranin vastaisissa iskuissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154432#.T3qK0Nn3vO0

3. USA:n tiedusteluvirkailijat tutkivat web-sivulla julkistettuja tietoja, joiden mukaan al-Qaida valmistelee syyskuun 11. Päivän 2001 WTC:n tuplatornien ja Pentagonin yhden osan tuhonneiden iskujen tapaisia iskuja Yhdysvaltoja vastaan. 11. syyskuutta 2001 iskuissa menehtyi n. 3000 ihmistä. Graafisessa esityksessä kuvataan tornien peittyvän tulimereen
taustan esittäessä New Yorkin auringonlaskua varustettuna tekstillä: ”Olemme pian tulossa uudelleen New Yorkiin.”
Graafinen kuva julkistettiin myös arabiankielisillä web-sivuilla sekä ääri-islamistien forumeilla, mutta artikkelin mukaan ainakin yksi niistä oli hakkeroitu, kuten Washington Post kertoi.
Presidentti Barack Obama julisti pian al-Qaidan perustajan ja johtajan Osama bin Ladenin teloituksen jälkeen, että ”lähitulevaisuudessa al-Qaida on pyyhitty kokonaan pois kartalta”.
Hänen lausuntonsa ”annetun tehtävän suorittamisesta”, kuten presidentti Bush julisti muutamia vuosia sitten kuvitellen Irakin ja Afganistanin sotaretkien onnistuneen ja päättyneen, on osoittautunut ennen aikaiseksi, sillä al-Qaida valitsi pian uuden johtajan ja on sen jälkeen suorittanut lukuisia operaatioita, joskaan ei 09/11/2001 veroisia.
NEWYORKIN poliisiosaston johtaja Paul Browne kertoi, että web-sivuilla julistettu ilmoitus on tökerösti tehty ja laadittu ulkomailla. FBI:n edustaja J Peter Donald sanoi, että järjestö ottaa kaikki tämänkaltaiset uhkaukset todesta ja tutkii ne, vaikka mitään todisteita välittömistä Iskuista Yhdysvaltoja tai New Yorkia vastaan ei ole saatu.
Kymmenisen al-Qaidan operaattoria vangittiin aiemmin Iranissa, mutta heidät on sittemmin vapautettu ja he voivat toimia vapaasti maassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154440#.T3qcedn3vO0

4. VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov antoi kovasanaisen lausunnon, jossa hän ehdottomasti tuomitsee Iranin vastaiset sotilaalliset iskut sanoen niiden rikkovan kansain-välistä lakia vastaan. Hän kuitenkin vältti esittämästä suoraa varoitusta maansa vastatoimista enempää Yhdysvaltoja kuin Israeliakaan vastaan. Debkafilen artikkelissa kuitenkin kerrotaan, että Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein varoitukset sotilasiskuista Syyriaa vastaan tukevat Lavrovin lausunnon vakavaa luonnetta. Khamenei sanoi Iranin puolustavan kaikin tavoin Damaskosta sen toimiessa Israelin vastaisen kampanjan keskeisenä voimana.
Artikkelissa todetaan läntisten tarkkailijoitten yhdistävän nämä kaksi lausuntoa, jotka osoittavat Venäjän ja Iranin välisen sotilasliiton lujittumista.
ARTIKKELISSA todetaan, että onnistuttuaan estämään länsivaltojen puuttumisen sotilaallisesti Syyrian presidentti Bashar Assadin hallituksen kaatamisyrityksiin, ne keskittyvät nyt yhdessä Iranin puolustamiseen länsimaitten, lähinnä USA:n ja Israelin, hyökkäysaikeilta.
Artikkelissa todetaan, että vaikka Istanbulissa pidetyssä USA:n tukeman ”Friends of Syria” kokouksessa 01.04. annettiin tukea kapinallisille, niiden tarjoama talousapu on lähinnä humanitääristä ilman suoraa aseapua. Saudi Arabia ja Qatar perustivat tukirahaston, josta Assadia vastaan taisteleville kapinallisille maksetaan kuukausipalkkaa. Tämän tarkoituksena on houkutella Assadin armeijan sotilaita karkaamaan yksiköistään.
USA:n, Israelin ja Kreikan meri- ja ilmavoimat aloittivat torstaina 29.03. yhteiset harjoitukset Välimeren itäosissa nimellä ”Noble Dina”. Niiden arvioidaan päättyvän viides huhtikuuta. Yksikään mukana olevista maista ei ole virallisesti tunnustanut harjoituksiin osallistumisesta, mutta Debkafile arvioi niiden harjoittelevan laajalla alueella, joka vastaa mittasuhteiltaan Persianlahden ja Adeninmeren alueita. Napolin läntisten metrivoimien taholta vahvistetaan, että Englannin kuninkaalliset merivoimat partioivat Gibraltarin ympärillä, mutta ne eivät ole mukana harjoituksissa. USS Enterprice on voimineen mukana, mutta se seilaa pian niiden jälkeen Suezin kanavan kautta Persianlahdelle, kuten DF raportoi. http://www.debka.com/article/21885/

5. UUTISOTSIKOITA
- Israelin puolustusministeriön laatimassa raportissa, joka esiteltiin turvallisuuskabinetille sunnuntaina ja jonka TV-10 julkisti eilen illalla, että jos Israel joutuu sotaan vuonna 2012 lähinaapureittensa kanssa, korkeintaan 300 siviiliä kuolee sen seurauksena. Aiemmat arviot ovat varoittaneet, että kuolonuhrien määrä voi olla kymmeniä tuhansia. Raporttia pidetään syvällisenä ja tarkkana tutkimuksena, mikä maata tulisi kohtaamaan sotatilanteessa, ennen kuin Idon Dome torjuntajärjestelmä on täysin operatiivinen vuonna 2012. Raportin mukaan tuhansia raketteja ja ohjuksia ammuttaisiin maahan Libanonista ja Syyriasta sekä Gazasta, eikä suljeta pois mahdollisuutta, että jokunen ohjus voidaan ampua Iranista. Irakin presidentti Saddam Hussein ampui Persianlahden sodan aikana Israeliin 39 Katjusha-rakettia. Ne surmasivat vain yhden ihmisen, hänkin kuoli sydänhalvaukseen, mutta aiheutti satojen talojen tuhoutumisen ja satojen miljoonien vahingot. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154437#.T3qtf9n3vO0
- Israel toimii 41. Interpolin konferenssin isäntänä, ensimmäistä kertaa järjestön historiassa. Arviolta 200 johtavaa poliisivirkailijaa saapuu Israeliin edustaen 50 maata. Poliisiylitarkastaja Danino sanoo, että Israel on ylpeä saamastaan luottamuksesta. Konferenssin aikana pidetään useita suljettuja istuntoja, joista ei anneta tietoja julkisuuteen. Hän sanoi että maailma mutta varsinkin Eurooppa on useitten niiden turvallisuutta ja rauhaa uhkaavien haasteiden edessä, ja siinä tarvitaan keskinäistä yhteyttä ja toimintaa yleisen rauhan säilyttämiseksi. Interpol julkisti äskettäin kiireellisen etsintäkuulutuksen neljästä New Delhissä helmikuun 13. päivänä Israelin diplomaattivirkailijaa vastaan tehdyn iskun tekijästä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154421#.T3qwLNn3vO0
- Shin Bet ja IDF pidättivät yhteisessä Amarin pakolaisleiriin tekemässä ratsiassa 13 palestiinalaista, joita syytetään sotilaitten tulittamisesta tammikuun 20. päivänä lähellä Ramallahia. Jotkut pidätetyistä kuuluvat Punaisen Kuunsirpin (Red Cross) työntekijöihin, ja toinen sotilaita ampuneista oli PA:n olympiajoukkueen maalivahti. Sotilaita ampuneet saivat Kalashnikov-kiväärinsä PA:n yleiseltä turvallisuuspalvelulta, joka myös vastaa Punaisen Kuunsirpin toimista. Pidätetty Omar Abu Rawis, 22, on Punaisen Kuunsirpin palkkaama ja toinen sotilaita ampunut on PA:n jalkapallo-joukkueen maalivahti. Joukkueen on tarkoitus osallistua tuleviin olympialaisiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154403#.T3qyONn3vO0
- PA:n puheenjohtaja, jonka mandaatti päättyi tammikuussa 2009, ja jota jotkut edelleen suosittavat Israelin rauhankumppaniksi, esitti Israelille uhkavaatimuksen Kairossa eilen, osallistuessaan PA:n uuden lähetystötilan avajaisiin. Samalla hän pyrkii solmimaan siteitä Egyptin uusiin hallitsijoihin Muslimiveljeskunnassa. Abbas syytti Israelia, ettei se halua tulla rauhankeskusteluihin PA:n kanssa. Hän varoitti, että ellei Israel suostu kaikkiin hänen esittämiinsä ennakkoehtoihin – joita hän kutsuu ”velvollisuuksiksi, jotka Israelin olisi pitänyt suorittaa jo kauan sitten” – hän uudistaa aiemmin tekemänsä esitykset YK:lle ja sen instituutioille Palestiinan valtion perustamiseksi ja Israelin syyttämiseksi rauhan vastustajaksi. PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat laatii julkisuudessa mainostettua ”kirjeitten äitiä”, jossa hän väittää pyytäneensä Netanyahua keskusteluihin ilman tulosta. Hän syyttää siinä Netanyahua, että hän on riistänyt PA:lta sen kaikki oikeudet ja vallan, eli PA ei enää hallitse maataan. Hän toisti Abbasin uhkauksen MAARIV-lehden mukaan keskustelujen hylkäämisestä Israelin kanssa ja asiansa alistamisesta YK:n instituutioihin. PA esitti aiemmin uhkavaatimuksen kaikkien v. 2000 jälkeen tehtyjen sopimusten perumisesta, ellei Israel alistu sen esittämiin vaatimuksiin rajoista, pakolaisista, Jerusalemista ja muista, kuten kaikkien terroristi-vankien välittömästä vapauttamisesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154435#.T3q0XNn3vO0
- Sanailu käy kuumana Israelin ministereitten ja kansanedustajien välillä siitä, miten suhtautua Beit HaMachbela taloon Hebronissa, johon majoittui 15 perhettä. Armeija julisti alueen sotilasalueeksi kieltäen journalistien ja sivullisten pääsyn sinne. Asukkaille annettiin eilen 24 tuntia aikaa muuttaa pois talosta, joka umpeutuu tänään iltapäivällä. Netanyahu pyysi Barakia viivyttämään talon tyhjentämistä, ja liikenne-ministeri Yisrael Katz sanoi, ettei Barak voi yksin päättää talon tyhjentämisestä. Talon ostaminen on todettu tapahtuneen täysin laillisesti, mutta armeija väittää sen aiheuttavan turvallisuusriskin, jota IDF ei voi ottaa harteilleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154445#.T3q36tn3vO0
- Syyrian presidentti Bashar Assad lupaa, että armeija aloittaa sotilaittensa vetämisen kaupungeista 10. huhtikuuta. Samalla hän varoittaa, että ulkovaltojen ja ”Friends of Syria” tulee lopettaa kapinallisten tukeminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154419#.T3q5k9n3vO0
- USA:n edustajainhuoneen tiedustelukomitean johtaja Mike Rogers toteaa, ettei ole mitään merkkejä, jotka osoittaisivat Assadin sisäpiirin hajoamisesta. Hän tunnusti CNN:n toimittajalle, että Syyrian hallitus uskoo voittaneensa ja että merkit viittaavat samaa, eli Assad on voittamassa häntä vastaan tehdyn kapinahankkeen. Kofi Annan raportoi YK:lle, että Assad on hyväksynyt hänen välitystarjouksensa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/154414#.T3q6Jdn3vO0

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019