MAANANTAI 27.02.12

1. PA:N puheenjohtaja, jota jotkut edelleen kutsuvat presidentiksi – vaikka hänellä ei ole valtakuntaa eikä laillista mandaattia – Mahmoud Abbas on alkanut viimeisillä päivillään apinoida idoliaan Jasser Arafatia, joka täysin vakavalla naamalla väitti kansainvälisen audienssin edessä, ettei juutalaista Temppeliä koskaan ole ollutkaan Temppelivuorella, ”emmekä aloittamamme juutalaisen historian hävitystyön aikana ole löytäneet mitään todisteita siitä”, kuten hän selitti – joskin eri sanoin.
ABBAS valitsi todistajanaitiokseen Qatarissa Dohassa pidetyn kansainvälisen konferenssin ”Jerusalemin puolustamiseksi ja suojelemiseksi”.
Dohan konferenssin satojen kuulijoitten silmien edessä Abbas kehotti arabeja vierailemaan Jerusalemissa, Palestiinan ikuisessa pääkaupungissa. Häivyttääkseen epäilyt sellaisen vierailun mielekkyydestä Abbas selitti: ”Vierailu vangin luona on tuen osoitus hänelle eikä tarkoita suhteiden normalisointia vartijan kanssa”. Tällä hän tahtoi kertoa niille, jotka eivät olleet ehkä kuulleet hänen versiotaan Jerusalemin nykyisestä tilasta, että Jerusalem on se tukea kaipaava vanki ja Israel on sen vanginvartija, jonka politiikkaa ei tarvitse hyväksyä.

ABBAS, jota Netanyahun hallitus melkein polvillaan rukoilee tulemaan neuvottelupöytään keskustelemaan rauhasta kansojen välillä, syytti Israelia arabien, muslimien ja kristittyjen imagon hävittämisestä Itä Jerusalemista päämääränään juutalaistaa kaupunki ja vahvistaa sen asemaa pääkaupunkinaan.
Edelleen Abbas väitti Israelin harjoittavan politiikkaa Jerusalemin etniseksi puhdistamiseksi ja sen infrastruktuurin ja taloudellisten resurssien hävittämiseksi.
Hän kehotti arabi- ja muslimimaita tukemaan palestiinalaisia Jerusalemissa useilla alueilla, mukaan lukien opetusala, talonrakennus ja terveydenhoito. Abbas lisäsi tähän, että ”Jerusalem on Palestiinan ikuinen pääkaupunki ja Israelin päätös liittää Itä Jerusalem valtioonsa on julistettu pätemättömäksi”.
Abbas väitti puheessaan, että 1990-luvulta alkaen Israel on estänyt Länsirannan ja Gazan palestiinalaisia vierailemasta Jerusalemissa ja sen pyhillä paikoilla.
Hän kehotti arabeja alistamaan Jerusalemin kysymys YK:n turvallisuusneuvostoon.
”Jerusalem on meidän tunnusmerkkimme; se on meille alku ja loppu”, hän julisti ja jatkoi: ”Jerusalem on avain rauhaan ja kotimaamme sydämen lyönnit.”

ISRAELIN hallituksen edustaja tuomitsi siloitellussa vastauksessaan Abbasin puheet totuuden vastaisina todeten, että vuoden 2000 rauhanneuvotteluissa Ehud Barakin ja Jasser Arafatin välillä Arafat kielsi juutalaisten Temppelien olleen Temppelivuorella, ja siksi sanoi kieltäytyvänsä kompromisseista Temppelivuorella. ”On toivottavaa, ettei Abbas tee samaa virhettä, johon Arafat aikanaan kompastui,” hän sanoi. ”Jos palestiinalaiset jatkavat väitteitään, jotka ovat täysin todellisuuden vastaisia ja hylkäävät juutalaisten oikeudet, silloin ei ole mitään perustaa rauhalle ja yhteiselämälle”.

PÄÄMINISTERI Netanyahun toimisto antoi myöhemmin sunnuntaina lausuntonsa Abbasin puheesta todeten: ”Puheenjohtaja Abbasin puhe on hyvin tulenarka sellaiselta, joka väittää olevansa rauhan kannalla”, ja jatkaa: ”Israel edellyttää sen, jonka uskotaan taistelevan rauhan puolesta, valmistavan kansaansa rauhaan ja yhteiseloon eikä heittelevän valheita ja kiihotusta. Ei tämä ole tapa tehdä rauhaa.”
Pääministerin lausunnossa todetaan, että ”Jerusalem on ollut juutalaisen kansan ikuinen pääkaupunki tuhansien vuosien ajan ja Israelin itsenäisyys tulee pysymään avoinna kaikille uskoville ja uskonnoille.” Lausunnossa tähdennetään, että Abbas on – tai hänen uskotaan olevan - täysin tietoinen väitteittensä valheellisuudesta.

DOHAN konferenssiin osallistui osanottajia 70 maasta, niiden mukana Israelin arabikansan-edustajien delegaatio Ahmed Tibin (UAL, Tal) johdolla, muita olivat Taleb a-Sanaa ja Ibrahim Sarsour. Tibi totesi konferenssin avajaispuheessaan, että Al-Qudsin juutalaistaminen on vastoin kansainvälistä lakia, mikä vaatii ”kansainvälisen yhteisön väliintuloa, kuten myös arabien massiivista avustusta Itä Jerusalemin setlerien lain alla ponnisteleville asukkaille”. Hän väitti myös, että ”Israel rajoittaa muslimien vapautta ja estää heitä rukoilemasta Al-Aksan moskeijassa”. Tibi tapasi konferenssin aikana YK:n pääsihteerin Ban ki-Moonin Lähi Idän erityislähettilään Robert Serryn, jolle hän valitti Knessetin hyväksymiä rasistisia lakeja esittäen vaatimuksen, että YK :n tulee vaatia Israelin arabeille kansallisen vähemmistön asema.
Israelissa paheksutaan erityisesti YK:n lähettilään Robert Serryn osallistumista Dohan konferenssiin, sillä hänen edellytetään edustavan tasapuolisuutta eikä arabikiihotusta.
Kansanedustaja Danny Danon (Likud) teki valituksen Knessetin eettiselle komitealle todeten, että konferenssiin osallistuneita kansanedustajia tulisi rangaista, koska he hyödyntäen Israelin demokratiaa vahingoittavat toimillaan maata. ”Arabikansanedustajat testaavat parlamentaarisen koskemattomuutensa rajoja ja ovat nyt ylittäneet aiemmat ennätyksensä Israelin vastaisissa toimissaan”, Danon sanoi. ”Nämä kansanedustajat, jotka kannattavat terroria, kuuluvat paikallisiin Iranin lähettiläisiin Hamasin päämajassa.” http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=259489

2. ARKEOLOGINEN holokaust Temppelivuorella, otsikoi INN Arutz Sheva italialaisen journalistin Giulio Meottin kirjoittaman artikkelin, jossa tämä Il Foglion kolumnisti tarkastelee, miten Temppelivuoren päivärutiinista vastaava palestiinalaisten säätiö wakf on vuosikymmenien ajan jatkanut ja jatkaa edelleen juutalaisten pyhimpänä paikkanaan pitämän ensimmäisen ja toisen Temppelin raunioitten jälkien tuhoamista hävittääkseen kaikki merkit juutalaisten osallisuudesta Temppelivuorelle.
Vuosisadasta toiseen galutissa – hajaannuksessa – ollessaan juutalaisten suurin toive oli edes kerran elämässään käydä Jerusalemissa ja Temppelivuorella, tai sen viereisen korkean tukimuurin Länsimuurin vierellä, rukoilemassa ja itkemässä syntejään, joitten takia Temppeli on edelleen rakentamatta ja ympärileikkaamattomat pakanat pyrkivät hävittämään viimeiset jäljetkin niistä voidakseen toteuttaa Psalmin 83:5 sanoman: ”Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta”.

ISRAELIN hallitukset ovat pitäneet hyvin matalaa profiilia suhteessaan Temppelivuoreen ja siellä tehtyihin laittomiin rakennus- ja muutostöihin, joita arkeologit kutsuvat uudeksi holo-kaustiksi tai pyhäin häväistykseksi. Tämä ei voi johtua tietämättömyydestä, sillä valtion-tarkastusvirasto sai jo vuosia sitten tehtäväkseen tutkia ja laatia täydellinen raportti, mitä vuorella on Israelin valtion hallinnon alaisena vuosikymmenien aikana tehty. ”Komitean Temppelivuoren muinaisjäännösten tuhoamisen estämiseksi” pyytämän kiireisen raportin tarkoituksena oli antaa viranomaisille perusta, jolla vuoren äärettömän arvokkaat jäännökset voitaisiin säilyttää ja vuorella jatkunut tuhoamistyö estettyä. Komitean jäsenet olivat tunnettuja arkeologeja ja asiantuntijoita, jotka kauhistellen seurasivat tilanteen jatkumista.

ARTIKKELISSA viitataan Har Etzionin rabbin ja Temppelivuoren asiantuntijan Isaac Levyn antamaan tunnustukseen Arutz Shevan edustajalle, että täydellinen raportti Temppelivuoresta on laadittu valtiontarkastusviraston toimesta, mutta että raportti on Israelin poliisin pyynnöstä julistettu salaiseksi, koska he pelkäsivät sen voivan aiheuttaa mielenosoituksia ja häiritsevän yleistä järjestystä. Israelin hepreankielinen lehti Yediot Aharonot kertoi artikkelissaan raportin olemassa olosta valittaen samalla wakfin vuorella suorittamaa hävitystyötä.

ISRAELIN hallitukset – sekä vasemmiston- että oikeiston johtamat - ovat kuitenkin katsoneet muualle puhuttaessa Temppelivuoren hävityksestä. Sen sijaan, että he olisivat käyttäneet PA:n johtajien tapaa hyökätä puolustaessaan hävitystyötä samalla väittäen, ettei mitään todisteita juutalaisista Temppeleistä vuorella ole olemassakaan, he ovat sanattomina seuranneet sivusta palestiinalaisten säätiön wakfin jatkaessa tuhotöitään.
Artikkelin mukaan wakfilla on kolme traktoria pysyvästi vuorella, vaikka heillä ei ole siihen lupaa. He muuttivat Salomon tallit suureksi moskeijaksi ilman Jerusalemin viranomaisten lupaa ja arkeologista valvontaa, kuten laki vaatii, ja pyytäessään lupaa rakentaa varaulos-käynti moskeijasta puhkaisivat valtavan aukon itämuuriin poistaen tuhansia tonneja maata, joka kipattiin Kidronin laaksoon ilman arkeologien valvontaa.
Wakfin suunnitelmissa on yhdistää vuoren kolme moskeijaa yhdeksi moskeijaksi maanalaisen tunnelin kautta, jonka uskotaan johtavan kieltoon juutalaisten pääsystä vuorelle.
Israelin viranomaisten välinpitämättömyys on rohkaissut palestiinalaisia entistä suurempiin yrityksiin juutalaisen uskon sekä rukoustilojen ja muinaisten historiallisten suurmiesten hautakammioitten ja -paikkojen hävittämiseksi muuallakin maassa, kuten artikkeli toteaa.

Miksi YK :n alaiset järjestöt kuten UNESCO, jonka tulee valvoa historiallisten ja muinais-tieteellisten rakennelmien ja muistojen säilyttäminen jälkipolville, eivät ole puuttuneet millään tavoin wakfin toimiin Temppelivuorella, mutta ovat välittömästi puuttuneet Israelin suorittamiin arkeologisiin kaivauksiin? Ehkä siksi, ettei kukaan ole sitä esittänyt YK:lle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153152#.T0sug3n3vO0

3. UUTISOTSIKOITA
- Venäjällä jatkuvat Putinin vastaiset mielenosoitukset. Ennusteiden mukaan ensi viikolla pidättävien presidentinvaalien ehdoton ennakkosuosikki hän kuitenkin on. Venäjän viranomaiset pidättivät kaksi palkattua salamurhaaja Putinin eliminoimiseksi. Solun päämaja on Ukrainassa Odessan kaupungissa, ja salamurha oli tarkoitus toteuttaa Moskovassa. He kertoivat opetelleensa ensin pommin tekemistä ja sitten tarkkailleet Putinin astumista autoonsa, jonka he aikoivat tuhota pommillaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153189#.T0s9fHn3vO0
- Kuinka kauan Iranilta menee aikaa ydinpommin rakentamiseen tarvittavan 90 %:n tasoon uraanin rikastamiseksi? Arvioita heitellään kaiken aikaa, artikkelissa esitetään 2.5-3 kuukautta, mutta erään toisen arvion mukaan Iran on kuronut ajan kuuteen viikkoon. USA:n presidentti Obama ei erään artikkelin mukaan halua iskeä Iraniin, koska hän uskoo mullahien hyvään tahtoon ja että he lopulta suostuvat aitoihin neuvotteluihin ydinsuunnitelmastaan. Samasta syystä Obama ei halua iskeä Syyriaan, koska hän uskoo tällä voittavansa Iranin mullahien luottamuksen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153176#.T0s_GHn3vO0
- Palestiinalaiset terrorisoivat maanteitä Juudeassa ja Samariassa. He odottavat teitten varsilla ja aloittavat kivityksen ohiajavaa autoa kohti. Toiseksi autojen kaappaamiset jatkuvat. Nuoret palestiinalaiset seuraavat varsinkin yksinään ajavia naisautoilijoita, joita he pakottavat pysähtymään ajaen omansa sen eteen ja pakottaen naisen ulos vieden varastamansa auton mennessään ja jättäen naisen tielle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/153166#.T0tAxnn3vO0
- Israelin terävin johto suunnistaa lähiviikkojen aikana Washingtoniin. Ensiksi sinne lentää puolustusministeri Ehud Barak, joka tapaa ainakin varapresidentti Joe Bidenin, mutta myös puolustusministeriön edustajia, seuraavaksi sinne lentää presidentti Shimon Peres, ja viimeiseksi pääministeri Benyamin Netanyahu, jolla on tapaaminen Obaman kanssa viides kolmatta. Iranin ydinase on tietenkin listan kärjessä, mihin liittyy potentiaaliset ilmaiskut sen ydinlaitoksia vastaan. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=259534
- ISRAEL vahvistaa 1.6 miljardin USD sopimuksen sotilaallisten tarvikkeiden viemisestä Azerbaijaniin. Mukana on UAV-koneita sekä ilmatorjuntapatteristoja. Tämä on Israelin uusin aluevaltaus Venäjän hallitsemille markkinoille. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=259500
- Sairaanhoitajien lakko jatkuu päivän kestävän varoituslakon jälkeen, koska 16 tuntia kestäneet neuvottelut eivät tuottaneet tulosta. Satamatyöntekijät sen sijaan palasivat töihinsä vuorokauden työnseisauksen jälkeen. http://www.jpost.com/Health/Article.aspx?id=259548
- Iranilainen filmi Separation voitti Oscarin ja päihitti israelilaisen kilpailijansa Footnote. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4195222,00.html
- Thai-poliisi pidätti kaksi miestä ja yhden naisen epäiltyinä sotkeutumisesta Iranin johtamiin terrori-iskuihin Thaimaassa tai sen kautta muissa maissa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4195229,00.html
- Tienvarsipommi räjähti ehkä ennen aikojaan turva-aidan varrella Samariassa. Se lienee tarkoitettu aidan vartta ajavia IDF:n ajoneuvoja varten. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4195171,00.html

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019