MAANANTAI 06.02.12

1. IRANILAINEN web-sivu Alef, joka liittyy läheisesti maan ylimpään kaitsijaan ajatollah Ali Khameneihin, julkisti äskettäin hallituksen laatiman toimintaperiaatteen, jossa selvitetään juridiset perusteet Israelin tuhoamiseksi ja sen kansan teurastamiseksi.
Oppirakenteeseen kuuluu juutalaisten omaisuuden ja juutalaisen kansan hävittäminen maailmanlaajuisesti.
Alef websivulla julkistettu opinkappale kutsuu Israelia ”vaaralliseksi syöväksi islamille”, ja siinä vaaditaan, ”ettei otollista tilaisuutta saa jättää käyttämättä tämän saastuttavan materiaalin poistamiseksi”.
”On olemassa juridinen oikeutus surmata kaikki juutalaiset ja tuhota Israel, ja sen suorittamisessa Iranin tulee ottaa johtoasema”, artikkelissa todetaan.
Alefin artikkelin laatija Alireza Forghani on konservatiivinen analyytikko ja strateginen asiantuntija Khamenein leirissä. Artikkeli on julkaistu useimmissa hallituksen omistamissa konservatiivisilla sivuilla, mukaan lukien vallankumousarmeijan Fars-uutistoimisto. Tämän katsotaan todistavan, että ajatollah Ali Khamenei on hyväksynyt dokumentin.

ARTIKKELISSA todetaan, että koska Israel on päättänyt hyökätä iranilaisia kohteita vastaan, sillä on täysi oikeus suorittaa ennalta ehkäiseviä iskuja juutalaista valtiota vastaan.
ALI KHAMENEI piti perjantaina suuren linjapuheen, jossa hän ilmoitti ”Iranin tukevan mitä tahansa maata tai ryhmää, joka hyökkää Israelin syöpäkasvainta vastaan”.
WND:n artikkelissa todetaan, että länsivallat voivat suhtautua Khamenein lausuntoihin vähättelevästi, mutta varoittaa aliarvioimista niiden todellista sisältöä.
Iranin puolustusministeriö julkisti äskettäin testanneensa kaksivaiheista kiinteää polttoainetta käyttävää ohjusta ja sanoi lähettäneensä uuden satelliitin avaruuteen. Artikkelissa muistutetaan, että testilaukaus todistaa Iranin kehittävän ydinohjelmansa rinnalla ballististen ohjusten rakentamista, joilla se pystyy uhkaamaan Yhdysvaltoja.
IRANIN vallankumouskaartin komentaja prikaatinkenraali Seyyed Mehdi Farahi totesi elokuussa, että Iranin Safir-ohjus, joka pystyy kuljettamaan satelliitin radalleen, voidaan helposti muuntaa maapallon kiertoradan mukaiselle radalle mannerten-väliseksi ballistiseksi ohjukseksi. Länsimaiset asiantuntijat uskoivat Iranin pystyvän tähän vasta 2015. Satelliitin saaminen radalleen katsotaan yleisesti oikeuttavan ICBM-klubiin. (ICBM, mannertenvälinen ballistinen ohjus).

FORGHANIN laatimassa artikkelissa todetaan, että oikeutus Israelin ja juutalaisten surmaamiseen on kirjoitettu Koraaniin, yksilöiden ns. ”tärkeimmän jihadin”, joka joidenkin shia-juristien mukaan voi tapahtua vasta kun ”kätkeytynyt 12. imaami” ilmestyy islamin messiaana nimellä ”mahdi” ennen Harmageddonia.
Forghani selittää, että ennen mahdin tuloa muslimeilla on oikeus harjoittaa ”puolustuksellista jihadia” (pyhää sotaa) islamin suojelemiseksi ja surmata sen vihollisia. Hän viittaa ”shia-muslimien ensimmäiseen imaamiin Aliin, joka oikeuttaa taisteluun hyökkääjää vastaan”, ja toteaa, että nyt on selviä merkkejä islamin vastaisen sodan olevan lähituntumassa, jonka vuoksi on sekä pakko että välttämättömyys varustautua sitä varten.

FORGHANIN mukaan muslimin velvollisuus on osallistua tähän ”puolustukselliseen sotaan” viitaten Khomenein antamaan ”fatwaan”, uskonnolliseen käskyyn, että ”vääräuskoisten (infidel) hallinta muslimien yli antaa oikeuden puolustaa islamia kaikin tavoin”. Hän selittää edelleen, että koska Israel tarvitsee USA:n luvan hyökkäykselle Iraniin, eikä USA:n veltto hallitus ole siihen valmis, Iranin tulee käyttää tilaisuutta ennaltaehkäisevään iskuun.
Hän selittää, että Israelilla on muutamia tärkeimpiä kohteita, joihin väestön enemmistö on keskittynyt. Näitä ovat Tel Aviv, Haifa ja Jerusalem. Iskut noita kohteita vastaan tulee surmaamaan suurimman osan 5.7 miljoonasta Israelin juutalaisesta, väestön kokonaismäärän ollessa 7.5 miljoonaa. Nuo kolme keskittymää ovat 60 % maan väkiluvusta, jonka tuhoamisen Iran pystyy suorittamaan ballistisilla Shihab-3 ohjuksillaan, hän laskelmoi.
FORGHANIN arvion mukaan Iranin ääntä nopeampi Sejil-ohjus, jonka torjunta on lähes mahdoton, voisi tuhota kohteet kuten: Rafael-installaatiot, Eilun ydinlaitoksen, toisen ydinlaitoksen Nebrinissä sekä Dimonan ydintutkimusreaktorin Negevissä, joka tuottaa 90 % Israelin tarvitsemasta rikastetusta uraanista ydinaseitaan varten.
Muita kohteita ovat Sedot Mikha lentoasema, jossa sijaitsevat Jericho-ohjukset lähellä Tel Nof lentoasemaa, jonne on sijoitettu ydinasein varustetut hävittäjät. Toisarvoisia kohteita ovat voima-asemat, jäteveden puhdistuslaitokset, voimalat, sekä liikenne ja tietoliikenne-järjestelmät. Lopuksi Shihab-3 ja Ghadr-ohjukset voisivat tuhota asutuskeskukset täydentääkseen Israelin maan täydellisen hävittämisen maapallon kartalta.
Forghani arvioi, että Israelin täydellinen tuhoaminen on mahdollista suorittaa yhdeksän minuutin kuluessa.
Israelin ohessa myös Yhdysvallat tulee tuhota ja sen asukkaat hävittää, hän vakuuttaa.

ARTIKKELIN mukaan Iranilla on 1000 ballistista ohjusta ja se kehittää yhä voimakkaampia ja tuhovoimaisempia ohjuksia, ja sillä on rikastettua uraania kuutta ydinpommia varten.
IRANIN salainen dokumentti ”Hän on jo keskellämme” osoittaa radikaalien uskovan, että Israelin tuhoaminen vapauttaa islamin messiaan mahdin ilmaantumisen, ja että kristittyjen Vapahtaja Jeesus tunnustautuu Allahin palvelijaksi ja alistuu mahdin alaisuuteen taistellen juutalaisia ja ”anti-kristusta” vastaan surmaten hänet vapauttaessaan Jerusalemin. http://www.wnd.com/2012/02/ayatollah-kill-all-jews-annihilate-israel/
Edellisen WND:n artikkelin kirjoittaja Reza Kahlili (peitenimi) on entinen CIA-agentti Iranin vallankumouskaartissa. Hän kirjoitti kirjan ”A Time to Betray”. (On Aika pettää)

2. USA:n presidentti Barack Obama sanoo, ettei hän usko Israelin vielä päättäneen iskusta Iranin ydin- ja uraanin rikastuslaitoksia vastaan. Iran on antanut lukuisia varoituksia tuhoisista sekä ennalta ehkäisevistä että vastaiskuista Israelia ja USA:n kohteita vastaan, mutta myös maihin, jotka jollain tavoin avustavat iskuissa Irania vastaan. Yleisesti kerrotaan ulkomaisissa artikkeleissa, että Iranin ydinase on valmis vuoden kuluessa, ja että Iranilla on 20 %:n tasoon rikastettua uraania 4-6 ydinpommia varten. Rikastaminen 20 %:n tasosta ydinpommi vaatimaan 90 %:n tasoon käy paljon nopeammin.

EUROOPPALAISET Pakistanin Islamabadissa asuvat diplomaatit varoittavat, että jos Israel tai USA iskee Irania vastaan, Pakistan katsoo velvollisuudekseen tulla Iranin rinnalle.
USA:n puolustusministeri Leon Panetta arvioi, että Israelin iskut Irania vastaan voisivat alkaa kesäkuussa 2012. Israelin pääministeri Netanyahu puolestaan kehottaa kaikkia, joilla on jotain sanottavaa asiassa, pitämään suunsa kiinni ja lopettamaan huhujen levittäminen.
DIPLOMAATTIEN arvio Pakistanin toimista tilanteessa, jossa Irania vastaan hyökätään, että Pakistan tulee ydinaseillaan asettumaan Iranin rinnalle vastaiskua varten, saattaa koko tilanteen uudelle tasolle. Pakistanilla uskotaan olevan ainakin 60 ydinpommia kuten myös kehittynyt ohjuskalusto niiden kuljettamiseksi kohteisiinsa.

EU:n Euroopan Puolustusjärjestön entinen johtajan Nick Witney arvioi, että Irania vastaan tehdyt sotilaalliset iskut tulisivat aiheuttamaan katastrofin Euroopan maille, sillä jo pelkästään öljyn hinnan raju nousu tulisi puskemaan EU-maat taantumaan, joko käsittäisi koko EU:n alueen mukaan lukien Saksa. Ennen kaikkea se tulisi aiheuttamaan hyvin sekavan taloudellisen konkurssitilan varsinkin Italiassa ja Kreikassa, ja voisi aiheuttaa Euron arvon romahtamisen siitä epävarmuudesta, jota vastaan EU nykyisin taistelee.

WITNEY, joka edustaa Euroopan CFR:n osastoa, olettaa, että hyökkäystilanteen jälkeen Iran tulisi todennäköisesti hyökkäämään eurooppalaisia intressejä vastaan alueella, mutta myös terroritoiminnan aktivoitumisen muodossa Euroopassa ja USA:ssa. Iranin vallankumous-kaartin johtaja varoittaa, että se iskee maihin, jotka avustavat hyökkäyksissä Irania vastaan. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4185684,00.html

3. UUTISOTSIKOITA
- Qatar ehdottaa, että PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas johtaisi ylimenokauden hallitusta, jossa Hamas ja Fatah ovat mukana. Hamas suostuu tähän, mutta PA:n taholta kerrotaan, että asiaa harkitaan. Abbas ja Hamas-johtaja Khaled Mashaal ovat Qatarissa silotellakseen viimeiset erimielisyydet yhteishallituksen tieltä, mikä voisi johtaa vaalien pitämisen suunnitelmien mukaan toukokuussa. Hallituksen ministerit koottaisiin sitoutumattomista talouden asiantuntijoista ilman poliittisia kytkentöjä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4185726,00.html
- PA tulee tekemään esityksen UNESCO:lle, jossa se on edustettuna täysjäsenenä, Kuolleenmeren asettamiseksi Palestiinan listalle maailman perinnekohteeksi. PA tulee tekemään esityksiä lukuisista kohteista, joita juutalaiset ovat vuosisadasta toiseen pitäneet omina perinnekohteinaan, liittääkseen ne UNESCO:n listalle, mikä takaisi niille YK :n suojelun ja rahoitusavun. Qumranin luolat ovat myös PA:n listalla. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4185699,00.html
- USA:n viranomaiset sanovat ynetnews.com artikkelin mukaan, että Israelin sotilasjohtajat jo ovat aloittaneet lähtölaskennan hyökkäyksille Iranin ydinlaitoksia vastaan. Heidän mukaansa kysymys ei ole ”iskeä vai ei, vaan koska”. USA:n sanotaan tekevän samoin omia valmistelujaan täydellisen hämäyksen varjossa levittäen maailmalle tietoja, joiden mukaan se haluaa neuvotteluratkaisua. IAEA:n ydinase-asiantuntijat ovat Iranissa tutkimassa Iranin väitteitä, että koko suunnitelma tähtää vain sähkön tuotantoon. Vaikka Iran päästi heidät sisään maahansa, heitä ei ole päästetty sisään uraanin rikastuslaitoksiin, kuten he haluaisivat. Iranin ja USA:n välistä konfliktia on verrattu USA:n ja NL:n väliseen kylmän sodan aikaiseen Kuuban Kriisiin, joka kärjistyi lähelle räjähdyspistettä, mutta tilanne on toinen Iranin kanssa, koska USA:n ja Iranin välillä ei ole keskusteluyhteyttä, kuten oli laita NL:n kanssa. Tämä voi aiheuttaa potentiaalisen räjähdyksen vahingossa, virhearvion seurauksena. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4185623,00.html
- Presidentti Peresin henkivartijat havaitsivat kolmen epäilyttävän arabin lähestymisen presidenttiä tämän tilapäisen hotellimajoituksen lähellä, jonne hän joutui muuttamaan sateitten saattaessa hänen virka-asuntonsa veden turmelemaksi. Vartijat pysäyttivät kolme arabia pyytäen heitä näyttämään henkilökorttinsa. Miesten kesken syntyi sanasotaa, joka kehittyi vihamieliseksi. Vartijat pidättivät kiivaimman arabeista, kaksi muuta pääsi pakenemaan. Mies vietiin kuulusteltavaksi. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4185647,00.html
- Armeijan komentaja Benny Gantz asteli tukevin jaloin pääministeri Netanyahun varpaille kieltäytyen hyväksymästä tämän ehdokasta IAF:n (Israelin ilmavoimien) komentajaksi, vaan nimitti siihen ehdokkaansa Amir Eshelin, jonka puolustusministeri Ehud Barak hyväksyi. Gantz puolusti kantaansa todeten, että puolustusvoimien komentaja valitsee alaisensa kenraalit, ei ulkopuolinen siviili. Eshelin ansioita tehtävään ei kukaan ole kyseenalaistanut, hän on pätevä ja tunnustettu lentäjä. Hän johti laivuetta, joka aikoinaan lensi Auschwitzin seremonian yli pilvien alapuolella, vaikka Puolan viranomaiset suosittelivat lentoa niiden yllä. Hänen tärkeimpiä ja monimutkaisimpia tehtäviään tulee olemaan suunnitelman laatiminen mahdollisesta hyökkäysestä Iraniin, mikä edellyttää useita hävittäjäpommittajien yhteistoimintaa ja niiden tankkaamista ilmassa kotimatkalla. Hän esitti havaintonaan ennen nimitystään, että ydinasein varustettu Iran rajoittaisi Israelin toiminta Gazassa ja Libanonissa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4185636,00.html
- Syyrian armeija jatkaa Venäjän ja Kiinan YK:n veton rohkaisemana verisiä toimiaan vastarinnan kukistamiseksi. Eilen kerrottiin viikonvaihteen uhriluvun nousseen runsaasti yli 200, eilen armeijan kerrotaan surmanneen ainakin 50 ihmistä, heistä useimmat siviilejä, mutta joukossa on sotilaskarkureita. Arabiliiton tarkkailijat sanovat, että Assadin väite siviilien provosoimisesta sallimalla pyssymiesten toimia keskuudessaan, pitää osittain paikkaansa, minkä johdosta armeija tulittaa ryhmiä, joista heitä ammutaan. Tämä tietenkin aiheuttaa myös siviiliuhreja. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=256657
- Ranskan Jerusalemin konsulaatin johtaja lausui eräässä konferenssissa vieraat tervetulleiksi Palestiinan pääkaupunkiin, Jerusalemiin. Tämä herätti kummastusta Israelin viranomaisissa, mutta tutkittuaan asiaa he havaitsivat, että Frederic Desagneaux toimii lähettiläänä myös PA:n virastokeskuksessa Mukatassa. Hän asuu Jerusalemin länsiosassa. Ranskan ulkoministeriö sanoutuu irti tästä myös web-sivuilla esitetystä epädiplomaattisesta ja tahdittomasta myönnytyksestä PA:lle. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=256619
- Human Rights Watch (HRW) syyttää julkistetussa dokumentissaan, että Israel harjoittaa mielivaltaa estäessään palestiinalaisten vapaan kulun minne ikinä haluavat ja vaatii, että se antaa perheitten yhdistyä haluamallaan tavalla Juudeassa ja Samariassa sekä Gazassa, jota se edelleen pitää Israelin miehityksen alaisena. Raportissa viitataan toistuvasti kansainväliseen lakiin, ikään kuin Israelin viranomaiset eivät tuntisi sitä, mutta myös tiedostavat, mitkä sen määräyksistä soveltuvat Israelin ja PA:n väliseen tilanteeseen, mikä ei ole yksiselitteinen. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=256621

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019