SUNNUNTAI 01.01.12

1. NÄIN saatiin vanha vuosi onnellisesti tai onnettomasti, miten vain, loppumaan, ja voidaan aloittaa vuotta 2012, toivottavasti puhtain paperein, että jää mitään hiertämään hampaan-koloon tai kenkärajaan. ”Annetaan menneen nukkua, mutta Vapahtajan rintaa vasten”, kuten Oswald Chambers toteaa ”Parhaani Hänelle” kirjassaan. Mutta vaikka ennusteet tälle vuodelle eivät lupaakaan juuri parempaa, ei ole oikein murehtia eikä pelätä sitä etukäteen, sillä ”jokainen tuleva päivä pitää murheen itsestään.”

2. PALESTIINALAISET päättivät aloittaa uuden vuoden uusin konstein. PLO:n ”exekutiivinen komitea”, käytännössä hallitus, teki eilen pitämässään istunnossa päätöksiä, joiden mukaan se esittää YK:lle vaatimuksen lopettaa Israelin rakentaminen Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosassa. Toisessa päätöksessä se esitti vetoomuksen kvartetille, että se estäisi Israelia laajentamasta ”setlementtejä” ja etsimään tapoja, jolla rauhankeskustelut voidaan aloittaa. Palestiinan kansaa kehotettiin kiihdyttämään ”kansan vastarintaa”, eli käytännössä järjestämään massamielenosoituksia, ”setlementtejä” vastaan, sekä ”setlerien” suorittamia rikoksia moskeijoita, kirkkoja ja omaisuutta vastaan. Palestiinalaiset vetävät aina huolellisesti ”kirkot ja kristityt” mukaan vaatimuksiinsa unohtaen, että palestiinalaiset kirkkoja ja kristittyjä vastaan hyökkäävät ja pyrkivät häpäisemään heitä ja heidän kokoontumistilojaan. Tämä on osa heidän valheellista propagandaansa luottaen siihen, että joku voi jopa uskoakin heitä.

PLO:n pääsihteeri Abdel Abed Rabbo totesi medialle, että PLO päätti esittää vetoomuksen YK:n turvallisuusneuvostolle lopettaa laajentunut ”setlementtitoiminta”. Hän selitti, että tällaisen toiminnan päämääränä on estää elinkelpoisen Palestiinan valtion perustaminen ja muodostaa se kanttooneihin jaettuna.
Rabbo väitti, että ”Israel pyrkii toimillaan rakentamisen laajentamiseksi Jerusalemin isäosissa erottamaan palestiinalaisalueet Jerusalemista”. Hän vaati, että arabiliitto kokoontuu käsittelemään ”setlementtiasiaa”. Hän kutsui ”setlementtejä laittomiksi, jotka tuhoavat minkä tahansa ratkaisun kahden valtion perustamiseksi”.

PLO esitti samansisältöisen vaatimuksen YK:n turvallisuusneuvostolle viime helmikuussa, mutta USA:n presidentti Obama esti päätöksen syntymisen veto-oikeudellaan.
Äskettäin Jerusalemin tekemä päätös rakentaa 130 asuntoa Jerusalemin Gilon lähiöön herätti melkoista vastustusta länsimaissa. PLO haluaa käyttää tätä Israelin vastaisuutta hyväkseen kehottaen YK:n turvallisuusneuvostoa lopettamaan kaiken rakentamisen Jerusalemin itäosassa, jota se vaatii osaksi Palestiinan valtiota.

Englannin Lähi Idän ja Pohjois-Afrikan ministeri Alistair Burt antoi perjantaina seuraavanlaisen lausunnon: ”Minä tuomitsen Jerusalemin paikallisen rakennus- ja suunnittelukomitean päätöksen rakentaa uusia rakenteita palestiinalaiseen Silwanin (Siloan) lähiöön sekä asuntoja Gilon ”setlementtiin”. Tämä on uusi provokatorinen ja syvää vastakohtaisuutta herättävä Israelin virkailijoitten suorittamien toimien sarjassa.”
Torstaina Ranskan ulkoministeriö antoi jo oman tuomionsa Israelin virkailijoitten toimista ja vaati päätöksen peruuttamista, jotta voitaisiin luoda luottamuksen ilmapiiri neuvotteluja varten.

Israelin ulkoministeriön edustaja viittasi talvikintaallaan länsivaltojen esittämään kritiikkiin kuten myös PLO:n esittämiin vetoomuksiin YK:lle ja kvartetille todeten, että 30:n vuoden ajan YK on tehnyt Israelia tuomitsevia päätöslauseita saamatta palestiinalaisten hyväksi mitään muuta aikaan kuin paksun pinkan papereita. Ministeriön lausunnossa todetaan, että ainoa tie edetä on aloittaa suorat kahdenkeskiset neuvottelut lisäten, että ”kieltäytymällä neuvottelemasta Israelin kanssa PA:n johto pettää omaa kansaansa.”
http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=251675

3. RAUHANRITARI ratsastaa jälleen, kuten viikon- ja vuodenvaihteen uutiset ovat paljastaneet. Tämä ”rauhanritari” on sama, joka 1990 aloitti Yitzhak Rabinin tietämättä salaiset ja rikolliset keskustelut Tunisiassa maanpaossa olleen PLO:n johdon kanssa. Kuten yleisesti tiedetään, nämä keskustelut johtivat Oslon sopimuksiin, Jasser Arafatin ja hänen karaistuneitten pyssymiestensä rantautumiseen ensin Betlehemiin ja Jerikoon ja myöhemmin kaikkiin arabikyliin ja kaupunkeihin, ja lähes 1500:n israelilaisen kuolemaan terroristien uhreina sekä useitten tuhansien vammautumiseen.
Tällä kertaa kuitenkin uutiset vakuuttavat, että öisellä ratsumiehellä on pääministerin tuki ja suostumus, mutta kaikki tapahtuu ja on tapahtunut piilossa julkisuudelta, salaisissa keskusteluissa.
INN toteaa aamu artikkelissaan, että presidentti Shimon Peres ei kiellä käyneensä salaisia keskusteluja PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kanssa.
PERES kertoi arabi-uutistoimiston Alsharq Alawsat haastattelussa, että Abbasin kanssa käydyt keskustelut olivat tapahtuneet pääministeri Benyamin Netanyahun suostumuksella. Peres kertoi haastattelun aikana, että tiettyä edistystä oli tapahtunut, mutta Netanyahu oli pyytänyt siirtämään seuraavaa keskustelua antaakseen tilaa kvartetin suunnitelmalle suorien keskustelujen aloittamiseksi.

Peres totesi haastattelussa, että kvartetin viimeinen kokous oli täydellinen fiasko, ja että ainoa tapa edetä on aloittaa suorat neuvottelut Israelin ja PA:n välillä. Hän valitti, että jokaisella kvartetin jäsenellä on omat intressinsä, kuten Syyrian tapauksessa: Venäjä tukee Syyrian presidentti Bashar Assadia, vaikka tämä massamurhaa omia kansalaisiaan. Kvartetti asetti suorien neuvottelujen aloittamiseksi aikataulun syyskuuhun mennessä, mutta sen jälkeen Abbas teki YK:n turvallisuusneuvostolle esityksen Palestiinan valtion perustamiseksi. Kvartetin alkuperäisen suunnitelman mukaan osapuolten tuli tehdä esitys rajoista ja turvallisuus-kysymyksistä kolmen kuukauden sisällä, ja kuudessa kuukaudessa tuli tapahtua merkittävää edistystä. Rauhansopimus oli tarkoitus allekirjoittaa vuoden 2012 lopussa.

PERES sanoi tavanneensa Abbasin neljä kertaa ja lupasi aloittaa ne uudelleen 14. tammikuuta, ja myös saada edistystä aikaan. Hän sanoi, että hän uskoo enemmän kuin Netanyahu keskusteluihin, mutta sanoi ymmärtävänsä Netanyahun varaukset, koska hänellä on monia muitakin intressejä, ja hallituskumppaneita, joita tulee kuunnella. Hän sentään tunnusti, että Netanyahu tekee päätökset, mutta niin teki Yitzhak Rabinkin, kun hänet asetettiin seinää vasten ja annettiin varoitus, ettei tehtyä tarjousta voi hylätä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/151249#.TwAHNlb3vO0

4. PA:N kampanjassa kaiken normalisoimisen estämiseksi Israelin kanssa PA:n poliisi teki ratsian tilaan, jossa suositun druusilaulajan Mike Sharifin oli tarkoitus esiintyä. Poliisi pakotti järjestäjät peruuttamaan Sharifin esiintymisen ja palkkaamaan hänen tilalleen toisen esiintyjän. Sharif on kotoisin Israelin pohjoisosasta; hän aloitti laulamisen julkisuudessa seitsemän vuoden ikäisenä.
Sharif esiintyy paitsi Israelin arabien keskuudessa myös arabimaissa.
Palestiinalaisten silmiä karsasti se, että Sharif esiteltiin israelilaisena laulajana ja että hän laulaa sekä arabiaksi että hepreaksi, ja eihän sellainen ole soveliasta, rauhankumppani tai ei.
Palestiinalaiset vastustivat Israelilaisen Sharifin esiintyvän uudenvuoden tilaisuudessa Ramallahissa pian cast lead operaation 3-vuotisjuhlan jälkeen. Toinen heidän silmäänsä iskenyt tikku oli se, että druuseja palvelee Israelin armeijassa.

PLO:n taholta on esitetty julkisuudessa, että kaikenlainen vastarinta Israelia vastaan on hyväksyttävissä. PLO:n hallituksen ja entinen PA:n hallituksen jäsen Zuhdi Nashashibi sanoi viikonvaihteen aikana, ettei aseeton vastarinta Israelin taivuttamiseksi ole riittävä.
HAMASIN taholta on vakuutettu useitten johtajien taholta, että aseellinen vastarinta on välttämätön osa palestiinalaisten alueitten vapauttamiseksi.

HAMASIN pääministeri Ismail Haniyeh julkisti puhuessaan Khartoumin moskeijan rukoustilaisuudessa omat kolme ei-kieltoaan: ”Ei Israelin tunnustamista; Ei ratkaisua Israelin kanssa; Ei tuumaakaan Palestiinan maata Israelille”. Hän vakuutti, ettei Hamas luovu aseellisesta taistelusta eikä jihadista Israelia vastaan. Haniyehin ”saarnaa” olivat kuuntelemassa presidentti Omar Bashir ja hallituksen jäseniä sekä Hamasin ulkoministeriön johtaja Khaled Mashaal. Hän pyysi arabien apua taistelussa Jerusalemin vapauttamiseksi.
”Miehitetty Jerusalem kaipaa arabien ja islamin tukea. Tarvitsemme voimakasta ”jysäystä” lopettaaksemme sionistisen miehityksen käynnistämän kaupungin juutalaistamisen. Jerusalemia uhkaa todellinen vaara, eikä tämä ole leikkipuhetta.” http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=251679

5. UUTISOTSIKOITA
- Lakiesitys, jota kannattavat jotkut sekä Likudin, Israel Beitenun että NU:n kansanedusta, vaatii, että ennen kuin puolustusministeriö voi määrätä jonkun juutalaisyhteisön tuhottavaksi Juudeassa ja Samariassa, palestiinalaisten tulee oikeudessa pystyä todistamaan omistusoikeutensa maahan. Tämä lopettaisi näennäisesti järjettömät etäyhteisöjen tuhoamiset ja niiden uudelleen rakentamisen, mikä antaa kuva lapsellisesta leikittelystä vakavalla asialla, jota aikuiset harrastaa. Asiaa monimutkaistaa NGO-järjestöjen kiihotus viedä epäselviä ja kerran jo sovittuja ratkaisuja korkeimpaan oikeuteen, jolla näyttää olevan aikaa tällaiseen näpertelyyn. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=251671
- Sisäministeri Eli Yishai sanoi julkistamassaan lausunnossa, että oman asiansa kiihottunut esittäminen on pahasta, mutta haredi-kansaa vastaan nostettu julkinen kampanja on paljon pahempi. Yishai antoi ymmärtää, että kysymys on vain pienestä joukosta ääri-uskonnollisia haredi-kansalaisia, mutta sen varjolla tuomitaan koko kansanosa, mikä on väärin. Hän sanoi, että haredi-naisia ja miehiä on tuupittu ja hätistelty pois kameroiden edestä – ja tuuppijoina ovat rotevat erikoispoliisit. Lauantai-iltana 1500 ultra-ortodksia kokoontui Geula-lähiöön Jerusalemissa osoittaakseen mieltään heihin kohdistettua painostusta ja kiihotusta vastaan. Monilla oli keltainen Davidin tähti rinnassaan ja teksti ”jude”. Heidän kylteissään luki: ”Sionistit eivät ole juutalaisia” ja ”Sionismi on rasismia”. Holokaust-symbolien käyttäminen aiheutti monien, mm. Ehud Barakin, kiivaan vastalauseen. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=251717
- Hamas purkaa toimistoaan Damaskoksessa kaikessa hiljaisuudessa odottaessaan, että Assadin hallitus voi kaatua. Uutta kotipaikkaa etsitään, eikä sen löytäminen ole aivan helppoa arabikevään myllerrettyä maisemat. Jordan kieltää Omanin esityksen, että Hamas voisi siirtyä Ammaniin. Arabimedian mukaan kymmeniä Hamasin jäseniä on muuttanut Syyriasta Jordaniaan paeten Syyrian mielenosoituksia. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=251693
- USA solmi 3.5 miljardin USD asevientisopimuksen UAE:n kanssa. Sopimus allekirjoitettiin 25.12. ja julistettiin perjantaina. USA vie useita ohjusten torjunta-järjestelmiä, mutta myös uudenaikaisia täsmäpommeja, myös bunker-buster. USA toimittaa kaksi THAAD-ohjusasemaa, joissa on 96 ohjusta; kaksi Raytheon Co AN/TPY-2 tutka-asemaa sekä sen varaosat 30 vuoden aikana. Sopimukseen kuuluu luonnollisesti tekninen tuki sekä miehistön koulutus. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=251659
- Tutkijat ovat löytäneet Afganistanissa ns. muinaisen silkkitien varrelta luolasta muinaisten juutalaiskirjoitusten kätkön, jota pidetään yhtenä suurimmista löydöistä pitkiin aikoihin. Sitä verrataan Egyptin Kairosta löydettyyn geniza-löytöön, tuhottaviksi tarkoitettujen kirjoitusten kätköön, jota ei kuitenkaan ole hävitetty. Juutalaiset eivät polta käytöstä poistettuja pyhiä kirjoituksia, vaan ne haudataan siunausten kanssa. Afganistanin Shamarganin maakunnasta löydetyt rullat ovat 1000 vuotta vanhoja, ne on kirjoitettu arabiaksi, judeo-arabiaksi ja persiaksi. Kairon kenizasta löydettiin 280 000 tekstiä, ja nyt Afganistanista löydettyä verrataan siihen. Tekstejä on myyty keräilijöille ja instituutioille, ja Israelin valtio etsii keinoja ostaa niitä Israelin museoihin. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=251657
- USA määräsi Iranin keskuspankin boikotin, jota Iran kutsuu sodanjulistukseksi. Kaikki eivät ole yhtä mieltä sen onnistumisesta, sillä Kiina ja Intia jäänevät sen ulkopuolelle. Iranin ilmoittama ballististen ohjusten kokeilu viikonvaihteen aikana ei toteutunut, mutta laivaliikenne oli pysähdyksissä 5 tunnin ajan. Tämä osoittanee, miten helposti liikenne pystytään keskeyttämään, jopa uhkaus ohjusiskusta riittää. IDF:n komentaja Benny Gantz sanoi viikonvaihteen aikana, että Iranin ydinase uhkaa koko maailmaa, mutta hän lupasi, että IDF pystyy estämään sen toteutumisen, paljastamatta muuta. http://www.debka.com/article/21609/
- Iran kokeili meriharjoituksissa keskimatkan tutkan-väistävää ohjustaan yhtenä varoituksena länsimaitten boikottiuhkaa vastaan. http://www.haaretz.com/news/middle-east/iran-fires-medium-range-missile-during-strait-of-hormuz-naval-drill-1.404872
- Juutalaismies haavoittui Shimon HaTzadik, Sheikh Jarrah, lähiössä palestiinalaisten, vasemmistolaisten ja anarkistien kivittäessä alueen juutalaisasukkaita.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/151260#.TwAnCVb3vO0

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019