PERJANTAI 22.04.11

1. HIZBULLAHIN kostoisku israelilaisiin tai juutalaisiin kohteisiin ulkomailla tai kohteisiin, jonne israelilaiset matkaajat ovat kokoontuneet, on odotettavissa koska tahansa. Vuodesta 2008 lähtien, jolloin Hizbullahin ”sotilasjohtaja” Imaad Mughniyeh teloitettiin taitavasti asennetulla autopommilla Damaskoksessa, järjestön pääsihteeri Hassan Nasrallah on vannonut kostavansa sen Israelille, vaikka Israel ei julkisesti ole ottanut siitä vastuuta eikä sen syyllisyyttä ole voitu vahvistaa.
ISRAELIN turvallisuusjärjestö (Mossad) ei julkistanut suoraan varoitustaan, vaan antoi sen vuotaa julkisuuteen median välityksellä. Se kuitenkin nimesi henkilöt, kuten myös Debkafile toteaa, joiden se uskoo saaneen tehtäväkseen iskun fyysisen suorittamisen.

OPERAATIOTA johtaa Hizbullahin uusi ”sotilasjohtaja” Talal Hamia, jolla on käytettävissään hyvin organisoitu ulkomailla toimiva yksikkö, jolle Hizbullah on antanut tehtäväksi operaation suorittamiseksi ulkomailla, kertoo JP:n artikkelin kirjoittaja Yaacov Lappin. Artikkelissa ei mainita mahdollista kohdemaata, jossa isku tehtäisiin, mikä johtunee siitä, että suunnitelmat iskujen suorittamiseksi ovat varsin pitkälle toteutumassa.
TALAL HAMIA tunnetaan etevänä suunnittelijana, joka osallistui 1992 ja 1994 Buenos Airesissa, jossa iskut kohdistettiin Israelin lähetystöön ja juutalaisten toimintakeskukseen. Israelin turvallisuuspalvelu pystyi estämään iskut useissa kohteissa, kuten Azerbaijanissa, Thaimaassa ja Siinailla 2008 ja Turkissa 2009, artikkelissa todetaan.
Hizbullah valitsi Hamian teloitetun Mughniyehin seuraajaksi kenttäoperaatioiden komentajaksi. Hän on vastuussa suoraan pääsihteeri Nasrallahille sekä Iranin vallankumous-kaartin Al-Quds ulkomaanoperaatioiden komentajalle kenraali Kassem Suleimanille. TV-10 kertoi, että Hamia toimii läheisesti avustajansa ja henkivartijansa Ahmed Faidin kanssa.

HIZBULLAHIN operatiivinen komentokeskus valvoo teknistä osastoa, jota johtavat räjähdys-aineitten asiantuntija insinööri Ali Najam al-Din ja pomminvalmistaja Malik Ovayad, joka tiettävästi rakensi pommit, jotka tuhosivat Israelin lähetystörakennuksen Argentiinassa 1992. Hänen peitetoimensa on ”ilmastointilaitteiden korjaaja”.
Hizbullahin väärennettyjen asiakirjojen laatija on Majd al-Zakur, joka tunnetaan nimellä ”väärentäjä”, forger. Hän varustaa terrorijärjestön asiamiehet väärennetyillä passeilla.
Järjestöllä on lisäksi käytettävissään liikemiehiä, niiden mukana libanonilainen käsi-puhelimienmyyjä sekä Turkin kansalainen, artikkelissa todetaan.
Israelin turvallisuusjärjestöt ovat toistuvasti antaneet varoituksia välttää matkustamasta määrättyihin maihin sekä välttämään paikkoja, jonne kokoontuu runsaasti juutalaisia tai israelilaisia. Tämä varoitus on myös nyt voimassa. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=217482, http://www.debka.com/article/20865/

2. YK:N PÄÄSIHTEERI Ban ki-Moon varoittaa 13:ssa vuosiraportissaan Libanonista, että Hizbullahin aseistautuminen vahingoittaa maan vapautta. Hän viittaa raportissaan YK:n päätöslauselmaan no 1559 vuodelta 2004, jossa vaaditaan kaikkien aseellisten ryhmien hajottamista ja riisumista aseista. ”Libanonin rajojen määrittäminen ja merkitseminen on oleellinen elementti Libanonin alueelliselle itsenäisyydelle, kuten myös rajojen kunnolliseksi valvomiseksi”, raportissa todetaan, jossa samalla tuomitaan IAF:n ylilennot.

RAPORTISSA todetaan edelleen, että (IAF:n suorittama) tehokas ilmavalvonta (Libanonin ilmatilassa) on vastoin YK:n päätöslauselmia 1559 (2004) ja 1701 (2006), ja ne tulee lopettaa välittömästi. Ban ki-Moon sanoo olevansa huolestunut tilanteesta Libanonissa, josta viimeisin esimerkki on pommiräjähdys kirkossa Zahlessa. Hän muistuttaa tämänkin osoittavan, miten tuhoisaa maalle ja sen kansalle on se, että pienillä ryhmillä on maassa käytössään kuolettavia aseita, mikä osoittaa niiden täydellisen kansalaisten turvallisuuden sekä Libanonin lakien ja sen hallituksen arvovallan hyljeksimisen.

RAPORTIN mukaan Libanonin ja Syyrian välinen raja vuotaa, eikä Libanon harjoita kunnollista rajavalvontaa. Raportissa mainitaan erityisesti Hizbullah, joka on merkittävin ryhmä ja jonka aseellinen kapasiteetti on Libanonin tehokkain, joka toistuvista kehotuksista huolimatta jatkaa aseistautumistaan vastoin YK:n päätöslauselmaa 1559 väittäen tarvitsevansa niitä Libanonin puolustamiseksi. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=217508
3. SYYRIAN hallitus valmistautuu uuteen mielenosoitusaaltoon, joka toteutunee tänään perjantaina, mikäli protestoijien suunnitelmat onnistuvat. He ovat antaneet tämän päivän marsseille nimen ”Suuri Perjantai”, mikä ennakoi entistä suurempien joukkojen kokoontumista kaduille päivärukousten jälkeen.
Bashar Assadin ilmoittama hätätilan (poikkeustilan) poistaminen torstaina ei ole vakuuttanut hallituksen vastustajia, jotka epäilevät, että hallitus tulee jatkamaan entiseen tapaan.
Uutisraporttien mukaan Assadin hallitus lähettää suuret sotilas- ja turvallisuusjoukot varsinkin Damaskoksessa ja Homsissa, kuten New York Times kertoo.

ISRAELIN entinen Washingtonin lähettiläs Itamar Rabinovich, joka johti Syyrian kanssa käytyjä rauhanneuvotteluja 1993-1997 välisenä aikana, vakuuttaa Assadin hallituksen olevan turvassa niin kauan, kuin armeija ja turvallisuusjoukot tukevat häntä. Hän toteaa lisäksi, ettei niiden luotettavuus ole vaarassa, koska niitä johtavat upseerit kuuluvat hänen omaan Alawite-heimoonsa, joka oman turvallisuutensa vuoksi tulee pysyttämään avainkomentajien paikat käsissään.
ASSAD käyttää taktiikkaa, jolla hän lupaa pieniä helpotuksia ennen odotettavia pahimpia levottomuuksia, kuten luvata poistaa suljetut turvallisuus-oikeudenkäynnit sekä poistaa vihatun hätätilalain, mutta samalla säätäen uuden, jolla hallitus säätelee mielenosoituksia. Koska ilman hallituksen lupaa pidetyt mielenosoitukset ovat laittomia, turvallisuusjoukot ja armeija voivat laillisesti käyttää sopivaksi katsomiaan toimia niiden hajottamiseksi ja saattaa oikeuden eteen lain rikkojat.
Ihmisoikeusryhmät toteavat, että ainakin 200 ihmistä on surmattu mielenosoituksissa. Tuhansia ihmisiä on pidätetty ja viety tuntemattomiin vankiloihin, joissa kidutus ja hakkaaminen sekä pidätettyjen raiskaukset ovat yleisiä heidän häpäisemisekseen.
Hallitus poisti sotilaita ja poliiseja pahimmista mellakkapaikoista kuten Daraa ja Banias vain tuodakseen ne takaisin torstaina. Damaskoksen ja Homsin välisellä tiellä silminnäkijät kertovat havainneensa sotilasautoja konekivääreineen.
Ihmisoikeuksien puolustajat syyttävät, että sotilaat ja poliisit sieppaavat haavoittuneita sairaaloista vieden ne kadulle, jossa heidät surmataan välittömästi.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=217504

SYYRIAN tilannetta seuratessa jää ihmettelemään, onko tilanne Libyassa niin paljon pahempi, että se oikeuttaa YK:n tukeman sotilasoperaation nimikkeellä ”velvollisuus suojella”. Kuitenkin raportit kertovat mitä raaimmasta julmuudesta, millä Libyan ”kapinalliset”, joita YK:n suojassa suojellaan, kohtelevat vangeiksi saamiaan Gaddafin sotilaita. Kuten alla oleva linkki näyttää, heitä pahoinpidellään, roikotetaan jaloista katosta, kaivetaan sydän elävän sotilaan rinnasta ja syödään rohkeuden lisäämiseksi, raiskataan ja häpäistään kaikin tavoin. Toiseksi on selviä todisteita, että ”kapinallisia” johtavat ovat al-Qaidan tai muiden terrorijärjestöjen kouluttamia agentteja. Raportin videot ovat karmivia, minkä pyydän huomioimaan.
http://uruknet.de/?p=m76906

4. KYMMENIÄ Israelin vasemmiston edustajia, mukana huomattavia julkisuuden henkilöitä ja Israelin palkinnon saajia, kokoontui perjantaina iltapäivällä Tel Avivin Rothschild bulevardille lähellä museota, jossa mm. David Ben Gurion (Green) allekirjoitti Israelin itsenäisyys-julistuksen 15. toukokuuta 1948 länsimaisen kalenterin mukaan.
TÄMÄ itseään erityisoikeuksin ja velvollisuuksin varustettuna pitämä ryhmä kokoontui allekirjoittamaan julistusta Palestiinan valtion perustamiseksi 1967 rajoilla pääkaupunkinaan Jerusalem. Heillä oli jopa otsaa julistaa, että jos Ben Gurion eläisi, hän osallistuisi allekirjoittajien julistukseen vaatien Israelia vetäytymään rajoille, joita muinainen ulkoministeri ja YK-lähettiläs Abba Eban kutsui ”itsemurharajoiksi”.
HEIDÄN vastapainokseen oli kokoontunut pieni joukko, mukana kansanedustajia ja plakaatein varustettuja kansalaisia, jotka syyttivät heitä pettureiksi ja kyselivät, missä on heidän häpeän tuntonsa, että he juutalaisen pessahin, Egyptin orjuudesta pääsyn kunniaksi pidetyn juhlan, aikana ovat valmiit tarjoamaan heille luvattua maataan potentiaaliselle veriviholliselle, jonka hartain toivo on juutalaisten hävittäminen sukupuuttoon.
KE tri Michael Ben-Ari (NU) totesi, ”ettei tarvita selvempää todistusta Israelin vasemmiston ystävystymisestä pahimman vihollisen kanssa kuin tämä. He ovat henkisesti sairaita ihmisiä, jotka syleilevät lasten murhaajia ja joilta Israelin palkinto pitäisi vaatia takaisin.” http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143667

5. UUTISOTSIKOITA
- Jonathan Pollard lähetti sydäntä särkevän pyynnön Baruck Obamalle pyytäen tätä vapauttamaan hänet pessahin kunniaksi. (JP)
- Suuri joukko kokoontui Itkumuurille torstaina ottamaan vastaan jokavuotisen pappien siunauksen (birkat kohanim). Tilaisuudesta on kuvia linkissä alla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143661
- Yoram Ettinger, entinen Washingtonin lähetystön kongressin asiain koordinoija, on tehnyt tutkimuksen Juudean ja Samarian ”juutalaisista juurista”. Hän osoittaa siinä ilman vastaväitteitä, että puheet Juudeasta ja Samariasta palestiinalaisten maana ovat perättömiä. Palestiinalaiset ei ole koskaan ollut erityinen ja yhtenäinen kansa, ja suuri osa heistä on arabimaista muuttaneita, monet vasta juutalaisten alkaessa suuressa mitassa muuttaa esi-isiensä maahan 1850-luvulta alkaen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/132671
- Yli 5000 vaeltajaa ja pessah-juhliin valmistautujaa kokoontui keskiviikkona Itamariin, Hebroniin ja muihin juutalaisille tärkeisiin kohteisiin. Itamariin kokoontuneet tulivat osoittamaan horjumatonta tukeaan ja myötätuntoaan kammottavan terroristien tekemän kokonaisen 5-henkisen perheen murhan johdosta. Osoittaakseen omaa uskoaan tulevaisuuteen Itamarin kaupunki, jolle puolustusministeri Ehud Barak ei useista pyynnöistä huolimatta ole antanut virallista tunnustusta, päätti perustaa uuden juutalaisyhteisön läheiselle kukkulalle, antaen sille nimen ”Regev”, joka tarkoittaa maailmaa, maata ja vastaavaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143658, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143650
- Luonnontieteilijät suosittelivat Karmelin suurpalon runtelemien metsien ja pusikoiden jättämistä ilman ihmisten sekaantumista luonnonjärjestykseen. Nyt jo voidaan nähdä, miten hiiltyneiden puunrunkojen välissä kallioruusut, Persian voikupit syklaamit ja muut luonnonkasvit ovat jo heränneet uuteen kukoistukseen. Myös vuohia, lampaita ja villieläimiä sallitaan palon jälkeen nopeasti uusiutuville alueille. http://www.haaretz.com/print-edition/news/nature-runs-its-course-in-charred-carmel-forest-1.357494

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019