MAANANTAI 18.04.11

1. IDF:N sotilaat pidättivät kaksi palestiinalaista Awartan kylästä lähellä Itamarin juutalais-kaupunkia syytettyinä viiden Fogelin perheen jäsenen murhasta. Murhaajat, 18-vuotias Hakim Awwad ja 19-vuotias Amjad Awwad, molemmat yliopiston opiskelijoita, sopivat murhasta perjantaina 11. maaliskuuta kolmen aikaan ja murtautuivat Itamarin juutalaiskaupunkiin yhdeksän maissa sapatti-iltana. He menivät ensin yhteen taloon, mutta se oli tyhjä. He varastivat sieltä M16 aseen ja menivät sieltä Fogelin taloon. He surmasivat ensin kaksi lasta, Yoav 11- ja Elad 4-vuotias, ja menivät sieltä vanhempien makuuhuoneisiin murhaten molemmat vanhemmat, Ruth ja Udi Fogelin, pienen vastarinnan jälkeen. He varastivat talosta M16 aseen mutta poistuessaan kuulivat lapsen itkevän ja palasivat murhatakseen hänet. He viilsivät pienen 3-kuukauden ikäisen lapsen Hadashin pään lähes kokonaan irti ennen poistumistaan talosta ja kaupungista.

ITAMARIN pieni juutalaiskaupunki ei ole saanut puolustusministeriöltä virallista hyväksymislupaa eikä siellä ole katuvaloja, mikä helpotti murhaajien liikkumista huomaamatta. Kaupunki on ympäröity teräsverkkoaidalla, jossa on sähköinen hälytysjärjestelmä, joka myös hälytti jonkun koskeneen siihen, mutta paikalle mennyt turvallisuusmies ei havainnut mitään poikkeavaa, ei myöskään murhaajien poistuttua samaa tietä, jossa näkyvyyttä varjosti lisäksi paikalla ollut puusto. Täten murhaajat pystyivät poistumaan sieltä huomaamatta palaten Awarten kylään, jossa he asuivat.

IDF toimi kiinteässä yhteistyössä Shin Betin, Israelin turvallisuusjärjestön, kanssa murhan selvittämiseksi aloittaen välittömästi murhan jälkeen tutkimukset läheisessä Awartan kylässä pidättäen useita sen asukkaita kuulusteluihin ja DNA-näytteiden saamiseksi.
Nyt pidätettyjen kahden murhaajan lisäksi kuusi kyläläistä on pidätettyinä epäiltyinä murhaajien avustamisesta.
IDF:n mukaan heillä ei ollut suoria yhteyksiä mihinkään terrorijärjestöön, vaikka he pyrkivät hankkimaan aseita PFLP:n kautta ilman tulosta. Murhan raakuus ja järjestelmällisyys ei antane mitään epäilyksiä, että sen motiivi oli Israelin ja juutalaisten vastaisuus, viha, kuten murhasta syytetyt ovat tunnustuksessaan todenneet. He eivät sano tuntevansa syyllisyyttä tekonsa vuoksi, ainoastaan sitä he pahoittelivat, etteivät tienneet kahden muun lapsen nukkuvan talossa voidakseen murhata heidätkin. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=216951

2. PA:N JOHTO ilmoitti Itamarin murhan jälkeen tuomitsevansa sen siksi, että se vaikeuttaa palestiinalaisten asiaa, mutta sanoo nyt helpottuneensa, ettei minkään PA:n alaisen palestiinalaisjärjestön ole todettu syyllistyneen siihen.

MURHASTA pidätettyjen kahden palestiinalaisopiskelijan perhe kiistää ehdottomasti, että heidän jäsenensä olisivat syyllisiä murhiin. Hakim Maazan Niad Awwadin äiti vakuutti journalisteille, että poliisi on kiduttamalla saanut hänen poikansa tunnustuksen. ”Poikani oli kotona sinä yönä, jona tuo tapaus sattui”, hän vakuutti. ”Hän ei missään välissä poistunut kotoaan koko yön aikana.” Hän sanoi poikansa olleen alavatsan leikkauksessa viisi kuukautta aiemmin, minkä vuoksi hän oli helppo uhri kiduttajille tunnustuksen saamiseksi, hän selitti. Hän syytti armeijaa, että se pidätti opiskelijat peittääkseen omia rikoksiaan palestiinalaisia kohtaan. Hän kertoi asuvansa kylänsä äärilaidalla Itamarista, mikä olisi vaikeuttanut heidän murtautumistaan Itamarin kaupunkiin.
HAKIM Awaddin täti kertoi, että perheellä on jo viisi ”marttyyria” – setä, kolme serkkua ja yksi vävy. Hän sanoi, että hänen poikansa Hakim on hiljainen eikä paljon osallistu toisten teini-ikäisten toimiin. Hakim ja Amjad Awwad kuuluvat samaan klaaniin, mutta eivät ole lähisukulaisia.

AWARTAN kylän asukkaat sanovat olevansa yllättyneitä, että murhaan epäillyt ovat heidän kylästään. Eräs vakuuttaa, että armeija sai tunnustukset kiduttamalla, mistä he pitävät todistuksena sen, että he pidättivät toisen epäillyn sisaren, ja pakottivat hänet tunnustamaan. Awartan kylänpäällikkö Qais Awad epäilee opiskelijoitten tehneen noin hävettävän teon. Hän sanoi armeijan peittelevän sitä, mitä ne tekivät kylässä 35 päivän aikana, jolloin se oli piiritetty ja jossa suoritettiin jatkuvia kotietsintöjä ja pidätyksiä. Hän vaati kansainvälistä tutkimusta todellisten murhaajien löytämiseksi. Hän pelkää kostotoimia Itamarin kylästä.
Tapaus on herättänyt uudelleen kysymyksen, pitäisikö kuolemanrangaistus ottaa käyttöön.
Israelin laki sallii sen, mutta sitä on käytetty vain kerran, Eichmanin tapauksessa, joka hirtettiin oikeuden todettua hänet syylliseksi lukuisten juutalaisten murhaan.
Ongelmana Israelissa on se, että vaikka useisiin murhiin syyllistyneet tuomitaan, kuten Marwan Barghouti viiteen elinkautiseen, heidät voidaan vapauttaa jonkin poliittisen lehmäkaupan yhteydessä, kuten on tapahtunut. Gilad Shalitin vapauttamiseksi Hamas vaatii lähes 1500:n vangin vapauttamista, jotka on tuomittu hyvinkin raskaista rikoksista.
http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=216970
http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=217047

3. ISRAELIN kansan palauttaessa mieleensä Fogelin perheen raakalaismaisen murhan Itamarissa 11.03.2011 Palestiinan Auktoriteetti (PA) vaatii Israelia vapauttamaan kaikki palestiinalaiset vangit, joita se kutsuu ”poliittisiksi”, vaikka useilla heistä on raskaita murhia tunnollaan, minkä takia heidät pidätettiin ja tuomittiin eri pituisiin rangaistuksiin.
Vankien vapauttamisen edistämiseksi palestiinalaiset ovat järjestäneet mielenosoituksia monissa Juudean ja Samarian palestiinalaiskaupungeissa sekä Gazassa.

OPERAATION ”vankien vapauttamisen” keulakuvaksi valittiin Nael Barghouti, joka tuomittiin murhasta ja on istunut vankilassa pitempään kuin kukaan toinen, 33 vuotta. Häntä kutsutaan arvokkaalla nimellä palestiinalaisvankien dekaaniksi, eli ”Abu Nun-Nur”, valon isä. Hänet vangittiin osallisuudesta terrori-iskuun, jonka yhteydessä hän osallistui murhaan. Palestiinan Auktoriteetin johto kutsuu häntä ”poliittiseksi vangiksi” ja vaatii hänen vapauttamistaan toisten ”poliittisten” vankien, eli murhaajien kanssa.

PA:n korkeat virkailijat ovat osallistuneet tilaisuuksiin eri puolilla Juudeaa ja Samariaa. Kouluissa on yksi päivä erotettu pelkästään vankien aseman selittämiseksi, jossa kerrotaan, että he ovat poliittisia vankeja ja heidät on vapautettava.
Länsirannan ja Jerusalemin moskeijat ja kristilliset kirkot ovat osallistuneet kampanjaan rukoillen kukin omaa jumalaansa, että he tänä vuonna pääsisivät vapauteen.
Gazassa Hamasin edustajat vaativat IDF:n sotilaitten sieppaamista, joilla voitaisiin vapauttaa palestiinalaisia, jotka kärsivät tuomioitaan Israelin vankiloissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143620

4. HETKEÄ ENNEN Fogelin perheen murhaajien nimien julkistamista äärivasemmistoa edustavien järjestöjen Women for Peace (Nashim le Shalom), Gush Shalom ja Adam LeGvulot edustajat tekivät tuenosoittamisvierailun PA:n valvonnan alaiseen Awartan kylään, jonne murhaajien uskottiin paenneen, ja jossa IDF ja Shin Bet tekivät tutkimuksia murhaajien löytämiseksi ja pidättämiseksi.
”Sitä julmuutta, minkä näimme Mohammed Awadin kotona, voidaan hyvällä syyllä kutsua pogromiksi, hallituksen tukemaksi vainoksi, primitiiviseksi ja julmaksi kostoksi pelon nostattamiseksi asukkaitten sydämiin”, aktivisti Yacov Manur kirjoitti vierailusta. ”Isä, 45-vuotias Mohammed, hänen poikansa Majdi, 20-vuotias yliopiston opiskelija; POIKA Amjad, 19-vuotias toisen vuosiluokan opiskelija ylipistossa, ja Hakem. 17-vuotias, pidätettiin.”
19-vuotias Amjad Awad todettiin toiseksi murhaajaksi, mitä artikkelin kirjoittaja epäilee vasemmistojärjestöjen edustajat eivät tienneet. Heidän toimintansa voidaan joka tapauksessa katsoa armeijan ja Shin Betin tutkimusten häiritsemiseksi, mikä on rikos.

Israelin on kaikkina aikoina täytynyt taistella paitsi ulkoisia vastustajia myös sen sisällä toimivia yksityishenkilöitä ja järjestöjä vastaan, jotka sanovat liikkuvansa NGO-tunnuksen alla ihmisoikeuksien puolustajina, mutta ovat samalla toimittaneet keräämiään tietoja Israelin vastaisille ulkomaisille järjestöille, myös YK:n alaisille kuten Ihmisoikeusneuvosto, jonka valtuuttamana Richard Goldstone laati Israelia tuomitsevan raporttinsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143625

5. UUTISOTSIKOITA
- Syyriassa ovat jatkuneet hallituksen vastaiset mielenosoitukset presidentti Bashar Assadin sovittelevaksi tarkoitetusta puheesta huolimatta, koska he epäilevät sen vilpittömyyttä eikä hän suostunut heidän keskeisiin vaatimuksiinsa. Ainakin kolme mielenosoittajaa sai surmansa poliisin tulitettua hautausjoukkoa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143619
- 16-vuotias Daniel Viflic, joka haavoittui vaikeasti Hamasin pyssymiehen ampuman Kornet-pst-ohjuksen osuessa koulubussiin, jossa hän istui kuljettajan kanssa, kuoli sairaalassa taisteltuaan päiväkaudet kuolemaa vastaan. Autonkuljettaja haavoittui myös mutta lievemmin kärsien shokista. Vain hetkeä aiemmin koululaiset olivat poistuneet bussista Danielia lukuun ottamatta. Bussiin mahtuu 50 koululaista. Jos ohjus olisi surmannut kaikki nuo, IDF olisi hyökännyt täysillä Gazan kaistalle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143618
- Toinen Fogelin perheen murhaajista oli sallittu IDF:n toimesta päästä korjaamaan oliiveja Itamarin kylään vain jonkin aikaa ennen murhaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143616
- WikiLeaks paljastaa, että USA on salaa tukenut Assadin vastaisia ryhmiä Syyriassa vuodesta 2005 lähtien. http://www.haaretz.com/news/international/wikileaks-reveals-u-s-funding-anti-government-syrian-groups-1.356590
- Uudet Falsh Mura siirtolaiset Etiopiasta juhlivat ensimmäistä pessah-juhlaansa Israelissa. Koska se oli heille outoa, heille annettiin kenraaliharjoitus ennen juhlaa. http://www.haaretz.com/jewish-world/falashmura-immigrants-celebrate-first-passover-in-israel-1.356614
- Israelin pessah-juhlaviikko alkaa tänään auringon laskiessa pääsisäisaterialla. Juhla-aika jatkuu maanantaihin saakka. Uutistoimistojen ja lehtien toiminta häiriintyy, mutta julkaisen uutisia tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan.
Siunattua juhla-aikaa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021