TIISTAI 21.12.10

1. EGYPTI on erittäin huolestunut valtataistelusta Mahmoud Abbasin ja Mohammed Dahlanin välillä, kertoo WND artikkelissaan. Taistelu vallasta voi hajottaa palestiinalaisten sisäpolitiikkaa entisestään ja lopulta vahvistaa Hamasia ja mahdollistaa vallan kaappauksen Länsirannalla. Abbas havaitsi Dahlanin salaiset pyrkimykset rakentaa omaa yksityis-armeijaansa Länsirannalla ja oman asemansa vahvistamista. Abbas määräsi Dahlanin omistaman TV-aseman suljettavaksi ja Abbasin käskystä Dahlanin omistamia liikeyrityksiä ja järjestöjä on takavarikoitu tai niiden toimintaa rajoitettu, ja hänen omistamansa 2 miljoonan USD asuntokompleksi on samoin takavarikoitu. Abbason myös käskenyt poistaa ulkomailla olevista PLO:n edustustoista Dahlanille uskollisia virkailijoita.

ARTIKKELIN mukaan CIA on toiminut pääasiassa Dahlanin kanssa, mm. PA:lle lähetetyt aseet ovat kulkeneet hänen kauttaan. PA:n poliisi takavarikoi äskettäin 1200 kivääriä Dahlanille uskollisilta ryhmiltä, mutta ei ole tiedossa, onko osa niistä USA:n PA:n joukoille toimittamia.
Artikkelissa selitetään, että CIA pelkää Dahlanin syrjäyttämisen vähentävän sen yhteyksiä Gazan kaistalle, jossa Dahlanin valvomat Fatahin joukot olivat vahvoja ja jossa hänen vaikutuksensa on edelleen tuntuva.
PA:n poliisi on pidättänyt lukuisia liikemiehiä ja muita siviilejä, joilla on suhteet Dahlanin kanssa, voidakseen selvittää, miten pitkällä hänen mahdolliset valtapyrkimyksensä ovat. Heidät on kuitenkin yleensä vapautettu pian kuulustelujen jälkeen.
Abbas on myös käskenyt jäädyttää Dahlanin tilit ulkomailla ja varsinkin Persianlahden öljymaissa, jonne hänen epäillään siirtäneen ”PA:lta varastamiaan” varoja.

EGYPTIN ulkoministeri Ahmed Aboul Gheit on tiivistänyt ponnistelujaan palestiinalaisten välisten kiistojen selvittämiseksi, joista Fatahin ja Hamasin sovintoneuvottelut ovat kriittisimmät. Ne ovat olleet keskeytyksissä usean kuukauden ajan.
DAHLAN on kritisoinut Abbasia varsinkin ulkomailla, mutta on viime aikoina pyrkinyt osoittamaan uskollisuuttaan hänelle. Hän julkaisi Al-Ahram lehdessä Kairossa parin sivun mittaisen artikkelin, jossa on antoi tunnustusta Abbasin hallinnolle.
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=242241

2. PA:N puheenjohtaja, jonka mandaatti päättyi tammikuussa 2009, vakuutti Geneva Initiav järjestämällä vierailulla n. 60:lle vasemmistoa edustavalle lähetystölle, että PA on luopunut väkivallasta ja kannattaa nyt rauhallista keskustelua asioista Israelin kanssa. Kuitenkin hän edelleen kieltäytyy suorista tai epäsuorista keskusteluista Netanyahun hallituksen kanssa. Tästä vierailusta Israelin media antoi kovin harhauttavia tietoja. Toiset kertoivat delegaatioon kuuluneen sata poliitikkoa ja aktivistia antaen ymmärtää, että osa kuului oikeistoon. Niissä myös kerrottiin innostuneena, miten keskustelukumppani rauhan saavuttamiseksi todettiin löytyneen kummallakin taholla, sekä Israelin että PA:n leirissä.
MEDIA kertoi myös keskusteluista Abbasin ja aktivistien välillä esittäen väitteitä, joita he ovat joutuneet kieltämään koskaan esittäneensä. Lipkin kielsi koskaan luvanneensa viedä Abbasin sanoman rauhasta Netanyahulle; hän kutsui kokousta ”pateettiseksi tilaisuudeksi, jonka osanottajista jotkut vielä jaksavat uskoa rauhan mahdollisuuteen”.

YKSI PA:n johtavista parlamentin jäsenistä Khalida Jarrar kertoi iranilaiselle Fars uutistoimistolle, että useat palestiinalaiset poliittiset puolueet ja järjestöt ovat tehneet päätöksen aloittaa kolmas intifada Israelia vastaan. Sitä ei kuitenkaan käydä avoimen väkivallan vaan taloudellisen, poliittisen, ulkomailla suoritetun Israelin laillisuuden kieltävän diplomatian sekä PA:n kouluissa, instituutioissa, laitoksissa ja mediassa harjoitetun Israelin vastaisen propagandan kautta, jossa lapsia ja nuoria kiihotetaan väkivaltaan Israelia vastaan.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas ei uskalla aloittaa avointa väkivalta-aaltoa 2000 tapaan, sillä hänen valtansa Länsirannalla perustuu IDF:n tukeen, mutta hän ei myöskään kiellä terrorijärjestöjä tekemästä yksittäisiä hyökkäyksiä sotilaita ja siviilejä vastaan, kuten viime päivien tapahtumat ovat todistaneet. Hänen taloudellisesta tuestaan niille ei ole tietoa.
LAUANTAINA tapahtuneet kahden naisen puukotus Matan kibbutsin lähellä, jossa toinen kuoli haavoihinsa toisen parannellessa saamiaan 12 puukonhaavaa, sekä eilen tapahtunut kolmen palestiinalaisen hyökkäys sotilasta vastaan Givat Zeevissä ilmeisenä aikomuksenaan joko ryöstää hänen aseensa tai siepata hänet panttivangiksi, kertovat omaa karua kieltään väkivallan asteittaisesta kasvamisesta Abbasin vakuutteluista huolimatta.
PA:n ulkoministeri Riad al-Maliki tuomitsi IAF:n iskun Gazaan, jossa surmattiin 5 hengen palestiinalaisryhmä, joka valmistautui ampumaan raketteja Israeliin. http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=178&nid=22471
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/141236

3. PALESTIINALAISET ovat aloittaneet uudenlaisen intifadan Israelia vastaan, kertoo INN artikkelissaan. Ryhmä palestiinalaisia nuoria kivitti sunnuntaina turistiryhmää, joka kulki Jerusalemin vanhankaupungin muurien päällä 15 minuutin matkan päässä Leijonaportista. He kivittivät turisteja melonin kokoisilla kivillä aiheuttaen heissä pakokauhun. Onneksi kukaan ei haavoittunut. Shin Betin mukaan palestiinalaisten väkivalta on kasvanut viime kuukaudessa.

MARRASKUUSSA oli 52 hyökkäystä, lokakuussa rekisteröitiin 44 hyökkäystä. Niihin kului 10 hyökkäystä Jerusalemissa, lokakuussa kuusi; 20 hyökkäystä Juudeassa ja Samariassa molempina kuukausina. Marraskuun 30:stä hyökkäyksestä vain yksi oli kivittäminen, muut olivat petrolipommeja autoilijoita ja ihmisryhmiä vastaan.
Gazan kaistalla oli 22 hyökkäystä marraskuussa, lokakuussa 18. Neljä oli raketti-iskua, 12 kranaattihyökkäystä, neljä käsiasein tehtyä iskua ja kaksi pst-ohjusta.
Marraskuun 18. päivänä israelilainen haavoittui kivityksessä Juudeassa, lokakuussa poliisi-upseeri haavoittui petrolipommista Jerusalemissa.
Edellisen lisäksi viisi rakettia ja 28 kranaattia ammuttiin Gazasta Israeliin 16:ssa iskussa. Edellisessä kuussa ammuttiin 3 rakettia ja 20 kranaattia 13:ssa iskussa. Ensimmäisen kerran cast lead operaation jälkeen ammuttiin Grad-raketti Gazasta Ofakimin kaupungin lähelle.

INN kertoo edelleen, että PFLP ilmoitti sunnuntaina virallisesti aloittaneensa uuden intifadan Israelia vastaan, mistä Khalida Jarrar kertoi edellisessä artikkelissa ilmoittamatta, mitä ryhmiä hän tarkoitti. Hän kertoi kuitenkin, ettei vielä ole selvitetty, mitä käytännön muotoja väkivalta-aalto tulee saamaan. Hän kehotti palestiinalaisia yhdistämään voimansa taisteluun.

INN kertoo, että palestiinalaiset ovat aloittaneet tuhopolttojen ja ekologisen tuhon asein käytävän taistelun. Karmelin suurpalon voitaneen uskoa syttyneen vahingossa, mutta sen ohella sytytettiin yli 25 paloa, joista media vaikenee. Jerusalemin lähistöllä Peace Forest (rauhan metsikkö) koki 18 tuhopolttoyritystä kuluneen kuukauden aikana; vain harvat niistä julkistettiin. Maariv-lehden mukaan poliisi ei halua niitä julkisuuteen kiihotuksen estämiseksi.

SISÄMINISTERIÖ on havainnut, että palestiinalaiset saastuttavat jokia ja purouomia Juudeassa ja Samariassa, osa aivan tarkoituksellisesti, päästämällä niihin puhdistamattomia jätevesiä. Samaria paikallisen ympäristöjärjestön puheenjohtaja Itcke Meir uskoo osan päästöistä olevan tahallisia osana ”ekologista intifadaa”. PA ei ole halunnut yhteistoimintaa Israelin kanssa ympäristöasioissa eikä ole rakentanut puhdistuslaitoksia, vaikka se on saanut ulkomaisia varoja sitä tarkoitusta varten. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/141247

4. SADAT Bat Yamin asukkaat yhdessä Lehava-järjestön kanssa järjestivät maanantai-iltana mielenosoituksen Yoseftal kadulla iskulauseella ”Haluamme juutalaisen Bat Yamin”. He saivat tukea ja mielenosoittajia monelta taholta maassa, koska ilmiö, jota vastaan he osoittavat mieltään, esiintyy enenevässä määrin eri puolilla, kuten Safedin esimerkki osoittaa.
MIELENOSOITUKSEN järjestävät selittävät, että arabit ostavat ja vuokraavat asuntoja muuttaen asumaan niihin aiheuttaen sekaannusta paikallisten juutalaisten keskuudessa. Lisäksi arabi-nuoret alkavat seurustella juutalaistyttöjen kanssa, mikä usein päätyy siihen, että tyttö viedään jonnekin arabikylään, jossa hän havaitsee soittelevansa toista viulua kodissa, koska miehellä voi jo olla arabivaimo, tai hän voi tuoda sellaisen myöhemmin kotiinsa edes ilmoittamatta asiasta etukäteen.
MEDIASSA kerrotaan myös lukuisista tapauksista, joissa juutalaisnainen joutuu arabitavan mukaan kestämään kaiken sen alistamisen ja piiskaamisen, mitä mullahit jopa suosittelevat. Useita on ”pelastettu” monimutkaisen operaation avulla, kuten Jad Le´Ahim järjestö tekee huutelematta siitä julkisuudessa asian arkaluonteisuuden ja naisen turvallisuuden vuoksi. Perheestään karannut nainen on kuolemantuomion alainen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/141250
5. UUTISOTSIKOITA
- Pääministeri Netanyahu yrittää istua kahdella tuolilla Jonathan Pollardin asiassa, joka on kärsinyt yli 25 vuotta eristysvankeutta ilman oikeutta valittaa tuomiostaan, mikä on ennen kuulumaton salaisten tietojen antamisesta ystävämaalle, jonka olisi joka tapauksessa pitänyt saada ne haltuunsa. Netanyahu väittää toimivansa salaisesti kaiken aikaa hänen vapauttamisekseen, mutta ei rohkene esittää julkista pyyntöä Obamalle. Asiasta oli tarkoitus keskustella Knessetissä, mutta pääministeri katsoi paremmaksi vähemmällä julkisuudella tavata USA:n entisen apulaispuolustusministerin Lawrence Korbin yhdessä Pollardin vaimon Eshter Pollardin kanssa, joka kyynelehtien selitti Jonathanin terveyden heikentyneen siten, ettei hän pystynyt puhumaan puhelimessa. Korb oli jopa laatinut luonnoksen, jonka mukaan armonanomus olisi tehtävä.
http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=200319
- 14-vuotias koulutyttö Ashkelonin lähellä sijaitsevassa kibbutssissa haavoittui Kassam-raketin iskeytyessä lähelle lastentarharakennusta tiistaiaamuna, saaden 4 muuta shokkiin. Eilen Gazasta ammuttiin 10 kranaattia Israelin puolelle, jotka eivät aiheuttaneet vahinkoja. IAF iski kolmeen tunneliin Gazan pohjoisosassa, palestiinalaisten mukaan Beit Lahiya ja Khan Younis olivat ohjusiskujen kohteina, haavoittaen kahta izzadin al-Kassam Hamasin sotilassiiven jäsentä.
http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=200370
-Konservatiivi-rabbit julkistivat julkilausuman, jossa he kehottavat myymään ja vuokraamaan asuntoja arabeille ja muille vähemmistöille selittäen, että jos jokin alue halutaan pitää puhtaasti juutalaisena, tehtäköön se opetuksen eikä syrjimisen kautta. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=200357
-10-vuoden tehtyjen tutkimusten ja etsintöjen ansiosta merielävien lukumäärää kasvatettiin 1 200 uudella lajilla. 3000 biologia ja tutkijaa 80 eri maasta osallistui tilaisuuteen, jossa tietoja julistettiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/141249
-YouTube joutui yleisön vaatimusten johdosta palauttamaan Palestine Media Watch (PMW) sivut, jotka se oli sulkenut väittäen niiden sisältävän kiihottavaa ja väkivaltaista aineistoa. Juuri siksi PMW halusi niitä julkistaa, että maailma näkisi, mitä arabit ja palestiinalaiset julkaisevat omilla kanavillaan omalle väestölleen arabiankielellä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/141233

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021