SUNNUNTAI 19.12.10

1. RAUHANKUMPPANI teki sen taas, mikäli uutiset kahden naisen puukottamisesta arabien toimesta pitävät paikkansa. Englannista 1991 aliyan Israeliin tehnyt 46-vuotias Kaye Susan Wilson halusi lopetettuaan ryhmänsä opastamisen lähteä amerikkalaisen naisen kanssa kävelyretkelle kuivaan joenpohjaan Khirbet Hanout arkeologiselle alueelle Zur Hadashan ja Beit Shemeshin välillä lähellä Matan moshavia. Siellä kaksi miestä hyökkäsi heidän kimppuunsa pahoinpidellen ja puukottaen heitä useita kertoja.

WILSON, jolla oli useita puukonhaavoja rinnassaan ja selässään, pystyi kädet taakse sidottuina nousemaan läheiselle paikotusalueelle, josta soitettiin välittömästi apua. Wilson vietiin kohtalaisessa kunnossa Hadassan sairaalaan, mutta hänen seurassaan olleesta naisesta, jonka henkilöllisyyttä ei ole paljastettu, ei tiedetty mitään. Tänä aamuna haaretz.com kuitenkin kertoo web-sivullaan, että hänet löydettiin surmattuna poliisin ja vapaaehtoisten etsijöiden toimesta, jotka aloitettiin välittömästi helikopterien avustamina. Sairaalan edustaja on hyvin lyhytsanainen Wilsonista, mutta kertoo, ettei hänellä ole hengenvaaraa.

PUUKOTUKSIIN ja yhden kuolemaan johtaneesta tilanteesta ei ole saatu tarkkoja tietoja, ehkä poliisin ohjeitten mukaan. Wilson kuitenkin ehti kertoa, että hän pääsi pakoon hyökkääjiään, mutta hänen kumppaninsa, luultavasti amerikkalainen turisti, ei onnistunut.
Poliisi lopetti kadonneen etsinnät, mutta jatkaa tiiviisti tilanteen selvittämistä ja hyökkääjien etsimistä. Wilsonin mukaan hyökkääjät olivat arabeja, mutta poliisi ei halua sanoa, oliko puukotus rikollisten vai arabiterroristien suorittama. Alue on Israelin puolella vihreää linjaa.
http://www.haaretz.com/news/national/israel-police-find-body-of-tourist-feared-kidnapped-by-arabs-1.331424
JP vahvistaa päivitetyssä web-sivun artikkelissaan, että amerikkalaisen naisen ruumis löydettiin sunnuntaiaamuna Matan ja Beit Shemeshin väliseltä tieltä. Hänen henkilöllisyyttään ei ole paljastettu. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=200060

INN kertoo viimeisellä web-sivullaan, että Wilson ehkä säilytti henkensä näytellen kuollutta puukotuksen jälkeen. Miehet raahasivat hänen kumppaninsa, jonka nimeksi annetaan Christine Logan, mukanaan luultavasti viedäkseen hänet panttivangiksi, mutta luopuivat siitä havaittuaan hänet kuolleeksi. Lääkintähenkilöt löysivät toisen naisen omistaman koiran.
TOISESSA tilanteessa arabi ajoi puukko kädessään takaa naista Hadassah Scopus-vuorella, mutta nainen pääsi pakoon sairaalan turvallisuusmiehen luo. Poliisi pidätti arabin, joka väitti hyökänneensä naisen kimppuun osoittaakseen arabeille, ettei hän ole Israelin avustaja. Hänet oli tuomionsa kärsittyään vapautettu vankilasta jokin aika sitten.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/141202

2. PA:N pääneuvottelija ja yksi sen vaikutusvaltaisimmista johtajista Saeb Erekat toimii useimmiten PA:n puhemiehenä läntisissä uutisvälineissä, jotka mielellään julkaisevat hänen lausuntojaan, koska Erekat sujuvaa joskin arabiaksentilla puhuvaa englantia osaavana lisäksi edustaa näkemystä, jota läntisen median enemmistö kannattaa. www.familysecuritymatters.com julkaisi Victor Sharpen kirjoittaman artikkelin nimellä ”Lies, Damned Lies and Erekat” (Valheita, Kirottuja Valheita ja Erekat). Muutamia kohtia siitä.
Sharpe kertoo kirjoittaneensa kirjan edellä mainitulla nimellä korvaten ”Erekatin” tekstillä ”and the Palestinian Propaganda in Descending Order”(ja Palestiinalainen propaganda alenevassa järjestyksessä), joka perustuu Englannin pääministerin Benyamin Disraelin aforismiin 19. vuosisadalla: ”Lies Damned Lies, and Statistics in descending order”.

SHARPE toteaa, että Erekat otetaan vakavasti läntisessä mediassa, kuten on tehty yli vuosikymmenen ajan, tarkistamatta ollenkaan hänen lausuntojensa todenperäisyyttä. Viimeisenä todisteena on The Guardianissa, jota pidetään yhtenä Englannin äärivasemmistolaisimmista ja kiihkeimmistä Israelin vastaisista lehdistä, äskettäin julkaistu artikkeli, jossa Erekat väittää mm. että palestiinalaispakolaisia on nyt 7 miljoonaa. Sharpe muistuttaa, että Erekat unohtaa mainita, että 1948 ja 1967 sotien aikana palestiinalaisia pakeni n. 700 000 uskoen korruptoituneiden arabijohtajien kehotuksia ja lupauksia, että he voivat palata koteihinsa parin viikon kuluttua, kun arabiarmeijat ovat massamurhanneet juutalaiset ja avanneet heidän kotinsa ja omaisuutensa vapaasti ryöstettäviksi. Erekat unohti myös mainita, että 100 000 jäi koteihinsa ja asuvat nyt turvallisesti Israelissa nauttien elintasosta, joka on korkeampi kuin keskimäärin missään arabimaassa. Heihin liittyi myöhemmin 100 000 muuttajaa, ja heidän lukumääränsä on kasvanut siten, että Israelin arabeja on n. 20 % Israelin väestöstä, eli n. 1.4 miljoonaa. Heillä on omia kaupunkejaan ja omia kansanedustajia Knessetissä, eikä heillä ole asevelvollisuutta, mutta halukkaat voivat liittyä siviilipalvelujoukkoihin.
Erekatin väittämä pakolaisten määrä on huomattavasti liioiteltu, eikä siinä huomioida ollenkaan pakolais-määritelmää, jonka mukaan 3. ja 4. polven jälkeläisiä ei voida enää lukea pakolaisiksi. Hän ei myöskään missään huomioi, että suunnilleen sama määrä juutalaisia karkotettiin arabimaista, joissa heidän omaisuutensa arvo oli pari kertaa suurempi kuin palestiinalaispakolaisten.

SHARPE kertoo edelleen Erekatin kertoneen huhtikuussa v. 2002 IDF:n suorittaman Jeninin kaupungin pakolaisleirin puhdistusoperaation jälkeen, että IDF surmasi 500 palestiinalaista ja että naisia ja lapsia oli kadoksissa valtavaa tuhoa aiheuttaneessa operaatiossa. CNN julkaisi tämän ilman tarkastusta uskoen YK:n paikalla käynyttä virkailijaa. USA:n puolustusministeri Colin Powell hylkäsi Erekatin lausunnon perättömänä, ja YK:n silloinen pääsihteeri joutui perumaan perättömän lausuntonsa massamurhasta. Operaatiossa kuoli 56 palestiinalaista, joista 36 kuului sotilaita vastaan taisteleviin aseellisiin joukkoihin. Monet 24 siviilistä kuolivat siksi, että pyssymiehet pakottivat heidät ihmiskilviksi taisteluihin, mikä on sotarikos.

SHARPEN artikkelissa kerrotaan, että joulukuussa vuonna 2002 JP julkaisi Bret Stephesin kirjoittaman artikkelin ”Lies, lies” (Valheita, valheita), jossa hän paljastaa, että Erekatin lauselmia on vuodesta 1988 lähtien lainattu 11 382 kertaa, joilla maailman yleistä mielipidettä on esteettä ja tarkistamatta manipuloitu Niagaran virran tavoin.
Sharpe kertoo Erekatin väittäneen The International Herald Tribune lehdessä 26.11.2005, että IDF on viidenneksi voimakkain armeija maailmassa. Kuitenkin huomioiden Israelin todellisen kapasiteetin jo väestöpohjan pienuuden, kuten ”The Military Balance” kertoo, IDF:n voimakkuus on 18. vahvin maailmassa.

SHARPE kertoo edelleen, että Erekat puhuu kahdesta valtiosta, jotka eläisivät turvassa ja rauhassa rinnakkain, mutta todellisuudessa hän ei koskaan ole tunnustautunut siihen. Tutkimusten mukaan 60 % palestiinalaisista hylkää kahden valtion periaatteen, kertoo Sharpe, ja Mahmoud Abbas hylkää ehdottomasti Israelin juutalaisena valtiona.
Edelleen Erekat sanoo, että juutalaisyhteisöt hallitsevat 42 % Juudean ja Samarian ”miehitetystä alueesta”, kun ne todellisuudessa valvovat alle 5 % kiistanalaiseksi kutsuttua esi-isiensä maata Juudeassa ja Samariassa.
Erekat väittää juutalaisyhteisöjen varastavan heidän vettään, kun todellisuudessa ne on liitetty Israelin kansalliseen vesijohtoverkostoon, ja niiden jätevedet kootaan uudelleenkäyttöä varten. Palestiinalaisten jätevedet lasketaan valtaosin puhdistamattomina jokiin ja laaksoihin.
Sharpen tavoin voisimme sanoa: Kuka tarvitsee vihollisia kun on tällaisia rauhankumppaneita. http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.8188/pub_detail.asp

3. ARABIBLOKKI YK:ssa on yhdessä palestiinalaisten kanssa aloittanut yhteisen esityksen laatimisen turvallisuusneuvostolle, jolla juutalaisten rakennustoiminta Juudeassa ja Samariassa kielletään, sekä lisäksi, että niissä valmistettuja tuotteita boikotoidaan kansainvälisesti. Arabit aloittivat julkilausuman laatimisen torstaina ja sitä jatkettiin perjantaina.
Israelin ulkoministeriö ja pääministerin kanslia ilmaisevat ensimmäisen kerran olevansa huolestuneita tästä uudesta kehityksestä siksi, että USA:n ulkoministeriö, joka on vahvasti arabimyönteisten valvonnassa ulkoministeri Hillary Clintonia myöten, tuskin käyttää veto-oikeuttaan sellaisen julkilausuman estämiseksi. Clinton on Obaman tavoin julkisesti lausunut puheissaan, että USA:n kannan mukaan juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa ovat laittomia ja että niiden toiminta olisi lakkautettava kokonaan.
Tarkkailijoiden mukaan esitys julkislausumaksi voidaan luovuttaa YK:n turvallisuusneuvostolle ensi viikon aikana, sen loppupuolella.

PA:nja arabiblokin asennetta on suuresti vahvistanut USA:n ulkoministeriön ja Obaman antamat lausunnot, joiden PA katsoo kannattavan täydellistä rakennuskieltoa Länsirannalla. Toiseksi tarkkailijat katsovat, ettei USA voi estää vedollaan sellaista julkilausumaa ilman, että sen katsotaan suosivan Israelia PA:n kustannuksella. Palestiinalaiset ovat hyvin pettyneitä Mitchellin viimeiseen vierailuun, koska hän ei antanut heille mitään. Mitchell puolestaan on pettynyt Netanyahuun, joka ei myöntynyt PA:n vaatimuksiin. http://www.haaretz.com/print-edition/news/arab-states-preparing-un-resolution-against-israeli-settlements-1.331364

4. UUTISOTSIKOITA
- Israelin hallitus on suuresti huolestunut Ranskan tarjouksesta myydä Libanonin armeijalle 100 Hot pst-ohjusta, joiden sanotaan olevan yksi parhaista, mitä markkinoilla on tarjolla. Israel pelkää, että ohjukset valuvat Libanonin armeijan (LDF) käsistä Hizbullahille. Hot-ohjuksen aktiivinen kantomatka on 4 km ja se pystyy läpäisemään paksun panssarin. Hizbullahilla on ennestään runsaasti venäläismallisia pst-ohjuksia, joita se saa Syyrialta ja joilla se rampautti kymmeniä Israelin panssareita ja surmasi IDF:n sotilaita. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=200039
- IAF iski ohjuksillaan palestiinalaisryhmään, joka valmistautui ampumaan rakettejaan Deir al-Balah yhteisön itäpuolella. Palestiinalaislähteen mukaan iskussa kuoli 5 palestiinalaista. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=200036
- USA:n apulaispuolustusministeri Lawrence Korp, joka toimi virassaan ulkoministeri Casper Weinbergerin aikana ja tuntee siten hyvin Jonathan Pollardin pidätykseen ja tuomioon liittyviä tapahtumia, kehottaa Israelin Knessetiä pyytämään virallisesti Pollardin vapauttamista. Pääministeri Netanyahulta on pyydetty usein samaa, mutta hän kieltäytyy esittämästä julkista pyyntöä väittäen käyttävänsä salaisia kanavia. Pollardin tapauksesta kerrotaan israelupdate kirjoituksessa Ruma Israelilainen. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=200041
- Pääministeri Netanyahu esittää Knessetille lakiluonnosta, jolla lisätään haredim-nuorison asepalvelusta, ja uutta stipendiä, jonka tarkoituksen on edistää uskonnollisin perustein työelämästä syrjäytyneen väestön siirtymistä ansiopalveluihin. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=200040
- Libanon aikoo valittaa YK:lle löytämiään vakoiluvälineitä, joita se väittää Israelin asettaneen voidakseen niillä valvoa Beirutin ilmaliikennettä. Israelin taholta todetaan, että välineet ovat vuosien takaa, ja ne on voinut asentaa Libanonin toisinajattelijat. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=199995
- Arviolta 80 haredi-juutalaista saapui perheineen Sveitsistä tarkoituksenaan ehtiä määränpäähänsä Israelissa ennen sapatin alkamista. Koneen lähtö myöhästyi kuitenkin niin paljon – sakeitten lumisateitten vuoksi lentoliikenne Euroopassa on uutisten mukaan pahasti sekaisin -, ettei kotimatkasta Ben Gurionilta tullut mitään. Niinpä he leiriytyivät lentoasemalle, jonne tuotiin ruokaa ja tarvikkeita nukkumista ja sapatinviettoa varten. Siten Ben Gurionilla nähtiin ennen kokematon sapattiateria lauluineen ja rukouksineen sekä yön ja päivän vietto sapatin loppumiseen saakka. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/141207
- Joulun vietto aloitettiin virallisesti Betlehemissä joulukuusen pystyttämisellä ja sen kynttilöiden sytyttämisellä. Mutta ei joulua ilman politiikkaa, ei nykypäivien Betlehemissä. Kaupungin pormestari Victor Baraseh päätti joulupuheensa hyvän tahdon ja rauhan toivotusten sijasta vaatimalla Israelin syrjimistä ja sanktioita maailmalla. Kuinkahan kauan tämä kuun ja tähtien palvonta saa jatkua Pyhässä Maassa ilman että Israelin Pyhä lopulta katsoo Palestiinan muslimien syntivelan täyttyneen? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/141200

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021