KESKIVIIKKO 08.09.10

1. TÄNÄÄN Israelin itsenäisyyspäivän aattona, vuoden 5770 viimeisenä päivänä, monet
artikkelit tutkivat mennyttä vuotta ja pyrkivät katsomaan seuraavaa, mitä se voisi mahdollisesti tuoda tullessaan. Monet ovat esittäneet vakuutuksia, mitä vuoden aikana tulee tapahtumaan. PA:n pääministeri Salaam Fayad esittää kuin vahvistettuna tosiasiana, että Palestiinan valtio perustetaan ensi vuoden aikana – hän perustaa ajanlaskunsa länsimaiseen kalenteriin, ei juutalaiseen, eikä muslimien omaankaan, jonka kellonaikaa seuraa muslimien pyhään kaupunkiin Mekkaan pystytetty maailman toiseksi korkein torni suurine kelloineen. EU ja YK:n taholta on vihjailtu, jota PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas uskollisesti toistelee, että jos neuvottelut Israelin kanssa eivät tuota tulosta vuoden aikana, Palestiinan valtio perustetaan YK:n turvallisuusneuvoston mahtikäskyllä. Tämäkö lienee se ”vahva liitto”, josta Daniel puhuu kirjassaan, ja jonka tuleva maailman valtias rikkoo jollakin tekosyyllä?

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu kertoo matkustavansa Sharm El-Sheikhin toiseen rauhankokoukseen 14.-15.09.sopiakseen PA:n puheenjohtajan Abbasin kanssa pitkän aikavälin puitesopimuksen, joka toteutetaan 30-40 vuoden periodilla. Siihen kuuluu Netanyahun mukaan Israelin läsnäolo tulevan Palestiinan valtion itärajalla, eli Jordanjoen laaksossa. Hän lähtee ajatuksesta, että jos turvallisuustilanne paranee ja PA:n poliisi- ja turvallisuusjoukot osoittautuvat nousseensa tehtäviensä tasolle, Israelin vaatimia turvallisuusjärjestelyjä voidaan ajan kanssa tarkistaa ja vastuuta siirtää palestiinalaisille. Hän ei lupaa Palestiinan valtiota ensi vuonna, aikaisintaan vuonna 2012 edellyttäen, että sopimus on sidottu aikarajoituksiin. Aikaelementti on Netanyahun suunnitelman keskeinen tekijä. Tämä tulisi mitä suurimmassa määrin koskemaan myös juutalaisyhteisöjä Juudeassa ja Samariassa, joiden asukkaat voisivat erään Netanyahun suuhun sovitetun lausunnon mukaan jatkaa asumista kodeissaan mutta Palestiinan kansalaisina. Näiden yhteisöjen kohtalo ratkeaisi ajan ja tilanteiden mukaan, hän ennakoi. Heidän lukumääränsä on nyt yli 320 000 ilman Jerusalemia, jonka itäosissa asuu lähes saman verran juutalaisasukkaita.

PA:N johdon parissa elävät edelleen samat jähmeät, yksiselitteiset vaatimukset, ettei heillä ole aikomustakaan sopia kompromisseista Israelin kanssa; he ovat esittäneet omat vaatimuksensa ja pitävät niistä kiinni tuli mitä tuli. ”Jos Netanyahu ei taivu, minä otan salkkuni ja lähden kotiin”, totesi Abbas Libyassa. Olkoot heidän todelliset syynsä sitten mitkä tahansa, ei voi välttyä tuntemukselta, että nykyinen tilanne sopii PA:n johdolle mainiosti. Rahaa virtaa länsimaista ja kitsaasti arabimaistakin, mutta tulee sieltäkin, ja nämä virrat voivat tyrehtyä, jos maa itsenäistyy. Nykyinen arviolta 8.5 %:n vuosikasvu, jota on väläytelty tälle vuodelle, voisi sekin hidastua takaperoiseksi. PA:n johtajataso nauttii ennen näkemätöntä runsauden aikaa, suuria luksustaloja rakennetaan, useille paikoille ja jopa ulkomaille, lapset opiskelevat länsivaltojen parhaissa oppilaitoksissa, ja ulkomaanmatkat toistuvat vilkkaasti eivätkä Israelin tehokkaat turvallisuustarkastukset koske VIP-passeilla kulkevia. Egyptin ulkoministeri väläytti lausunnossaan, että Palestiinan valtion perustaminen maksaisi 50 miljardia USD, jonka luonnollisesti länsivallat hyväuskoisesti maksaisivat.

ISRAELIN vaatimukset sen tunnustamisesta juutalaisena valtiona saa PA:n johdon parissa pelkkää ylenkatsetta: ”Juutalaiset saavat kutsua valtiotaan miksi haluavat, mutta minä en sitä hyväksy”, vakuuttaa Abbas omiensa tyytyväisen hyrinän säestyksellä. Jopa Egyptin ulkoministeri Gheit esitti epäluulonsa, mitä Israelin tunnustaminen juutalaiseksi merkitsisi maassa asuville arabeille, heitähän on sentään yli 20 % Israelin kansasta. ”Karkotetaanko heidät maasta?” hän kyselee retorisesti. Abbas epäilee, että Netanyahun toisena tarkoituksena on poistaa tällä tunnustuksella arabipakolaisten paluuoikeus sinne, mistä he - tai mieluummin heidän esi-isänsä ja –äitinsä - väittävät paenneensa taisteluita.
Abbas väläytti mahdollisuutta PA:n romuttamisesta, elleivät rauhankeskustelut edisty, kuitenkin lisäten, ettei se ole tämän hetken suunnitelmissa.
Vieraillessaan Kuwaitissa hän kritisoi kovin sanoin ”arabimaitten hersyviä lupauksia sadoista miljoonista, joista ei todellisuudessa ole näkynyt senttiäkään”. Kuwait lupasi 500 miljoonaa USD Jerusalemin arabi- ja islaminilmeen säilyttämiseksi ja palauttamiseksi maksamatta mitään. Abbas sanoi sitä todelliseksi skandaaliksi. Toinen hyväkäs on Saudi Arabia, joka lupasi enemmän kuin Kuwait, mutta on sentään lunastanut osan lupauksestaan.

USA:n Obaman johtama hallitus on asettanut arvovaltansa painostamiensa suorien rauhan-keskustelujen edistymiseksi ja jos mahdollista onnistumiseksi, vaikka itsekin myöntävät, ”etteivät maksa-arvot lupaa hyvää”, eli odotukset ovat varsin rajoitetut.
Presidentti Obama sanoi uudenvuoden onnittelussaan Israelin kansalle toivovansa edistystä kaikesta huolimatta, mutta se ei tule helpolla eikä nopeasti. ”Mutta tänään meillä on tilaisuus edistyä kohti yhteistä päämäärää – kaksi valtiota, Israel ja Palestiina, eläen vierekkäin rauhassa ja turvallisina.” Obama lupasi hallituksensa kanssa ”rohkaista ja tukea niitä, jotka ovat halukkaat siirtymään erimielisyyksien yli taistellen turvallisuuden ja rauhan savuttamiseksi Pyhässä Maassa” siteeraten sananpartta:
”On aika rakastaa ja aika vihata, on aika sotaan ja rauhaan.”
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=187492

2. MUISTUTUKSEKSI, että mekin olemme olemassa, Gazan terroristit lähettivät omat uuden vuoden tervehdyksensä Israelille. Pitkin viikkoa joku raketti tai viime aikoina useimmin kranaatti iskeytyy ilman varoitusta jonnekin Gazan turva-aidan itäpuolella sijaitsevaan kaupunkiin tai kyläyhteisöön, viimeinen Kassam tiistaina. Tänään keskiviikkoaamuna juuri ennen lasten menoa lastentarhoihinsa kranaatti iskeytyi Shaar HaNegev alueneuvoston läheiseen kibbutsiin. Sinne asennettu hälytysjärjestelmä tunnistaa raketit, mutta ei kranaatteja, eikä tästä iskusta saatu mitään ennakkovaroitusta. Kranaatti oli aivan ilmeisesti tarkoitettu lastentarhojen avaamis-aikaan, mutta se ammuttiin puolta tuntia ennen lasten menoa tarhoihinsa. Alueella, jonne kranaatti iskeytyi, on useita lastentarhoja, joista yksi vaurioitui lievästi kranaatinsiruista. Lastentarharakennukset on vahvistettu raketteja varten, mutta onnettomuuksia voi sattua, jos kranaatti räjähtää tarhan pihalla tai ikkunan edessä. Turvallisuuden vuoksi lapset pidetään sisätiloissa eikä leikitä rakennusten ulkopuolella.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3951525,00.html

3. PA:n turvallisuusviranomaiset sanovat pidättäneensä kaksi henkilöä, joiden he uskovat osallistuneen 01.09. israelilaisen auton tulittamiseen lähellä Ramallahia, ja muutamaa päivää ennen kaksi henkilöä, joiden he vakuuttavat osallistuneen neljän Beit Haggain kylästä kotoisin olleen juutalaisen murhaan Hebronin lähellä tiellä no 60. He kertoivat löytäneensä murhaajien käyttämän auton, jonka perusteella he pystyivät löytämään etsimänsä henkilöt.

PA:n poliisin toiminta on selvästi tehostunut ja ”inhimillistynyt” Daytonin kouluttamien poliisien saadessa entistä enemmän vastuuta, vaikka heidänkin lojaalisuutensa on kokeilematta todellisissa olosuhteissa. He ovat kuitenkin palauttaneet PA:n alueille eksyneitä israelilaisia eivätkä ole jättäneet heitä kansanjoukkojen pahoinpitelemiksi, jossa on aina kuolemanvaara.
PA:n viranomaisten ilmoitukset pidätyksistä on kuitenkin hyväksyttävä tietyllä varauksella, sillä eri syistä johtuen heidän ilmoituksensa voivat olla tarkoituksellisen virheellisiä. Toiseksi he eivät anna yksityiskohtaisia tietoja pidätyksistä ehkä suojellakseen jotain henkilöä.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/palestinian-authority-arrests-2-in-connection-with-west-bank-shooting-attack-1.312818

4. Egyptin viranomaiset sanovat löytäneensä 9 uutta aseitten kätköpaikkaa Siinailla, joista ne olisi siirretty Gazaan. Mukana oli 170 ilmatorjuntaohjusta, 90 tykin ammusta ja 200 erikokoista patruunaa. Rafian lähellä olevasta hautausmaasta löydettiin TNT pommeja. Aiempina päivinä kuun vaihteessa Egyptin viranomaiset kertovat löytäneensä kymmenittäin ilmatorjunta-ammuksia, kranaatteja, panssarintorjunta ohjuksia, automaattikiväärejä ja räjähdysaineita. Egyptin viranomaisten aktiivisuus on lisääntynyt huomattavasti viime päivinä, ehkä rauhan-keskustelujen vuoksi, ehkä siksi, että Mubarakin aika alkaa lähestyä loppuaan ja johtajanvaihto on väistämätön. Mubarakin vei poikansa Gamalin mukanaan Washingtonin huippukokoukseen, minkä arvioidaan tarkoittavan, että hän kouluttaa poikaansa vastuun ottamiseen ja haluaa viestittää kansalleen, ketä hän suosittelee seuraajakseen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139551
5. UUTISOTSIKOITA
- DEBKAFILE kertoo, että Iran siirtää salaa kaikkein arimpia tutkimus-laboratorioistaan ja raskasvesilaitoksestaan ja uraanin installaatioita Bushehrin ydinvoimalan suojiin, koska he uskovat sen joka tapauksessa jäävän mahdollisten ilmapommitusten ulkopuolelle. http://www.debka.com/article/9016/
- ”Olen vakuuttunut mielessäni ja sydämessäni, jos Yhdysvallat ei pysy uskollisena Israelin rinnalla, se on Yhdysvaltojen loppu”, sanoi Michele Bachman juutalaisten republikaanien yhteistilaisuudessa Los Angelesissa viime viikolla. Hän sanoi olevansa miehensä kanssa kristitty ja molempien uskovan vakaasti, että Mooseksen 1. kirjassa mainittu siunaus ja kirous suhteessa Israeliin on totta ja otettava vakavasti. (1.Ms.12:3) http://minnesotaindependent.com/55061/bachmann-america-cursed-by-god-if-we-reject-israel
- Isac Newton kertoo kirjassaan, että Jerusalem on maailman keskipiste, jonka mittoihin sisältyy salainen koodi koko maailmaa varten, ja se kulminoituu Temppelivuoreen ja edelleen Temppeliin ja sen mittoihin. Hesekiel sanoo kirjassaan, miten ”monista kansoista koottu kansa asuu maan keskellä”, mikä pitäisi olla muodossa ”maailman keskipisteessä” (al tabor ha aretz) (Hes.38:12) http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=74855
- WND kertoo toisessa artikkelissaan tutkijoitten päätyneen olettamukseen, että ns. Turinin liinan sisällä maannut henkilö on poistunut sieltä jollain yliluonnollisella tavalla jättäen ihmisfiguurin kuviot liinaan säteilemällä, eli ne eivät ole kosketusjälkiä.
Israelin itsenäisyyspäivä alkaa tänä iltana auringon laskiessa ja jatkuu kaksi päivää. Lehtien tulo on epävarmaa tänä aikana, mutta pyrin pitämään ystäväni ajan tasalla lyhyin raportein, sikäli kuin aihetta siihen ilmenee.

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020