TIISTAI 18.09.08
1. ULKOMINISTERI Tzipi Livni voitti virallisten tietojen mukaan eiliset Kadima-puolueen puheenjohtajavaalit 481 äänen erolla (43.1%) toiseksi tulleeseen Shaul Mofaziin (42 %). Kolmantena kilvassa oli Meir Sheetrit, 8.5 % äänistä ja Avi Dichter neljäntenä 6.5 % äänistä. Mofaz on kauhuissaan äänestyksen tuloksista ja pyysi toistuvaa uusintalaskentaa, mutta onnitteli lopulta voittajaa. Mofaz uhkaa valittaa tuloksesta.
Arabiministeri Whabee julisti jo eilen iltapäivällä, että paastonkatkaisun jälkeen illalla ja syötyään tukevan illallisen arabit tulevat joukolla äänestyspaikoille ja ratkaisevat sen tulokset.
Mikä vaikutus lienee ollut toistuvilla ennusteilla, joita annettiin pitkin iltapäivää, ja joissa Livnille ennustettiin kymmenen prosentin äänivyöryä suhteessa Mofaziin.
Livni, joka kuvien mukaan ”kehrää kuin itseensä tyytyväinen kissa viiksiään nuoleskellen syötyään annoksen kermamaitoa”, sanoi pyrkivänsä muodostamaan hallituksen nopeasti, jonka vakavuuden saavuttamiseksi hän tarvitsee kaikkien kilpailijoittensa tuen. (JP)
2. POLIITTISET tarkkailijat ja analyytikot ovat jo ehtineet arvailla, miten Kadiman vaalien tulos tulee vaikuttamaan Israelin poliittiseen elämään. Livni itse puhuu muutoksesta hallituksen politiikassa, ehkä USA:n presidenttiehdokas Obaman innoittamana. Aiemmin kuukausia sitten hän mainitsi lehtimiehille haluavansa päästä pääministerin asemaan voidakseen toteuttaa omia suunnitelmiaan. Hän ei kuitenkaan ole missään vaiheessa selvittänyt, mitä ne olisivat ja miten ne poikkeaisivat Olmertin tavasta johtaa hallitustaan. On huomioitava, että nyt Kadiman 74 000 jäsentä valitsivat keskuudestaan puheenjohtajansa, kysymys ei ollut pääministerin vaalista, joskin Livni voi päästä siihen tavoitteeseensa, jos presidentti Peres katsoo tarpeeksi monen puolueen suostuvan tukemaan Livnin johtamaa hallitusta, ja jos hän onnistuu kokoamaan toimintakykyisen ministeristön.
JOS PERES antaa hallituksen muodostamistehtävän Livnille, hänellä on 28 päivää aikaa hakea sopivat hallituskumppanit. Peres voi Livnin pyynnöstä jatkaa aikaa 14 vuorokautta, jos hän katsoo tämän auttavan. Tämän aikataulun puitteissa uusi hallitus voisi olla valmis Knessetin pitäessä ensimmäisen syysistuntonsa 26. lokakuuta 2008.
Jos tämä aikataulu ei onnistu, Knesset voi säätää lain, jonka mukaan uudet Knessetin vaalit pidetään helmi-maaliskuussa 2009.
OLMERT on vakuuttanut eroavansa heti, kun hänelle luetaan syyte, vaikka laki ei sitä vaadi. Eräs tieto kertoo, että Olmert eroaisi sunnuntaina, mikä nostaisi Livnin varapääministerin ominaisuudessa hallituksen johtoon. (JP)
3. ISRAELIN vasemmisto- ja arabipuolueet ovat onnitelleet Livnin voittoa, koska he uskovat hänen pääministerin ominaisuudessa jatkavan Olmertin politiikkaa rauhan-keskusteluissa PA:n kanssa, mikä muodosti Olmertin hallituksen keskeisen pyrkimyksen lähes täysin unohtaen monet muut tärkeät kysymykset kuten sosiaali- ja opetusalan, työmarkkinoiden ja talousasioitten tulevaisuuden suunnittelun. Olmert johti valtion asioita suuren yhtiön pääjohtajan tapaan, osoittaen kykynsä toiminnan johtamisessa, mutta häneltä puuttuu kyky ennakoida ja suunnitella, nähdä ja visioida tulevaisuutta.
ARIEL SHARONIN neuvonantajana tunnettu Raanan Gissin sanoi heti vaalitulosten selvittyä, ettei tulos olisi Sharonin mieleen. Hän selitti, ettei Livni ole se henkilö, jonka Sharon olisi valinnut työnsä jatkajaksi, ja että hän olisi hämmästynyt Kadiman nykyisestä alennustilasta.
FATAHIN korkea viranomainen pitää Livnin voittoa voittona PA:lle, koska tämä tuntee kaiken, mistä on keskusteltu ja sovittu eikä hänen kanssaan tarvitse aloittaa tyhjästä. Mofazin asenne olisi hänen uskoakseen ollut jäykempi.
LABOURIN JA LIKUDIN parissa on vaadittu, että uuden hallituksen muodostamisen sijasta olisi syytä aloittaa välittömästi valmistelut ennenaikaisista Knessetin vaaleista. Kadima ei sitä halua, koska se voi menettää suuren osan 27:stä kansanedustajastaan. Sille luvataan jopa vain 12-14 kansanedustajaa. Likudin kannatus vaihtelee 30-40 (nyt 11), Labour menettäisi osan 19:stä edustajastaan. Shasin 12 edustajapaikkaa tuskin muuttuisivat, koska puolueen kannattajat pysyvät uskollisina sen harjoittamasta politiikasta huolimatta.
SHASIN puheenjohtaja Eli Yishai sanoi eilen, että hän haluaa lapsilisien huomattavaa korotusta ehtona hallitukseen tulolleen. Toiseksi Shas vaatii, ettei Jerusalemia jaeta, eikä sen jakamisesta saa edes keskustella PA:n kanssa. (JP, INN)
4. OLMERT jatkaa innokkaasti palestiinalaisia suosivan politiikkansa puolustamista. Eilen hän julisti kansalle, että Israel menetti 40 vuotta turhilla toiveillaan ja haaveillaan asuttaen kansalaisiaan Juudeaan ja Samariaan, kuten myös Gazaan, minkä virheen hän katsoo nyt tulleen korjatuksi, kun Gazan kaista luovutettiin kokonaisuudessaan palestiinalaisille. ”Turhaan rakensimme ja kehitimme Juudean ja Samarian kukkuloita sen sijaan, että olisimme antaneet niiden kehityksen PA:lle ja keskittyneet itse Israelin autioitten erämaa-alueitten kehittämiseen”, oli hänen viestinsä. Katsotaanpa mitä Israelin Pyhä sanoo:
”Sen tähden ennusta Israelin maasta ja sano vuorille ja kukkuloille: Näin sanoo Herra, Herra: Katso kiivaudessani ja vihassani Minä puhun, koska teidän täytyy käsiä pakanakansain pilkkaa. Sen tähden, näin sanoo Herra, Herra: Minä kohotan käteni: Totisesti saavat pakanakansat, jotka teidän ympärillänne ovat, itse kärsiä oman pilkkansa. Mutta te, Israelin vuoret, teette lehvänne ja kannatte hedelmänne Minun kansalleni Israelille, sillä he ovat aivan lähellä, ovat tulossa. Sillä katso, Minä tulen teidän tykönne ja käännyn teidän puoleenne, ja teidät viljellään ja teihin kylvetään. Ja Minä tuon teihin ihmisiä runsaasti – kaiken Israelin heimon kokonansa – ja kaupungit asutetaan ja rauniot rakennetaan.”
”Minä annan teidän kukkuloillanne kulkea ihmisten, kansani Israelin, ja ne ottavat sinut omaksensa ja sinä tulet heille perinnöksi ja sinä et enää riistä lapsiasi.” (Hes.36:6-15)
5. KADIMAN puheenjohtajavaaleissa äänesti 38 781 puolueen äänikelpoista jäsentä, eli karkeasti puolet jäsenmäärästä. Tämä on noin 0.5 % maan asukasmäärästä. Tuntuu melkoisen asiattomalta, että tällä perusteella maata johtamaan asettuu henkilö, jonka poliittisesta ja ideologisesta perustasta ei kukaan liene selvillä, tuskin hän itsekään.
Hänen hallituksensa kannattajiksi on esitetty äärivasemmistolaisen Meretzin ohella arabi-puolueet, mutta niiden lisäksi tarvitaan muitakin, jotta saavutetaan 61 kansanedustajan tuki. Toiseksi tarkkailijat epäilevät Livnin kykyä johtaa maata ilman sotilaskoulutusta tilanteessa, jossa maa joutuisi taas kerran puolustautumaan hyökkääjää vastaan.
Labourin asema on häälyvä. Sen puheenjohtaja Ehud Barak ei ole Knessetin jäsen eikä hän siksi voi nousta pääministerin paikalle. Tämä olisi ongelma, jos Debkafilen eilen julkistama artikkeli Likudin ja Labourin yhteishallituksesta Shasin tuella toteutuisi. (Ynetnews)
6. ENGLANNIN HALLITUS on kaikessa hiljaisuudessa hyväksynyt tosiasian, että maassa toimivat islamin sharia-oikeudet toteuttaen islamin omia sharia-lakejaan ohi Englannin oikeuslaitoksen. Hallitus sallii, että sharia-tuomarit ratkovat muslimien asioita avioerotapauksissa, taloudellisissa kysymyksissä sekä perheen väkivalta-asioissa.
HALLITUKSEN julistuksessa todetaan, että maan viisi sharia-oikeutta saavat täyden juridisen oikeutuksen joko piirioikeuksien tai korkeimman oikeuden päätöksellä. Aiemmin sharia-oikeudet voivat päättää asioista vain molempien osapuolten vapaaehtoisella suostumuksella.
Tällaisia sharia-oikeuksia on perustettu Lontooseen, Birminghamiin, Bradfordiin ja Manchesteriin, verkoston päämaja sijaitsee Nuneatonissa, Warwickshire. Kaksi muuta oikeutta suunnitellaan Glasgouwhun ja Edinburghiin.
MUSLIMIOIKEUDET aloittivat toimintansa jo 2007 ennen hallituksen virallista julistusta. Ne käsittelivät satakunta tapausta avioerotapauksista perimyskiistoihin ja hankaliin naapureihin.
On huomattava, että muslimioikeudessa naisen todistus vastaa puolta siitä, mitä miehen. Tämä tarkoittaa, että sharia-oikeudert on suunniteltu ja sitä toteutetaan vahvasti miehen ehdoilla. Englannissa ne voivat käsitellä – toistaiseksi – vain muslimien sisäisiä asioita.
http://www.joelstrumpet.com/?p=1470#more-1470
7. ”HAMAS on Palestiinan kansan laillinen edustaja, koska se voitti demokraattiset parlamenttivaalit, ja siksi sen tulee saada hallita Gazan kaistaa sekä Länsirantaa”, toteaa Mahmoud Zahar, Hamasin yksi johtohenkilöistä Gazassa WND:n haastattelijalle. Hamas voitti selkeällä enemmistöllä Palestiinan PLC-vaalit 2006. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kuitenkin hajotti PA:n hallituksen Hamasin kaapattua vallan Gazan kaistalla. Enteileekö tämä Hamasin aktivoivan pyrkimyksiään samantapaisen vallankaappauksen järjestämiseksi Juudeassa ja Samariassa, kuten Israelin viranomaiset varoittavat? He toteavat, että vain IDF:n voimakas läsnäolo Juudean ja Samarian kaupungeissa sekä sen valvontatoimet alueitten maanteillä ovat estäneet Hamasin pyrkimysten toteutumisen. PA:n omat poliisi- ja turvallisuusjoukot, joita USA kouluttaa ja varustaa Jordaniassa ja Jerikossa, eivät pysty valvomaan edes kolmea kaupunkia, joihin niitä on sijoitettu. Israelin turvallisuuspalvelun Shin Betin johtaja Yuval Diskin varoittaa, että jos Israel toteuttaa lähivuosina presidentti Bushin suunnitelman itsenäisestä Palestiinan valtiosta, se kaiken todennäköisyyden mukaan saa ääri-islamilaisen hallinnon Gazan tapaan. (WND)
http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=75530
8. UUTISOTSIKOITA
- Israel sallii palestiinalaisten kaivertaa Koraanin lauseita Temppelivuoren taloihin ja muureihin. Siihen sopivia työvälineitä pidetään Ashdodissa.
- Viisumipakko Israelin ja Venäjän välillä poistuu tulevana lauantaina.
- Olmert lupaa vapauttaa lisää terroristeja vankiloista ennen eroaan. Eräs yleisökirjoittaja sanoo, että Olmert liehakoi Abbasia kuin kiimassa oleva narttukoira uroksen edessä. Olmert ei ilmeisesti ymmärrä, että arabit kunnioittavat voimaa, eivät naisellista liehakointia.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019