PERJANTAI 26.09.08
1. PALESTIINAN AUKTORITEETTI (PA) yrittää taas epätoivoisesti vakuuttaa maailmalle, että Temppelivuori on muslimien eikä siellä koskaan ole ollut juutalaista Temppeliä.
PALESTINIAN MEDIAWATCH (PMW) on kääntänyt Fatahin valvomassa TV:ssä esitetyn musikaalin, joka kiistää juutalaisten oikeuden Temppelivuorelle ja varoittaa, että juutalaiset suunnittelevat al-Aksa moskeijan tuhoamista. Musikaali kiihottaa palestiinalaisia puolustamaan moskeijaa, jonka nimi merkitsee ”etäisin”, ja jonka paikalta muslimitarinan mukaan profeetta Muhammad ratsasti taivaaseen el-Burak ratsullaan. PMW:n suorittaman musikaalin tekstin käännöksestä vastaavat Itamar Marcus ja Barbara Crook.
SYYSKUUN 23. päivänä esitetyssä musikaalissa sanotaan mm: ”Oi te Sionin lapset, kaivakaa niin paljon kuin haluatte ja tuhotkaa tahtonne mukaan, mutta kuviteltua Temppeliänne ette tule löytämään, al-Aksa on meidän. Oi muslimit, al-Aksa on meidän, al-Aksa on meidän.”
Musikaalissa toivotaan uuden Saladinin astumista esiin, joka 1187 valloitti Jerusalemin ristiretkeläisiltä. Tällä tarkoitettaneen islamin messiasta, mahdia.
ITAMAR MARCUS kertoo, että musikaalia on esitetty sekä PA:n että Hamasin virallisella TV-kanavalla viimeisen 18 kuukauden ajan, ja että se on osa yhtäjaksoista vihakampanjaa Israelia ja juutalaisia kohtaan. Toisaalta siinä kiihotetaan palestiinalaisia nousemaan puolustamaan Temppelivuorta ja siellä olevaa al-Aksa moskeijaa.
INN KERTOO asiaa koskevassa artikkelissaan, että muslimien tapa kiistää juutalaisten Temppelien sijainneen Temppelivuorella sotii muslimien korkeimman neuvoston julkaisemaa matkaesitettä vastaan vuodelta 1925, joka yksiselitteisesti kertoo juutalaisten Temppelistä Temppelivuorella ja myös ns. Salomonin talleista, joita sen mukaan käytettiin kaatopaikkana, mutta jonne muslimit muutama vuosi sitten rakensivat Lähi Idän suurimman moskeijan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/127772
2. VOIN TARJOTA VAIN TOIVOA, sanoi USA:n presidentti George Bush tavatessaan PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin YK:n yleiskokouksen aikana Washingtonissa torstaina. Bush on kaiken aikaa hiljalleen vähentänyt aktiivisuuttaan ja suuria lupauksiaan, joita hän aiemmin esitti eri suuntiin. Tilaisuutta pidetään Mahmoud Abbasin jäähyväis-käyntinä Valkoisessa Talossa. Ennen tilaisuutta pidetyssä lehdistötilaisuudessa molemmat esittivät lyhyen puheen median edustajille, mutta eivät vastanneet kysymyksiin. Bush oli anteeksipyytelevän tuntuinen todetessaan toivovansa, että rauhanprosessi jatkuu hänen seuraajansa aikana ja sanoi ymmärtävänsä Abbasin turhautumisen keskustelujen hitaasta edistymisestä. Bush lupasi jatkaa ponnistelujaan sopimuksen onnistumiseksi vajaan neljän kuukauden aikana, joita hänellä enää on käytettävissä presidentin ominaisuudessa. Bush olisi halunnut edes jonkinlaisen periaatejulistuksen yhteisymmärryksestä, jota olisi voitu esittää YK:n yleiskokouksen aikana, mutta eri syistä johtuen se ei toteutunut. Olmertin hallituksen sisäiset ongelmat ja pääministerin henkilökohtaiset vaikeudet lienevät olleen osasyitä, mutta suurimmat esteet tulivat PA:n neuvottelijoitten epärealistisista vaatimuksista.
ABBASIN aiempi neuvonantaja Ghaith al-Omari kutsui tapaamista huoltotoimeksi ilman näkyviä päätöksiä ja tuloksia. Hän sanoi sopimuksen aikaansaamisen mahdollisuuksien olevan vähäiset, mutta totesi prosessin jatkuvuuden palvelevan molempia osapuolia. Eri tahoilta onkin arvailtu, että PA:n vanhalle kaartille nykyinen sopimukseton tilanne jatkuvine keskusteluineen sopii erinomaisesti niin kauan, kuin rahaa virtaa sen kassoihin. (JP)
3. ISRAEL laati 450 nimeä käsittävän listan palestiinalaisvangeista, jotka se on valmis vapauttamaan Gilad Shalitin vapauttamista vastaan. Listan nimistä puolet sisältyy siihen 350 – 450 nimen listaan, jonka Hamas esitti aiemmin vaatimuksenaan. Kansanedustaja Haim Ramonin (Kadima) johtama komitea alensi Israelin aiempia kriteerejä, joilla määriteltiin vangit, joilla on verta käsissään ja joita pidetään vaarallisina. Lista esitetään pääministeri Olmertille tänään, ja jos hän hyväkyy sen, se lähetetään Egyptin Shalitin vapauttamiskeskusteluista vastaaville viranomaisille. Keskustelut ovat olleet kuolleessa pisteessä Hamasin hylättyä Israelin aiemmat tarjoukset. Hamas on sittemmin lisännyt vaatimuksiaan. Sen vaatimuksiin kuuluu 450 nimen listan lisäksi 550 vankia sekä kaikkien alaikäisten ja naisten vapauttaminen. Myös kaikkien elinkautiseen tuomittujen vapauttamista on vaadittu. Shalit kidnapattiin kesäkuussa 2005, minkä jälkeen häntä on pidetty tuntemattomassa olinpaikassa, eikä punaisen ristin tai muiden kansainvälisten järjestöjen edustajia ole päästetty vierailemaan hänen luonaan, kuten kansainväliset säännöt määräävät. Shalitin syntymäpäivän aikoihin Hamasin edustaja kehui Shalitin elinoloja paratiisimaisiksi, sillä hänen sallitaan jopa käydä välistä ulkoilmassa. (JP)
4. PROFESSORI Zeev Sternhell, joka haavoittui lievästi hänen asuintalonsa sisäänkäynnin edessä räjäytetystä putkipommista torstaina, tunnetaan vasemmistolaisista mielipiteistään, eikä oikeistolaisista, kuten eilen raportissani virheellisestä lähteestä johtuen mainitsin. Sternhell on ollut aktiivinen Peace Now järjestössä, ja hän vastustaa kiivaasti juutalaisten asutustoimia Juudeassa ja Samariassa.
STERNHELL, 73 poliittisen tieteen professori Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa, vietiin Shaare Zedek lääkintäkeskukseen Jerusalemissa. Hän sai pommin siruista haavoja jalkoihinsa, mutta hänen vointinsa on hyvä. Pommi-iskun jälkeen hänen asuintalonsa läheltä löydettiin lentolehtinen, jossa luvattiin 1.1 miljoonaa NIS Peace Now järjestön jäsenen surmaamisesta.
JERUSALEMIN poliisista kerrotaan, että tapaus on ilman epäilyksiä askel hyökkäysten aloittamiseksi Israelin vasemmistolaisia vastaan, mutta tutkimuksia jatketaan.
Professorin naapurit kuulivat pommin räjähdyksen ja näkivät hänen liikkuvan kauhistuneena pihassaan omin jaloin iskun jälkeen. He pitävät Sternhelliä sosiaalisena ja miellyttävänä naapurina ja olettivat, että kysymys täytynee olla ideologiasta. Hänen kerrotaan saaneen uhkaussoittoja usean kuukauden ajan.
POLIISI määräsi henkivartijan Peace Now järjestön pääsihteeri Yuval Oppenheimerille. Poliisi suoritti myös tarkastuksia Oppenheimerin asunnon läheisyydessä.
STERNHELL ei ole Peace Now järjestön jäsen, mutta osoittaa kaikin tavoin tukevansa sen ideologisia päämääriä, joihin kuuluu juutalaisten karkottaminen Juudeasta ja Samariasta.
MONET kansanedustajat ovat tuominneet pommi-iskun ja pelkäävät tämän merkitsevän oikeiston ja vasemmiston välisten erimielisyyksien kiihtymistä. Hallituksen muodostajaksi nimetyn Tzipi Livnin nojautuminen entistä näkyvämmin vasemmistoon ei lupaa hyvää. (JP)
5. AMERIKAN perus- ja yläluokkien opetuksissa käytetyissä oppikirjoissa on Juutalais- ja yhteiskuntatutkimuksen instituutin (IJCR) suorittaman tutkimuksen mukaan viitisensataa virhettä ja epätarkkuutta ja jopa tahallista propagandaa. Tutkimusten tulokset julkaistiin kirjan muodossa nimellä ”the Trouble with Textbooks”. Oppikirjoja käytetään USA:n 50:ssä osavaltiossa, ja kymmenet miljoonat perus- ja yläasteen opiskelijat käyttävät niitä.
TUTKIMUKSEN mukaan oppikirjoissa annetaan hyvin virheellisiä tietoja sekä kristinuskosta, juutalaisuudesta, että Lähi Idästä yleensä Iran mukaan lukien.
OPPIKIRJOISSA Jeesus Kristus kuvataan ”palestiinalaisena nuorukaisena, joka perusti kristinuskon”. Tekstissä annetaan juutalaisista hyvin ylimalkainen kuvaus, eikä mainita mitään juutalaisten ja Israelin maan yhteenkuuluvuudesta. Sen mukaan oppilaat saavat paremman kuvan juutalaisterroristeista ennen Israelin perustamista kuin arabiterrorismista juutalaisia vastaan sen jälkeen. Tekstin mukaan arabivaltiot ovat aina halunneet rauhaa eivätkä missään vaiheessa halunneet sotaa Israelin kanssa; ja se oli Israel joka karkotti arabit pakolais-leireihin, eivät arabihallitukset toiveikkaine lupauksineen nopeasta voitosta. Juutalaispakolaisista arabimaista Israelin itsenäisyysjulistuksen jälkeen ei mainita mitään.
JUUTALAISET kuvataan lakia kirjaimellisesti noudattaviksi ilman henkeä ja inhimillisyyttä. Kymmenen käskyä kuvataan ”Moraalilaiksi, jotka Mooses väittää saaneensa heprealaisten Jumalalta Jahvelta”.
Samassa yhteydessä kerrotaan muhamettilaisuudesta, että ”Koran on Islamin pyhä kirja, jonka Muhammed sai jumalalta”, ilman ehdollista määrettä ”väittää saaneensa”. Islamista kerrotaan oppikirjoissa suurella hartaudella ja kunnioituksella ja unohdetaan, että tarkoitus on opettaa uskonnoista eikä ylistää yhtä uskontoa.
KIRJAN TEKIJÄT kuulunevat siihen kasvavaan joukkoon länsimaisia oppineita, jotka pyrkivät kaikin tavoin välttämään muhamettilaisten loukkaamista langeten jopa totuuden ja historian vääristelyyn ja toisaalta alistuen vapaaehtoisesti dhimmi-asemaan ja sharia-lain tuloon.
http://www.joelstrumpet.com/?p=1493 , http://www.joelstrumpet.com/?p=1481
Seuraava englanninkielinen artikkeli kertoo entisen muslimin kertomuksen islamin todellisista päämääristä. http://www.joelstrumpet.com/?p=1494#more-1494
6. UUTISOTSIKOITA
- JP:n artikkeleita on hallinnut viikon ajan Beatles-mania Sir Paul McCartneyn konsertin takia Tel Avivissa torstai-iltana.
- EU:n näkemyksen mukaan Israel ei yksin pysty estämään Iranin ydinaseen valmistusta. Olmert pyysi USA:n apua ilmaiskuun Irania vastaan, mutta Bush kieltäytyi. Nyt Israel neuvottelee uudelleen kehitteillä olevan F-35 koneen hankkimiseksi. Niillä on pystysuora nousu ja –laskeutumisominaisuus.
- Puolustusministeri määräsi kaikkien uusien talojen suojahuoneisiin asennettaviksi suodatinlaitteet bio-kemiallisen hyökkäyksen varalta.
- USA:ssa odotetaan kauhulla, mikä on seuraava luhistuva pankki. Kongressi tutkii esitystä 700 miljardista, joilla pitäisi rauxmmwuixmhoittaa tilannetta, tarve on 2-3 triljoonaa USD. Tarkkailijat hämmästelevät vauhtia, millä fasismi nousee valtaan USA:ssa, kuten se nousi Sakassa 1929 pörssiromahduksen jälkeen. Myös väkivallan ja mielenosoitusten pelätään kasvavan ihmisten epätoivon saavuttaessa sietokykynsä rajat ja tilanteen riistäytyessä viranomaisten käsistä. http://www.joelstrumpet.com/?p=1499

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021