TORSTAI 24.07.08
1. KANSAINVÄLINEN JIHAD rekrytoi joukkoihinsa eurooppalaisia ja amerikkalaisia, jotka on käännytetty ja aivopesty islamin uskoon suorittamaan terrori-iskuja Israelissa, kerrotaan JP Y Katzin ja H Keinonin laatimassa artikkelissa.
Artikkelissa kerrotaan Israelin turvallisuuskabinetin eilisestä istunnosta, joka oli kutsuttu kokoon keskustelemaan kansainvälisen jihadin Israelille aiheuttamasta uhasta. Tilaisuudessa sotilastiedustelun johtaja kenraalimajuri Amos Yadlin esitteli osastonsa keräämiä tietoja yhdessä Shin Betin ja Mossadin tutkijoitten kanssa.
TIEDUSTELUN asiantuntijat kertoivat hallituksen ministereille kansanvälisen jihadin elementtien kasvusta Libanonissa, Jordaniassa ja Siinailla, sekä myös uhkasta, minkä al-Qaidan rekrytoimat Euroopan ja USA:n kansalaiset aiheuttavat Israelille päästessään maahan tavallisten turistien valepuvussa.
Useita tällaisia jihadin ja al-Qaidan riveihinsä haalimia ja islamin uskoon käännytettyjä Yhdysvaltain ja Euroopan kansalaisia on paljastettu. Tunnettuja tapauksia ovat Adam Yehiye Gadahn, joka esiintyi al-Qaidan videoteipillä, USA:n kansalainen juutalaista syntyperää, sekä ”kenkäpommittaja” Richard Reid, Englannin kansalainen, jonka tarkoituksena oli tuhota matkustajakone kengänpohjiinsa piilotetulla muovipommilla. Hän sai elinkautisen tuomion ja kärsii rangaistustaan USA:ssa.
TURVALLISUUSVIRANOMAISET pelkäävät, että jihad tuo käännyttämiään länsimaisia potentiaalisia terroristeja Israeliin, jossa he ottavat yhteyttä paikallisiin terrorijärjestöihin, jotka avustavat heitä suorittamaan hyökkäyksensä.
Kansallisen turvallisuusneuvoston apulaisjohtaja eversti Shaul Shai (Res.) epäili, että al-Qaida olisi niin suuri uhka Israelissa, kuin mitä se on juutalaisia kohteita vastaan ulkomailla. Hän myös epäili al-Qaidan tehokkuutta Gazassa Hamasiin verrattuna. Tämä sotii sitä eilisen artikkelin tietoja vastaan, joka kertoo kolmen terrorijärjestön, al-Aksan, Galilean Vapautus-prikaatien ja al-Qaidan yhteistyöstä Juudeassa ja Samariassa (Debkafile). (JP)
2. RAJAPOLIISI pysäytti epäilyttävän auton Samariassa. Tutkimuksissa autosta löydettiin 12 kg:n pommi valmiina käytettäväksi. Auto pysäytettiin Kafinin kylässä Jeninistä itään. Poliisit räjäyttivät pommin turvallisesti.
Autossa olleet kolme palestiinalaista pääsivät kuitenkin pakenemaan. Yksi heistä tunnistettiin Jihad Islamin Jeninin alueen komentajaksi, Fadi Kathni, jota turvallisuusjoukot ovat etsineet useista terroriteoista epäiltynä.
Poliisi käynnisti välittömästi miesten ajojahdin. Jenin on toinen niistä kaupungeista Nablusin ohella, joissa toimivat amerikkalaisten kouluttamat PA:n poliisit. Mahmoud Abbas uhkasi äskeisen vierailunsa yhteydessä presidentti Shimon Peresin virallisessa ”presidentinlinnassa”, että hän vetää PA:n poliisit pois Nablusista ja Jeninistä, ellei IDF lopeta omia operaatioitaan siellä, koska hänen mielestään ne estävät PA:n poliisin toimia. (lähde: www.debka.com)
3. PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas käytti USA:n presidenttivaalien ehdokkaan Barak Obaman Ramallahin vierailua hyväkseen hyökätäkseen Israelia vastaan. Abbasin neuvonantaja Nabil Abu Rudaineh kertoi JP:n toimittajalle Kh A Toamehille Abbasin toiveista Obamalle näin: ”Setlementtien rakentaminen täytyy loppua, ja IDF:n ratsiat Juudeassa ja Samariassa täytyy lopettaa, koska ne häiritsevät rauhanprosessia.” Hän mainitsi, että Abbas informoi Obamaa ”rauhankeskustelujen” nykyvaiheesta. Saeb Erekat täydensi Rudainehin kertomusta lisäten, että Abbas kertoi IDF:n operaatioitten Länsirannalla olevan pahimmat esteet ”tiekartta rauhaan” toteutumisessa. Abbas esitti toiveen, että Obama vaatisi Israelia vapauttamaan lisää palestiinalaisia vankeja. Abbas oli Erekatin mukaan vakuuttanut PA:n täydellistä tukeutumista kaikkiin tehtyihin sopimuksiin, mutta syytti että IDF jahtaa varsinkin Hamasin jäseniä ja sen johtamia instituutteja Länsirannalla estäen PA:n poliisia suorittamasta tehtäviään lain ja järjestyksen toteuttamiseksi.
ABBASIN neuvonantaja ja Fatahin johtavia virkailijoita Azzam al-Ahmed syytti Israelia, ettei se välitä Oslon sopimuksista toimiessaan ns. A-alueilla, joissa PA:lla on täysi turvallisuus- ja hallintavastuu. Hän hylkää ajatuksen, että rauhansopimus valmistuisi 2008 aikana.
PA:N JOHTO näyttää unohtaneen täysin, mitä Oslon sopimukset edellyttävät PA:ta, jonka tulee ”taistella terrorismia vastaan, kerätä kaikki laittomat aseet, pidättää terrorismista ja väkivaltaisuudesta Israelia vastaan epäillyt ja luovuttaa heidät Israelille”.
4. PRESIDENTTIEHDOKAS Barak Hussein Obama kertoi JP:n päätoimittajalle David Horovitzille antamassaan haastattelussa, että jos hänet valitaan, hänen selkeä ja suora päämääränsä on neuvotella Iranin kanssa suoraan sen ydinsuunnitelmista, mutta että jos neuvottelut Iranin ydinpommista eivät johda tulokseen, on turvauduttava muihin toimiin. Hän kuitenkin kieltäytyi ilmaisemasta suoraa kantaansa, kannattaisiko hän sotilaallista iskua Iraniin pitäen sitä ”hypoteettisena kysymyksenä”, joka ei vaadi vastausta.
JERUSALEMIN asemasta Obama toisti aiemmin esittämänsä tarkennuksen AIPAC:n konferenssissa antamaansa kuvaukseen ”Israelin jakamattomana pääkaupunkina”. Hän sanoi ”uskovansa, että Jerusalem on Israelin pääkaupunki”, mutta uskoo että Israel ja PA ratkaisevat Jerusalemia koskevan kysymyksen lopullista tilannetta koskevissa neuvotteluissa.
OBAMA esitti pontevasti, että hänen uskoakseen Israelin tulee pitää kiinni aiemmin tehdyistä sopimuksista. Hän esitti kantansa näin: ”Agressiivinen setlementtien rakentaminen näyttäisi rikkovan ainakin henkeä ellei peräti kirjainta aiemmista sopimuksista”. Hän tunnusti, että Israelin turvallisuuskysymykset tulee huomioida neuvotteluissa, mutta ei suostunut näkemään, miten ”setlementtien rakentaminen” vaikuttaisi positiivisesti Israelin turvallisuuteen. Hän jopa esitti, että niiden laajentaminen lisää Israelin turvallisuusriskiä. (JP)
TÄMÄN PERUSTEELLA näyttää, ettei Obamalle ole tarvittavan selkeästi esitetty, miten vaaralliseksi Israelin turvallisuustilanne muodostuu, jos Juudeasta ja Samariasta tulee uusi Gazan kaista, josta terroristit voivat tulittaa Israelin väestökeskuksia olalta laukaistavin ohjuksin. Tämä tilanne toteutuu, jos Israel vaaditaan vetäytymään 1949 aselepolinjoille.
5. PÄÄMINISTERI Ehud Olmert kertoi USA:n presidentti ehdokkaalle Obamalle, että Iranin ydinpommi on valmis vähän yli vuoden päästä ja esitti vaatimuksensa, että kansainvälisiä pakotteita Iranin taivuttamiseksi kansanväliseen ydinteollisuutensa tarkkailuun tulee kiristää poistamatta sotilaallisen iskun mahdollisuutta.
OLMERTIN ARVIO poikkeaa siitä, mitä Israelin turvallisuusjärjestöt ovat asiasta esittäneet. Niiden arvioitten mukaan Iran hallitsee pommin rakentamisen teoriassa kuluvan vuoden loppuun mennessä ja saa rakennettua pomminsa valmiiksi ensi vuoden puolivälissä.
Asian käsittelyyn on tulossa voimalla mukaan Venäjän Iranille lupaama S-300 ilmatorjunta järjestelmä. Erään arvion mukaan ne toimitetaan syyskuussa tänä vuonna ja ne olisivat toimintavalmiit vuoden kuluessa. Asiantuntijoitten mukaan ne voisivat pahoin häiritä mahdollista sotilaallista iskua Iranin ydinlaitoksia vastaan. S-300, josta käytetään myös tunnusta SA-20, pystyy seuraamaan sataa kohdetta samaan aikaan.
6. USA:N TOINEN presidenttiehdokas John McCain (rep. Arizona) piti Pennsylvaniassa vaalitilaisuuden, jossa hän esitteli kuulijoille Barak Obaman aiempia lausuntoja Iranista. Mc Cain arvosteli Obamaa tämän vakuutuksista, että hänen ensimmäisiä toimiaan presidenttinä tulisi olemaan tavata Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadia ja muita maan vihollisia.
MCCAIN totesi puheessaan, että Iranin ydinpommi muodostaa Israelin olemassaololle kaikkein vaarallisimman uhkan. Hän piti vaarallisena varsinkin sitä, että Iranin johtaja tulee YK:n täysistuntoon ja kertoo siellä, että hänen maansa tulee hävittämään toisen YK:n jäsenmaan Israelin maan päältä. ”Ja heillä on aseet sen tekemiseksi”, hän lisäsi. McCain kiitti Saksaa, Ranskaa ja Englantia siitä, että ne ovat ottaneet kovan kannan Iranin ydintoiveita vastaan, mutta syytti Obamaa, että lupautumalla matkustamaan Teheraniin ilman ennakkoehtoja tämä mitätöi kaiken, mitä kansainvälinen yhteisö on asiassa saavuttanut. McCain uskoo hänkin, että kiristämällä Iranin eristämistoimia on mahdollista saada sen johto tulemaan järkiinsä, mutta hän ei poista pöydältä sotilaallisen iskun mahdollisuutta.
MCCAIN sanoi, että suurimmat Israelin turvallisuutta uhkaavat tekijät ovat Iranin ydinase, maan rajoilla väijyvät terrorijärjestöt sekä maan sisäinen poliittinen sekaannus. ”Nämä kaikki uhkaavat juutalaista valtiota,” hän arvioi.
McCain pyrkii saamaan maailman median huomion pois kilpailijansa ympäriltä, joka puolestaan katsoo, että juutalaisten kannatus on elintärkeä Pennsylvanian runsaan juutalais-asutuksen vuoksi, kuten myös Israeliin muuttaneitten USA:n kansalaisten kannatus. (Ynet)
7. HYVÄNTAHDON ELEENÄ Mahmoud Abbasille pääministeri Ehud Olmert on antanut armahduksen 24 palestiinalaiselle, joita IDF ja turvallisuusjärjestöt ovat etsineet. Neljä näistä saa täyden armahduksen ja voivat vapaasti liikkua Juudeassa ja Samariassa. Loput heistä joutuvat noudattamaan sopimuksen mukaisia liikkumisrajoituksia.
Eräs yleisönosaston kirjoittaja vinoili, että nyt al-Aksan Jeninin johtaja Zakariya Zubeidi voi matkustaa Tel Aviviin tapaamaan juutalaista tyttöystäväänsä, joka toimitti tälle tärkeitä tietoja hänen aktiivisena terrorikautenaan ja istui jonkin aikaa vankilassa. IDF on vuosikaudet etsinyt Zubeidia ja yrittänyt usein pidättää hänet tai teloittaa, jos mahdollista. Nyt ajojahti on tällä erää ohi. Zubeidi perusti lasten näytelmäkerhon Freedom Theater Jeniniin jokin aika sitten sanoen, että hän turhautui terrorismiin, koska se ei tuottanut mitään tuloksia. Ensi töikseen Zubeidi matkusti Ramallahiin peräämään maksamattomia palkkojaan ja ehkä ilmoittautumaan upseerina Abbasin poliisivoimiin. Hän sanoo nyt tuntevansa, että lopultakin hän on vapaa ja kiittelee johtajiaan, jotka uskoivat tulitauon oikeellisuuteen, jonka tuloksena hänkin sai armahduksen. Suuri osa PA:n poliiseista on al-Aksan jäseniä. (Ynet)
8. Raamatullisen harpun (lyyran) terapeuttisesta vaikutuksesta kertoo alla olevan osoitteen artikkeli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/126936

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019