TIISTAI 05.02.08
1. DIMONAN TERRORI-ISKUSSA kuoli yksi 73-vuotias nainen ja JP:n mukaan 40 haavoittui. Haavoittuneiden lukumäärä vaihtelee eri lähteissä kymmenestä neljäänkymmeneen.
Pommivyönsä sytyttänyt terroristi, 22-vuotias Luwi Luwani, on kotoisin Gazan kaupungista. Hänen toverinsa, 24-vuotias Musa Arafat, on myös kotoisin Gazasta. Arafat ei ehtinyt sytyttää pommivyötään, vaan tuupertui maahan pommin iskusta. Pakalle ehtinyt lääkäri ja sairaanhoitaja aikoivat antaa ensiavun Arafatille, mutta havaittuaan hänen vyötäisilleen sidotun pommivyön perääntyivät kiireesti kehottaen kansaa kauemmas. Paikalle tullut poliisiupseeri Kobi Mor uhmasi kohtaloaan ja lähestyi Arafatia muutaman metrin päähän. Havaittuaan hänen liikkuvan ja hapuilevan pommin sytytintä Mor ampui häneen useita laukauksia surmaten hänet.
LUWANI kuului Abbasin johtaman Fatahin ”nuorisoliigaan” al-Aksan Marttyyreihin, Arafat oli PFLP:n jäsen. Terroristien uskotaan tulleen Israelin puolelle Gazasta muurinaukon kautta Siinaille ja sieltä Israeliin. Ehkä harhauttaakseen Hamas antoi tietoja, jonka mukaan terroristit tulivat Hebronista Länsirannan turva-aidassa olevan 26 km leveän aukon kautta Dimonaan.
Hamas ilmoitti samalla, että kolmas terroristi on Israelissa ja odottaa sopivaa tilaisuutta toteuttaa pommi-iskunsa. Gazalaiset jakelivat arabitavan mukaan makeisia ja kukkia ohikulkijoille juhlien ja tanssien onnistunutta terrori-iskua ja onnitellen terroristien omaisia uhrauksesta kansan hyväksi.
SURMANSA SAANUT nainen oli 73-vuotias Lyubov Razdolskaya Dimonasta. Hänen miehensä taistelee hengestään Sorokan ylipiston keskussairaalassa kriittisesti haavoittuneena. He muuttivat Israeliin Venäjältä. Poliisiupseeri Kobi Mor ylennettiin johtavaksi poliisitarkastajaksi.
ISRAELIN TURVALLISUUSJOUKOT ovat tapauksen johdosta nostaneet hälytysvalmiuttaan koko maassa, koska on pelättävissä, että terroristeja on päässyt Siinailta maahan useampia.
PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas tuomitsi Dimonan terrori-iskun, mutta kytki ne IDF:n operaatioon Jeninissä, jossa kaksi Jihadin jäsentä sai surmansa. JP, INN)
2. ISRAELIN KNESSET käsitteli eilen Winograd-komitean raporttia täysistunnossaan, jonne myös pääministeri Olmert oli vaadittu 50 kansanedustajan voimalla. Olmert piti pitkän tunteisiin vetoavan puolustuspuheen, jonka aikana paikalle tulleet surevien, Libanonin kakkossodassa kaatuneitten sotilaitten, omaiset keskeyttivät hänen puheensa huudellen välikysymyksiä. Heidät poistettiin salista järjestysmiesten toimesta. Olmert julisti kuulijoilleen, miten ”välttämättömiä ja realistisia sodan aikana tehdyt päätökset olivat”. Tämä sai 21-vuotiaan Nadav poikansa 20. heinäkuuta 2006 menettäneen Eliphaz Baelohan nousemaan ylös ja julistamaan poikansa kuvaa osoitellen: ”Sinä et ole minun pääministerini. Minä kiellän kansalaisuuteni.” Myöhemmin hän kertoi Jpostin toimittajalle: ”Carmielin asukkaana ja isänä, joka menetti poikansa sodan aikana, olen sydän juuriani myöten kyllästynyt tähän maahan ja sen johtajistoon. Miten Olmert voi nousta ja kertoa, mitä hän teki? Millä oikeudella hän johtaa meitä?” Toinen poikansa menettänyt Mirta Szajbrum huusi toisten surevien vanhempien joukosta: ”Minun poikani kuoli sodan aikana. Missä olivat sinun poikasi silloin?” Olmertin yksi poika asuu Saksassa, toinen USA:ssa.
ISTUNNON PÄÄTTEEKSI suoritetussa äänestyksessä Olmertin ”sotaraportti” hyväksyttiin 59-53, yhden edustajan pidättyessä äänestämästä. Puheessaan Olmert julisti, että Knesset antoi yksimielisesti 7-hengen ryhmälle valtuudet hänen johdollaan valvoa sodan kulkua. Hän myös vakuutti, että ”sodan päämäärät ja operaatiot oli huolellisesti ja tarkoin määritellyt”. Hän ilmoitti ottavansa täyden vastuun sodan lopputuloksesta. Sodan tärkeintä päämäärää, eli Hizbullahin kaappaamaa kahta IDF:n sotilasta ei saatu palautettua. (JP)
3. PUOLUSTUSMINISTERI ja Labourin puheenjohtaja Ehud Barak on joutunut jatkuvasti puolustamaan ja selittämään päätöstään pysyä Olmertin hallituksessa antaen sille näin ”yhdeksän kuukauden odotusajan”, kuten hän ilmoitti. Eilen hän vakuutteli, ettei Olmert pysty murskaamaan häntä, kuten muutamat varoittelevat, vaan hän tulee lopulta kaatamaan Olmertin hallituksen, mutta omalla aikataulullaan. ”Olmert kuvittelee elävänsä lasitalossa. Jos hän jatkaa käyttäytymistään tällä tavoin, meidän tulee murskata hänet”.
BARAKIN PÄÄTÖSTÄ pysymisestä Olmertin hallituksessa vastustavat Labourin ”kapinalliset” Ophir Pines-Paz, Eitan Cabel ja Danny Yatom kokoontuivat kansanedustaja Shelly Yacimovichin kotona sunnuntaina koordinoidakseen strategiaansa taistelussaan Olmertin hallitusta vastaan.
UUSIN PÄÄNSÄRKY Olmertille on Shas-puolueen antama uhkavaatimus, että se tulee keskeyttämään hallituksen toiminnan, ellei lapsista suoritettavia lapsilisiä nosteta. Puolueen ortodoksi-perheillä on suuret lapsilaumat, joten asia on heille elintärkeä.
4. DIMONAN PORMESTARI Meir Cohen sanoo, että rauha palautuu kaupunkiin vähitellen, mutta ettei tunne turvallisuudesta palaa ehkä koskaan. Hän totesi, että terrori-isku kaupungissa herätti Israelin kansan taas kerran todellisuuteen, jossa me elämme. Cohen kertoi pommin repineen hajalle kaupungin kauppakeskuksen, eikä elämä sen jälkeen ole enää rutiinia.
Dimonan kauppakeskus oli asukkaitten kokoontumispaikka, jonne mentiin vain katselemaan ja kuluttamaan aikaa ostosten ohella, tapaamaan tuttuja ja kommunikoimaan tapahtumista.
KANSANEDUSTAJA Uri Ariel (NU, NRP) totesi, että koko maa on nyt potentiaalinen terrorikohde. Hän vakuutti Israel Beiteinun kansanedustajien tavoin, että jos terroristit pääsevät Dimonaan, he aivan yhtä helposti pääsevät Jerusalemiin ja muihin kaupunkeihin.
HAMASIN EDUSTAJA Gazassa Sami Zahari lisäsi löylyä uhkauksiin todeten, että uusia terrori-iskuja on suunnitteilla. Hän pitää terrori-iskuja luonnollisena seurauksena ”Israelin harjoittamasta kiihotuksesta” ja vakuutti, että järjestö tulee vastustamaan Israelin toimia kaikin tavoin.
PA:n uutistoimisto Ramatan vahvisti äskettäin, että terroristit tulivat Gazasta.
5. PALESTIINAN MEDIATARKKAILUN (PMW) johtaja Itamar Marcus, joka seuraa tarkoin palestiinalaisten radio- ja TV-lähetyksiä ja kääntää niiden tekstejä arabiasta, kertoo, että ”länsivalloissa ja Israelissa maltillisina pidetyt palestiinalaisjohtajat ovat rutiininomaisesti omaksuneet kaksoisroolin”. Englanninkielisissä lausunnoissaan ”he ihannoivat kahden demokraattisesti hallitun valtion periaatetta”, jotka Bushin sanoin ”elävät rauhassa ja turvallisina rinnakkain”, kuin kaksi viereistä sormea. Mutta esiintyessään arabikielisissä lähetyksissä he poikkeuksetta Abbasia myöten kiistävät kaiken tuon ja ilmoittavat tähtäävänsä yhteen valtioon, jota hallitsee islamilainen johto. Alla olevassa osoitteessa on videoesitys tästä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/125135
Sama tendenssi on kaikissa PA:n virallisissa lähetyksissä, kouluissa ja instituutioissa, joissa palestiinalaisia aivopestään pienestä lapsesta lähtien siihen, että Israelin valtio on ohimenevä ilmiö, joka tullaan tuhoamaan ajan myötä. Vaikka länsijohtajat ovat varmaan tietoisia tästä, kuten myös Israelin hallitus, ”he toimivat kolmen apinan tavoin, jotka eivät näe, kuule eivätkä puhu mitään”. Selvät Israelin vastaiset Abbasin ja muiden PA:n johtajien lausunnot, usein virheelliset ja rasistiset, jätetään huomiotta eikä niitä tuomita julkisesti. Israelin hallitus ei mitenkään reagoinut siihen, että kolme Israelin arabikansanedustajaa meni Ammaniin PHLP:n johtajan George Habashin hautajaisiin, vaikka Hamash oli yksi verisimpiä terroristeja, joka surmasi joukoittain israelilaisia. Hallitus ei myöskään puuttunut mitenkään siihen ylistykseen, jota Mahmoud Abbas suitsutti tälle perusterroristille ja julisti kolmen päivän suruajan hänen kunniakseen. ”Habash oli historiallinen johtaja. Hänen kuolemansa on suuri menetys Palestiinan asialle ja sen kansalle, jonka puolesta hän taisteli 60 vuoden ajan”, olivat Abbasin muistosanat Habashista.
LODISSA ASUVAT Israelin arabit järjestivät muistotilaisuuden Habashin kuoleman johdosta ja esittivät, että hänen ruumiinsa pitää haudata Lodiin, koska hän syntyi siellä 81 vuotta sitten. Vuonna 1972 Habashin lähettämät terroristit murhasivat 27 israelilaista Lodin lentokentällä.(INN)
6. UUTISOTSIKOITA
- DIMONAN TERRORI-ISKU nosti Oslon sodan johdosta kuolleitten israelilaisten lukua, joka on nyt 541. Yksi Dimonan uhreista taistelee vielä hengestään.(INN)
- IRANIN ULKOMINISTERIÖ kutsui Ranskan Teheranin lähettilään antam,aan selityksen, miksi Ranska antaa Irania tuomitsevia lausuntoja koskien sen ydinsuunnitelmia sekä miksi Ranska tukee (Israelin) sionistista hallitusta. Epämukavuutta Iranissa aiheuttaa myös se, että Ranska rakentaa Emiirikuntien ensimmäisen pysyvän sotilastukikohdan Iranin vastaiselle rannikolle. Iranin toimet lienevät seurausta siitä kritiikistä, mitä Ranska on antanut Iranin Israelia tuomitsevien lausuntojen johdosta. (Ynet)
- KAKSI KASSAM-RAKETTIA osui Sderotissa teollisuuslaitoksiin saaden useita työntekijöitä shokkitilaan. Yksi raketti osui varastorakennukseen ja toinen keittiö-kalusteita valmistavaan tehtaaseen vahingoittaen niitä pahoin. (INN)
- IDF OPEROI Rafahin lähellä Gazassa surmaten kaksi Hamasin pyssymiestä.
- EGYPTIN poliisit ja Hamasin pyssymiehet tulittivat eilen toisiaan Rafahin terminaalin lähellä satojen ihmisten jonottaessa pääsyä Siinaille. Yhdeksän ihmistä haavoittui, mukana kaksi Egyptin rajapoliisia. (Ynet)
- IDF PIDÄTTI eilen 7 israelilaista Josefin hautakammion lähellä Sikemissä. Haudalle saa mennä vain IDF:n luvalla. IDF ilmoittaa 50 terrorivaroituksesta.(INN)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019