PERJANTAI 13.07.07
1. SYYRIA HALUAA RAUHAA, mutta vain USA: n kanssa, kertoi pääministeri Ehud Olmert EU:n lähettiläille torstaina. ”Israel on tässä näytöksessä pelkkä sivuroolin esittäjä”, selittää Olmert, joka sanoo olevansa valmis keskusteluihin Bashar Assadin kanssa missä ja milloin vain ilman ennakkoehtoja. Hän jätti kuitenkin vastaamatta kysymykseen, pitääkö hänen lupauksensa siinäkin tapauksessa, ettei Syyria halua luopua mistään niistä vaatimuksista, jotka sille on asetettu. Aiemmin Olmert esitti, että Syyrian tulee luopua suhteistaan Iranin, Hamasin ja Hizbullahin kanssa ehtona rauhanneuvotteluihin. Muita vaatimuksia Syyrialle ovat aseitten välityksen lopettaminen Hizbullahille, terrorijärjestöjen päätoimistojen sulkeminen Damaskoksessa sekä Libanonin itsenäisyyden ja koskemattomuuden hyväksyminen.
YK:N ERIKOISLÄHETTILÄS Michael Williams esitti torstaina omana käsityksenään Reutersille, että Syyria on vihjannut olevansa valmis muuttamaan suhteitaan Iranin, Hizbullahin ja Hamasin kanssa, jos diplomatia Israelin kanssa edistyy. Hän kuitenkin selitti, että ne ovat hänen saamiaan vaikutteita, eikä hänellä ole mitään konkreettista esitettävänä niiden tueksi.
PALESTIINAN KYSYMYKSESTÄ Olmert puhui laveasti ja ilmeisen tunteellisesti, ikään kuin hänellä olisi ”soft spot” (herkkiä tunteita) heitä kohtaan. Olmert selitti, että jos Abbasin runnoma hätätilahallitus taistelee terroria vastaan ja työskentelee palestiinalaisten olojen parantamiseksi, se tuo Palestiinan valtion itsenäisyyden lähemmäksi. Hamasin ottaminen mukaan keskusteluihin ei hänen mukaansa ole mahdollista, vaikka 10 EU-maata ovat vaatineetkin keskustelujen aloittamista sen kanssa Johnstonin vapauttamisen jälkeen, jossa Hamas näytteli pääosaa. Vaikka julkisesti on kielletty, että vapauttamisen yhteydessä olisi maksettu lunnaita, WND:n artikkelin mukaan Hamas maksoi Dughmush-klaanille 4 miljoonaa USD ja antoi sille aseita. Mistä rahat tulivat, on arvailujen varassa, tuskin kuitenkaan Hamasin omasta pussista.
2. VIIKON TYRANNI, on Ruthie Blumin laatiman artikkelin otsikkona, jossa hän haastattelee Joel Fishmania, Jerusalemin julkistenasiain keskuksen (Public Affairs Center) ja Calgaryn yliopiston tutkijaa. Artikkeli liittyy edelliseen aiheeseen joten referoin haastattelua. (JP 12.07.07)
JOEL FISHMAN sanoo tuntevansa ”kylmiä väreitä selkäpiissään”, kun hän kuulee Israelin johtajien puhuvan hyväksyvästi kahden valtion ratkaisusta.
FISHMAN KERTOO, että Arafatin läheinen ystävä ja aatetoveri Abu Iyad (Salah Khalaf) kävi Pohjois-Vietnamissa tapaamassa maan johtajia, joilta hän kysyi neuvoa omaa taisteluaan varten. Vietnamilaiset olivat omaksuneet Kiinan käyttämän sodankäyntitaktiikan, joka alkaa ruohonjuuritasolta ja etenee asteittain hankkimalla tehokkaampia aseita ja poliittisia keinoja. Kiinan taktiikka puolestaan perustuu Neuvostoliiton kehittämään taktiikkaan, jossa maailma jaetaan kahteen leiriin: Kommunistiseen rauhanleiriin ja sitä vastustavaan länsimaiseen leiriin. Josef Stalin omaksui tämän taktiikan 1917, ja sitä toteutettiin koko NL:n olemassa olon ajan ja luultavasti toteutetaan sen jälkeenkin KGB:n kouluttaman presidentti Putinin politiikassa.
FISHMAN TOTEAA, että Jasser Arafat omaksui tämän periaatteen, jota palestiinalaiset johtajat ovat toteuttaneet hänen jälkeensä.
3. ION MIHAI PACEPA, Romanian tiedustelupäällikkö, joka loikkasi länteen 1978, kertoo kirjassaan ”Red Horizon”, ja jonka artikkelin ”Arafat – KGB: mies” JP julkaisi 29.09.03, että Jasser Arafat kävi salaa NL:n Balashikan merkkihenkilöitten koulun 1960-luvulla. Siellä havaittiin Arafatin erikoislahjat ja hänet päätettiin kouluttaa NL:n salaiseksi agentiksi. Hänelle laadittiin oma toiminta-suunnitelma ja henkilökohtainen imago, jonka mukaisesti myös hänen synnyinpaikkansa väärennettiin hänen henkilötietoihinsa Kairosta Jerusalemiin, koska se sopi paremmin imagoon.
PACEPA kertoo, että Arafat toteutti uskollisesti hänelle opetettua kahden leirin taktiikkaa ja omaksumaansa asteittaista taistelumenetelmää. Tämän mukaisesti Kairon kokouksessa PLO ja Fatah, jotka olivat käytännössä yhtyneet Arafatin toimiessa molempien puheenjohtajana, hyväksyttiin ns. asteittaisen taistelun periaate 1974. Tämän mukaisesti Arafat suostui neuvottelemaan Israelin vasemmiston kanssa, minkä seurauksena Israel salli Arafatin ja hänen tuhansien taisteluissa karaistuneitten terroristiensa rantautua Gazaan ja sieltä Jerikoon. Arafatin jälkeen palestiinalaisjohtajat ovat jatkaneet hänen aloittamaansa taktiikkaa.
(Pacepan artikkelista kerrotaan kirjassa ”Israel Valinkauhassa” http://www.israelupdate.achlak.net )
4. PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas opiskeli Moskovan yliopistossa, jossa hän suoritti tohtorin tutkimuksensa aiheesta ”Juutalaisten holokaustia ei tapahtunut”. Abbas on Arafatin manttelin perijä, ja hän on pystynyt vakuuttamaan länsimaat, että hän on rauhan mies. JOEL FISHMAN epäilee, että palestiinalaisten johto todella haluaa omaa valtiota, koska sen ansiosta he menettäisivät välittömästi länsimaissa hyväksytyn terrorismin oikeuden Israelia vastaan. Fishman toteaa, että palestiinalaiset ovat onnistuneet soveltamaan Vietnamin käyttämää taktiikkaa siirtämällä taistelun vastustajansa kotirintamalle. Henry Kissinger totesi Venäjän USA:n lähettiläälle Anatoly Dobrynille, ettei Vietnamin sotaa hävitty Vietnamin taistelukentillä vaan USA:n kotirintamalla. Vietnamilaiset olivat pystyneet vaikuttamaan USA:n vasemmiston asennoitumiseen sotaan, minkä johdosta he alkoivat vaatia sodan välitöntä lopettamista.
5. PALESTIINALAISET jatkavat tätä periaatetta vaikuttamalla länsivaltojen vasemmistopiireihin kuten myös Israelin vasemmistoon, joka 1980-luvulta lähtien on ajanut myöntyvyyspolitiikkaa. Sen ansiosta Arafatin taisteluissa karaistuneet terroristit saivat luvan rantautua Gazaan ja sieltä Jerikoon ja myöhemmin kaikkiin palestiinalaisten asuttamiin kaupunkeihin ja kyliin vihreän linjan takana. Lisäksi Peresin johtamana Israel antoi heille lähes
40 000 kivääriä patruunoineen. Pääministeri Yitzhak Rabin vannoi, ettei aseita käytetä Israelia vastaan, ja jos näin käy, Oslon sopimukset mitätöidään. Aseita on käytetty Israelia vastaan eikä Oslon sopimuksia ole mitätöity. Abbas on itse vakuuttanut puheissaan, että amerikkalaisten antamia aseita käytetään ”miehittäjää” Israelia, ei Hamasia vastaan.
JOEL FISHMAN pitää Israelin nykyjohtoa sokeana, joka koskee myös USA:n nykyjohtoa, koska se edelleen uskoo myönnytyksillä voitavan vaikuttaa palestiinalaisten asenteisiin ja vahvistaa maltillisena pidetyn Abbasin asemaa. Fishman ihmettelee, etteivät Israelin ja USA:n johtajat pysty näkemään aatteellisten liikkeitten voimaa, vaan kuvittelevat voivansa vaikuttaa siihen jakamalla niille ilmaisia lahjoja ja tekemällä niille toistuvia myönnytyksiä ilman vastavuoroisuutta.
FISHMAN IHMETTELEE USA:n ja Israelin johtajiin piintynyttä käsitystä, että antamalla Abbasille aseita ja satoja miljoonia USD sillä pystytään vahvistamaan hänen maltillista asemaansa ja imagoaan palestiinalaisten silmissä. Hän myös uskoo, että kuten kävi Gazassa, myös Juudeassa ja Samariassa palestiinalaisille annetut aseet joutuvat lopulta Hamasin käsiin ja ne suunnataan viimeistään silloin Israelia vastaan.
6. FALASH MURA juutalaisten exodus alkaa olla viimeisessä vaiheessaan, uskoo JP:n artikkeli. USA:n juutalaisten delegaatio kävi tutustumassa tilanteeseen Etiopiassa, jossa on vielä 4000 Falash Mura juutalaista odottamassa siirtoa Israeliin. Torstaina 90 heistä saapui maahan uusissa puuvilla-asusteissaan ja kiillotetuissa kengissään, kuten Ruth Eglash kuvaa artikkelissaan. Tämänkertaisen ryhmän mukana Israeliin lensi 170 juutalaisyhteisön ammattilaista ja maallisia johtajia kaikkialta Pohjois-Amerikasta.
JEWISH AGENCYN johtava virkailija Etiopiassa Ori Konforti vakuuttaa, että loput Etiopian juutalaisista muutetaan Israeliin ennen vuoden loppua. Amerikkalaiset johtajat sanovat ymmärtävänsä, mitä ongelmia 110 000 Etiopian juutalaisen siirtäminen Israeliin ja heidän sulauttamisensa yhteiskuntaan aiheuttaa. He ovat toistuvasti arvostelleet hitautta, millä Israelin siirtolaisviranomaiset ovat asiaa hoitaneet, vaikka Etiopiassa vielä leireissä vielä asuvien surkeat olot tiedetään ja huomioidaan.
7. UUTISOTSIKOITA
- KERSANTTI Arbel Reich sai surmansa IDF:n äskeisen Gazan operaation aikana ja 2 muuta sotilasta haavoittui heidän etsiessään raketteja, aseita ja terroristeja. Kuukauden aikana IDF on surmannut yli 30 terroristia Gazan alueella.
- HALLITUS aikoo vapauttaa ennen Oslon sopimusta tuomittuja terroristeja, koska turvallisuusvirkailijat löysivät vain 120 ”vapautuskelpoista” terroristia, kun Ehud Olmert lupasi vapauttaa 250 vahvistaakseen Abbasin asemaa.
- USA:N ulkoministeri Rice siirsi Israelin matkaansa.
- ARKADI GAYDAMAKIN uusi puolue aloitti eilen toimintansa ja valitsi vastuuhenkilöitä. Sitä ei ole vielä merkitty puoluerekisteriin. Puolue osallistuu sekä Jerusalemin paikallisvaaleihin että parlamenttivaaleihin omilla edustajillaan. Gaydamak haluaisi Likudin voittavan ja Netanyahun saavan pääministerin paikan.
- MAAILMAN PISIN mies, kiinalainen Bao Xishun nai naisen, joka tuskin ulottuu hänen kyynärvarteensa. Baon pituus on 236 sm.
- TERRORISTIT avasivat tulen Hawaran tiesulkua vastaan lähellä Nablusia.
- INTIA JA ISRAEL kehittävät yhdessä maasta ilmaan ammuttavan ohjuksen.
- PERJANTAI ja 13. päivä, ja kuin sen kunniaksi koneeni imaisi sivun verran kirjoitettua tekstiä eikä suostunut millään palauttamaan. Päivä on kuitenkin onnenpäiväni, kuten jokainen, jonka Taivaan Isä on suonut ja suo.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019