MAANANTAI 09.07.07
1. SANOMIA SODISTA
A. ”QUEEN ELISABETH GO TO HELL”, huutaa muslimisaarnaaja Khoudary Lontoon keskusmoskeijassa muslimijohtajille. Anjem Khoudary lisää: ”Tony Blair, terroristi. Tony Blair murhaaja.” Khoudary on yksi Englannin Muhajiroun perustajista, järjestön, joka kiellettiin sen epäillyistä suhteista heinäkuun 7. päivän pommituksiin 2005 Lontoossa ja joka esiintyy syyskuun 11. päivän 2001 USA:n terrori-iskujen ylistäjänä.
”Yhtenä päivänä, hyvät muslimit, me hallitsemme Englantia,” hän julistaa.
HÄNEN JA MUITTEN muslimijohtajien vaahtosuiset saarnat nauhoitti kesäkuun 22. päivänä USA:n kansallisen syndikaatin radiokeskustelun juontaja Rusty Humphries, joka oli Lontoossa yhdessä WND:n Israelin toimiston johtajan Aron Kleinin kanssa.
TOINEN MUSLIMISAARNAAJA Abu Saif julistaa: ”Veljet ja sisaret, älkää erehtykö, älkää erehtykö. Brittihallitus, kuningatar, kansanedustajat, ne ovat vihollisianne, vihollisia Allahille ja muslimeille.” Abu Saifin uskotaan kuuluvan järjestöön nimeltä ”Vapautuksen puolue” (Hizb ut-Tahrir), jonka päämääränä on yhdistää muslimit ja alistaa maailma muslimien vallan alle.
Lontoon keskusmoskeijaan oli kokoontunut Humphriesin mukaan 3000 muslimia protestoimaan Salman Rusdien aateloimista. Järjestön uskotaan yrittäneen saada Glasgown lentokenttäterminaalin terrori-iskuun osallistunutta lääkäriä jäsenekseen. Saarnaaja Saif toivoi Tony Blairille onnea tämän kvartetin Lähi Idän lähettilään nimityksen johdosta lausuen: ”Inshallah, jos Allah niin tahtoo, Blair menee Lähi Itään lähettiläänä ja hän palaa arkussa, Inshallah. Minkälaisessa arkussa, jääköön teidän arvattavaksi.”
Humphries haastatteli joitain muslimikuulijoita, joista yksikään ei kieltänyt puhujien sanomaa.
Hän haastatteli Abu Saifia, joka vakuutti, etteivät muslimit voi koskaan ystävystyä juutalaisten ja kristittyjen kanssa, ”koska Koraani sanoo niin.” Hänellä oli yksinkertainen suositus Israelin ja palestiinalaisten välisen ongelman ratkaisemiseksi: ”Juutalaiset muuttavat pois Palestiinasta ja luovuttavat koko maan muslimeille”.
MUSLIMEILLE USA:n vallan murskaaminen on pakkomielle, koska se edustaa maailmanvaltaa. Englannin nykyinen johto varoo käyttämästä termiä ”sota terrorismia vastaan”, terrori-iskuja pidetään mieluummin rikoksina, ei sotana länsikulttuuria vastaan.
(Lähde: www.worldnetdaily.com 09.07.07 Muslims declair sovereingty over USA, UK.)
B. SYYRIAN HALLITSEVAN Baath-puolueen korkea virkailija, joka edustaa presidentti Bashar Assadia, esittää suoran uhkauksen Israelille: ”Jos Israel ei luovuta Golanin ylänköä syyskuuhun mennessä, Syyria aloittaa suurisuuntaisen gerillasodan Israelia vastaan.” Israelin sekä poliittinen että sotilaallinen johto vähättelee Syyrian selkeitä sotavalmisteluja. Syyria
vahvistaa sotakalustoaan hankkimalla uusinta aseistusta Venäjältä ja kouluttaa armeijaansa. Syyria rakentaa ohjuspatteriensa asemia YK:n valvontajoukkojen partioiman alueen ulkopuolelle. Se avasi Quneitraan johtavan tien, jota ei ole käytetty eikä ole voitu käyttää 40 vuoteen ilman lukuisia asiapapereita. Debkafilen artikkelin mukaan Syyria lähetti sotilaitaan Libanonin rajan yli Bekaan laaksoon kolmen kilometrin syvyydeltä, jonne ne kaivautuvat asemiin.
SYYRIAN EI uskota tekevän rintamahyökkäystä Israeliin, vaan turvautuvan Hizbullan käyttämään epäsuoraan sotaan käyttäen nopeita gerillaiskuja ja aloittaen ohjusiskut Israelin haavoittuvia siviilikohteita vastan. (WND)
C. ERÄÄT TARKKAILIJAT ennustavat suoraan, että Libanon voi ajautua sisällissotaan jopa viikon sisällä. Libanonin sisäpoliittinen tilanne on pahasti hajallaan. Libanonin Syyrialais-mielinen presidentti Emil Lahoud eroaa syyskuun alussa. Hizbullah vaatii lisää ministerin paikkoja, joitten avulla sillä olisi veto-oikeus hallituksen päätöksiin. Hallituksen pääministeri Saniora vastustaa tätä ehdottomasti. Vaikka sisällissota Libanonissa ei suoranaisesti koskekaan Israelia, Syyria ja Hizbullah voisivat käyttää sen tuomaa sekasortoa hyväkseen aloittaakseen rajoitetun sodan Israelia vastaan. Syyria on ilmoittanut perustavansa Golanin kukkuloilla asuvista Syyrian kansalaisista salaisen Hizbullahin tapaisen vastarintayksikön, joka aloittaisi terrori-iskut israelilaisia kohteita vastaan Golanilla. (WND; Debkafile)
2. UUTISOTSIKOITA
- ARABILIITON asettama keskusteluryhmä saapuu tällä viikolla ensimmäistä kertaa maan historiassa Israeliin. Sen keskusteluryhmää johtavat Jordanian ulkoministeri Abdul-Ilah al-Khatib ja Egyptin ulkoministeri Ahmed Aboul Gheit. Käsiteltäviä aiheita lienevät arabien rauhansuunnitelma sekä Mahmoud Abbasin hallituksen vahvistaminen. Ryhmän odotetaan saapuvan maahan torstaina.
- LAITTOMASTI ISRAELIIN Egyptistä tulleet sudanilaiset pakolaiset ovat joutunet outoon pyöritykseen. Osa heistä ”dumpattiin” Beershebaan ilman tietoa, kuka heistä vastaa ja kuka huolehtii heidän menoistaan. Eilen osa heistä tuotiin Jerusalemiin, jossa he protestoivat karkottamista vastaan Egyptiin. He pitävät Egyptiä vaarallisempana kuin Sudan. Sderotin juutalaissiirtolaisten vastaanottokeskus suostui majoittamaan osan heistä, kunnes hallitus löytää ratkaisun asiaan.
- PÄÄMINISTERI Ehud Olmertin kiinteistökauppaa koskevat poliisitutkimukset alkavat olla valmiit ja odottavat vain päätöstä rikostutkimusten aloittamiseksi. Olmert osti asunnon Jerusalemin Gremieux-kadulta rakennusliikkeeltä ennen, kuin rakennustyöt olivat alkaneet. Hinta oli 1.2 miljoonaa alempi kuin normaali hinta. Kaupungin pormestarina Olmert pystyi vaikuttamaan rakennusluvan saantiin.
- ISRAELIN HALLITUS antoi luvan Olmertille vapauttaa 250 Fatah-vankia, mutta nimilistaa ei käsitelty. Vapauttamisen tarkoituksena on vahvistaa Mahmoud Abbasin runnomaa PA:n uutta Fayadin johtamaa hallitusta. Periaatteena on, ettei vapautettavilla Fatah-vangeilla saa olla juutalaisten verta käsissään. Sekä Fatahin johto että Hamas, PFLP ja DFLP ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä vankien erottelemisesta poliittisen kannan perusteella. He syyttävät Abbasia diskriminoinnista ja uhkaavat vastatoimilla. Israel on Oslon allekirjoittamisesta lähtien pyrkinyt ”vahvistamaan” palestiinalaisia vapauttamalla vankeja, mikä on poikkeuksetta osoittautunut toiveajatteluksi. He vaativat aina enemmän.
- 50 % ISRAELILAISISTA on varustettu asianmukaisella kaasunaamarilla vuoden loppuun mennessä, vaikka turvallisuusviranomaiset toistuvasti kertovat Syyrian tehostetuista sotavalmisteluista. Syyrialla tiedetään olevan suuria määriä bio-kemiallisia aseita. Global Security järjestön websivun mukaan Syyrialla on suuret varastot Sarinia ja sinappikaasua ja valmistaa ja aseistaa VX. USA:n arvoin mukaan Syyrialla on useita satoja litroja kemiallisia aseita ja valmistaa vuosittain satoja tonneja kemiallisia aineita. (JP)
- KORKEIN OIKEUS kuulee 17. heinäkuuta valituksia oikeuskansleri Menachem Mazuzin sopimusratkaisusta antamaa päätöstä vastaan presidentti Katsavia vastaan nostetuissa syytejutuissa.
- ARKADI GAYDAMAK perusti puolueen nimellä ”Sosiaalinen oikeuspuolue”. Puolue pyrkii Knessetiin, mutta Gaydamak ei itse asetu ehdokkaaksi.
- ISRAEL ANTOI Egyptin viranomaisille nimilistan vapautettavista Hamas-vangeista Gilad Shalitin vapauttamista vastaan. Hamas ei hyväksynyt edellistä listaa, koska siinä ei ollut PRC:n (Kansan vapautusrintaman) vankeja, jonka uskotaan pitävän Shalitia panttivankinaan jossain Gazassa.
- OLMERT UHKAILEE, että seuraavan kerran, kun puolustusministeri Ehud Barak äänestää hallituksen esitystä vastaan, hän puuttuu asiaan. Olmertin keinot ovat kuitenkin vähissä, koska Labourin 19 kansanedustajaa ovat välttämättömiä hallituksen pysymiseksi kasassa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021