TORSTAI 14.12.06
OLMERTIN EUROOPAN TUOMISET ovat ehkä paremmat kuin mitä hän sai Yhdysvaltain vierailultaan. Ainakin kaulailut näyttivät aidoilta eikä vain TV-kuvia varten järjestetyiltä.
Keskustelu paavi Benedict XVI:n kanssa venyi ennakkoon Olmertille varatuista kymmenestä minuutista 35 minuuttiin, mikä todettakoon tyydytyksellä. Olmert kyysi paavia puuttumaan puheissaan Iranin presidentin juutalaisten holokaustia vastaan nostettuun kampanjaan. Liikeasioista puhuttiin ehkä myös, vaikka eipä niistä kerrottu medialle. Sionin vuoren omistusasia oli yksi aihe, roomalaiskatolisen kirkon kiinteistöverot (Arnona) Israelissa toinen, joista heidän oletettiin keskustelevan, mutta tuloksista ole tietoa. Kristilliset kirkot on vapautettu kiinteistöveroista Israelissa, mutta se on aiheuttanut pahaa verta esim. ravintoloitten, hotellien , kahviloitten jne. omistajissa, jotka valittavat kirkkojen voivan tarjota palvelujaan alempaan hintaan, koska ne eivät maksa kiinteistöveroa omistamistaan vastaavista laitoksista. Olmert pyysi paavia kylään, kuten kohteliaaseen käytökseen kuuluu, mutta paavi lupasi toteuttaa sen sitten, kun tilanne rauhoittuu maassa.
ITALIAN PÄÄMINISTERI Romano Prodin kanssa poseerattiin kaulakkain, jossa olisi voinut olla teksti: Mitäs me marxilaiset. Ilmapiiri näyttää olleen kevyt ja läheinen. Prodi jopa väläytti puheessaan Olmertin odottaman ja toivoman lauseen, jossa hän vakuutti Italian tunnustavan Israelin juutalaisena valtiona ja pysyvän sellaisena myös tulevaisuudessa. Prodi oli aiemmin yksityisesti todennut, että Israel tarvitsee turvallisuustakuiden lisäksi palestiinalaisilta myös vakuutuksen pysyä juutalaisena valtiona.
Presidentti Bush oli puheessaan todennut tämän jo 2004, ja Israelin johtajat ovat odottaneet Euroopan johtajien vakuuttavan samaa. Tällä on merkitystä sikäli, että Israel voi vedota tähän keskusteltaessa palestiinalaisten pakolaisten paluuoikeudesta.
YK:N PÄÄSIHTEERIN Kofi Annanin, joka eroaa vuoden lopussa, samankaltaista lausunnon sisältöä on pyritty mitätöimään hänen kansliansa toimesta. Annan sanoi YK:n lehtitoimiston mukaan, että ”hän odottaa ratkaisua, joka kunnioittaa palestiinalaisten pakolaisten oikeuksia ja joka toteutuu kahden valtion periaatteen perusteella alueen valtioitten ominaispiirteitten mukaisesti.” Israelilainen Ha´aretz lehti otsikoi uutisen: ”Pakolaiset palaavat vain Palestiinan valtioon.” Lehti lisäsi lausuntoon sanan ”vain”.
ISRAELIN KORKEIN OIKEUS jatkaa tänään Israelin aseellisia palestiinalaisia vastaan käymän sodan oikeudellista selvittelyä. Sen odotetaan antavan päätöksensä koskien IDF:n omaksumasta tavasta eliminoida terrorijohtajia ns. täsmäiskujen avulla iskemällä ohjuksin siviiliautoihin ja taloihin, joissa heidän tiedustelutietojen mukaan uskotaan olevan. Nämä iskut ovat olleet suuri menestys, mutta myös sivullisten joutumista iskujen kohteiksi ei ole voitu täysin välttää. Oikeuden päätös annetaan asiasta tehtyjen valitusten perusteella. Niiden mukaan täsmäiskut aloitettiin 9.marraskuuta 2000, jolloin IDF:n helikopteri ampui ohjuksen Tanzim-johtaja Hussein Abayatin jeeppiin Beit Sahourissa lähellä Betlehemiä. Siinä kuoli Abayatin lisäksi kaksi sivullista ja kolme muuta haavoittui. Valituksissa todetaan, että täsmäiskuista, joissa on kuollut lukuisia epäiltyjä terroristeja ja sivullisia, on tullut lyhyessä ajassa Israelin turvallisuuspolitiikan osa, mutta että se on vastoin Israelin ja kansainvälistä lakia sekä moraalin perusperiaatteita. Niissä myös väitetään, että armeijan yksiköitä koulutetaan kohdistettuihin teloituksiin, helikopterilentäjät opettelevat iskemään siviiliautoihin, ja Israelin kansaa opetetaan hyväksymään sivullisten loukkaantuminen ja kuolema iskujen yhteydessä.
ARMEIJAN VASTINEESSA todetaan, että Israel käy sotaa noita terroristeja vastaan, ja että koska Israel luovutti kaupungit ja alueet PA:n täyteen hallintaan, niistä Israelia vastaan tehdyt hyökkäykset ovat sotilastoimia, joihin sovelletaan aseellisiin konflikteihin soveltuvia lakeja eikä tavanomaisia humanitäärisiä lakeja. Tästä johtuen ei ole väärin eliminoida Israelia vastaan sotivia terroristeja. Koska terroristit operoivat usein tiiviin asutuksen keskellä, ei ole mahdollista välttää, että joskus iskuissa vahingoittuu myös siviilejä.
Täsmäiskuja vältettiin tammikuusta 2002 helmikuuhun 2005. Ne aloitettiin uudelleen helmikuun 16. päivänä
2005, lopetettiin seitsemäksi kuukaudeksi, ja aloitettiin uudelleen palestiinalaisten aloitettua toistuvat Kassam-raketti-iskut Israeliin.
IDF on pidättynyt iskemästä palestiinalaisiin kohteisiin Gazan tulitauon alkamisesta lähtien, vaikka terroristit ovat tähän aamuun mennessä ampuneet 26 Kassam-rakettia Gazasta Israeliin.
Paavi Benedict XVI jopa ilmaisi tyydytyksensä Olmertille Israelin harjoittamasta pidättyvyydestä.
KORKEIN OIKEUS totesi päätöksessään tänä aamuna, että Israelilla on oikeus täsmäiskuihin terroristeja vastaan
LASKUVARJOJÄÄKÄRIT saivat estettyä itsemurhaiskun Israelissa keskiviikkoaamuna. He pysäyttivät palestiinalaisen auton tiesululla Nablusin lähellä. Autosta löytyi kahdeksan kilon pommi, valmis räjäytettäväksi. Turvallisuusjoukoilla on kahdeksan kuumaa terrorivaroitusta.
PUOLUSTUSVIRANOMAISET VAROITTAVAT, että kiihtyvät väkivaltaisuudet kilpailevien palestiinalaisten ryhmien välillä Gazassa voivat lopettaa tulitauon Israelin kanssa.
Tänä torstaiaamuna PA:n poliisi tunkeutui Hamasin tukialueena pidettyyn Gazan kaupunginosaan pidättääkseen PRC:n jäsenen. Syntyneessä tulitaistelussa kaksi poliisia haavoittui.
Keskiviikkona Mahmoud Abbasille uskolliset Fatahin jäsenet ampuivat Hamasiin lukeutuvan tuomarin Khan Younisissa. Edellisenä päivänä Hamasin pyssymiehet surmasivat Abbasin korkean tiedustelu-upseerin kolme poikaa, iältään 6-9 vuotta, sekä heidän autonkuljettajansa lasten koulun ulkopuolella. Viime viikolla pyssymiehet yrittivät surmata Hamasin hallituksen sisäministeri Said Siadin.
TURVALLISUUSVIRKAILIJAT uskovat, että väkivaltaisuudet leviävät Juudeaan ja Samariaan ja että Kassam-hyökkäykset alkavat uudelleen. Tiistaina ammuttiin viisi Kassam-rakettia Israeliin, tänä aamuna tämän kirjoittamiseen mennessä yksi, joka oli 26. Kassam-raketti tulitauon alkamisesta lähtien. Tämän aamuinen raketti vaurioitti useita taloja Sderotin läheisessä kibbutsissa, mutta ilman ihmisvahinkoja.
Kaikesta väkivallasta huolimatta aseitten salakuljetus Siinailta Gazaan jatkuu esteettä.
Hamasin jäsenet syyttävät, että Fatah on muodostanut kuolemanpartioita, jotka surmaavat Hamasin virkailijoita, ja että ne toimivat yhteistyössä USA:n kanssa Hamasin johtaman PA:n hallituksen kaatamiseksi.
PALESTIINALAINEN TERRORISTI puukotti hengenvaarallisesti 45-vuotiasta turvallisuustarkastajaa niskaan Kalandian tarkastusasemalla Jerusalemin pohjoispuolella. Uhri vietiin Hadassan Yliopistolliseen sairaalaan. Teon suorittaja, jonka uskotaan olevan 20-vuotias mies, pääsi pakenemaan, mutta jätti veitsensä hyökkäyspaikalle. Vuosi sitten 20-vuotias sotilas Nir Kahana puukotettiin kuoliaaksi samalla Kalandian tarkastusasemalla.
ISRAELIN TURVALLISUUSVIRAOMAISET ovat varoittaneet, että heillä on pitäviä todisteita al-Qaidan aikomasta terrori-iskusta Intiassa suositussa lomakohteessa Goassa. Tuhannet israelilaiset matkustavat alueelle lomailemaan, ja heitä kehotetaan palaamaan kotiinsa välittömästi tai ainakin välttämään suuria väentungoksia. Goan hienot hiekkarannat ja yökerhot ovat eurooppalaisten ja myös israelilaisten suosiossa lokakuusta maaliskuuhun, jonka aikana 400 000 turistia vierailee kaupungissa Intian lounaisrannikolla.
Intian viranomaiset kertovat, että kaksi al-Qaidan terroristia suorittivat kuivaharjoituksen Goassa kuun alkupuolella, ja he uskovat, että he palaavat lähiaikoina toteuttamaan kuuman iskunsa.
YMPÄRILEIKKAUS miehille vähentää dramaattisesti mahdollisuutta saada AIDS, todetaan kahdessa Afrikan maassa suoritetussa tutkimuksessa.
Tutkimukset aloitettiin 2005 ja niitä oli tarkoitus jatkaa, mutta varojen loppuminen esti jatkotutkimukset.
Keniassa tutkittiin 2784 miestä, ja todettiin, että ympärileikkaus vähensi AIDS:n riskiä 53 %.
Ugandassa tutkittiin 4996 miestä, ja siellä ympärileikkaus vähensi AIDS:n riskiä 48 %.
Maailman terveysjärjestö WHO lähetti tutkijoitaan Israeliin opiskelemaan, miten ympärileikkaus suoritetaan ja siihen liittyviä mahdollisia ongelmia. Juutalaisen lain mukaan kaikki poikalapset ympärileikataan kahdeksan päivän vanhana, jolloin raskauden aikainen immuniteetti vielä suojelee lasta.
Jotkut uskostaan vieraantuneet ovat vaatineet tämän ”lasta vahingoittavan barbaarisen jäänteen” lopettamista. He pitävät sitä puolustuskyvyttömän lapsen pahoinpitelynä, josta lapselle jää elinikäinen trauma, he väittävät.
Ympärileikkaus sisältyy Abrahamin ja Jumalan välille tehtyyn iankaikkiseen liittoon. (1.Ms.17:9-14)

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021