TIISTAI 26.12.06
OLMERTIN MYÖNTYVYYSPOLITIIKKA , jota hän runsain mitoin osoitti tavatessaan PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasin lauantain, ensimmäisen joulupäivän, iltana, on hämmentänyt sekä hänen tukijoitaan että vastustajiaan, eikä vähiten vasemmiston edustajia.
MERETZIN, Israelin marxilaisen puolueen, entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen kansanedustaja Jossi Sarid tunnusti JP:n haastattelijalle, että Olmert on nyt lähentynyt hänen ideologiaansa mutta hänen omansa on pysynyt samana. Sarid on vannoutunut marxisti, joka jopa sanoo ihmettelevänsä, etteivät kaikki ajattele hänen tavallaan, vaikka ”se on niin päivänselvä ja ilmeinen”.
OLMERT EI ITSE enää näyttele kuuluvansa oikeistoon, vaan on selkeästi omaksunut vasemmiston terminologian ja tavan tuomita oikeistoa sokeaksi, joka ”näkee vain verta, tulta ja savua, ja jolla ei ole omaa diplomaattista suunnitelmaa.” (JP 26.12. G Hoffman) Olmert myös kehui Kadima-puoluettaan, jota hän kutsui erilaiseksi muista puolueista, koska se on ”valmis ottamaan riskejä diplomatian hyväksi”. Vaikka hän myöntää etteivät hänen myönnytyksensä Abbasille vakuuta mistään, ne hänen mielestään ovat avanneet tien diplomatialle. Olmert lupasi tavata Abbasia entistä useammin. Jotkut kuitenkin näkevät tässä Olmert liikemiehen eikä Olmert diplomaatin, josta hän ei ymmärrä mitään. Riskejä hän ottaa liikemiehen tavoin, mutta se tapahtuu Israelin kansan ja sen turvallisuuden kustannuksella.
USA:N POLITIIKKANA on uutisaiheitten mukaan muodostaa Palestiinan valtio kahden vuoden sisällä, ennen presidentti Bushin virkakauden loppumista. Tämän teorian mukaan, jota ei ole virallistettu, mutta joka sisältynee Bushin ensi vuoden alussa julkistamaan uuteen Lähi Idän suunnitelmaan, Olmertin äskeiset myönnytyksen Abbasille ovat osa tätä USA:n uutta suunnitelmaa. Se perustaa sille otaksumalle, että sopivat myönnytykset ja tuki maltillisille voimille Lähi Idässä takaavat uudenlaisen yhteisymmärryksen syntymiseen Lännen ja Idän valtioitten välille.
BUSH TARVITSEE JA ETSII epätoivoisesti uutta tietä päästäkseen eteenpäin Irakin tilanteen selvittämiseksi ja voidakseen vetää amerikkalaiset joukot sieltä ilman tappion häpeää. Tähän hän tarvitsee maltillisia arabiliittolaisia. Eräs Irakissa toimivien USA:n ja sen liittolaisten joukkoja vastaan taistelevien kapinallisten johtava edustaja antaa USA:lle kaksi kuukautta aikaa vetää joukkonsa Irakista, mutta jättäen raskaat aseensa Irakiin. USA:lle annettiin siinä kaksi viikkoa aikaa tehdä päätöksensä. Jos USA suostuu tarjoukseen, kapinalliset takaavat amerikkalaisten joukkojen vetäytymisen tapahtuvan ilman häirintää.
Kuin oireena Irakin sisäisen ilmapiirin muutoksesta on Irakin pääministerin kutsu Saddamin armeijan upseereille astua takaisin asepalvelukseen. Irakin armeija hajotettiin USA:n miehitettyä Irakin sodan alkuvaiheilla.
TERRORIJÄRJESTÖT julkaisevat usein edellisen kaltaisia uhkavaatimuksia, eikä tämänkään uhkauksen todellisuutta voi millään mitata, mutta USA:n tilanteen toivottomuutta se kuitenkin järkyttävästi ilmaisee. USA:n uusi puolustusministeri Robert Gates totesi äskeisen Irakin vierailunsa jälkeen, että USA:n joukkoja tule lisätä nykyisestään. Tämä huomio tulee kuitenkin ilmeisesti ”liian vähän, liian myöhään”.
Joukkoja oli alusta pitäen liian vähän.
ISRAELIA Bushin uusi suunnitelma koskee siten, että Israel pakotetaan rauhaan ja sopimukseen, jota sen turvallisuusjohto pitää vaarallisena ja uhkana koko valtion tulevaisuudelle. USA:n kuuliaisena vasallijohtajana Olmert toteuttaa Bushin hallituksen suunnitelmia kuin omiaan.
PALESTIINALAINEN PAKOLAISÄITI kokee taas synnytystuskia, kuten hän teki pari vuosituhatta sitten Betlehemissä, kertoo brittijournalisti Johann Hari Independent lehden artikkelissa viime viikolla. Aivan samoin kuin Jeesuksen syntymä oli uuden ajan synnytystuskia, maailman ”väkiluvun kolmannes katselee nyt palestiinalaisen pakolaisäidin yrityksiä olla huutamatta tuskaansa menetettyään syntymättömän lapsensa Israelin kuristusotteen vuoksi, koska häntä ei päästetty ajoissa sairaalaan.” ”Mitä Jeesuksen äidille tapahtuisi, jos hän tänä päivänä olisi matkalla Betlehemiin synnyttämään? Voisiko hän synnyttää lapsensa terveenä vai kuolisiko lapsi siksi, ettei häntä päästettäisi sairaalaan?” kyselee journalisti artikkelissaan. Hänen mukaansa palestiinalaiset äidit ovat Jeesuksen äidin Marian kanssasisaria kärsimyksissä.
JOHANN HARI liittyy siihen kasvavien Euroopan kirjoittajien joukkoon, jotka pitävät Jeesusta palestiinalaisena, kuten Jasser Arafat usein totesi omissa puheissaan. Aivan samoin kuin 27-vuotias harvahampainen Fadia Jemal menetti lapsensa siksi, ettei IDF:n tiesulun läpi päästetty ketään ennen aamua, ”21-vuosisadan Maria-äitejä”, palestiinalaisia pakolaisnaisia, terrorisoidaan Israelin toimesta, väittää tämä brittijournalisti jouluartikkelissaan.
(http://www.ynetnews.com J Lappin)
IRANIN PRESIDENTTI Mahmoud Ahmadinejad esitti samantapaisia mielipiteitä kysellessään, mitä Jeesus tekisi, jos Hän olisi maailmassa tänä päivänä, kuten kerroin Ynetin raportin mukaan 11.12.06.
BETLEHEMISSÄ PELÄTÄÄN Olmertin salaisesti luvattua Abbasille päästää huhtikuussa 2002 Betlehemin Syntymäkirkkoon 39 päiväksi linnoittautuneet ja lopulta ulkomaille ja Gazaan karkotetut 150 - 180 palestiinalaisterroria palaamaan Betlehemiin.
NÄMÄ JOUKOT kuuluivat Jasser Arafatin Fatahiin. Runsaan kuukauden kirkossa oleskelunsa aikana he ”söivät kuin himokkaat hirviöt ahmien ruokaa ja nauttien olutta, viiniä ja Johnny Walker Scotch viskiä, joita he varastivat kirkon sakastista pitäen panttivangeiksi ottamiaan nunnia ja pappeja nälässä. He varastivat kaiken, mikä näytti kullalta ja jolla he arvioivat olevan jotain arvoa, sytyttivät nuotioita kirkon sisään käyttäen sytykkeinä löytämiään laulu- ja rukouskirjoja sekä repien raamattuja WC-papereiksi”. Tarpeensa he tekivät kirkon käytäville. Nämä 150-180 Fatahin miestä olivat juuri niitä, jotka terrorisoivat Betlehemin kristittyjä asukkaita ennen pakoaan kirkkoon, uhkaillen heitä, raiskaten ja murhaten sekä riistäen heidän omaisuuttaan väärennetyillä dokumenteilla ja pelkällä ylivoimalla. Nyt Olmert lupasi pääsää nämä murhamiehet ja varkaat takaisin Betlehemiin, mikä kauhistuttaa kaupungin kristittyjä. Toistuuko sama murhenäytelmä?
ISRAELIN TIEDUSTELUJOUKOT, armeijan tiedustelu ja Israelin tiedustelupalvelu Shin Bet, ovat erimielisiä siitä, miten tulkita Syyrian johtajan presidentti Bashar Assadin tarjouksia rauhanneuvotteluista ilman ehtoja.
Armeijan tiedustelu katsoo, että Assad on vakavissaan ja vilpitön tarjotessaan neuvottelua. Shin Bet varottelee, että se on Assadin loukku, jolla hän pyrkii sitomaan Israelin hyödyttömiin keskusteluihin ilman tositarkoitusta, ja että hänet pakotti siihen hänen hallitukseensa kohdistuva ulkoinen painostus.
SAMANLAISTA KESKUSTELUA käydään Olmertin Abbasille tarjoamista ”joululahjoista” ilman, että Abbas tarjosi hänelle yhtään mitään, käsikin oli kylmä ja ilme torjuva Olmertin liehakoinnista huolimatta. Turvallisuusjohtajat kyselevät, miksi poistaa 27 tiesulkua, joilla terroristien pääsyä Israeliin on pystytty estämään, ja miksi Abbasin joukoilla täytyy lahjoittaa 2000 automaattikivääriä, joita kokemuksen perusteella tullaan käyttämään enemmän IDF:n sotilaita ja siviilejä vastaan kuin Hamasin valvomiseksi.
OLMERTIN KANSLIAN vakiopuolustus on, että tällä pystytään vahvistamaan Fatahin maltillisia joukkoja. Mutta näihin Fatahin ”maltillisiin joukkoihin” kuuluvat myös al-Aksan ja Tanzimin ainekset, jotka ovat vastuussa lukuisista hyökkäyksistä Israelia vastaan, ja joiden jäseniä kuuluu Palestiinan vastarintakomitean (PRC) joukkoihin, jotka toimivat yhteistyössä Islamic Jihadin ja Hamasin kanssa. Lisäksi tiedetään, että PA:n kouluttamista poliiseista monet ovat päivällä poliiseja ja vapaa-ajalla terroristeja.
TIISTAIAAMUN aikana terroristit ovat ampuneet ainakin neljä Kassam-rakettia Israeliin. Yksi niistä putosi Sderotin kaupunkiin aiheuttaen tuhoa rakennuksille, onneksi ilman ihmisvahinkoja. Kolme putosi aukioille Sderotin ulkopuolella. Viides Kassam-raketti putosi tämä aamuna kymmenen jälkeen lähelle strategista kohdetta Ashkelonin teollisuusalueella. Se ei aiheuttanut ihmisvahinkoja.
Kaksi palestiinalaista yritti tuhota Gazan alueen turvallisuusaitaa. Toinen heistä haavoittui sotilaitten avattua tulen heidän jalkoihinsa, mutta molemmat pääsivät pakenemaan. Sotilaita vastaan on hyökkäilty monin paikoin myös Juudean ja Samarian alueilla.
SÄÄTIETEILIJÖIDEN LUPAAMAT sateet ja tuulet alkoivat tänään. Hermonilla ja Golanilla on satanut lunta, jonka arvellaan huomisen aikana siirtyvän maan keski- ja eteläosiin. Sateet ovat alkaneet rannikolla. Jerusalemin kaupunki varautuu runsaaseen lumentuloon keskiviikon ja torstain aikana.
JORDANIAN KUNINGAS Abdullah II kutsui PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasin ja PA:n pääministeri Ismail Haniyehin palatsiinsa maanantaiksi. Kun Abbas matkusti Jordaniaan yksin, kuningas peruutti kutsunsa ja Abbasin kerrotaan poistuneen häväistynä maasta välittömästi ja matkustaneen Kairoon.
ABDULLAH KUTSUI keskusteluihin sekä Abbasin ja Haniyehin että myös Olmertin, joka kieltäytyi siitä. Abdullah pitää Olmertin myönnytyksiä riittämättöminä ja vain kasvojen pesuna muslimien uhrijuhlallisuuksien vuoksi keskiviikkona.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019