MAANANTAI 04.12.06

MAANANTAIPÄIVÄN UUTISOTSIKOT ovat kovin hälyttäviä: ”Syyria varustaa Hizbullahia pitkänmatkan ohjuksilla”; ”Sunnit alkavat kokoontua Sanioran taakse”; ”Yksi kuollut väkivaltaisissa yhteenotoissa”; Hamas, Islamic Jihad uhkaavat tuhota tulitauon uusilla hyökkäyksillä”; ”2007: Sodan vuosi”; ”Turvallisuuskabinetti IDF:lle: Pidättäkää tulta”; ”Petollinen tulitauko”; ”Pohjoinen Ghajar annetaan UNIFIL:n valvontaan”; Lieberman kehittelee suunnitelmaa, jolla ohittaa Peretz”; ”Lopussa, sanovat asiantuntijat, Nasrallah tulee hallitsemaan”; ”Englannin vakoilijatutkimukset laajenevat Yhdysvaltoihin ja Venäjälle”.

Luetteloa voisi jatkaa vielä kertomalla, että kehitysvammaiset arabit kärsivät äärimmäisistä vaikeuksista, että karannut sarjaraiskaaja Sela käytti lähes samaa menetelmää karatessaan kuin 19 vuotta sitten, tai ettei Israel estä Desmond Tutua tulemasta maahan, muttei aio auttaa häntä hänen tutkimuksissaan Beit Hanoun harhaantuneen tykinammuksen aiheuttamasta 19 palestiinalaisen kuolemasta, tai että Meretzin lakiesitys pyrkii rekisteröimään juutalaisen isän lapset juutalaisiksi (nykyisen käytännön mukaan lapsen juutalaisuus määräytyy äidin mukaan), tai että British Council sulkee Jerusalemin kirjaston.

Oman lukunsa muodostaa uutinen, joka kertoo juutalais-kristillisestä asuinalueesta, jonka arkeologit ovat kaivaneet esille Mishmas Davidissa, Rehovotin ja Latrunin välillä. Tämä raunioalue on ollut kukoistava juutalaisten ja kristittyjen asuttama yhteisö erikoislaatuisine taloineen ja rituaalikylpyineen ennen muslimihyökkäystä 600-luvulla alueelle, minkä seurauksena asukkaat joko karkotettiin tai heidät pakotettiin kääntymään muhamettilaisiksi. Alue on laajuudeltaan kuusi dunamia, ja sen mielenkiintoisin ja ainutlaatuisin rakennus on kymmenen metriä halkaisijaltaan ollut pyöreämuotoinen rakennelma, jonka käyttötarkoitusta tutkijat ovat pyrkineet selvittämään. Yhtenä vaihtoehtona on, että se oli jonkin kuuluisan henkilön tai tapahtuman, esim. ihmeteon, muistoksi pystytetty. Alueelta on löydetty sekä juutalaisten, kristittyjen että muslimien uskonnollisia symboleja. (JP 04.12.06 Etgar Lefkovits )

OTSIKOITTEN TAAKSE kätkeytyy kuitenkin paljon uutisaineistoa, joita on syytä esitellä tarkemmin.

Libanonin tilanne osoittaa hälyttävää vaikeutumista ja kehittymistä väkivaltaiseksi. Sunni-muslimit ovat alkaneet herätä ja kokoontua Sinioran johtaman hallituksen taakse. Hizbullahia ja Syyriaa tukevat shia-muslimit ovat pystyttäneet lukuisia valkoisia telttoja alueelle, jossa he ovat osoittaneet mieltään, ja aikovat jatkaa, kunnes Siniora eroaa. Syntyneissä kahinoissa yksi ihminen sai surmansa ja 21 muuta loukkaantui kivääritulesta osanottajien välillä. Shiat joutuivat sunnien kivittämiksi kulkiessaan sunnien asuinalueen läpi takaisin koteihinsa omalle asuinalueelleen. Lukuisia ihmisiä haavoittui näissä kahinoissa.

Beirutin länsiosassa kivienheittelyn lisäksi sunnien ja shiojen väliset yhteenotot kehittyivät nyrkkitappeluiksi ja useita katuvarren liikehuoneistoja sytytettiin tuleen, niitten näyteikkunoita särjettiin ja autoja runneltiin.

YKSITYISET IHMISET kyselevät, kuka käski Hizbullahia aloittamaan sodan Israelia vastaan, ja kuka antoi luvan Hizbullahille aseistaa itsensä 40 000 ohjuksella? Kukaan ei tiedä vastausta lukuisiin kysymyksiin, mutta useat näkevät ainoaksi ratkaisuksi sen, että ”tietty ulkopuolinen valtio” puuttuu asiaan. Hizbullah kuitenkin vaatii, että koska se oli ainoa yhteisö, joka puolusti Libanonia sodassa, sen tulee saada lisää poliittista valtaa, eli kolmannes hallituksen ministeriöistä, jolla se pystyisi valvomaan ja estämään sille epäedulliset hallituksen päätökset tai kaataa hallitus niin halutessaan.

ISRAELIN KANNALTA tilanne on huolestuttava, sillä asiantuntijat katsovat sodan Israelin ja Hizbullahin välillä puhkeavan viimeistään ensi keväänä tai kesänä. Iran ja Syyria kuljettavat aseita, myös pitkänmatkan Fajr ja Zelzal raketteja kaiken aikaa Hizbullahille YK:n valvojien nenän edessä ilman, että se puuttuu asiaan millään tavoin. Nasrallah uhosi äskettäin, että Hizbullahilla on 20 000 taisteluvalmista rakettia.

Israelia uhkaa lisäksi kahden rintaman sota, sillä Hamas aseistautuu kaiken aikaa nykyaikaisilla ohjuksilla ja muilla aseilla. joita se salakuljettaa Siinailta tunnelien kautta Gazaan, eikä Egypti puutu asiaan.

Sekä Hamas että Islamic Jihad uhkasivat sunnuntaina, että ne aloittavat hyökkäykset Israeliin uudelleen ”Israelin jatkuvien tulitaukorikkomusten” vuoksi. Ne ovat laukoneet Gazasta Israeliin Peretzin ilmoituksen mukaan 15 Kassam-rakettia, toisen tiedon mukaan 7, mutta kaiken aikaa Olmertin ja Abbasin puhelimessa sopiman sopimuksen vastaisesti. Israelin rikkomukset ovat niiden ilmoituksen mukaan tapahtuneet Länsirannalla, vaikka se ei ole mukana sopimuksessa. Viimeisten uutisten mukaan samaa pidättyvyyttä tullaan noudattamaan tästä lähtien myös Juudeassa ja Samariassa. Viime yön aikana IDF pidätti 15 epäiltyä palestiinalaista. Eilen sotilaat ampuivat 16-vuotiaan nuorukaisen vastatessaan kivien heittelyyn Nablusissa.

ISRAELIN TURVALLISUUSKABINETTI käsitteli tulitaukokysymystä eilen istunnossaan, jossa IDF esitteli raporttinsa tämän hetkisestä tilanteesta. Puolustusministeri Amir Peretz esitteli siellä oman suunnitelmansa, miten IDF:n tulee vastata jatkuvaan Kassam-rakettien tuleen. Pääministeri Olmert hylkäsi hänen esityksensä ja sai ministerien enemmistön tuekseen. Olmert puolustelee kantaansa todeten, että ”ovathan ne (tarkoittanee rajan asukkaita) hyvin pärjänneet tähänkin asti, ja toisaalta niitä ammutaan nyt vähemmän kuin muutama kuukausi sitten”. Kabinetin päätökseksi tuli, ettei IDF saa vastata millään tavoin Kassam-rakettien tuleen, ei ampua laukaisualueille, ei etsiä niiden miehistöjä, istua vain kädet ristissä väistellen lähelle putoavia. Asian taustalla on oletettavasti Olmertin ja Peretzin välinen kiista arvovallasta, jota he eivät ole pystyneet selvittämään.

TOINEN ARVELUTTAVAMPI argumentti Olmertin ja Livnin pidättyvyyspolitiikassa on heidän pyrkimyksensä esiintyä maltillisina ja myöntyväisinä, missä he sujuvasti mukautuvat yleiseen länsimaiseen ajattelutapaan pyrkiä pidättymään kaikesta, mikä voisi ”pahoittaa muslimien mieltä”.

Jotkut tarkkailijat näkevät tässä islamin sharia-lain jo toteutuvan käytännössä. Tämä asenne voi tuottaa kansainvälistä kunniaa ja sädekehää, mutta se on samalla osa sitä joillekin juutalaisille ominaista ideologiaa, jota kutsutaan ”itseään vihaavaksi juutalaisuudeksi”. Se pakottaa juutalaista toimimaan siten, että se vahingoittaa häntä itseään, siis eräänlaista masokismia, tai nihilismiä, koska mikään ei ole sille liian pyhää tuhottavaksi. Nämä juutalaiset tiedottomasti pyrkivät esiintymään ei-juutalaisina ja samaistumaan muihin ihmisiin, eli pakoa juutalaisuudesta, kuten profeetta Joonan yritystä kieltäytyä julistamasta Jumalan määräämää sanomaa Niniven hävittämisestä, koska hän tiesi, että Jumala on armollinen.

Nämä juutalaiset eivät halua toimia maailman omanatuntona.

VENÄLÄISEN VAKOOJAN, entisen KGB-upseerin, Sasha Litvinenkon mystisen myrkytystapauksen tutkimukset ovat laajentuneet sekä Venäjälle että Yhdysvaltoihin. Myrkytyksen aiheutti polonium 210 radioaktiivinen aine, jonka jälkiä on pyritty seuraamaan ja löydetty niitä mitä oudoimmista paikoista.

Litvinenkon ystävä Mario Scaramella kertoo, että Litvinenko salakuljetti radioaktiivista materiaalia Venäjältä Sveitsiin vuonna 2000. Litvinenkolla oli hyviä suhteita Chechenin kapinallisten kanssa. Yhden sellaisen, Akhmed Zakayevin mukaan Litvinenko kääntyi muhamettilaisuuteen. Hän luki koraanista paloja vähän ennen kuolemaansa ja pyysi, että hänet haudataan islamin rituaalien mukaan.

Toinen Litvinenkon ystävä, Alex Goldfarb, kertoo puolestaan, että Litvinenko vastusti avoimesti Venäjän tiedustelupalvelun anti-semitismiä ja kirjoitti siitä kirjan nimeltä The FSB Blows up Russia. Hänen mukaansa Litvinenkolla oli läheisiä suhteita ulkomailla asuviin vaikutusvaltaisiin juutalaisiin kuten Boris Beresovsky.

www.worldnetdaily.com kertoo aamun artikkelissaan, että Litvinenko yritti myydä polonium 210 al-Qaidalle, joka maksoi grammasta ainetta 3 miljoonaa USD Englannin salaisen palvelun M15 aiemmin saamien tietojen mukaan. M15 asiantuntijat pyrkivät nyt selvittämään, miten pitkällä al-Qaidan yritykset hankkia polonium 210 olivat. Tutkimukset ovat johtaneet Pakistaniin, josta Peshawarin vanhasta kaupungista lähetettiin asiaan liittyviä internetsignaaleja. Ne rekisteröitiin lännen supertietokoneissa, jotka nyt analysoivat saamiaan tietoja.

Polonium sai nimensä keksijänsä Marie Curien synnyinmaan mukaan, joka oli kotoisin Puolasta. (Poland)

Sen partikkelit ovat paljaalle silmälle erottamattomia, jonka vuoksi sitä on vaikea havaita. Eräs sen kanssa työskennellyt sanoi, että ”se voi kiivetä seiniä pitkin, välillä hävitä ja tulla uudelleen esille”.

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020