SUNNUNTAI 04.06.06
1. OLMERT EGYPTIIN
Pääministeri Ehud Olmert matkustaa maanantaiksi Egyptiin, jossa hän yrittää vakuuttaa presidentti Hosni Mubarakille, että juutalaisten karkottaminen Juudean ja Samarian sydänosista on hyväksi myös palestiinalaisille ja rauhanprosessille Lähi Idässä. Egyptissä Olmertilla on kuitenkin ylämäki, jota on vaikea kivuta. Mubarak on tottunut itse päättämään, mitä hän tekee ja mitä hyväksyy, eikä hän ole missään vaiheessa nähnyt mitään hyvää 90-95 % Juudean ja Samarian alueitten luovuttamisessa palestiinalaisille, jotka valtaosaltaan tukevat ääriliikettä Hamasia ja terrorismia. Egyptin pelkona on, että sisäiset taistelut Fatahin ja Hamasin kesken moninkertaistuvat Olmertin suunnitelman toteuttamisen myötä ja tulevat vaarantamaan sekä Egyptin että Jordanian nykyiset hallitukset.
JPOSTIN UUTISEN mukaan Mubarakin suunnittelemat juhlavat vastaanottoseremoniat on typistetty yksinkertaisemmiksi siksi, että Israelin sotilaat ampuivat kaksi Siinailta rajan yli Israelin puolelle tullutta Egyptin poliisin pukuihin sonnustautunutta aseellista miestä perjantaina, yksi pääsi pakoon Egyptin puolelle. Miehillä oli mukanaan Kalashnikov-kiväärit, ylimääräisiä patruunalippaita, yhdeksän pussia täynnä räjähteitä sekä radiolaitteita. Egypti ilmoitti, että miehet kuuluivat rajalla partioiviin erikoisjoukkoihin. Miehet tulivat 150 metriä rajan yli Israelin puolelle ja avasivat tulen IDF:n tukikohtaa vastaan. IDF:n upseerit ovat ymmällään, mikä tehtävä miehillä oli ja miksi he avasivat tulen IDF:n tukikohtaan ilman varoitusta.
2. ÄLÄ HULLUA YLLYTÄ
Yhä useammat tarkkailijat Israelissa ovat ihmetelleet, mikä saa Olmertin jääräpäisesti ajamaan realignment-suunnitelmansa toteuttamista, vaikka vielä useammat pitävät sitä selvänä itsemurhana. Albert Einstein määritteli jääräpäisyyden hulluudeksi, jos tutkija epäonnistuttuaan kokeissaan toistaa sitä yhä uudelleen uskossa, että jospa se lopulta kuitenkin onnistuisi. Tähän arvosteluun osallistuu CIA:n entinen johtaja James Woolsay, jonka varoitukset julkaistiin INN:n 04.06. websivulla www.israelnationalnews.com. Otteita siitä:
- Gazan luovutus oli täydellinen fiasko
- Länsirannan alueen 90-95 % luovutus on monta kertaa vaarallisempi
- Länsirannan luovutus tulee vaarantamaan Jordanian vakauden
- Se saa USA:n näyttämään heikolta, koska se ei pysty tukemaan liittolaistaan
Woolsay erittelee artikkelissaan, mitä vaaratekijöitä Gazan luovutus aiheutti Israelille:
- Kolme Israelin tekemää myönnytystä: Oslo, Libanon ja Gaza, epäonnistuivat
- Gazan luovutus toi sinne vahvat al-Qaidan terrorisolut
- Se vahvisti Hamasin suosiota, joka otti kunnian Gazan alueen luovuttamisesta
- Se aiheutti vaaralliset katutaistelut Fatahin ja Hamasin välillä, teloitukset ja -yritykset myös Jordanian lähettilästä vastaan
- Se sai aikaan kiihtyneet raketti- ja kranaattihyökkäykset Israelin rajakyliin ja kaupunkeihin.
Woolsayn mielestä palestiinalaiset, puhuessaan ”miehitetyistä alueista”, tarkoittavat niillä Tel Avivia, Haifaa ja Jaffaa, ei vain Gazaa ja Länsirantaa. Hänen mielestään Palestiinan valtiosta voidaan puhua realistisena vaihtoehtona vasta sitten, kun palestiinalaiset ovat valmiit antamaan sen alueella asuville juutalaisille samat oikeudet kuin Israelin alueella asuvilla arabeilla on.
3. IAF HALUAA F-15I LAIVUEEN
Israelin ilmapuolustusvoimat IAF haluaa laivueen Boeing tehtaan valmistamia F-15I pitkänmatkan hävittäjä-pommittajia, koska uuden F-35 koneen (Joint Striker Fighter, JSF) valmistuminen viipyy. JSF valmistetaan usean valtion yhteistyönä, ja Israelilla on oikeus olla mukana tarkkailijana. Koneella tulee olemaan stealth-ominaisuudet, joilla se pystyy välttämään vastustajamaan tutkaa. Israel on ilmaissut halunsa varustaa sille tulevat JSF koneet omilla teknisen taistelun järjestelmillään, jotka ovat verrattavissa USA:n käyttämiin järjestelmiin tai jopa ne ylittäen. Tämä on aiheuttanut kilpailutilanteen USA:n ja Israelin välillä.
F-15I koneitten tilaaminen olisi edullista nyt, sillä Boeing valmistaa F-15K koneita Etelä-Korealle.
IAF harkitsee myös etsintä- ja pelastuspalveluun rakennetun A-22 helikopterin ostamista. Koneella on kaksi tilt-roottoria, joitten ansiosta se pystyy laskeutumaan ja nousemaan kuten helikopteri, mutta käännettyään roottorit vaaka-asentoon se pystyy lentämään kuten lentokone.
IAF:n konehankinnat ovat vasta alkuasteella ja niitä varjostavat uudet budjettileikkaukset.
4. EU:N TUKI PA:LLE
Euroopan valtioitten tuli palestiinalaisille on ollut luokkaa, jota voi hyvällä syyllä kutsua edesvastuuttomaksi.
Lukuisia vaatimuksia myönnettyjen varojen käytöstä on esitetty, mutta mitään ei ole saatu aikaan. Varat ovat hävenneet jonnekin, erään arvion mukaan jopa puolet 10 miljardin USD avustuksista on hävinnyt tarkkailun ulkopuolelle. Erästä tällaista rahanreikää kävi Abbas kyselemässä Tunisiassa vuodesta 2004 asuvalta Arafatin 43-vuotiaalta Suha-leskeltä, jolle PA lupasi maksaa 100 000 USD kuukaudessa ennen Arafatin kuolemaa. Suha muutti Gazasta Pariisiin juuri ennen väkivaltaisuuksien alkamista ja sieltä Tunisiaan peläten henkeään Pariisissa. Pariisissa häntä myös syytettiin 9 miljoonan USD:n pesemisestä Ranskan pankissa.
Abbas tapasi Tunisiassa myös PLO:n ”ulkoministerin Farouk Kaddoumin, jonka kanssa välit ovat olleet lievästi sanoen huonot. Tarkempia tietoja keskusteluista ei ole tarjolla.
Tunnettu mielipidetiedustelujen järjestäjä Stan Greenberg järjesti tutkimuksen Euroopan ”mielipiteenmuodostajain eliitin” keskuudessa saaden varsin mielenkiintoisia tuloksia. Greenberg on suorittanut gallupeita mm. Israelille, sen aiemmalle pääministeri Ehud Barakille, sekä Bill Clintonille. EUROOPAN MAITTEN SISÄLLÄ tehdyn tutkimuksen tilasi Israel Project, USA:ssa toimiva voittoa tuottamaton yhtiö, joka edistää Israel-tietoutta USA:n lehdistössä. Suoritetun tutkimuksen tulokset olivat niin yllättäviä, että se osittain uusittiin mahdollisten virheitten eliminoimiseksi. Suurin muutos oli tapahtunut Ranskassa. Kolme vuotta sitten ranskalaisista vastaajista 60 % otti kantaa Israelin-Palestiinan väliseen konfliktiin ja 60 % puolsi palestiinalaisten kantaa. Nyt 60 % ranskalaisista vastaajista ei ottanut kantaa konfliktiin, ja 30 % sanoi kannattavansa palestiinalaisia konfliktissa Israelin ja Palestiinan välillä. Aiemmin Israelia oli vaikea ”myydä” sen omalla nimellään, nyt se mainitaan siinä missä Iran ja Hamaskin.
KOLME VUOTTA SITTEN Euroopan päättäjiä vaivasi huono omatunto kolonialismista, joka vaikutti heidän myönteisyyteensä palestiinalaisia kohtaan. Palestiinalaisia pidettiin ”kolonialismin uhreina”. Nyt ajatellaan, että ehkä palestiinalaiset eivät olemaan kolonialismin uhreja. Toinen tähän vaikuttava tekijä oli se, että USA:n nähtiin tukevan Israelia varauksetta, mikä aiheutti heissä automaattisen vastareaktion. Ranskassa asuu lähes puhdas arabimuslimeista koostunut vähemmistö, joka on 10 % väestöstä. Tämä vaikutti tietenkin ranskalaisten mielipiteisiin, kuten myös kokemukset Algeriasta. Nyt Euroopan eliitin edustajat ovat kasvavassa määrin alkaneet huolestua islamin fundamentalismin lisääntymisestä ja sen aiheuttamasta vaikutuksesta yhteiskunnassa. He ovat alkaneet kysellä, keitä palestiinalaiset ovat, kuka on äärilaidalla, ja ketkä heistä ovat liittyneet islamin ääriaineksiin.
ARIEL SHARONIN Euroopan eliitin yllättänyt osoittautuminen ideologisesta ehdottomuudesta poliittiseksi uudistajaksi yksipuolisella Gazan alueen evakuoinnillaan sekoitti heidän korttinsa pahan kerran.
USA:n sisällä suoritettu mielipidetutkimus osoitti, että 80 % amerikkalaisista haluaa pidättää PA:n avustamisen, kunnes Hamasin hallitus suostuu kolmeen sille asetettuun vaatimukseen; 93 % vaatii, että PA:n tulee lopettaa sen mediassa ja instituutioissa harjoitettu vihan lietsonta, ja 78 % tukee Olmertin realignment-suunnitelmaa. 58 % suosii Israelia ja vain 10 % palestiinalaisia; 33 % ei kumpaakaan.
5. UUTISOTSIKOITA
- Labourpuolueen sisällä kuohuu, viisi kansanedustaja-kapinallista haluavat muutosta puolueen päätöksiin ja päätöksentekotapaan.
- PA:n 60 000 siviilivirkailijaa saanee palkkansa maanantaina, mutta vain ne , joitten palkka on alle 1500 NIS kuukaudessa. He eivät ole saaneet palkkaansa kolmeen kuukauteen. Hamas vastustaa jyrkästi sitä, että Fatah lähetti 2500 miehen aseistetun joukon Jeniniin vastapainoksi Hamasin 3000 miehen partioimiseen Gazan kaduilla. Israelin vankiloissa rikoksiaan kärsivien omaiset järjestivät mielenosoituksia vallaten Hamasin vankien asioita hoitavan ministeriön syyttäen, että Hamas oli maksanut korvauksia vain Hamasin vankien perheille.
- Israel on esittänyt jyrkän vastalauseen Kanadan suurimman työntekijäjärjestön asettaman Israelin vastaisen boikotin johdosta.
- Syyria syyttää, että USA ja Israel olivat Damaskoksessa Syyrian puolustusministeriön lähellä perjantaina tapahtuneen terroristihyökkäyksen takana. Kuusi hyökkääjää saatiin kiinni, kaksi heistä haavoittuneina, ja kaksi poliisia haavoittui tulitaisteluissa. Syyrian virallinen uutistoimisto Sana kertoi, että kaikki 10 hyökkääjää kuuluivat Takfiri-ryhmään, joitten mielestä ei-uskonnolliset muslimit ovat vääräoppisia (infidels). Sanan mukaan terroristien aseet oli valmistettu USA:ssa, ja heillä oli mukanaan myös räjähteitä.
- Wiesenthal-keskuksen rabbi Abraham Cooperin mukaan internetistä on tullut terrorismin virtuaali-yliopisto. Hän esitti teesinsä Euroopan turvallisuuden ja yhteistoimintajärjestön (OSCE) järjestämässä foorumissa Brysselissä. Hän vaati, että kansainväliset järjestöt kuten OSCE toimivat yhdessä pienentääkseen tai poistaakseen web-sivut, joita terrorijärjestöt käyttävät edistääkseen vihan sanomaansa. Tilaisuuden pääpuhuja oli saudien tiedotusministeri Ayad Ben Amin Madani, joka aloitti pitämällä lyhyen rukouksen maltillisuudesta, mutta jatkoi välittömästi syyttämällä Eurooppaa islamo-phobiasta. Median edustajat tuomitsivat jyrkästi yritykset rajoittaa ilmaisuvapautta. Al-Jazeera puolusti sitä, että se lähettää Bin Ladenin 45 minuutin kasetista vain muutaman minuutin, jotka se katsoo uutisaiheiksi. Al-Jazeera aloittaa lähetykset Euroopassa englanniksi syksyllä.
- Muslimiradikaalit Ranskassa palkkaavat entistä enemmän ja nuorempia jäseniä ja ne kohdistavat huomionsa etenkin opetuslaitoksiin.
- Puolet hollantilaisista ei pidä muslimeista ja 10 % pitää itseään älykkäämpänä kuin muslimi-siirtolaiset. 17 % pitää siirtolaisia rikollisina, karkeina ja laiskoina. Islamin vastaisuus on noussut syyskuun 11. päivän 2001 pommi-iskujen jälkeen.
- Monet ennustajat pitävät 06.06.06 päivämäärää kohtalokkaana, uusia rock-levyjä ja kirjoja julkistetaan silloin, saatanan palvojat pitävät erikoistilaisuuksiaan ja jotkut uskovat anti-kristuksen aloittavan toimintansa silloin.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019