Thursday, August 02, 2018

TORSTAI 02.08.2018

TORSTAI 02.08.2018
01. USA:n presidentti Donald Trump jatkaa YK:n rämettyneen suon raivaamista todella, eikä vain sanoissa. Hän haastaa YK:n jäsenmaita "panemaan rahansa sinne, missä niiden suut ovat".
Trump antoi USA:n pysyvälle YK:n lähettiläälle Nikki Haleylle tehtäväksi saattaa hänen sanomansa perille, minkä Haley teki tunnetulla suora-sukaisella tavallaan sanoja säästelemättä. Hän syytti jäsenmaita, että ne ovat täynnä sanoja, mutta hyvin kitsaita puhuttaessa rahasta koskien palestiinalaisten arabien hyvinvointia.
"Täällä YK:ssa, tuhansien mailien päässä Palestiinasta, joka todella on tuen tarpeessa, heidän puolestaan pidetyillä puheilla ei ole loppua.
Maa toisensa jälkeen vakuuttaa solidaarisuuttaan Palestiinan kansalle. Jos nuo sanat toteutuisivat kouluissa, sairaaloissa, ja yhteisöjen kaduilla, Palestiinan kansa ei kärsisi niistä toivottomista olosuhteista, joista puhumme tänään. Sanat ovat halpoja".
"Ei mikään ryhmä maita ole niin antelias sanoissaan kuin palestiinalaisten arabinaapurit, ja OIC:n (Islamilaisen yhteistyön organisaatio) jäsenmaat. Mutta ne sanat täällä New Yorkissa eivät pue eivätkä ruoki heitä, eivät kouluta yhtä ainoaa Palestiinan lasta. Kaikella, mitä ne tekevät, he saavat kansainvälisen yhteisön ärsytetyksi".

Haley otti puheessaan useita esimerkkejä jäsenmaiden antamasta tuesta UNRWA:lle viime vuoden aikana.
Iranin tuki UNRWA:lle oli nolla,
Algerian tuki UNRWA:lle oli nolla.
Tunisian tuki UNRWA:lle oli nolla,

Muutamat maat sentään tukevat UNRWA:n toimintaa pienillä summilla.
Pakistan antoi 20 000 USD,
Egypti antoi 20 000 USD,
Oman antoi 668 000 USD.

Haley ei säästellyt sanojaan käsitellessään ei-arabi- ja ei-muslimi-maiden nimiä ja häpeää tukiessaan UNRWA:n toimintaa v.2017:
Kiina antoi 350 000 USD.
Venäjä antoi 2 miljoonaa USD,

USA antoi 2017 aikana UNRWA:lle 364 miljoonaa USD, mutta se on vain osa
USA:n antamasta yksipuolisesta tuesta Palestiinan kansalle, sillä USA antoi lisäksi 300 miljoonaa USD, eli USA antoi km. puolimiljardia USD jokaisena vuonna vuodesta 1993 lähtien.
Haley vakuutti, etteivät amerikkalaiset ole tyhmiä. "Me ojennamme kätemme ystävyydessä ja anteliaisuudessa, mutta emme odota, että sitä purraan. Ojentaessamme kätemme odotamme myös toisten kansojen ojentavan kätensä samoin".
Haley painotti, ettei arabimaiden runsaamman tuen odotus ollut ainoa kysymys, josta keskusteltiin.
"Aivan liian usein arabimaat antavat vain tarpeeksi tukea ja käyttävät vain tarpeeksi sovittelemattomia sanoja, etteivät joutuisi vastatusten palestiinalaisten edustajien kanssa. Jos ne todella huolehtisivat palestiinalaisista, ne eivät tekisi niin. Päinvastoin, ne tuomitsisivat ääri-ainekset ja ne esittäisivät vakavia ideoita kompromissien saavuttamiseksi, joilla voitaisiin lopettaa tämä kamppailu, ja suoda Palestiinan kansalle oikeus parempaan elämään. He kertoisivat Palestiinan johdolle, miten typeriltä he näyttävät tuomitessaan rauhanprosessin (Trumpin vuosisadan sopimuksen, jota he eivät ole edes nähneet).
"Palestiinan johdon on annettu elää väärässä todellisuudessa, koska arabimaat pelkäävät kertoa heille todellisuuden. On erityisesti paikallisten maitten aika nousta esiin, ja todella avustaa Palestiinan kansaa sen sijaan, että pidetään kauniita puheita tuhansien mailien päässä".
Nämä alueelliset valtiot – Egypti, Jordania, Syyria ja Libanon – voivat todella auttaa istumalla alas Israelin kanssa ja aloittaa neuvottelut 100-vuotisen arabi-juutalaisen konfliktin lopettamiseksi, kuten YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmassa 224 edellytetään.
Tämän viestin välittäminen YK:lle olisi pitänyt tapahtua kauan sitten". http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/22539,


02. Hadar Goldinin perhe esitti Misdar Hadar (vapaaehtoisten muodostaman järjestön) laatiman protestin keskiviikkona YK:n Armon HaNetziv toimitilojen ulkopuolella Jerusalemissa ojentaen samalla YK:n lähettiläälle Nickolai Mladenoville tarkoitetun kirjeen, jossa häntä vaaditaan varmistamaan, että Hadar Goldinin ruumiin palauttaminen on avainosa missä tahansa sopimuksessa Hamasin kanssa.
Goldinin perheen jäsenet kokoontuivat YK:n toimitilojen ulkopuolelle pitäen käsissään plakaatteja, joissa luki englanniksi: "YK on epäinhimillinen" ja "Hadar Goldin on YK:n julistaman tulitauon uhri". (Hadar Goldin sai surmansa ja Hamas sieppasi hänen ruumiinsa 01.08.2014 kesäsodassa Gazassa, vaikka tulitauko oli jo voimassa.) Täsmälleen yhdeksän aikaan perhe piti hiljaisen hetken, jolloin Hadar Goldin surmattiin ja hänen ruumiinsa siepattiin v. 2014. 'Hadarin äiti, tri Leah Goldin, luki YK:n lähettiläälle Mladenovilla osoitetun kirjeen vaatien häntä "toimimaan omaksumansa roolin hengessä kansain-välisen humanitäärisen lain vaalijana, ja kamppailemaan rankaisemattomasta kulttuurista, joka hyödyttää Hamasia joutumatta vastuuseen - Hadarin ruumiin pitämisestä – YK:n yleiskokoukselle". https://www.jpost.com/Israel-News/Family-protests-UNs-inaction-on-return-of-Hadar-Goldins-remains-563916,

03. ISRAELIN pääkaupunki Jerusalem valmistautuu suurimpaan pride-paraatiin (häpeämarssiin) Jerusalemin kaduilla. Paraatiin arvioidaan osallistuvan 30 000 marssijaa – viime vuonna heitä oli 22 000.
Kahden km:n pituista reittiä - alkaen 17.00 Plumeraukiolta - valvoo 2 500 poliisia, joka kehotti oikeistolaisia järjestöjä välttämään yhteenottoja marssijoitten kanssa, tai pysyttelemään kokonaan sivussa. Jerusalemin päärabbi Stern pyysi poliisia poistamaan LGBT-sateenkaariliput kahden synagogan- Suuren ja Jeshurun synagogien edestä samalla murehtien, että paraati yleensä toteutetaan, mitä hän pitää sopimattomana Jerusalemin asemalle pyhänä kaupunkina.
Paraatin reittiä lähellä olevat kadut suljetaan autoliikenteeltä, mikä tulee sotkemaan pääkaupungin ilmankin sekavan liikenteen. Ennen marssia kokoontuminen aloitetaan 15.30 maissa.
16-vuotias Shira Banki, sai surmansa v. 2015 paraatissa puukoniskuista saamiinsa haavoihin, ja graffiteja ja muuta paraatin järjestäjiä kohtaan osoitettua häirintää on esiintynyt.
Nir Katz ja Liz Troubishi saivat surmansa Tel Avivin PGBT toimitilaa vastaan tehdyssä tulituksessa 2009.

Poliisi antoi luvan ultraortodoksiselle Levavim järjestölle järjestää vasta-protestin lähellä Liberty Bell puistoa, ja toinen ortodoksijärjestö Liba saa pitää protestitilaisuutensa torstaina Jerusalemin sisäänkäynnin lähellä. Liban teemana on: "Jerusalem ei ole Sodoma".
Jerusalem Open House sanoo paraatin teemana olevan saada yhtäläiset oikeudet yhteisön jäsenille, ja ajankohtainen aihe on protestoida, ettei homo-miehille annettu samoja oikeuksia surragazymenetelmän kautta saaduille lapsille kuin lesboille ja perinteisen avioliitto- ja ottolapsijärjestelmän kautta saaduille lapsille.


Viime viikolla kansallisen uskonnon 200 rabbia, heidän joukossaan huomattavia johtavia rabbeja, sekä Jerusalemin päärabbi Stern esittivät tukevansa LIBA:n laatimaa protestilausuntoa.
Lausunnossa todetaan mm: "Terveellinen enemmistö Israelin valtiossa joutui shokkiin näiden kauhistuttavien LFBT-järjestöjen esittämien provokaatioiden ja tieltä eksymisen vuoksi" lisäten myöhemmin: "Agressiivinen terrorismi, ja median harjoittama aivopesu näitten harhautuneitten muuttamiseksi sankareiksi ei tule onnistumaan".
Jerusalemin päärabbi Aryeh Stern sanoi aiemmassa – mutta myöhemmin poistamassaan lausunnossa – "homovanhempien kanssa elävät lapset altistetaan hyvin oudolle ja epänormaalille elämälle".
Jerusalem paraatin teemana on: LGBT ja uskonto.
https://www.timesofisrael.com/police-on-high-alert-as-jerusalem-prepares-for-largest-ever-pride-parade/,

04. Iranin Isfahanin kaupungissa mielenosoittajat kokoontuivat toisena päivänä peräkkäin protestoidakseen nousevaa inflaatiota ja tyttömyyttä vastaan.
Silminnäkijöitten mukaan mielenosoittajat heittelivät kiviä ja sytyttivät tulipaloja, joihin turvallisuusjoukot vastasivat kyynelkaasua ja vesitykkejä käyttäen mielenosoituksen hajottamiseksi, raportoi BBC.
Edellisen päivän mielenosoituksiin osallistuivat myös rekkojen kuljettajat ja kauppiaat, mutta silloin turvallisuusjoukot eivät häirinneet mellakoijia.

Mielenosoittajat Isfahanissa huusivat turvallisuusjoukoille: "Reza Shah, olkoon sielusi iloinen" viitaten tällä edellisen Pahlavi dynastian perustajan Rez Shaahin poikaan, Muhammad Reza Shah, jonka ajatollah Ruholla Khomenein johtama vallankumous kaatoi 1979 Islamilaisessa vallankumouksessa.
Mielenosoituksista otettuja videoita ja kuvia alkoi levitä mediaan tiistaina.

Iranin hallitsemattomaan syöksykierteeseen joutunut talous on pakottanut tuhannet ihmiset kaduille vaatien muutosta. Protestit on järjestetty tai ne ovat syntyneet spontaanisti eri puolilla maata useiden kuukausien aikana. USA on edelleen hiljaa ottamatta selkeää kantaa niihin, mikä lopetti aiemmat mielenosoitukset ulkomaisen tuen puutteen vuoksi.
Virallisen poliisin ja armeijan lisäksi Khomenei perusti kaksi järjestöä turvaamaan vallankumoustaan: Vapaaehtoisten muodosta puolivirallinen basij-järjestö, sekä Iranin vallankumousarmeija IRGC, jotka vastaavat suoraan maan ylimmälle kaitsijalle. Vallankumousarmeija toimii aktiivisesti ulkomailla.

Iranin talouteen vaikutti suuresti USA:n sanoutuminen irti kansainvälisestä JCPOA-ydinsopimuksesta vaatien siihen tuntuvia muutoksia, koskien etenkin Iranin ohjusteollisuutta, mutta myös ydinaseiden valmistusta, jonka Trumpin hallitus haluaa lopettaa kokonaan Iranilta. USA:n vetäytymisen mukana Irania vastaan asetetut sanktiot ovat palaamassa entistä tiukempina, mikä pelottelee ulkomaisia rahoittajia ja yhtiöitä solmimasta edullisia liike-sopimuksia Iranin kanssa. Näiden johdosta Iranin liran arvo on romahtanut siten, että USD maksaa nyt pitkästi yli 100 000 liraa.
Toiseksi mielenosoittajat protestoivat hallituksen sotilaallisia ja taloudellisia investointeja lähialueen konflikteissa Syyriassa ja Jemenissä, sekä Iranin antamaa tukea vastaan Hamasin terrorijärjestölle.

Mielenosoittajat huusivat Teheranissa: "kuolema Palestiinalle", "Auta meitä, eikä Gazaa", "Jätä Syyrian rauhaan ja keskity Iraniin". He haluavat Iranin hallituksen investoivan enemmän oman maansa talouteen, kuin sekaantuvan toisten maiden asioihin pitkin Lähi-Itää.
https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Iranian-security-forces-clash-with-Isfahan-protesters-for-second-day-563965.

05. Pääministeri Benyamin Netanyahu antoi varoituksen Punaiselta mereltä Arabian merelle johtajan salmen Bab Al-Mandab Strait sulkemisesta, jolla Iran on uhannut vastata sen omaa öljynvientiä häiritseviin saartotoimiin.
"Usean rintaman taisteluissa tulemme olemaan vähemmän valikoivia, ja vihollisillemme aiheutetut tuhot tulevat olemaan paljon vaikeammat" hän selitti esittäen toiveen, että viholliset huomioisivat tämän.

Netanyahu selitti Israelin tulevan liitoutumaan niiden valtioiden kanssa, jotka pitävät kapeat Bab Al-Mandab salmet avoinna. Hän puhui keskiviikkona uusien merikadettien valmistumisseremoniassa Haifan meritukikohdassa. Hänen puheensa on seurauksena viime viikon ohjushyökkäyksestä, joka tehtiin kahta Saudi Arabian omistamaa tankkilaivaa vastaan. Toinen niistä sai suuren repeämän kylkeensä vesirajan yläpuolelle, toinen pääsi ohi vahingoitta. Houthi-kapinallisten arvioidaan käyttäneen C-801 tai C-802 risteilyohjuksia. Tämän vuoksi Saudi Arabia lopetti kaikki kuljetukset salmen kautta, kunnes tilanne selviää Jemenissä. Hyökkäys öljykuljetuksia vastaan aiheutti välittömiä ristiaaltoja maailman öljymarkkinoille.
Bab Al-Mandab salmi on kapeimmalta osaltaan vain 29 km Jemenin ja sen vastarannalla sijaitsevien maiden, Djibouti ja Eritrea, välillä. Salmen tukkiminen aiheuttaisi 4.8 miljoonan tynnyrin (barrell) raakaöljyn ja jalostettujen petrolituotteiden kuljetusten päivässä keskeytymisen.

Länsimaat tukevat Saudi Arabian johtaman líittoutuman taisteluja Jemenissä Iranin tukemia houthi-kapinallisia vastaan, mutta ne eivät ole vielä reagoineet lupaukseen salmien pitämiseksi auki.
Israel on ensimmäinen, joka avoimesti ottaa kantaa tarvittaessa liittoutua maihin, jotka haluavat pitää salmet auki meriliikenteelle.
Netayahu selitti puheessaan merikadeteille, että "suuri osa Israelin taistelusta terrorismia vastaan käydään merellä, ja ne vaativat aina osansa kakusta.
Vihollisemme kehittävät myös omia mahdollisuuksiaan; tarkoituksemme on ennakoida ne, poistaa uhkatekijät ja jos välttämätöntä, voittaa taistelu."
"Meri antaa meille useita tilaisuuksia. Ennen kaikkea, se laajentaa piskuisen Israelin maan aluetta antaen meidän levittää aluksemme meren yllä ja alla laajalle alueelle. Se antaa meille valtavan voiman".
Puolustusministeri A Liberman puhui myös tukien pääministeri antamaa lausuntoa todeten: Israel on valmistautunut kahdella rintamalla, ja myös Punaisella merellä, toistaen Netanyahun antaman varoituksen.
https://www.jpost.com/Israel-News/PM-Israel-will-help-open-narrow-strait-in-Red-Sea-if-Iranian-closes-it-563978,

06. UUTISIA LYHYESTI
Ryhmä iranilaisia hakkereita, joiden Tribune News Service sanoo olevan hyvin aktiivisia, on havaittu pyrkivän varastamaan elintärkeää informaatiota Lähi-Idän hallitusten tietopankeista. Ryhmä, jota kutsutaan nimellä "Leafminer", on hyökännyt verkostoja vastaan Saudi Arabiassa, UAE:ssa, Qatarissa, Kuwaitissa, Bahrainissa, Egyptissä, Israelissa ja Afganistanissa, raportoi US Cyber turvallisuusyhtiö Symantec. Kuitenkin info ja hallitusauktoriteetti iGA sanoo, ettei eiliseen mennessä ole havaittu Leafminerin kohdistaneen hyökkäystään yhteenkään iGA.n valvomiin porttaaleihin tai järjestelmiin. Cyber-vakoilu kohdistuu energiaan, teleyhteyksiin, talouspalveluihin, kuljetuksiin ja hallituksen instituutioihin.
https://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Report-Iran-targeted-Israel-in-cyber-attack-563937,

Israelissa vieraileva Arkansasin kuvernööri Mike Huckabee vieraili Efratissa, jonka oletetaan kuuluvan Israelin alueeseen missä tahansa alueita koskevissa rauhansopimuksissa. Hän rohkaisee rakentamaan uusia juutalaisyhteisöjä vastineeksi PA/PLO:n kansainväliselle kampanjalle, jonka tarkoituksena on saada kyseenaliseksi Israelin laillisuus kansainvälisillä areenoilla, kuten YK ja se alaiset laitokset sekä ICC.
Huckabee piti puhuessaan kädessään puna-valkoista plakaattia, jossa luki "Rakenna Israel jälleen suureksi".
"USA:n presidentin Donald Trumpin tuki on avain kotien rakentamiseksi juutalaisyhteisöihin", totesi Yesha-neuvoston johtaja Hananel Durani keskiviikkona pyytäessään kuvernööri Huckabeen tukea. "Me näemme nyt atmosfäärin muutoksen Trumpin hallituksen aikana" Durani totesi tiilenmuuraamisen yhteydessä Efratissa seisoen Huckabeen vieressä. He osallistuvat 900 uuden kodin rakentamistilaisuuteen, joista 600 ovat viimeistelyä vaille valmiit. Presidentti Obama kielsi uusien setlementtien rakentamisen, mutta myöskin Trumpin hallituksen kanta on epäselvä, ja siksi hän kehottaa vierastaan vaikuttamaan Trumpiin, jonka lehtisihteerinä toimii Huckabeen tytär Sarah Huckabee Sanders.
Mike Huckabee ihasteli rakennustöitä Efratassa todeten, että Trump olisi varmaan iloinen näkymästä, sillä hän on rakentaja. Mutta tarvitaan tuhansia uusia koteja, on asukkaiden viesti Trumpille.
https://www.jpost.com/Israel-News/Settlers-to-Trump-Thousands-more-homes-needed-563972,

Israelin druusien johtajat eivät ole tyytyväisä Knessetin hyväksymään Israel kansa valtio lakiin, sillä he pelkäävät sen voivan vaikuttaa heidän asemaansa Israelissa. He osallistuvat armeijaan, aina kenraaleita myöten, ja heitä on lukemattomissa jullisissa tehtävissä maassa. Ehkä lakia laadittaessa olisi pitänyt kysellä maan vähemmistöjen mielipiteitä ja pyrkiä soveltamaan niitä lakitekstiin.
Pääministerin ikävänä tehtävänä on nyt pyrkiä korjaamaan tehtyjä virheitä mahdollisuuksien mukaan. Juutalaisten ainainen ongelma on se, että jokainen on mielestään oikeassa, ja kun mielipidettä on kullakin kaksi tai kolme, niiden sovitteleminen on todella vaikeaa, mikä näkyy hallituksen pyrkimyksissä saada haredi- ja ortodoksijuutalaiset samaan ruotuun modernin yhteiskunnan kanssa. Koska heillä on useimmissa tapauksissa ratkaiseva asema hallituksen pysymiseksi kasassa, pääministeriltä vaaditaan todella pitkää vieteriä, eivätkä haredim ja ortodoksit näe mitään syytä kompromisseihin; kysymys on heille joko tai ei.
Druusit ovat joustavampia, mihin he ovat kouliintuneet vuosisatojen aikana eläessään vähemmistöinä kansojen parissa.
https://www.jpost.com/Israel-News/Druze-leaders-Netanyahu-discuss-agreement-to-end-Nation-State-row-563953,

Israel uhkaa taas kerran keskeyttää kaasun ja öljyn viemisen Gazan kaistalle. Tulitauon oli määrä tulla voimaan päiviä sitten, mutta palloterrorismi jatkuu entistä tehokkaampana. Israel uhittelee koko Lähi-Idän alueella pullistellen lihaksiaan, mutta pikkarainen Gazan kaista on liian kova pähkinä purtavaksi, siinä voi katkoa hampaansa, kuten määrättyjä kovasydämisiä hedelmiä syödessä. IDF:n pelotusvoima on mennyt, ja sen palauttaminen vaatisi raskaita päätöksiä, joihin maan nykyjohto ei ole valmis. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-again-bans-gas-and-fuel-into-Gaza-563971. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/249930,

IAF:n koneet iskivät viime yön aikana useaan kohteeseen Syyrian Golanin eteläosassa lähellä Israelin rajaa, surmaten 7 potentiaalista terroristia. Aamulla aluetta tarkasteltaessa heiltä löydettiin pommivöitä ja Kalashnikov-kivääreitä, mikä kertoo, mikä oli heidän päämääränsä.
Koska Syyrian hallitus valvoo nyt alueita Israelin rajan takana, Israel pitää Syyriaa vastuunalaisena, mitä sieltä tulee ja mitä siellä tapahtuu. Israel on tyytyväinen, jos 1974 sovittu turvavyöhyke jatkuu uudessa tilanteessa, ja että Iranin joukot pysyvät Venäjän määrittelemän 85 km:n päässä rajasta. Venäjä näyttää antaneen hiljaisen luvan Israelilla iskeä kohteisiin, joiden se katsoo vaarantavan sen turvallisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/249929.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 21 -27; Tiberias 27 -34; Suolameri 27 -36; Eilat 26 -38 +C-astetta, Osassa maata voi tulla sadetta tänään ja huomenna, sen jälkeen kirkastuu.

Taivaalla nähdään outoja monen dimension porttaali-ilmiöitä, joiden merkitystä kukaan ei voine ymmärtää tai selittää. https://mysteriousuniverse.org/2018/07/strange-interdimensional-portals-in-the-sky/,Tuesday, July 31, 2018

TIISTAI 31.07.2018

TIISTAI 31.07.2018
01. Tapaus Ahed Tamimi.
17-vuotias Ahed Tamimi vapautettiin Israelin vankilasta sunnuntaina kärsittyään 7 kuukauden vankeustuomion Israelin sotilaan häpäisemisestä. Hän on kotoisin Nabi Saleh arabikylästä, jonka asukkaat kuuluvat - JP:n artikkelien mukaan - samaan Tamimi-sukuun, jonka jäsenet sen ohessa, että ovat sukua keskenään, myös muodostavat avioliittoja kylän asukkaitten kesken. Yhdestä niistä, Ahlam ja Nizar Taminin häätilaisuudesta, kerrotaan JP:n artikkelissa. Ahed oli ihaillen todistamassa tilaisuutta.
Ahed Tamimi kasvatettiin pienestä tytön tylleröstä lähtien vihaamaan ja solvaamaan israelilaisia ja sen edustamia sotilaita. Jo 10 vuotiaana hän kunnostautui rohkeasti vastustaen sotilaita kotinsa lähellä. Viha Israelia kohtaan kulkee perintönä Tamimi suvussa. Ahedin serkku Ahlam Tamimi oli yksi Sparron pizzerian pommi-iskun suunnittelijoista. Hänet ja Nizar Tamimi vapautettiin Gilad Shalitin Hamasin vankeudesta vapautumisen yhteydessä solmitussa vankienvaihto-operaatiossa. Ahlam asuu nykyisin Jordaniassa. Hän kehuu suunnitelleensa pommi-iskun ja asettaneensa pommin pyrkiessään tappamaan israelilaisia lapsia niin monta kuin mahdollista.
Ahed Tamimin vanhemmat saavat elantonsa hyödyntämällä tyttärensä Ahedin ja suvun muiden jäsenten vihantäyteisiä toimia IDF:n sotilaita vastaan, jotka he huolellisesti rekisteröivät ja tallentavat kuvina ja videoina käytettäviksi Israelin vastaisessa propagandassaan, jota he käyvät median eri muodoissa, kuten JP:n artikkeleissa todetaan. He hyödyntävät Ahedin vaaleaa, kikkaraisesti kiharaa pitkää, katajapehkoa muistuttavaa tukkaa, josta on tullut hänen "tavaramerkkinsä". Hänestä on tullut länsimedian lemmikki, jota seurataan ja ihaillaan välittämättä perheen terroritaustoista.
Turkin nykyinen diktaattori Recep Tayiip Erdogan oli myös saanut tietää silloin 13-vuotiaasta Ahed Tamimista, ja kutsui hänet palatsiinsa lounaalle.

Muutamia kuukausia sitten Ahed Tamimi seisoi aseistetun IDF:n sotilaan edessä potkien häntä ja läimäytellen häntä poskille. Sen sijaan, että sotilas olisi vetänyt aseensa "liikkuvat osat taakse", hän ei reagoinut häväistykseen mitenkään, vaan poistui sivulle. Ahed pidätettiin myöhemmin ja tuomittiin 7 (8 ?) kuukaudeksi vankeuteen armeijan häpäisemisestä. Vankilassa hän osallistui vankiryhmän mukana opetustilaisuuksiin valmistautuessaan läpäisemään ylioppilas-tutkinnon. Tämä on tärkeää, sillä hän suunnittelee yliopistossa keskittyvänsä opiskelemaan lakia, voidakseen taistella kansain-välisillä areenoilla "Israelin miehitystä ja sen harjoittamaa sortoa vastaan".

Vapauduttuaan sunnuntaina vankilasta Ahed Tamimi palasi sankarina Nabi Saleh kotikyläänsä. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kutsui hänet Ramallahiin, jossa Ahed kävi Jasser Arafatin haudalla laskien sinne seppeleen ennen tapaamistaan Abbasia, joka syleili häntä lämpimästi. Abbas pani hänet
istumaan sivulleen tuolille, jossa tavallisesti istuvat valtioitten johtajat.
Abbas kutsui häntä "Palestiinalaisten itsenäisyyden ja riippumattomuuden taistelun malliksi, joka osoittaa maailmalle, että Palestiinan kansa pysyy rohkeana omassa maassaan pitäen kiinni oikeuksistaan, välittämättä uhreista niiden saavuttamiseksi".
Jerusalem Post osallistui osaltaan Ahed Tamimin kyseenalaisen henkilökuvan muotoilemiseen julkaisemalla etusivullaan suuren kuvan Ahadin ja Abbasin tapaamisesta Ramallahissa, sekä julkaistessaan 3 pitkää artikkelia hänen ja Tamimi-perheen Israelin vastaisista toimista. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Ahed-Tamimi-released-after-eight-month-imprisonment-563674,
Aamun artikkelin mukaan Ahed Tamimi sai Nelson Mandelan pojanpojan Mandla Mandela kutsun vierailla EteläAfrikassa voidakseen ottaa vastaan valtion myöntämän kunniapalkinnon "rohkeudesta, vastustuksensa sekä saavutuksistaan toivon esimerkkinä miljoonille". https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Ahed-Tamimi-to-be-honored-by-Nelson-Mandelas-grandson-563800,

02. Jerusalemin itäosassa toimiva fatwa-neuvosto julkisti eilen yleisen kiellon, uskonnollisen tulkinnan (fatwa), jolla kielletään Jerusalemin arabiasukkaita osallistumasta pääkaupungin kuntavaaleihin. Kielto koskee myös ehdokkaasi lupautumista.
Fatwa-neuvoston lausunnossa todetaan, ettei Israel 1967 sodasta lähtien ole lopettanut ponnistelujaan saada Jerusalemin arabiasukkaat tunnustamaan Israelin hallintavallan koko kaupungin alueella. Siinä todettiin edelleen, että valtio on aina pyrkinyt houkuttelemaan Arabeja osallistumaan kuntavaaleihin samalla kiristäen heitä kuntapalvelujen vähentämisellä ja tuhoten (laittomasti rakennettuja) taloja arabilähiöissä.
"Siksi fatwaneuvosto katsoo välttämättömäksi julistaa uskonnollisen tulkinnan ja käskyn äänestämisestä tai ehdokkaaksi asettumisesta todeten, että vaaleihin osallistumisesta kieltäytymisen edut ovat suuremmat kuin osallistumisen". Lausunnossa varoitetaan edelleen: "vaaleihin osallistuminen vahvistaa kaupungin juutalaistamista ja muuttaa sen historiallisia ja uskonnollisia piirteitä. Jerusalemin miehitetty kaupunki on arabi- ja muslimi-kaupunki".
Fatwa julkistettiin vastauksena Jerusalemin eteläpuolella sijaitsevan Sur Bahar arabikylän johtajan Ramadan Dabashin päätökseen osallistua 2018 kuntavaaleihin. Hän vakuutti, ettei vaaleilla ole mitään tekemistä uskonnon kanssa, eikä fatwa tee oikeutta kaupungin arabeille, jotka haluavat olojensa parantamista ja palvelujen tason nostamista alueillaan.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-fatwa-bans-participation-in-Jerusalem-election-563779,

03. Jerusalemin pormestariksi haluava Likud-ministeri Zeev Elekin sanoo haluavansa yhdistää pääkaupungin. Hän on nykyisin ympäristön suojelu-ministeri Netanyahun hallituksessa.
Elkin uskoo, että pormestarin vaali ratkaistaan hänen ja haredi-ehdollaan Yossi Deitchin välillä, ja että hänellä on hyvä mahdollisuus voittaa vaalit.

"Jerusalemin asukkaitten tulee ratkaista, haluavatko he haredi-pormestarin, vai uskonnollisen sionisti-pormestarin, joka edustaa traditionaalisia ja sekulaari yhteisöjä, mutta myös haredim-yhteisöä. En halua jakaa kaupunkia erilaisiin ryhmiin, vaan yhdistää ne, jotta voimme käsitellä Jerusalemin todellisia kysymyksiä", Elkin selittää asemaansa.
Hän katsoo tulevien vaalien olevan kriittisiä Jerusalemin tulevaisuudelle, sekä näkee niiden tarjoavan todelliseen tilaisuuden uskonnolliselle sionismille hallita pääkaupunkia.
Elkin on voitonvarma perustaen suureen ennakkotukeen sekä siihen, että pääministeri Netanyahu antoi tukensa hänelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/249804,

04. UUTISIA LYHYESTI
Kaksi italialaista taiteilijaa menettivät Israelin viisuminsa maalattuaan Ahed Tamimin ihannoivan graffitin Betlehemin lähellä olevaan turvamuuriin. He katsoivat parhaaksi pakata pensselinsä ja muut kamansa ja lähteä kiireesti maasta, ettei heitä karkotettaisi saamansa 2 päivän karenssiajan jälkeen. https://www.timesofisrael.com/israel-to-expel-italian-artists-who-painted-giant-mural-of-ahed-tamimi/,

Syyrian armeija ilmoitti tiistaina valvovansa alueita Quneitran alueen eteläpuolella aivan Israelin rajaan saakka.
Debkafile löysi lausunnosta kolme virheellistä tosiasiaa,
Tosiasiassa Hizbullahin ja Iranin tukemat militaristi olivat avainasemassa voittoisissa taisteluissa, eivät Assadin armeijan sotilaat.
Toiseksi viittaus "Syyrian erityisjoukkoihin" on kaunisteleva ilmaus paikallisista puolustusjoukoista, joka sekin on koodisana, jolla tarkoitetaan Hizbullashin upseerien johtamia shia-yksiköitä ja paikallisia palkkasotureita, joille Hizbullah maksaa palkkaa. Sen komentaja ei ota käskyjä Syyrian armeijan keskuskomennuskunnalta.
Nämä paikalliset yksiköt rakensivat päämajansa Quneitran alueelle Tel Masharan ja Mashran kaupungin lähelle.
IDF:n upseeri lähetti kiireisen pyynnön venäläisille joukoille Khneimiin Syyrian-Hizbullahin ja Iranin valvontaan joutuneitten asukkaitten suojelemiseksi, koska he olivat olleet kauan yhteistyössä Israelin kanssa.
Venäläiset olivat kuitenkin jo poistuneet alueilta. Venäläisten virkailijoitten ja Putin keskustelut Netanyahun kanssa eivät enää muuta tosiasiaa, että iranilaiset ja Hizbullahin joukkoja on nyt aivan rajan pinnassa.
Kolmanneksi taistelut Yarmoukin alueella, jossa Israelin, Jordanian ja Syyrian rajalinjat risteävät, eivät ole ohi, sillä tuhat Khalid bin Walidin joukkojen sotilasta pitävät hallussaan n. 50 neliökm:n maa-aluetta. Heillä on käytössään Grad-ohjuksia, joista he 25.07. laukaisivat 2 Israelin puolelle, ainakin toisen pudotessa Kinneretinjärveen torjuntapatteriston tietämättä.

Israelin johdon varoittama tilanne on siten muotoutunut Israelin turvallisuus-kabinetin silmien alla, jossa IDF:n ja puolustusministeriön uskottavuus – ettei Israel tule sallimaan Hizbullahin eikä iranilaisia joukkoja pohjoisrajansa läheisyyteen - joutuu kovalle koetukselle.
https://www.debka.com/syria-proclaims-control-of-borders-with-israel-iranian-hizballah-forces-now-face-idf-golan-positions/,

Presidentti Bashar Assadin armeijan käymä sota viimeisten kapinallispussien eliminoimiseksi lähestyy todella vaikeaa vaihetta, arvioi Reuters artikkelissaan. Assad ilmoittaa seuraavaksi keskittyvänsä Idlibiin – eikä vain siihen, kuten hän ilmoitti epätarkasti.
Kysymys ei ole vain armeijan suorittamista operaatoista, vaan mukaan tulevat monet vaaralliset diplomaattiset ongelmat, jotka voivat hajottaa maata, ja aiheuttaa suurien maa-alueitten jäämisen Assadin käsien ulkopuolelle.
Idlib on Laish al-Ezza Vapaan Syyrian armeijan osaston valvonnassa, ja siellä on tuhansia ulkomaalaisia palkkasotureita. Komentaja eversti Mastafa Bakour sanoo joukkojensa valmistautuvan pahimpaan, eikä luota Venäjän apuun.

Turkki on siirtänyt joukkojaan Idlibin liepeille ja perustanut 12 tukikohtaa sinne. Presidentti Recep Tayyip Erdogan ei halua Syyrian armeijan hyökkäävän Idlibiin, koska se voisi ajaa alueen 2.5 miljoonaa asukasta maanpakoon, useimmat Turkin alueelle, jossa on ennestään 3.5 miljoonaa pakolaista. Erdogan odottaa Venäjän estävän Syyrian hyökkäyksen.

Turkin laatiman suunnitelman mukaan Idlibin kapinalliset luovuttavat raskaat aseensa Turkin joukoille, ja esitys "kansallisen armeijan" muodostamisesta eivät tyydytä ollenkaan Assadin toiveita. Hän haluaa kaiken Syyrian maan valvontaansa.
Turkki sanoo joukkojensa tunkeutumisen Syyrian alueelle johtuneen halusta eliminoida kurdien muodostamat joukot, jotka voivat vaarantaa Turkin turvallisuuden tukiessaan Turkin alueella toimivia kurdikapinallisia.
Turkki kuitenkin haluaa siirtää kiistanalaisia alueita Syyriasta Turkkiin.
Idlibin kapinalliset joukot ovat vihjanneet siirtyvänsä gerilla-tyyppiseen sotaan Assadin armeijaa vastaan, jos ne hyökkäävät sinne.
Koska USA on vetäytynyt Syyriasta vain yhtä tukikohtaa lukuun ottamatta Jordanian rajalla, Syyrian tilanteen kokoaminen kaatuu Putinin syliin. https://www.jpost.com/Middle-East/Analysis-For-buoyant-Assad-Syrian-war-enters-tricky-phase-563822,

USA:n presidentti Donald Trump vakuuttaa olevansa valmis keskustelemaan Iranin ylimmän johtajan Ali Khamenein tai presidentti Hassan Rouhanin kanssa, sillä hän uskoo tapaamisiin. Erään lähteen mukaan Ali Khamenein lähettämät diplomaatit ovat kaikessa hiljaisuudessa lähestyneet Trumpin hallituksen edustajia kuullakseen, miten Trump haluaa muuttaa ydinsopimusta. Iranin talouden taantuma pakottanee heidät siihen. https://www.jpost.com/Middle-East/Trump-says-he-is-willing-to-talk-to-Irans-leader-without-preconditions-563816,

Israelin homot ja lesbot aikovat toteuttaa Jerusalemin häpeämarssinsa torstaina. Tel Avivissa siihen osallistui yli 100 000 ihmistä.
Jerusalemin päärabbi Aryeh Stern pyysi pormestari Nir Barkatia poistamaan paraatin varrelle sijoitetut liput kahden synagogan edestä. Hän sanoi olevansa suuresti murheellinen, että paraati yleensä toteutuu Jerusalemissa. Hän tunnustaa, ettei paraatia voida enää estää, mutta hän kokee pahana paraati-lippujen asentamista Suuren synagogan ja Yeshurun synagogan eteen. Stern protestoi myös surrogazy-oikeuden antamista homoparille.
https://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Jerusalem-Chief-Rabbi-asks-mayor-to-remove-Gay-Pride-flags-on-parade-route-563836

Mistä johtuu PA/PLO:n ja Hamasin arabien sammumaton viha Israelia vastaan? Se ei tunnu enää luonnolliselta, ja siksi on haettavakin syitä heidän jumalansa Allahin palvomisesta, mikä teknisenä suorituksena kelpaisi esimerkiksi kristityillekin. Muslimit saavat satoja tuhansia jäseniään liikkeelle ja kokoontumaan moskeijoihinsa, kun kirkot kumisevat tyhjyyttään. Mutta ketä he todella palvovat? On vaikea uskoa, että heidän Allahinsa, joka kehottaa surmaamaan sekä juutalaiset että kristityt, olisi sama kuin juutalaisten ja kristittyjen palvoma Jehovah Sebaot. Muslimien toimissa ilmenee raivo, joka kohdistuu vielä surmattujen ruumiisiin, joita häväistään ja joiden jäseniä katkotaan. Sielunhoitajat voisivat kertoa, että se osoittaa demonista toimintaa, joka perheissä usein keskittyy yhteen perheenjäseneen. Voisiko tätä havaita Tamimin perheen tapauksessa, ja erityisesti yhdessä jäsenessä, joka määrätietoisesti lapsesta alkaen vihaa ja halveksii Israelia?
Hesekiel kirjoittaa Jumalan ilmoituksensa näin:
"Koska sinä pidit ikuista vihaa ja annoit israelilaiset miekalle alttiiksi, Minä teen sinut verivirraksi (Edom), ja veri on sinua vainoava, totisesti, vereen asti sinä olet vihannut, ja veri on sinua vainoava". "Koska olet sanonut, ne kaksi maata ja kaksi kansaa ovat minun, me otamme ne omiksemme, vaikka siellä on Herra. Sen tähden, niin totta kuin Minä elän, sanoo Herra, Herra, Minä teen sinulle kiukkusi mukaan, teen sen, mitä sinä olet vihassasi heille tehnyt, ja Minä teen itseni teille tunnetuksi, kun niin tuomitsen sinut". (Hes.35:6; 11 -12)

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.
Jerusalem 18 -29; Tiberias 26 -39; Suolameri 27 -38; Eilat 27 -39 +C-astetta. Aurinkoista, lämpötila pysynee tasaisen helteisenä.

Amerikka palaa. Texasista Oregoniin on kaikkiaan 90 pensas- ja metsäpaloa, joiden tieltä joudutaan evakuoimaan satoja tuhansia ihmisiä, useita on kuollut ja vielä useampia vammautunut
http://www.thebigwobble.org/2018/07/american-inferno-90-wildfires-from.html,

Gazasta lähetetyt tuliset ilmapallot sytyttivät 7 paloa Israelin eteläosassa, Yksi niistä löydettiin Bershebasta. Lähinnä maatalousmaata tuhonneet palot syttyivät Nir Amissa, Tlamimissa, Erezissä, J´Holitissa, Shokedassa ja Kissufimissä, Nir Amin palo jatkuu edelleen. https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/gaza-incendiary-balloons-spark-7-blazes-in-south/.

Israelin kansan enemmistö kannattaa kansa valtiuo lakia, mutta maan druusi väestö pelkää oikeuksiensa puolesta, Joitakin druusiupseereita on eronnut armeijasta vastalauseeksi.
https://www.jpost.com/Israel-News/Two-Druze-officers-leave-IDF-over-nation-state-law-563834,Sunday, July 29, 2018

SUNNUNTAI 29.07.2018

SUNNUNTAI 29.07.2018
01. Viime viikolla kerrottiin Egyptin johdolla neuvotellusta Israelin ja Hamasin välisestä tulitauosta, jossa oli mukana myös YK:n Lähi-Idän koordinoija Nickolay Mladenov, ja jolla oli tarkoitus lopettaa vihollisuudet Gazan ja Israelin välisellä raja-alueella. Todellisuudessa koko sopimus – jossa Israelilta ei kysytty mitään – oli vain Hamasin suunnittelema temppu, jolla saatiin IDF:n uhkaama suuri sotilas-operaatio vältettyä aivan viime hetkellä, kuten Mladenov sanoi, ja hetkellinen hengähdystauko.
Islamic Jihadin edustajat sanoivat jo kättelyssä, ettei sopimus koskenut ilmapalloterrorismia, eikä siitä edes keskusteltu Kairon neuvotteluissa. Tämä on osoittautunut todeksi.
Viime viikon aikana Gazan "nuorisoterroristit" sytyttivät ainakin 10 tulipaloa eri puolilla Gazaan rajoittuvilla alueilla. Perjantaina 7 000 Gazan arabia oli kokoontunut turva-aidan läheisyyteen pyrkien murtautumaan aidan läpi Israelin puolelle, ja provosoiden sotilaita kivillä ja petrolipommeilla. Kolmen gazalaisen raportoidaan saaneen surmansa sotilaitten luodeista. 12-vuotias poika sai luodin rintaansa ja menehtyi haavoihinsa. Hänestä on tullut YK:n ja median käsikassara, jolla lyödään Israelia lasten murhasta syytettynä.
Viime yön aikana IAF:n koneet iskivät vastauksena perjantain mellakoihin Hamasin kohteisiin Gazassa yleensä etsien kohteita, joissa ketään ei ollut paikalla. 2 gazalaista sai kuitenkin surmansa.
ilmapalloilla sytytettiin tulipaloja tusinan verran, niiden mukana Sapir opisto Sderotissa, ja Gevim kibbutsi Shaar HaNegev alueneuvoston alueella. Ne saatiin sammutettua, ennen kuin ne aiheuttivat suurta tuhoa. Shokedan, Simhonin ja Beerin metsissä sytytettiin myös tulipaloja, kuten myös Kissufim, Gvaran ja Beeri kibbutseissa.

IDF on vastannut jokaiseen välivalta tapaukseen Gazasta tulittamalla Hamasin komentokeskuksia, asevarikoita ja harjoituskenttiä tehden kymmeniä ilma-iskuja ns. tulitauon aikana, joka toistuvista rikkomuksista huolimatta näyttää tyydyttävän sekä Hamasia että Israelin armeijan johtoa.
Hamasin terveysministeriön mukaan viikoittaisten mielenosoitusten alkamisesta lähtien 157 gazalaista on saanut surmansa, heistä 18 alaikäistä ja 2 naista, lisäksi 17 000 on haavoittunut, heistä 400 vaikeasti.

Hamasin johtoa uhrien määrä ei näytä heilauttavan, he sanovat jatkavansa, kunnes heidän vaatimuksiinsa suostutaan, joista tärkein on kv. saarron poistaminen, jota valvovat Israel, Egypti ja PA, joka asetti omat saarto-toimensa Hamasille saadakseen sen luopumaan Gazan hallinnosta. https://www.jpost.com/Israel-News/Two-Palestinians-killed-as-7000-riot-along-Gaza-border-563608,
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/UN-and-Egypt-pressuring-all-sides-to-halt-Gaza-violence-563653,
'
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Ecological-terrorism-at-the-Gaza-border-creates-shadows-on-Israels-landscape-562716,

02. Jerusalem on jatkuvasti näkyvällä paikalla PA/PLO:n harjoittamassa propagandassa, jolla se pyrkii osoittamaan Israelin halun tuhota Al-Aksa moskeija. Israel suorittaa Temppelivuoren ulkopuolella jatkuvia arkeologiosia kaivauksia neljän Umayad-muslimihallinnon aikana rakennettujen palatsien raunioilla, joille on perustettu arkeologinen puutarha ja turismikeskus.

Muslimisaarnaajat Al-Aksa moskeijassa kiihottavat etenkin perjantain saarnoissaan arabimuslimeja usein väkivaltaisiksi muuttuneissa mielen-osoituksissa protestoimaan arkeologisia kaivauksia väittäen, että niiden tarkoituksena on vaarantaa moskeijan turvallisuus. Länsimuurin kaakkoisosassa muurista pudonnut 200-kilon kivenlohkare antoi väitteille Israelin harjoittamasta tuhosta uutta virikettä.
Onneksi, ns equalication alue, joka on tarkoitettu muitten kuin ortodoksi-juutalaisten rukousalueeksi, oli putoushetkellä tyhjä, eikä kukaan haavoittunut. PA väittää kiven putoamisen osoittavan väitteet todeksi.

Jerusalemin Temppelivuorella näyteltiin perjantaina taas yksi muslimien tavaksi tullut teatterikappale, joka saa pieniä muunnoksia saarnaajien mielentilan mukaan.
Perjantaina muslimit alkoivat heitellä ilotulitusraketteja vuorella järjestystä valvovia Jerusalemin poliiseja kohti heti moskeijasta ulos tultuaan. Poliisit katsoivat aiheelliseksi sulkea kaikki Al-Aksa moskeijan portit useiden tuntien ajaksi. Ne avattiin uudelleen muslimien aloittaessa iltapäivärukouksensa.

Poliisin tiedotteen mukaan muslimit aloittivat it-rakettiensa heittämisen poliiseja kohti aamurukousten loppuessa. Poliisi katsoi välttämättömäksi tunkeutua Temppelialueelle alkaen poistaa siellä olevat muslimit, jonka aikana poliisi pidätti useita järjestyksen häirinnästä epäiltyjä muslimeja.
JP:n artikkelin mukaan osa muslimeista kieltäytyi tottelemasta poliisin komentoa, vaan sulkeutuivat moskeijaan.
Poliisin apulaispoliisikomentaja Yoram Halevi komensi poliisit poistamaan moskeijaan sulkeutuneet, minkä johdosta poliisi joutui menemään pyhätön sisään pidättäen 16 sisällä ollutta ja 6 muuta ulkopuolella. Poliisi käytti tainnutus- ja savukranaatteja häiritsijöitä vastaan.
Poliisi vakuutti työskentelevänsä lujasti ja ilman kompromisseja pidättämiään epäiltyjä ja muita järjestyksen rikkojia vastaan.
Arabimuslimit väittivät polisin toimia ennalta suunnitelluiksi ja oikeudetto-miksi syyttäen poliisia turhan kovasta voimasta pidätyshetkellä.
PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva laiton johtaja Mahmoud Abbas tuomitsi Israelin suorittaman "vaarallisen tunkeutumisen Al-Aksa moskeijaan vaatien kansainvälistä yhteisöä estämään Israelin hyökkäykset". Hän vaatii kansainvälistä suojelua kaikille palestiinalaisille Israelilta. Abbas uhkasi uskonnollisella sodalla juutalaisten ja muslimien välillä.
Jordanian hallituksen tiedottaja Jumana Gheimat, joka pitää Jordaniaa Israelissa olevien muslimien ja kristittyjen pyhien kohteitten valvojana, esitti vastalauseensa Israelin "provokaatiosta moskeijan alueella, mukaan lukien poliisin hyökkäyksen moskeijaan perjantaina, ja sen palestiinalaisten palvojien ja uskonnollisen instituution wagfin työntekijöitten pahoinpitelyn". Hän varoitti poliisin toimien rikkovan pyhätön pyhyyttä, provosoivan muslimien tunteita kaikkialla maailmassa, sekä rikkovan Israelin laillista vastuuta miehittäjänä Jerusalemin itäosassa.

Israel myönsi 1967 voittoisan sodan jälkeen lyötyään 5 arabimaan vakinaisten armeijoiden joukot Jordanian muslimisäätiölle Temppelivuoren päivärutiinin valvonnan, mutta se on ominut koko Vuoren omistusoikeuden härskisti ohittaen lain vaatimat Jerusalemin kaupungin arkeologien valvonnan ilman lupaa suorittamissaan suurissa rakennuskohteissa Vuorella, samalla pyrkien poistamaan ja hävittämään kaikki historialliset ja arkeologiset todisteet juutalaisten oikeudesta Jerusalemiin ja Temppelivuoreen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/249660.

03. UUTISIA LYHYESTI
PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi osallistuessaan PLO:n keskuskomitean istuntoon eilen lauantaina PA/PLO:n suunnittelevan ratkaisevien /kohtalokkaiden ja vaarallisten päätösten tekemistä.
Hänen otaksutaan viittaavan näillä sanoillaan PLO:n keskuskomitean ja PNC:n (parlamentin) aiemmin tekemiin päätöksiin suhteitten katkaisemisesta Israelin kanssa, joita päätöksiä ei ole toteutettu.
Kasvoiltaan oudon pöhöttynyt Abbas ei tarkentanut, mitä hän tarkoitti näillä päätöksillä, mutta sanoi niiden vaativan parlamentin (PNC:n) hyväksymisen.

Osallistuessaan PLO:n hallituksen (executive committee) kokoukseen Ramallahissa lauantaina Abbas toisti aiemmat vakuutuksensa, voimallisesti hylätä Amerikan hallituksen laatiman Lähi-Itää koskevan rauhan-suunnitelman, jota Trump kutsuu nimellä vuosisadan tai lopullinen sopimus. "Me olemme hylänneet ja tulemme hylkäämään sen – tämän sopimuksen. Meidän kannaltamme sopimus on mitätön, eikä enää kiinnosta meitä".

Viitaten Jerusalemin poliisin koviin otteisiin Temppelivuorella muslimien aloittamia mielenosoituksia vastaan hän sanoi: "Israelin toimet Al-Aksaa vastaan ovat sietämättömiä". Hän tuomitsi myös Israelin knessetin hyväksymän "kansa valtio lain", jolla Israelin oikeus maahan ja sen heprean kieleen vahvistetaan 1948 itsenäisyysjulistuksen mukaisesti.

PLO:n hallituksen julistuksessa lauantaina todetaan, että Israel kansa valtio laki on Trumpin pian julkistaman suunnitelman keskipiste ja oleellinen osa sitä. Lausunnossa vaaditaan kansainvälistä yhteisöä pitämään Israelia vastuullisena rasistiselle laille. Komitea vahvisti PA:n jatkavan "stipendien maksamista vankiloissa tuomioitaan kärsivien ja marttyyrien perheille".
PLO:n komitea keskusteli tavoista, joilla suhteet Israeliin katkaistaan.

Egyptin ja YK:n välittämästä tulitauosta Israelin ja Hamasin välillä sekä Hamasin ja Fatahin välien korjaamisesta komitea sanoi, ettei sen tarvitse itsenäisenä instituutiona vastata toimistaan kenellekään, mutta se kuitenkin lähettää delegaation Kairoon keskustelemaan kysymyksestä. Hamasin edustaja syytti Fatahia kyvyttömyydestä tehdä päätöksiä asiassa.
Hamas on hyväksynyt Egyptin laatiman luonnoksen.
Komitea toteaa Israelin C-alueelle rakentaman Khan Al-Ahmar beduiinikylän tuhoamispäätöksen siirtymisen oikeuden päätöksellä, mutta lisää tarvitaan.

PA/PLO:n johto pelkää Israelin haluavan muodostaa arabimuslimien asuttamat alueet Juudeassa ja Samariassa Sveitsin kanttoonien tapaisiksi puoli-itsenäisiksi kaupunkivaltioiksi, mikä voisi hyvinkin toimia nykyisten ratkaisemattomien ongelmien kasaantumisen sijaan keskusjohtoiselle hallitukselle, jonka kehitys voi olla uusi suurempi Gaza, muodostuen Israelille todelliseksi eloonjäämiskysymykseksi.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Abbas-Palestinians-planning-fateful-and-dangerous-decisions-563652,

Kulani-puolueen puheenjohtaja Moshe Kahlon on – tutkittuaan lintujen maksoja ja haistellessaan Gazasta tulevan kitkerän hajuista tuoksua – tullut johtopäätökseen, että valtiolliset vaalit ovat aivan nurkan takana. Ei hän ole ainoa, jotka tätä ovat aavistelleet, mutta hän on ensimmäinen, joka haluaa Kulanu-puolueensa olevan vaalien yllätys, ja on siksi aloittanut vaali-työskentelynsä, ettei jää kuin eno veneestä Bibin ilmoittaessa siitä.
Kahlon arvioi vaalien olevan helmi-tai maaliskuussa ensi vuonna. Toiset ovat olettaneet aikataulun olevan kiireisemmän.
"Kulanu tulee taistelemaan yksin eikä liittoudu kenenkään kanssa" Kahlon vakuuttaa poistaen epäilyksiä ja huhuja vaaliliitoista. Hänen tähtäimessään on nousta kalifiksi kalifin paikalle, eli Bibin lopulta tunnustaessa aikansa päättyneen ja siirtyvän syrjään pääministerin puutuolilta ministerien istuessa pehmusteluilla, hän asettaa sinne oman mielituolinsa.
Kahlon vakuuttaa, että turvallisuuteen kuuluvat myös taloudellinen ja sosiaali-taloudellinen turvallisuus, eivät vain tankit ja tykit. https://www.jpost.com/Israel-News/Kahlon-steps-up-political-activity-563646,

Hamas syyttää Israelia drone-iskusta yön aikana Jabalyan
pakolaisleiriin Gazan pohjoisosassa. 2 surmansa saanutta arabia olivat nimeltään Ayman Nares Najjar, 24, ja Muhammad Jamal Hammouda, 24.
PFLP:n sotilaallinen siipi Abu Ali Mustafa Prikaatit ilmoitti sunnuntaina miesten kuuluneen heidän joukkoihinsa. He saivat surmansa marttyyreinä velvollisuutenaan taistella.
IDF kieltää osallisuutensa, ja väittää Hamasin ilmoittaneen valheensa kahden miehen kuolemasta, joiden epäillään saaneen surmansa sormeillessaan tekemäänsä pommia, joka räjähti heidän kasvoilleen.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/IDF-denies-carrying-out-drone-strike-that-killed-2-Gazans-563680,

USA suunnittelee Persianlahden Gulfmaiden keskeistä kokousta, jossa on tarkoitus keskustella NATO-mallin mukaisen arabiNATO:n muodostamista Saudi Arabian ja Gulf-maiden ´kesken Teheranin aiheuttaman paineen ja uhan vastustamiseksi. Debkafilen mukaan kahta Saudi Arabian tankkialusta vastaan Punaisellamerellä keskiviikkona 25.07. tehdyt ohjushyökkäykset olivat iranilaisen aseistetun vakoilulaivan Saviz johtamia. Laiva on naamioitunut tavalliseksi rahtilaivaksi.
DF kertoo, että kv. merilähteet olivat jo kauan seuranneet Savizin toimia, ja ennen supertankkilaivaa Arsania vastaan tehtyä iskua Saviz ilmoitti Arsanin arvioidun reitin ja koska se olisi Houthi-kapinallisten ohjusten kantamatkan etäisyydellä. DF arvioi Houthien käyttäneen C-801 ta C-802 maalta merelle ohjusta. Vain yksi osui kohteeseensa räjähtäen vain osittain, mutta repien 2-3 merin aukon aluksen kylkeen. Houthit ampuivat useita ohjuksia.
Onnistuessaan 2 miljoonan tynnyrin öljymäärän vuotaminen mereen olisi aiheuttanut yhden pahimmista ympäristö-katastrofeista alueella.
Tämän seurauksena Saudi Arabia keskeytti kaikki öljykuljetukset Punaisenmeren kautta, kunnes tilanne selkenee. https://www.debka.com/irans-saviz-cargo-ship-set-up-red-sea-attack-on-two-saudi-oil-tankers/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -28; Tiberias 24 -34; Suolameri 26 -36; Eilat 26 -38 +C-astetta, aurinkoista, lämpötiloissa ei muutoksia.

Kalifornian hallitsemattomat metsäpalojen liekit nousevat niin korkealle, että ne ovat muodostaneet oman säänsä – mukaan lukien kovat tuulet, jotka saavat autot heilumaan kuin haavan lehdet kesätuulessa. http://www.dailymail.co.uk/news/article-6002567/Blazes-tearing-northern-California-created-weather-FIRENADOS.html.

'