Friday, December 22, 2017

PERJANTAI 22.12.2017

PERJANTAI 22.12.2017
01. YK:n yleiskokous äänesti eilen torstaina 21,12. muutamien arabimaiden laatimasta luonnoksesta, jolla pyritään mitätöimään presidentti Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pää-kaupunkina ja kehotetaan jäsenmaita kieltäytymään muuttamaan lähetystöjään Jerusalemiin, eli mitätöimään Trumpin Israelin pääkaupunkia koskevat antamat lausunnot.
YK:n yleiskokouksen 193 jäsenmaasta 128 äänesti esityksen puolesta; 9 vastaan,, ja kuten USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley totesi, 65 maata kieltäytyivät tuomitsemasta Yhdysvaltoja joko äänestämällä sitä vastaan (9), kieltäytyen äänestämästä (21), tai edustajan poistuessa salista (35).

USA pyrki vaikuttamaan jäsenmaihin uhkaamalla poistaa sitä tuomitsevien kansojen avustukset, mutta varoitus annettiin liian myöhään; sen markkinoiminen olisi pitänyt aloittaa paljon aiemmin tehden selväksi, että USA:n antama tuki edellyttää vastavuoroisuutta.
Englanti, jota pidetään USA:n läheisimpänä liitto-laisena, petti luottamuksen liittymällä USA:n vastustajiin, mikä osoittaa Englannin kiintymyksen.
EU on kiivaasti vastustanut Jerusalemin aseman muuttamista, mutta sen yhtenäinen rintama kärsi vaurioita Unkarin, Croatian, Latvian, Romanian ja Tsekin kieltäytyessä osallistumasta äänestykseen.

Pääministeri Netanyahu totesi videossa: "Israel hylkää täydellisesti tämän naurettavan päätös-lauselman, Jerusalem on pääkaupunkimme, aina on ollut ja tulee aina olemaan. Arvostan tosiasiaa, että kasvava joukko kansoja kieltäytyi osallistu-masta tähän absurdiin teatteriin". Hän antoi kiitosta samalla "presidentti Tumpille ja lähettiläs Haleylle heidän horjumattomasta tuestaan Israelille ja totuudelle".
Israelin ulkoministeriön tiedottaja Emmanuel Nachshon sanoi Yhdysvaltoja tuomitsevien maiden määrän pudonneen ja sitä kannattavien määrän nousun merkittäväksi. "Äänestys osoitti, ettei koko maailma halua osallistua tähän ilveilyyn".

PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tiedottaja kutsui YK:n äänestystä voittona Palestiinalle ja lupasi, että "PA/PLO tulee jatkamaan ponnistelujaan YK:ssa ja muissa kansainvälisissä instituuttioissa miehityksen lopettamiseksi ja Palestiinan valtion perustamiseksi pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa".
Maanantaina YKTN hyväksyi päätöslauselman äänin 14 -1, mutta USA esti sen veto-oikeudellaan.
Marraskuussa 2012 YK:n yleiskokous hyväksyi äänin 138 vastaan 9 - 41 pidättyessä - esityksen, jolla PA/PLO:lle annettiin ei-jäsenen oikeus osallistua YK:n yleiskokouksiin ilman äänioikeutta.
Vajaa kuukausi sitten YKYK hyväksyi äänin 151 -6,
9 pidättyessä, päätöslauselman, jolla Israel tuomittiin paljon räikeämmin sanoin. https://www.timesofisrael.com/un-nations-defy-trump-and-pass-jerusalem-resolution-with-large-majority/

02. Maailman kansojen kansinaamaisuus paljastuu kaikessa karmeudessaan seuratessa, miten Yhdys-valtoja vastaan äänestäneet maat suhtautuvat Trumpin esittämiin uhkauksiin tai varoituksiin. Ne ovat kokemukseen perustuen oppineet uskomaan, että länsimaat lopulta kuitenkin antavat periksi. PA/PLO on käyttänyt tätä taktiikkaa jatkuvasti odottaen Israelin toimittavan heille kaiken, mitä he tarvitsevat, vaikka veden ja sähkön toimittamisesta Juudeaan ja Samariaan ja Gazan kaistalle kertyneet laskut on jätetty maksamatta useiden vuosien ajalta, ja niitä YK ja EU vaativat Israelin maksettaviksi. Eikä siinä kylliksi, vaan ne avustavat rakennus-kohteita Israelin täyden hallinnan alaisille C-alueille laittomasti ilman lupia ja jopa kehottaen arabeja varastamaan sähköä ja vettä Israelin vetämistä johdoista, vaatien samalla Israelia korvaamaan poistamansa laittomat rakenteet Juudeassa ja Samariassa
Kyllä siinä hyvää tarkoittavan israelilaisen oma,
tunto joutuu kovalle koetukselle, mikä on oikeus ja kohtuus. Olisi syytä muistaa Toran sana: "Jos
Syntinen saa armon (ilman rangaistusta) hän ei opi vanhurskautta".
Monet avustuksia saavat maat ovat rakentaneet turvallisuuttaan niiden avulla, eikä tietenkään ole järkevää estää niiden toimintaa, koska se palvelee myös USA:n turvallisuutta. Toimittajat viittaavatkin näihin tosiasioihin, mutta Trumpin ei ole viisasta jättää kysymystä kesken, vaan toteuttaa antamansa varoitukset jollain toisella, diplomatian ja politiikan kentällä.
Tällaisia maita ovat Egypti ja Jordania, joita USA avustaa vuosittain runsaskätisesti, mutta ilman niitä ne voisivat liukua Iranin ja sen liittolaisten käsiin. Egyptin asema on erityisen vaarallinen, sillä se taistelee IS:n ohella syvien talousongelmiensa kanssa väkiluvun noustessa n, 1.5 miljoonalla vuosittain siten, että sen lasketaan v. 2020 nousevan 115 miljoonan tienoille. Jordania puolestaan sotii ja tasapainoilee voimistuvan Muslimiveljeskunnan vaikutusta vastaan huolehtien samalla Syyriasta maahan tunkeutuneesta useisiin satoihin tuhansiin nousevasta pakolaistulvasta. https://www.timesofisrael.com/trump-warns-over-un-but-he-likely-cant-stop-feeding-the-hand-that-bites/

03. Iran ja Turkki ilmaisevat tyytyväisyytensä YK:n julkilausumasta, mutta syyttävät Trumpin hallitusta roistomaisesta yrityksestä painostaa YK:n jäsenmaita uhkauksin ja varoituksin.
Turkin presidentti Erdogan sanoo odottavansa, että Trump peruuttaa lausuntonsa Jerusalemista Israelin pääkaupunkina, mitä hän ei voi tehdä menettämättä kasvojaan arabian silmissä, mikä niiden mielestä on kuolemaakin pahempi.
"Me toteamme hyvällä mielihyvällä YK:n yleiskokouksen (YKYK) ylivoimaisen tuen historialliselle päätöslauselmalle Al-Quds Al-Sharif Jerusalemin ylväälle pyhätölle. Kehotan maailman kansoja koskaan luopumasta demokratiastaan kurjien dollarien hinnalla".
Hän syytti "Amerikkaa, jota pidetään demokratian kehtona, mutta joka nyt pyrkii ostamaan maailman hyvän tahdon dollariensa voimalla" todeten, ettei se tule onnistumaan. "Turkin demokraattinen tahto ei ole ostettavissa". Näin sanoo mies, joka pyrkii johtamaan maansa diktatuuriin. https://www.timesofisrael.com/iran-turkey-lash-thuggish-trump-after-un-vote/

04. UUTISIA LYJYESTI
• Debkafile (DF) kertoo aamun artikkelissaan, että YKYK:n äänestäessä New Yorkissa Jerusalemin tulevaisuudesta, sen kohtalosta päätettiin Riyadissa ja Abu Dabissa.
DF toteaa aluksi, että vaikka äänestyksen tulos oli vakuuttavasti PA/PLO:n eduksi, se ei kuitenkaan tyydyttänyt niitä, sillä se jäi kauas tavanomaisista automaattisista lukemista. PA/PLO:n arabit kutsuivat äänestystä Jerusalemista kohtalonomaiseksi. Abbas puuttui kuitenkin nurkastaan tarkkailijan lohkossa, sillä hänet oli komennettu käskynjaolle UAE:n Abu Dhabi palatsiin, jossa UAE:n kruununprinssi Sheikh Mohammed bin Zayed (MHZ) kertoi hänelle selvin sanoin, missä todellinen valta toimii. Hän kehotti Abbasia "lopettamaan hyökkäyksensä presidentti Trumpia vastaan, jotka ovat lähes sodanjulistuksen luokkaa", ja toiseksi hän vaati, että "Abbasin terveydelle olisi edullista irrottautua Turkin presidentti Erdoganin liekahihnasta ja hänen Amerikan vastaisista hyökkäyksistään". Se oli selvä uhkaus.
Edellisenä päivänä Saudi Arabian kuningas Salmanin vastaanoton jälkeen kruununprinssi Mohammed bin Salman (MBS) varoitti Abbasia lopettamaan rintamahyökkäyksensä Trumpia ja Yhdysvaltoja vastaan, "Voidakseen saada Jerusalemin kysymyksessä arabi-maailman mahtimaiden tuen Abbasin on otettava lusikkansa – ei kovin - kauniiseen käteensä ja lopettaa tulella leikkiminen". Kuningas Salman sanoi tukevansa Jerusalemin
Itäosan luovuttamista Palestiina pää-kaupungiksi, jos sellainen valtio joskus perustetaan. Se oli Abbasin ota tai jätä hetki. https://www.debka.com/un-voted-jerusalems-fate-determined-riyadh-abu-dhabi/
• Onko PohjoisKorea luhistumassa, kysellään WND:n julkistamassa artikkelissa. Jotkut tarkkailijat ainakin näkevät merkkejä siitä verraten tilannetta NL:n tilanteeseen ennen romahtamista. Sotilaita pakeni ItäSaksasta Unkariin, mitä tapahtuu nyt PK:sta etelään. Vuoden alusta on 4 miestä loikannut, heistä kuukauden sisällä 2 sotilasta. He kuuluvat PK:n eliittijoukkoihin, jotka vartioivat rajaa etelään. Useita ampumahaavoja saaneen PK:n sotilaan havaittiin sairaalassa sairastavan hepatitis B ja hänen ruumiinsa täynnä loisia, mikä kertonee talouistilanteen surkeudesta, mikä lisää PK:lle asetetut uudet sanktiot. Keskiviikkona 2 miestä loikkasi etelään leipamoottori-voimaisella kalastusaluksella.
USA vihjailee estävänsä PK:n seuraavan ohjuskokeen lähettämällä komandoja pienoissukellusveneillä PK:n alueelle tuhoamaan ohjuksen laukaisualustat. USA:n ydinkäyttöinen sukellusvene USS Michigan on ankkurissa Etelä-Korean Busan satamassa rutiinivierailulla", kuten USA väittää.
Ulkoministeri Rex Tillerson uskoo neuvotteluihin, mutta niiden alkamista voivat avustaa sopivasti rajoitetut kommandoiskut. http://www.wnd.com/2017/12/kim-jong-out-some-see-signs-of-collapse/
• 42-vuotias haredi isoäiti Meah Shearimistä synnytti 20. lapsensa Hadashan sairaalassa Ein Keremissä. Hänen 18. lapsensa olivat kaksosia. Veteraani-isoäiti oli rauhallinen ja iloitsi saatuaan lapsensa syliinsä, kertoo kätilö. Hän on viettänyt 14 vuotta elämästään raskaana. Siinä on todellinen sionisti, joka ei vain puhu juutalaisten määrän lisäämisestä vaan on tehnyt ja tekee oman osuutensa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/239660,
• Arkeologit sanovat löytäneensä Jeesuksen läheisten opetuslasten Pietarin, Philipin ja Antreaan kotitalon rauniot Kinneretjärven rannalta 211 jalkaa vedenpinnan alapuolella. Se kuului kaupunkiin nimeltä Julius eli Bethsaida, kuten sitä aiemmin kutsuttiin. Arkeologisten löytöjen määrä on ihmeellisesti kasvanut viime aikoina, useat näistä löydöistä ovat lasten tekemiä. https://www.fromthegrapevine.com/nature/archaeologists-discover-lost-home-jesus-apostles
• PA on rekrytoinut joulupukin (santa) Israelin vastaisessa taistelussaan. Lähellä Ramallahia joulupukki asuun sonnustautunut arabi osallistui kivien heittelyyn sotilaita vastaan. Hän sanoi vastustavansa Trumpin päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/239597
• Minä siunaan ne, jotka sinua siunaavat: linkissä maitten nimet, jotka ovat kirouksen alla, koska kirosivat Israelia ja Jerusalemia. https://www.jewsnews.co.il/2017/12/22/i-will-bless-those-who-bless-you-these-countries-didnt-vote-against-trump-and-israel.html
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 13 -23; Tiberias 16 -26; Suolameri 19 -27; Eilat 18 -27 +C-astetta, huomenna hiukan viilenee. Sateet alkavat ehkä sunnuntaina.

Thursday, December 21, 2017

VUOSI 2017

VUOSI 2017
Tässä kirjoituksessa on tarkoitus tarkastella vuoden 2017 tapahtumia hajanaisina muistikuvina ja havaintoina ilman johdonmukaista järjestystä ja ilman linkkejä tietolähteisiin. Toiseksi pyrin osoittamaan mahdollisia suuntaviivoja vuodelle 2018.
01. Ensimmäisenä huomiona voidaan todeta, että
uuspakanuus on palaamassa maapallolle. Tämä ilmenee tavassa, millä muinaisen Mesopotamian jumalhahmon Baalin ja Ishtarin reliikkejä ja symboleja kopioidaan ja pystytetään jopa tieteellisten konferenssien kokous-tilojen sisäänkäyntien ulkopuolelle, tai Bernin great Hadron collider sisäänkäynnin eteen pystytetty hindujumalattaren tai sen papittaren patsas. Saatanan palvontaa harjoitetaan julkisesti. Tätä pidetään vapaa-mielisenä ja edistyksellisenä.
Toinen huomiota herättänyt ilmiö on usko ET-olioiden, maan ulkopuolisten olentojen, todellisuuteen. Korkeasti oppineet tiedemiehet kyselevät tosissaan, voisivatko evankeliset kristityt hyväksyä ET-olioiden todellisuuden, ja millaisia olisivat oliot, jotka asuvat kaukaisilla planeetoilla, mutta etsivät yhteyttä ihmisiin tai uusia olosuhteita? Sitä selvitellään artikkeleissa ja kirjoissa sekä elokuvissa, joissa aikamme todellisuus on osa kuviteltua.
Teologit kyselevät, miten todellisen tuntuisiksi kuvatut filmit, joissa saatanalliset supersankarit taistelevat ET-vierailijoita vastaan, vaikuttavat katsojien tajuntaan. Englannissa jopa selvitellään, voiko Britannia taistella ET-olioiden hyökkäystä vastaan päätyen lopputulokseen, että niillä on luultavasti ylivoimaisesti edistyneemmät aseet, joten britit tuskin selviytyisivät voittajina.
Juutalaiskristillisten arvojen ja moraalin arvostuksen häviäminen ilmenee myös tavassa, miten ihmisen inhi-millisyyteen suhtaudutaan. Naisen ja miehen välisestä intiimistä suhteesta on tullut julkinen nautintomuoto. Sukupuolen muuttaminen on yleistynyt siinä määrin, että koulujen opetusohjelmaan on liitetty opetus sukupuolen vaihtamisesta, ja jopa suositellen sitä.
Torassa kielletään naista pukeutumasta miehen asuun, mutta aikamme muotikäsitykset hylkäävät sen reliikkinä muinaisilta ajoilta. Alastomuus on hyväksyttävä ja edistyksellinen liberaalisen käsityksen mukaan. Tämä asettaa poikkeavien kulttuurien kuten islamin edustajat vaikean valintatilanteen eteen, sillä heidän omassa kulttuurissaan naisen sulojen julkinen paljastaminen ilmentää moraalin romahtamista. Se voi herättää heissä uskon, että naisen raiskaaminen on sallittua, vaikka heidän oma kulttuurinsa rankaisee sen kuolemalla.
Syntymättömien lasten abortointi on osa aikamme ilmiötä, vaikka tilastollisesti länsimaiden syntyvyys on pudonnut tasolle, jossa se ei pysty lisääntymään. USA:ssa kaupitellaan edelleen pienten lasten ruumiinosia sekä tutkijoille että teollisuuden tarpeisiin.
Uutena ilmiönä on kannibalismin, ihmisen lihan syöminen. Raportit kertovat tapauksista EteläAfrikasta, Kauko Idästä ja Amerikasta. Tutkijat kyselevät, mitä pahaa siinä olisi, liha on lihaa. Näille markkinoille on vain ilmaantunut kilpailija, lihansyöjäbakteeri, jolle ei vielä ole löydetty parannuskeinoa. Tapauksia raportoidaan Irakissa ja Syyriassa, mutta myös Englannissa. Länsi-maihin tulvineet pakolaissiirtolaiset ovat tuoneet mukanaan sairauksia, jotka on pystytty eliminoimaan länsimaista, eikä lääkäreille opeteta niiden hoitamista. Madagaskarilla on ruttoa, ja Jemenissä koleraa.
Ihmisen geenit on jo täysin tutkittu ja luokiteltu, ja sen seurauksena perintötekijöitten manipuloinnista on tullut yleinen harrastus tiedemiehille. He pyrkivät kehittämään tilanteen, jossa pariskunnan perintötekijät pyritään kartoittamaan ja ennakolta määrittelemään, onko potentiaalinen sikiö terve. Mikäli geeneissä havaitaan virheellisyyksiä, ne pyritään poistamaan, tai pahimmassa tapauksessa estämään hedelmöittyminen sterilisoimalla. Tiedemiehet yhdistävät ihmisen ja eläimen geenejä kasvattaakseen olioita kuukausia vuoteen asti saadakseen elimiä ihmisten hoitamiseksi.
Insinöörit kehittelevät yhä pienempiä robotteja nano-tekniikkaa käyttäen luodakseen niitä minikokoisiksi, jotka voitaisiin syöttää kansalle rokotuksen tai pillerien mukana. Ne on ohjelmoitu rekisteröimään elimistön toimintoja, jotka lukulaitteella pystytään lukemaan sopivan lääkinnän määrittämiseksi, ellei robotti tee sitä. Toiset tutkijat manipuloivat geenejä superihmisen kehittämiseksi, esim. sotilaan, joka ei tunne väsymystä eikä kipua, mutta jonka moraalin vartijat on kuoletettu. He eivät tunne sääliä eivätkä armoa.
Täydellinen robottiarmeija on seuraava vaihe.
Kokonaan oma alueensa on ihmisen aivojen tutkiminen. Inhimilliset aivot ovat Jumalan luomistyön huippunäyte. Ihmisen aivoissa on km 86 miljardia neuronia, jotka on ryhmitelty lohkoihin niiden käyttötarkoituksen mukaan. Kukin ryhmä saa sensorien kautta jatkuvasti koodattuja signaaleja eri puolilta ruumista, sekä sen sisäelimiä että ympäristöä koskevia signaaleja, jotka neuronit purkavat ja antavat välittömän tiedon toiseen aivolohkoon mahdollista toimintaa varten. Tällaisia koodattuja signaaleja kulkee jatkuvasti ruumiin eri osista, toiset aivoihin tulevia, toiset sieltä lähteviä. Kaikki tämä tapahtuu sekunnin murto-osissa. Jos yhteyksiin tulee häiriö, aivot eivät pysty toimimaan, mikä aiheuttaa kriisitilanteen. Aivot tarvitsevat jatkuvasti runsaasti energiaa voidakseen toimia. Neuronit eivät uusiudu, mutta toisen aivolohkon on havaittu voivan omaksua tuhoutuneitten neuronien toimintoja.
Tiedemiehet ovat pyrkineet jäljittelemään aivojen toimintaa robotteja ja tietokoneita suunnitellessaan. Aivoissa on km. 86 miljardia neuronia, eikä sellaisen määrän keskinäisten suhteitten selvittäminen ole helppoa. Siksi he ovat pyrkineet saamaan ihmisen aivot yhteistyöhön koneittensa kanssa "biocomputer" ATK:n kehittämiseksi, Toinen tapa on liittää aivot osaksi tietokonetta, josta aivot saisivat jatkuvia tietoja tietokoneen arkistosta. Tätä kutsutaan nimellä singular. Ehkä joku hullu tiedemies ajattelee siirtävänsä ihmisen aivot robotin päähän järjestäen niille tarvittavan energialähteen. Ihmisen aivojen on huomattu jatkavan toimiaan ruumiista irrotettuina ravintoliuoksessa. Mitähän ne mahtanevat miettiä?
Tutkijat pyrkivät selvittämään, miten vaikuttaa ihmisen tunne-elämään. He uskovat löytävänsä keinot, jolla ihmisen tunnehäiriöitä voidaan korjata ATK:n avulle. Ihmisen perinteinen yksilöllisyys on uhrattava yhteisen hyvän alttarille.
Ihmisruumiin soluissa, joita on km 37.2 triljoonaa, on havaittu pieni lähes nanokokoinen nystyrä, geeni,, johon ei osattu kiinnittää huomiota. Lopulta yksi heistä alkoi tutkia sitä mikroskoopilla. Hän havaitsi, että sillä on oma DNA, geenisisältö, erillään ihmisen muista soluista. Tarkempi tutkimus osoitti, että se säännöstelee solun elämistä. Jos sen tarvitseman telomerase entsyymin määrä vähenee, solun elämä lyhenee. Syöttämällä sille sen tarvitsemaa entsyymiä solun elinikä kasvaa. Tutkijat antoivat sille nimen "Jumalan sormenjälki". https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/160748f283a44046,
02. Poliittisella lohkolla on havaittu seuraavia ilmiöitä.
Israelin sisäpolitiikka kärsii pahoin poliittisen kentän hajanaisuudesta. Maassa on sekä poliittisia että uskonnollisia ryhmittymiä, joilla näyttää olevan vaikeuksia sovittaa yhteen äänestäjiensä tarpeet ja toiveet. Jerusalemin Temppelivuoren edessä olevan aukion jakaminen eri tavoin ajattelevien ryhmien kesken ei ole onnistunut, mikä aiheuttaa säröjä ulkomailla asuvien kanssa. Yhteydet ovat kuitenkin tärkeät, sillä siellä ovat Israelin kipeästi kaipaamat väestönkasvun varastot. Israel elää jatkuvan sodanuhan alla, sekä pohjoisesta että etelästä ja myös idästä ja valtaväestön keskellä asuvien arabien taholta.
IRAN ja sen läheinen liittolainen Hizbullah terrorijärjestö uhkaavat toistuvasti Israelia tuholla.
Etelässä ovat Hamas ja Islamic Jihad vannoutuneet tuhoamaan Israelin, kuten Siinailla toimivat IS-järjestön ja Al-Qaidan taistelijat, jotka samoin vihaavat Israelia.
1990-luvulla elänyt mystinen rabbi Levi Sa´adia Nachamani varoitti puheessaan 1994 Israelia kuukausi ennen kuolemaansa vastoin yleistä uskomusta, että suurin vaara ei ole Syyria, ei Persia (Iran), ei Irak (Babylon) eikä Libya vaan kaukainen PohjoisKorea. Hän perusti ennustuksensa V Mooseksen kirjan sanoihin,
"Sillä Minun vihani tuli on syttynyt, ja se leimuaa tuonelan syvyyksiin saakka, se kuluttaa maan kasvuinensa ja polttaa maan perustukset", (V Ms 32: 21)
Tuossa Toran kohdassa puhutaan Israelista, mutta kuten VT:n profeettojen ilmoituksissa on yleistä, niissä on sisäkkäin eri aikaan tarkoitettuja ilmoituksia, niin on tässäkin. PohjoisKorea ei ollut rabbi Nachmanin saadessa ilmoituksensa vaaraksi Israelille, mutta tilanne on nyt aivan toinen; Sillä on sekä ydinase että ballistiset ohjukset. Rabbin saamansa ilmoituksen mukaan PohjoisKorea hyökkää EteläKoreaan, mikä aloittaa suuren sodan. Iran on kehittänyt omat ohjuksensa ja ydinaseensa PohjoisKorean ohjauksessa, joilla Iran uhkaa nyt tuhota Israelin.
Tilannetta kuvaa edellinen jae, jossa sanotaan:
"Hän on herättänyt Minun kiivauteni jumalilla, jotka eivät ole jumalia, ovat vihoittaneet Minut turhilla jumalillansa, niin Minäkin herätän heidän kiivautensa kansalla, joka ei ole kansa, vihoitan heidät houkalla pakanakansalla", (V Ms 32:21)
Ei-jumalaa palvovalla kansalla tarkoitetaan pakana-kansaa, ei-kansalla tarkoitetaan palestiinalaisia, jotka eivät ole etninen kansa. Suomalaisesta käännöksestä puuttuu säe: "Sillä tuli on syttynyt sieraimissani, se polttaa alamaailman (helvetin) syvyyksiin". Sana sheol (helvetti) kirjoitetaan hepreassa kuten eteläKorean pääkaupunki Seoul. Täten rabbin selityksen mukaan PohjoisKorea iskee ydinohjuksillaan EteläKorean pääkaupunkiin.
Iranilla ja PohjoisKorealla on yhteinen viha länsimaita ja Israelia vastaan. Bosra on irakilainen kaupunki, joka on Iranin hallinnan alla; Edomilla tarkoitetaan länsimaita.
https://www.breakingisraelnews.com/87017/one-rabbi-predicted-22-years-ago-koreas-role-end-days-will-shock/#/,
Israelin ja PA/PLO:n välinen rauhanprosessi on ollut täysin koomassa jo pitkään. Presidentti Trump vakuutti saatuaan valtakirjansa tekevänsä kaikkensa sen herättämiseksi uudelleen. Hän nimitti vävypiikansa Jared Kushnerin johtaman tiimin selvittämään ensiksi tilannetta, onko siihen mahdollisuuksia. Keskusteluja on käyty ja käydään tiimin ja osapuolten välillä, mutta erikseen. Trump toteutti lupauksensa tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi, jota se on ollut alusta lähtien ja juutalaisena kaupunkina yli 3000 vuotta. Toiseksi hän lupasi muuttaa USA:n lähetystön Israelin pääkaupunkiin ja kehotti aloittamaan sen valmistelut.
Nämä päätökset ja julkilausumat saivat PA/PLO:n johdon kauhun valtaan, sillä he näkevät Trumpin tarkoittavan mitä lupaa ja näkevät tilaisuutensa luisuvan käsistä.
PA/PLO kiihdytti aloittamiaan Israelin vastaisia toimia YK:n alaisissa laitoksissa Israelin laillisuuden mitätöimiseksi, ja siinä sillä on YK:n yleiskokouksen automaattinen enemmistö, mutta turvallisuus-neuvostossa, jonne arabit lähettivät esityksen Trumpin Jerusalemin asemaa koskevien lausuntojen mitätöimiseksi, USA voi käyttää veto-oikeuttaan sen estämiseksi. PA/PLO:n arabien juutalaisvihalla ei näytä olevan rajaa, se kiehuu yli polttaen kattilan poroksi.
USA:n laatimasta rauhansuunnitelmasta on vuotanut yksityiskohtia julkisuuteen, joka lähtee siitä, että kahden valtion ratkaisu on kuollut, ja lähdetään toteuttamaan rauhansolmimista uudelta pohjalta. Abbas on ilmoittanut, ettei yksikään PA:n virkailija saa olla yhteydessä Trumpin tiimin jäsenten kanssa, ja ilmoitti boikotoivansa varapresidentti Mike Pencen 2 päivän vierailua Israelissa keskiviikosta alkaen. Vierailu siirrettiin tammikuulle. Kenen kanssa Abbas luulee keskustelevansa, jos USA ei kelpaa?
Vuoteen 2018 lähdetään pelkkien kysymysmerkkien
valossa. Kiina ja Venäjä sopivat luopuvansa kokonaan USD:n käyttämiseksi liiketoimissaan korvaten sen Kiinan Yuanilla. Kiina ajaa "one belt one road", "yksi vyöhyke yksi tie" aloitettaan vaikutuksensa levittämiseksi tarjoten rahoitusta sekä suunnittelu- ja rakennusapua. Yksi tie kulkisi Suomen yli Lapista etelän rannikolle ja sieltä edelleen Eurooppaan, toinen Irakin ja Syyrian kautta Välimerelle, kolmas Singaporeen ja Australiaan.
Raporttien mukaan presidentti Trump tekee jonkin suuren ilmoituksen ensi tammikuun alussa, jonka hän sanoo kääntävän USA:n velkataakan positiiviseksi.
Muistuttaisin lopuksi eräästä laskelmasta, jonka mukaan tempaus ei voi tapahtua ennen tammikuun 20, päivää, mutta sen jälkeen koska vain. 20.01.2018 alkaa sota taivaassa, ja saatana syöstään maan pinnalle 29. maaliskuuta, jolloin alkaisi suuri (Jaakobin) ahdistus. Jeesuksen toinen tuleminen maan pinnalle tapahtuu 2024. Näin tapahtuu tämän laskelman mukaan. https://www.youtube.com/user/jasonroy40/about?disable_polymer=1,
Tärkeintä ei ole, koska Vapahtaja syntyi, vaan että Hän todella syntyi maailmaan. Tämä on hyvä muistaa vuoden tärkeimpien juhlien kynnyksellä, jolloin media julkaisee useita Raamatun kertomuksia vähätteleviä kirjoituksia.
02. Vuoteen 2018 siirtyviä kysymyksiä.
• Jos Netanyahua koskevat tutkimukset johtavat syytteisiin ja oikeuskäsittelyyn, joutuuko Israel uusiin vaaleihin?
• Pystyvätkö Kiina ja Venäjä aloittamaan uudet rauhanneuvottelut Israelin ja PA/PLO:n väleillä, jos USA lyö rukkaset naulaan?
• Pystyykö Iran toteuttamaan haluamansa esteettömän alueen Välimeren satamaan ja Hizbullahin kanssa perustamaan tukikohtia aivan Israelin pohjoisrajan tuntumaan? Israel uhkaa estää ne vaikka sotilasiskuilla.
• Voivatko Saudi Arabian ja Iranin väliset sanalliset uhkaukset kehittyä sodaksi? Saudit valmistautuvat sotaan, mistä useita satoja miljardeja US dollareita kähmineiden prinssien pidätykset ja heidän omaisuutensa takavarikointi ovat osa. Onko Iranin ydinase toimintavalmis, ja käyttääkö se sitä ja ballistisia ohjuksiaan tuhotakseen islamin pyhät kaupungit Medinan ja Mekkan, kuten on ennustettu?
• Valmistautuuko PohjoisKorea iskemään USA:n ja EteläKorean kohteisiin ohjuksillaan, joissa voi olla joko ydin- ja biologinen kärki? PK kokeilee antrax-kärjen sijoittamista
ohjuksiinsa. USA vahvistaa sähkönjakelun turvallisuutta potentiaalisen EMP-iskun varalta, jolla sitä uhataan.
• Romahtaako USA:n dollari ja koko maa sen mukana, vai pystyykö Trump pelastamaan maansa? YK on jo tiettävästi lähettänyt omia joukkojaan avustamaan Chicagon anarkian ja mellakoiden taltuttamiseksi. http://allnewspipeline.com/Business_Nightmare_California_Canary_In_A_Progressive_Coal_Mine.php, http://www.thecommonsenseshow.com/2017/12/20/the-un-is-making-their-presence-known-at-rendition-centers-in-chicago/, http://beforeitsnews.com/alternative/2017/12/has-it-begun-united-nations-peace-keepers-to-hit-the-streets-of-chicago-the-truth-3582538.html,
• YK julkisti target 19/6 projektinsa nimellä ID
2020. YK:n mukaan maailmassa on 1,1 miljardia ihmistä, joilla ei ole identiteetti-numeroa. ID2020 päämääränä on vuoteen 2030 mennessä rekisteröidä jokainen maapallon asukas agenda2030 mukaan. ID on tärkeä esim. sosiaalipalvelujen saamiseksi, mikä koskee etenkin siirtolaisia. Se edistää myös NWO:n toteuttamista. Projektia toteutetaan kestävän kehityksen periaatteen toteuttamiseksi maailmassa
• Voivatko EteläKorean talviolympialaiset onnistua ilman terrori-iskuja? Jännitys koreoiden välillä voi puhjeta ohjusiskuiksi.
• Tutkijat ovat huolissaan auringon kylmenemisestä, kuten myös Nibirusta, joka edelleen kummittelee auringon läheisyydessä. http://beforeitsnews.com/conspiracy-theories/2017/12/marshall-masters-planet-x-nibiru-has-arrived-will-there-be-global-critical-mass-in-2018-end-times-coming-the-signs-are-here-must-watch-2485939.html
Esitän nöyrän kiitokseni ja ylistykseni Taivaan Isälle kuluneesta vuodesta, johon sisältyi edellisenä vuotena suoritetun sydämen katedroinnin täydennys, sekä katson luotta-vaisena ensi vuoteen, sillä Herra on hyvä. Toivotan kaikille lukijoilleni siunauksellisia juhlapyhiä, joulurauhaa sekä turvallista vuotta 2018.
Kastel 21.12.2017 GavrielWednesday, December 20, 2017

Keskiviikko 20.12.2017

KESKIVIIKKO 20.12.2017
01. Eilen illalla sytytettiin koko hanucka-menorah kynttelikön 9 kynttilää tämän muistorikkaan ajan loppumisen merkiksi. Se on sekä iloinen että surun päivä, iloinen, koska Makkabiajalla juutalaiset voittivat hellenismin ja saattoivat puhdistettuaan Temppelin sinne kokoontuneista rojuista ja epä- puhtauksista pyhittää sen uudelleen Jumalan vaatimia palvelutoimia varten. Se on kuitenkin surun päivä siksi, että Temppeli tuhottiin Rooman sotilassaappaitten alla v. 70 lopullisesti, eivätkä juutalaiset ole voineet rakentaa sitä uudelleen.

Viimeisten viikkojen tapahtumat osoittavat uuden ajan ja toivon viriämisestä Temppelin uudelleen rakentamisesta, mutta vastustus on edelleen kova ja esteet näyttävät ylivoimaisilta. Mutta Ben Gurionin sanoin: "Israelissa ei voi ajatella järkevästi, ellei usko ihmeisiin".

02. Israelin ulkoministeriö vyöttäytyy taisteluun PA/PLO:n esittämien Israelia tuomitsevien YK:n päätöslauselmien estämiseksi kehottaen lähetystöjään kaikkialla maailmassa vetoamaan sijaitsemiensa maiden hallituksiin ottamaan järjen hivenen käteensä ja äänestämään sen, eikä automaatin mukaan, kuten ne ovat aina tehneet.
PA/PLO:n YK:n yleiskokoukselle esittämästä päätöslauselmasta, joka turvallisuusneuvostossa
kaatui USA:n käyttämään vetoon, on tarkoitus äänestää YK:n 193 jäsenen täyskokouksessa torstaina. USA ei voi estää sitä, koska siihen ei ole veto-oikeutta. Israelin diplomaatit pyrkivät vakuuttamaan kollegoitaan, että jättäisivät edes äänestysoikeutensa käyttämättä, mikä osoittaisi niiden olevan epävarmoja esityksestä.
Turvallisuusneuvoston kaikki 14 jäsenmaata 15:sta äänestivät esityksen puolesta, mikä on suuri häpeä Euroopan kristittyinä pidetyille valtioille.

Israelin diplomaatteja opastettiin vakuuttamaan asemamaansa kollegoille, että esitys on pahasti yksipuolinen; se vahingoittaa rauhanprosessia vetistäen presidentti Trumpin lausuntoja ja se voi aiheuttaa lisää väkivaltaisia mielenosoituksia.
Vuonna 2012 YK:n yleiskokous äänestä luvuin 138 vastaan 9, 41 poissaoloa, myöntää PA/PLO:lle ei-valtion aseman, jolla se saa osallistua istuntoihin ilman äänioikeutta.
Nyt PA/PLO esittää, että sille myönnetään täydet valtion oikeudet vastoin YK:n omia sääntöjä, jotka sallivat sen vain valtioille.
Esitykseen sisältyy Trumpin Jerusalemin asemaa ja USA:n Israelin lähetystön Tel Avivista Jerusalemiin koskevien lausuntojen mitätöiminen.

Turkki, joka pyrkii islamilaisen maailman johtoon, on kaikkein aktiivisimmin puolustanut PA/PLO:n
esitystä. Presidentti Recep Tayyip Erdogan kehotti
tiistaina turvallisuusneuvoston jäsenmaita, jotka äänestivät esityksen puolesta, äänestämään samoin yleiskokouksessa. Hän piti yhteisen media-tilaisuuden Ankarassa vierailevan Djiboutin presidentin Ismail Omar Guelleh kanssa todeten.
"Kehotan kaikkia YK:n jäsenmaita puolustamaan Jerusalemin historiallista asemaa".

Erdogan kutsui OIC:n presidenttinä viime viikoilla kokoon islamilaisen yhteistoimintaelimen kokouksen keskustelemaan ja päättämään Trumpin Jerusalemia koskevien lausuntojen mitätöimiseksi. Kaikki mukana olleiden islamin maiden edustajat puolsivat julkilausumaa, jossa Trumpin lausunnot mitätöitiin ja vakuutettiin PA/PLO:n oikeutta itsenäiseen valtioon 1967 rajoilla pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa, sekä kehotettiin kansainvälistä yhteisöä (YK) reagoimaan islamin maiden haluamalla tavalla. OIC:n konferenssi menetti arvovaltaansa Egyptin, Saudi Arabian ja UAE:n jäädessä pois.

Kysymystä käsiteltiin YK:n turvallisuusneuvostossa maanantaina USA:n kaataessa esityksen, jossa vaadittiin jäsenmaita kieltäytymään lähetystöjensä muuttamisesta Jerusalemiin, veto-oikeudellaan, ensimmäinen Trumpin hallituksen käyttämä. USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley s anoi, että USA rekisteröi ne maat, jotka tuomitsevat Trumpin lausunnot, ja tulee reagoimaan niihin vastatoimilla. tote.https://www.timesofisrael.com/israeli-diplomats-gird-for-un-general-assembly-vote-on-jerusalem/

03. PA/PLO:n/Hamasin arabit vastasivat Trumpin lausuntoihin julistamalla raivon-päiviä. Aluksi kolmeksi päiväksi ja lisäksi varapresidentti Pencen Israelin vierailun aikana (joka siirrettiin tammikuun puoliväliin kongressin tärkeiden äänestysten takia). Abbas kielsi kaikkia virkailijoita tapaamasta Trumpin nimittämän neuvottelutiimin jäseniä. Lähi-Idän rauhan keskustelujen koordinoija ja tiimin jäsen Jason Greenblatt saapui Israeliin, mutta Abbas ei halua tavata häntä, eikä myöskään Jared Kushneria, tiimin johtajaa.

Sen sijaan Abbas on aktivoitunut vanhoilla päivillään ja kiertää islamin maita saadakseen sen rivit kokoon. Hänen vierailunsa Saudi Arabiaan voi olla vähemmän miellyttävä, sillä kruununprinssi Mohammed bin al-Salman suhteutuu häneen torjuvan kylmästi ja kriittisesti syyttäen Abbasia, että saudien antamilla miljardeilla ei ole saatu aikaan yhtään mitään, tilanne jatkuu entisellään.
Abbas lähettää Pekingiin ja Moskovaan kuitenkin uskollisia avustajiaan saadakseen niitä laatimaan uuden rauhansuunnitelman USA:n vastapainoksi.
Raportin mukaan sekä Peking että Moskova ovat ilmoittaneet halukkuutensa osallistua rauhan-neuvotteluihin, joihin USA ei ole päästänyt muita.

Kiinaan matkustavan delegaation johtaja Ahmad Majdalani sanoi, että Abbas haluaa heidän kauttansa viestittää Kiinalle ja Venäjälle, että hän haluaa uuden sponsorin rauhanprosessille YK:n antamien raamien sisällä korvatakseen USA:n uusilla tukijoilla. Moskovaan matkustavaa delegaatiota johtaa Abbasin neuvonantaja ulko-maan asioissa Nabil Abu Shaath.

Presidentti Trump ei ole julkistanut omaa rauhan-suunnitelmaansa, mutta julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan siinä hylätään aiemmat täysin epäonnistuneet paragrafit, ja Palestiinan valtio perustetaan Gazaan, johon liitetään osia Siinain pohjoisosasta.
Juudea ja Samaria säilyisivät periaatteessa lähes nykyisellään, arabienemmistöiset kaupungit toimisivat vapaakaupunkeina ilman yhtenäistä hallitusta ja toisiinsa liittävää maa-aluetta. Saudi Arabia on raportin mukaan hyväksynyt tämän edellyttäen, että Egypti suostuu luopumaan Siinain pohjoisosasta, jota se ei pysty täysin hallitsemaan.

Venäjän YK:n vara- lähettiläs Vladimir Safronkov sanoi, että Venäjälle on hyvin tärkeää, että
siirrytään suoriin Israelin ja PA/PLO:n välisiin neuvotteluihin mahdollisimman pian. Hän toisti Venäjän tarjouksen toimia Israelin ja PA/PLO:n arabien välisen huippukokouksen isäntänä.
Abbas esitti välittömästi uutta YK:n yleiskokouksen julkilausumaa, johon USA:lla ei ole veto-oikeutta. Tämä kokous pidettäneen torstaina.
Peking on samoin ilmaissut halunsa osallistua Lähi-Idän rauhanprosessin neuvotteluihin. Kiinan presidentti XI julkisti heinäkuussa tavattuaan Abbasin laatimansa 4-kohdan suunnitelmansa.

Israelin vasemmistolehti Haaretz julkisti raportin, jonka mukaan myös Israelin delegaatio matkustaa Pekingiin tällä viikolla pyrkien tapaamaan Majdalanin delegaation siellä, mutta tämä sanoo, ettei sellaista tapaamista ole ohjelmassa. https://www.timesofisrael.com/abbas-sends-envoys-to-china-russia-to-seek-replacement-for-us-in-peace-process/

04. PA/PLO:n johdolle ei riitä, että ne kiihottavat muslimeja väkivaltaan ja hyökkäyksiin juutalaisia vastaan, vaan he ovat ottaneet lähestyvien joulu-juhlien valmistelut maalitaulukseen vaatien niiden lopettamista tai häiritsemistä. Nasaretin muslimipormestari Ali Salam myöntyi siihen auliisti, mutta havaittuaan kansan vihaisen reaktion hän peruutti päätöksensä juhlien peruuttamisesta. Betlehemissä ja Ramallahissa ylimääräiset jouluvalot sammutettiin hetkeksi, mutta palautettiin pian.
Ketä arabimuslimit kuvittelevat rankaisevansa kääntymällä kristittyjen joulunviettoa vastaan? Nasaretissa turistien ja muiden jouluajan vieraiden saapuminen on tärkeää, sillä he tuovat rahaa sen kassoihin, kuten myös Betlehemissä. Ramallahissa ei liene monta kristittyä, mutta jouluajan valojen sammuttamisella tuskin saadaan Trumpia muuttamaan lausuntojaan. Abbasin ja hänen jenginsä toimista näkyy paniikki, joka on vallannut heidät sammuttaen loputkin järkevän ajattelun pilkahdukset. PLO:n hallituksen jäsen Hanan Ashrawi sanoo olevansa kristitty, mutta "vaikka ääni on Jaakobin, kädet ovat Esaun".

Abbas uhoaa länsimassa olevansa kristittyjen suojelija, mutta todellisuus täyin päinvastainen. Betlehemin väestöstä 1950 oli 86 % kristittyjä, tänään heitä on enää 12 % ja vähenee johtuen ankarasta painostuksesta muslimien taholta. Kristittyjen määtä PA/PLO:n väestöstä on 2 %, joka sukupolvi sitten oli 12 %.

Gazassa kristittyjen asema on vieläkin pahempi Hamasin siepattua siellä vallan 2006 vaikka ei se hyvä ollu ennen sitäkään. Heitä oli Gazassa silloin
6 000, viime vuossa hedän lukumääränsä oli 1100,
Israelissa kristittyjen määrä pysyy tasaisesti 2 % väestöstä kasvaen sen mukana
JPost. Lahav Harkov The Palestinian grinches stealing Chritmas. https://www.breakingisraelnews.com/99418/nazareths-muslim-mayor-backtracks-bit-decision-cancel-christmas/#/

05. UURISOTSIKOITA
• IDF pidätti kaksi 17-vuotiasta arabinaista jotka tarkoituksellisesti pyrkivät ärsyttämään heitä väkivaltaan toisten videoidessa tilanteen. He potkivat ja tyrkkivät sekä löivät poskelle, mutta sotilaat säilyttivät malttinsa. https://www.timesofisrael.com/idf-arrests-another-palestinian-woman-for-hitting-soldiers-in-viral-video/
• Mosulin taisteluissa kuoli 9000 -11 000 siviiliä, 10 kertaa enemmän kuin aiemmin raportoitiin. https://www.timesofisrael.com/9000-plus-died-in-battle-for-mosul-nearly-10-times-more-than-thought/
• Raportin mukaan PohjoisKorea kokeilee ohjuksiin sijoitettavia biologisia aseita. Japanilaisen lehden mukaan Pyongyang kokeilee antraxia, miten se kestää kuumuutta pitkän matkan ohjuksissa. https://www.timesofisrael.com/north-korea-testing-biological-warheads-for-its-missiles-report/, https://www.timesofisrael.com/north-korea-weapons-sprint-revives-specter-of-nuclear-exchange/,
• USA haluaa YK:n tiukentavan Iranin vastaisia sanktioitaan, mutta Venäjä sanoo vastustavansa sitä https://www.timesofisrael.com/us-urges-un-to-punish-iran-but-russia-says-no-to-sanctions/
• Oikeuskansleri Avi Mandelblit vastustaa Bennettin ja Shekedin laatimaa lakia, jolla rajoitettaisiin korkeimman oikeuden valtaa peruuttaa Knessetin säätämiä lakeja, joka on havaittu suureksi haitaksi.
https://www.timesofisrael.com/attorney-general-opposes-jewish-home-party-move-to-weaken-high-court-report/,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 14 -21; Tiberias15 -24; Suolameri 18 -26; Eilat; 16 -26 +C-astetta, huomisen luvut 15 -23 astetta Jerusalemissa. Taivas on osittain pilvien peitossa, mutta sateeton.


Sunday, December 17, 2017

SUNNUNTAI 17.12.2017

SUNNUNTAI 17.12.2017
01. USA:n presidentti Donald Trump lisäsi Abbasille äskettäin uuden päänsärkyä aiheuttavan lausunnon aiemmin esittämiinsä todeten 15.12. perjantaina, ettei hän voisi kuvitella tilannetta, jossa Länsimuuri (Kotel) ei olisi oleellinen osa Israelia. Kuin suolan ripotteleminen avoimeen haavaan on USA:n varapresidentti Mike Pencen suunniteltu käynti Kotellilla, jolla hän vahvistaa Trumpin lausunnon. Pence joutui siirtämään matkaansa sunnuntaista keskiviikkoon, koska häntä tarvitaan tärkeässä USA:n kongressin äänestyksessä.

02. Debkafile (DF) kertoo artikkelissaan, että Mahmoud Abbasin vierailu Riyadissa, jossa hän tapasi kruununprinssi Mohammed bin Salmanin (MBS), vahvisti hänen pahoja aavistuksiaan sekä USA:n ja Saydi Arabian etta Egyptin ja UAE:n tuen menettämisestä.
Abbas teki kiireisen matkan Riyadiin viikkoa ennen NYT:n artikkelia selvittääkseen, mikä on saudien asenne. MBS näytti DF:n artikkelin mukaan Abbasille USA:n laatiman rauhansuunnitelman luonnoksen, sanoen samalla, että arabiliigan 2003 hyväksymä saudi-suunnitelma on kuollut ja nyt noudatetaan toista B vaihtoehtoa. New York Times julkaisi osia siitä maanantaina 11.12.
PA on kiihkeästi kiistänyt julkisuuteen levinneet tiedot Abbasin ja MBS:n tapaamisesta, mutta ne
ovat saamassa vahvistuksen monelta taholta.
MBS selvitti Abbasille B-suunnitelmasta seuraavaa:
• Vuoden 2003 arabiliigan suunnitelma on kuollut eikä sitä noudateta enää.
• Riyad on luopumassa vaatimuksestaan Palestiinan valtiosta pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa.
• Noudatettava suunnitelma on USA:n laatima, jota MBS kutsuu B-suunnitelmaksi.
• Palestiinan valtio perustettaan Gazaan, johon liitetään Siinain niemimaan pohjoisosa. Egypti on MBS:n mukaan hyväksynyt sen. Tämä järjestely pudottaa samalla pois PA/PLO:n vaatimuksen Palestiinan valtion rajaksi 1949 aselepo-linjaa.
• MBS vastasi Abbasin kysymykseen: "entä Jerusalem ja setlementit? niistä sekä B- ja C-alueista neuvotellaan kahden valtion välillä, missä Saudi Arabia tulee avustamaan". Arabipakolaisten paluuoikeus hylätään.

Raporttia ei ole vahvistettu muista lähteistä kuten ei myöskään prinssi Mohammedin toimesta, mutta sitä levitetään maailmalla. Mahmoud Abbas on nyt todella vaikean ratkaisun edessä. Hänen vastustajiensa määrä on suurempi kuin koskaan etenkin Juudeassa ja Samariassa (84 %) että myös Gazassa (27 %) yhteensä km 70 %. Hän ei voi kääntyä Saudi Arabiaa eikä Egyptiä vastaan, eikä torjua Israelin antamaa suojaa, joka turvaa hänen henkensä, kuten Líberman vahvistaa.
DF esittää, että yhtenä vaihtoehtona on kääntyä Iranin ja Hizbullahin puoleen, joilla molemmilla on suunnitelmia vaikutuksensa levittämiseksi PA/PLO:n hallitsemille alueille. Tämä on selvimmin nähtävissä Gazassa, jossa viimeaikaisissa mielenosoituksissa kannettiin Iranin vallankumousarmeijan A-Quds komentajan kenraali Qassem Soleimanin kuvia.
https://www.debka.com/palestinian-claims-jerusalem-lose-saudi-well-us-support/

03. Abbas uhkasi Istanbulin konferenssissa peruuttaa Oslon ja kaikki sen jälkeen tehdyt sopimukset Israelin kanssa esittäen syytöksiä, että Israel väärentää historiaa ja uskontoa pyrkien vakuuttamaan, ettei Israelilla ole oikeutta valtioon ja kehottaa YK:ta peruuttamaan hyväksymisensä.
Toiseksi hän pyrkii saamaan YK:n turvallisuus-neuvoston peruuttamaan Trumpin Jerusalemia koskevat lausunnot kansainvälisen lain vastaisina.
ToI:n julkaisemassa R Ahrenin ja D Lieberin laatimassa artikkelissa ihmetellään, miksi Israelin hallitus ja ulkoministeriö ovat aivan hiljaa näiden syytösten edessä.
JStreet ja Aipac USA:ssa kritisoivat Abbasin puheita
kiihottavina ja epäasiallisina, mikä on harvinaista.
Israelin apulaisulkoministeri Tzipi Hotoveli oli lähes ainoa, joka syytti Abbasia "valheitten polusta kieltäessään juutalaisten siteet ja oikeudet maahan". Netanyahun hallituksen tapa pyrkiä odottelemaan Washingtonin osoittamaa suuntaa ei ole aktiivista ulkopolitiikkaa, vaan osoittaa pelkoa isoveljen harmistumisesta, jos on innokas.
Se avaa kentän avoimeksi PA/PLO:n ja muiden Israelin vihollisille kuljettaa palloa Israelin kenttä-puoliskolle odottamaan sopivaa laukaisuhetkeä.

PA:n Fatahin ja Hamasin ilmoitukset boikotoida USA:n varapresidentti Mike Pencen vierailua ja kieltäytyä tapaamasta häntä sen aikana ei ole omiaan kasvattamaan uskoa PA/PLO:n arabien hyvään tahtoon. Liikemiehenä Trump on oppinut hylkäämään suljetun oven ja avaamaan toisen.

04. Esimerkkinä Abbasin Istanbulin puheesta on seuraava kappale: "En halua tässä yhteydessä väitellä historian ja uskonnon vääristelystä, sillä kukaan ei ole parempi siinä kuin juutalaiset. Lukiessamme Toraa, se sanoo kanaanilaisten eläneen täällä ennen Abrahamia, eivätkä he ole muuttaneet pois. Se on Torassa. Jos he haluavat tehtailla, vääristellä sanoja niiden todellisesta merkityksestään, kuten Jumala sanoi, en halua sekaantua uskontoon".
Sanonta "vääristellä sanojen todellista merkitystä " on Koraanissa ja sillä tarkoitetaan nimenomaan juutalaisia.
Toinen näyte Abbasin puheesta kuuluu Washington Free Bacon kääntämänä näin:
"Kansainvälisen lain mukaan valtion tunnusmerkkejä ovat hallitus, väestö ja rajat. Mutta Israelilla ei ole tunnustettuja rajoja, joten päädymme lopputulokseen, että Israelin tunnustaminen on mitätön". Hän tarkoitti 1933 Montedideo Convention artikkelia valtion oikeuksista ja velvollisuuksista. Sen mukaan valtion tulee täyttää seuraavat vaatimukset: Pysyvä väestö, määritelty alue, hallitus sekä kyky yhteis-toimintaan toisten valtioitten kanssa. Abbas näyttää väittävän, ettei Israelilla ole rajoja eikä siten määriteltyä aluetta.
Abbas sanoi ihmettelevänsä, "miten maailman valtiot pysyvät vaiti Israelin kansainvälisen lain rikkomisesta ja miten ne voivat tunnustaa Israelin ja toimia sen kanssa, joka halventaa kaikkia ja rikkoo kaikkia solmimiaan sopimuksia ja jatkaa kolonialistista toimintaansa ja apartheidin toteuttamista, sekä kansamme, kristittyjen ja islamin pyhien paikkojen saastuttamista".
PA:n virallinen uutistoimisto Wafa julkaisi oman versionsa puheista sekä arabiaksi että englanniksi.

05. Pääministeri Netanyahu vastasi noihin puheisiin toteamalla, että knesset, hallitus, korkein oikeus ja monet instituutit toimivat Jerusalemissa lisäten, ettei Abbasin luettelo herätä kiinnostusta Israelissa. Ehkä hänen olisi suhtauduttava niihin vakavasti, sillä ne oli tarkoitettu maailman kansoille, jotka halukkaasti uskovat arabeja, ja siksi, että PA/PLO:lla on automaattinen enemmistö monissa tärkeimmissä kansainvälisissä instituutioissa, kuten YK ja se alaiset laitokset.

06. PA:n uskonnollisten asiain ministeri Mahmoud al-Habash selvitti "Abbasin puhuneen jostakin, joka on Koraanissa". Hän sanoi, ettei hän vastusta juutalaisia sellaisenaan, vaan juutalaisuutta. "Ei Abbas ole antisemiittinen. Me olemme arabeja ja katsomme olevamme osa seemiläistä kansaa. Emme halua sekaantua uskonnollisiin kysymyksiin, emmekä taistele juutalaisia vastaan. Meidän ja Abbasin kanta on se, että me taistelemme miehitystä vastaan". Habash syytti Israelia "kolonialismista, jonka varjossa se tekee mitä haluaa saadakseen maailman uskomaan oikeuteensa, kuten myös historian väärentämiseen". Joko Habash ei osaa pyhiä kirjoituksiaan, tai tietoisesti vääristelee sen vaatimusta "surmata jokainen juutalainen, jotta islamin mahdi voi tulla". https://www.timesofisrael.com/israels-leaders-atypically-quiet-after-abbas-asserts-their-state-is-invalid/, http://israelupdate.achlak.net/islam-koraanin-valossa/,

07. UUTISIA LYHYESTI
• Poliisi pidätti arabimiehen Samariassa sotilaallisen oikeusrakennuksen ulkopuolella epäillen, että hänellä oli mukanaan pommi. Pioneerit ovat purkamassa sitä. https://www.timesofisrael.com/palestinian-arrested-outside-west-bank-military-court-with-suspected-bomb/
• IDF:n sotilas haavoittui Ramallahissa PA:n arabin puukotuksesta. Arabilla oli lisäksi pommivyö, jota hän ei ehtinyt sytyttää tai se ei toiminut, ennen kuin hänet ammuttiin kuoliaaksi. Mies yritti ohittaa tarkastuksen piiloutumalla journalistien joukkoon päästäkseen lähelle sotilaita. https://www.timesofisrael.com/palestinian-with-suicide-bomb-belt-stabs-border-guard-during-protest-is-shot/
• Abbasin johtama Fatah kehottaa arabeja vihaiseen USA:n vastaiseen protestiin vara-presidentti Pencen Israelin vierailun aikana, jossa hän vierailee myös Länsimuurilla. "Kaikki Jerusalemiin ja sen vanhaan osaan johtavat portit on miehitettävä mielenosoittajilla", kuuluu Fatahin käsky, "eikä hullua saa yllyttää, hän ottaa sen todesta".
https://www.timesofisrael.com/fatah-calls-for-angry-protests-against-us-during-pences-jerusalem-visit/
• TEVA farmaceutical työntekijät protestoivat tänään, he ovat saaneet tuekseen julkisen alan instituutteja. Ben Gurioin kenttä suljetaan aamukahdeksasta keskipäivään, minkä johdosta useita lentoja on siirretty aamu-varhaiseen. Julkinen liikenne toimii. https://www.timesofisrael.com/teva-workers-protest-layoffs-as-solidarity-strike-grinds-country-to-halt/, https://www.timesofisrael.com/public-sector-strike-set-to-paralyze-country-over-drug-maker-layoffs/,
• Kymmeniä tuhansia ihmisiä osoittaa mieltään Indonesiassa USA:n presidentti Trumpin Jerusalemia koskevan lausunnon vuoksi. Arviolta 80 000 ihmistä osoitti mieltään Jakartassa Indonesiassa, maailman väki-rikkaimman muslimimaan pääkaupungissa. https://www.timesofisrael.com/indonesia-clerics-want-boycott-of-us-goods-over-jerusalem-recognition/
• Tel Avivissa sen sijaan sadat mielenosoittajat olivat tungeksineet Rothschild- ja sen sivu-kaduille protestoimaan hallituksen korruptiota vastaan. Netanyahu oli luonnollisesti heidän pääkohteensa, jota
poliisi hiillosti taas kerran.
Raportin mukaan poliisi suosittelee syytteen nostamista häntä vastaan kahdessa lahjusten vastaanotto-tapauksessa. https://www.timesofisrael.com/in-tel-aviv-anti-netanyahu-protest-becomes-a-civics-lesson-for-kids/, https://www.timesofisrael.com/australian-billionaire-says-he-gave-gifts-to-netanyahu-at-pms-request/,
• Euroopan oikeistopuolueiden (joita kutsutaan ääri-oikeistolaisiksi) johtajat kokoontuvat Prahaan keskustellakseen yhteisestä strategista, jolla vastustaa hallitustensa ajamaa siirtolais-politiikkaa. Johtajia tulee Ranskasta, Alankomaista, Italiasta, Englannista, Itavallasta, ja muistakin Euroopan maista. He ovat kyllästyneet laittomille osoitetusta hyväntahtoisuudesta syrjien omaa kansaansa. https://www.timesofisrael.com/european-far-right-leaders-get-together-for-anti-eu-bid/https://www.timesofisrael.com/austrian-far-right-gets-interior-defense-and-foreign-ministries/,
• Euroopassa ja USA:ssa kotiterroristit muodostavat suurimman riskin asukkaille, sillä heillä ei ole ollut suhteita IS:n kanssa eivätkä ole rekisterissä, mutta palattuaan
taistelukentiltä he jatkavat sotaansa omaa kansaansa vastaan. https://www.timesofisrael.com/in-europe-and-us-homegrown-jihadists-remain-largest-terror-threat/
• Egypti avaa muinaisen Siinain kirjaston, jolla on Vatikaanin jälkeen laajin 4.vuosisadan alkuperäiset käsikirjoitukset, niiden mukana Uusi Testamentti. Kirjasto on nyt avoinna yleisölle St Catherinen Luostarissa useiden vuosien uudistustöiden jälkeen. https://www.timesofisrael.com/egypt-reopens-ancient-sinai-library-housing-4th-century-new-testament/
• Saksan presidentti Frank Walter Steinmeier esitti perjantaina vaatimuksen, että "hänen maahansa tulevien siirtolaisten tulee ehdottomasti sanoutua irti antisemitismistä, eikä siitä voida edes neuvotella". Hän viittasi maansa historiaan, holokaustiin ja muihin tuomittaviin tekoihin, joihin Saksa syyllistyi, eikä sen tule koskaan antautua siihen uudelleen. https://www.timesofisrael.com/german-president-immigrants-must-reject-anti-semitism-its-non-negotiable/,
• Orgaanisesti kasvatettujen kanojen kasvattaminen ei sovi heikkohermoisille (chickenhearted) vakuuttaa kanalanpitäjä Arik
Melamed.
Hän vakuuttaa, että israelilaiset pitävät kanoista, tarjottinpa ne sitten snitzelinä ranskalaisilla perunoilla, tai maustettuna kanasoppana tai luuttomina kanaviilokkina, maassa kasvatettua kanaa syödään 58 kg henkilöä kohti vuodessa. 87 % syö sitä.
Hän ei itse asu moshavissa, vaan ajaa edestakaisin laskettuna 3 tuntia mennäkseen kanalaansa. Hän sanoo, että antibioteista vapaan kanan kasvattaminen sujuu helposti, mutta orgaanisesti kasvatetun kanan markkinoita kahlehtivat lukuisat normit ja säännöt. Hänen kanalansa tuottaa jäädytettyjä snitzeleitä kauppaketjuille, sen nimi on Meshek Artzi. Melamed sanoo orgaanisten kanatuotteiden määrän kasvavan ja muuttavan muotoaan Israelissa kuten myös muualla maailmassa. https://www.timesofisrael.com/raising-organic-fowl-isnt-a-task-for-the-chickenhearted/

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 .20; Tiberias 14 -24M Suolameri 18 -26; Eilat 16 -26 +C-astetta, huomenna pilvistyvää sateen mahdollisuudella, lämpötilat nousevat hieman.