MAANANTAI 28.10.13


MAANANTAI 28.10.13

1. HALLITUS käsitteli eilen istunnossaan 26:n terroristierän vapauttamista antaen luvan nimien julkaisemiseksi, joka on tehtävä 48 tuntia ennen vapauttamista, jotta uhrien omaiset tai muut jonkun terroristin vapauttamista vastustavat voivat valittaa korkeimpaan oikeuteen, joka kuitenkin on aina vastaavissa aiemmissa tilanteissa kieltäytynyt käsittelemästä asiaa. Israelin vankilapalvelu julkisti eilen illalla vapautettavien terroristien nimet, joten heidät voidaan vapauttaa tiistai-iltana. Israel on kuitenkin aiemmin siirtänyt vapauttamisen öiseen aikaan vaikeuttaakseen luovutustilaisuuden käyttämistä propagandatarkoitukseen, mitä ei kuitenkaan ole pystytty estämään, sillä PA:n järjestämään vastaanottotilaisuuteen osallistuu PA:n korkeita virkailijoita ja usein myös PA:n puheenjohtaja Abbas ylistyspuheineen ja kukkineen.

INN:n artikkelissa on lista terroristeista, jotka ovat murhanneet israelilaisia. Sen mukaan he eivät todellakaan ole mitään puhtoisia pulmusia, eivätkä myöskään ole katuneet tekojaan, mitä yleensä pidetään edellytyksenä enneaikaiseen vapauttamiseen. Iältään he ovat vanhoja tekijöitä, jotka ovat jo kärsineet rangaistuksestaan useita vuosia. Heidän tuomionsa vaihtelevat 19-28 vuosien välillä. Murha-aseina he ovat käyttäneet kaikkia mahdollisia veitsistä ja kivenmurikoista kirveisiin ja ampuma-aseisiin. Ihmisen surmaaminen on aina raaka teko, jossa patoutunut viha saa ylivallan kunnioittamatta toisen ihmisarvoa.
Vapautettavista terroristeista ja murhaajista 21 luovutetaan Samariaan, 5 Gazan kaistalle.
Netanyahu lupasi vapauttaa 104 terroristia myönnytyksenä Abbasille hänen asemansa parantamiseksi, joten kaksi erää on tämän jälkeen odottamassa vuoroaan.

BEIT YEHUDA teki lakiesityksen, jolla terroristien vapauttaminen kiellettäisiin. Pääministeri Netanyahu ei halunnut esitystä hallituksen kokoukseen, vaan alisti sen hallituksen lakikomiteaan, jossa hän toimii puheenjohtajana. Komiteassa Orit Strukin (Beit Yehuda) nimissä kulkeva lakiesitys kaadettiin ja sen eteneminen estettiin. Beit Yehudan taholta selitettiin, ettei esityksen uskottu saavan tarvittavaa kannatusta, mutta että sen tarkoituksena oli esittää puolueen vastalause murhaajien vapauttamiselle myönnytyksenä Abbasille, vain saadakseen hänet suostumaan jatkamaan neuvotteluja.
PA:n taholta todetaan, ”etteivät he katso vapauttamisen liittyvän rauhankeskusteluihin, koska Oslon sopimuksen mukaan heidät olisi pitänyt vapauttaa jo kauan sitten”. Israelin näkemyksen mukaan PA ei ole täyttänyt Oslon sopimuksen ehtoja, eikä siten ole mitään aihetta vapauttaa vankeja ennenaikaisesti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173277#.Um4BVmJHT-k

2. GAZAN terrorijärjestöt juhlivat päätöstä vapauttaa 26 murhamiestä ampumalla neljä rakettia kohti Israelia. Ne ammuttiin Hof Ashkelonin alueneuvoston alueelle. Hälytyssireenit soivat monessa rajan pinnassa olevassa juutalaisyhteisössä aikaisin sunnuntaiaamuna.

IRON DOME torjuntapatteristo tuhosi yhden raketeista, joka tutkan laskelmien mukaan oli menossa kohti asutuskeskusta. Iron Dome järjestelmän tutka aktivoituu välittömästi raketin ampumishetkellä laskien sen oletetun radan. Jos osoittautuu, että se osuu asutuskeskukseen, tutka aktivoi automaattisesti torjuntaohjuksen raketin tuhoamiseksi. Jos raketti putoaa lasketun radan mukaan asumattomalle alueelle, torjuntaohjusta ei ammuta.

AIKAISIN sunnuntaina iltapäivällä Gazasta ammuttiin kaksi kranaattia Israelin puolelle, mutta ne putosivat Eshkolin alueelle aiheuttamatta vahinkoja.
Edellisen kerran kranaatteja ammuttiin Gazasta Israeliin viikko sitten. Ne eivät aiheuttaneet vahinkoa, ja raketti ammuttiin pari viikkoa sitten. IAF tavallisesti vastaa näihin tehden ohjusiskuja Gazassa asevarastoja tai tunneleita vastaan yöllä ihmisvahinkojen välttämiseksi. Hamasin sotilassiipi Izza din Al-Qassam ilmoitti kaivattaneensa 2.5 km:n pituisen tunnelin Gazasta turva-aidan ali Israelin puolelle. IDF löysi tunnelin ja tuhosi sen.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173285#.Um4LDmJHT-k

3. DEBKAFILE  kertoo artikkelissaan, että Saudi Arabia on Israelin tavoin erittäin huolestunut tilanteen kehityksestä Syyriassa Damaskoksen ja Israelin ja Jordanian välisillä alueilla. Assadin armeija aloitti jokin aika sitten alueiden puhdistusoperaatiot karkottaakseen niihin pesiytyneet Al-Qaidan kanssa löysästi liittyneet kapinallisjärjestöt. Näistä aktiivisin on ollut Al-Nusra Front, joka on menestyksellisesti miehittänyt kyliä ja lähiöitä pääkaupungin lähellä.
Sen lisäksi alueella toimivat DF:n mukaan Islamic Muthanna Movement ja Harmayn Prikaati, jotka ovat estäneet Assadin armeijan puhdistusoperaatioita.

DF kertoo edelleen, että Assadin armeija ilmoitti äskettäin, että se keskeyttää operaationsa islamilaisten järjestöjä vastaan Damaskoksen lähellä todeten, ettei se saavuta mitään jatkamalla taisteluja, vaan Syyrian intressien mukaista on antaa tilanteen jatkua nykyisellään.
Aiemmin kerrottiin, että Hizbullah toimi aktiivisesti Damaskoksen itä- ja eteläpuolella, mutta se on vetänyt joukkonsa joko Damaskoksen puolustamiseen tai kotiuttanut niitä Libanoniin.
Siten Al-Nusra ja muut ryhmittymät miehittävät raja-alueita vakiinnuttaen asemiaan siellä.

TÄMÄ kehityssuunta aiheuttaa syvää huolta IDF:n johdossa. IDF:n komentaja Beny Gantz kehitteli puheessaan Bar Ilan yliopistossa tilannearvion, jonka mukaan IDF:n autopartio ajaa pommiansaan, joka saa avustuspartion tulemaan paikalle vain joutuakseen kranaattituleen. Gantz kehitteli arviotaan edelleen todeten, että pataljoonan komentaja ja pari sotilasta joutivat terrorijärjestön panttivangeiksi. Tämä saisi väijytyksen tehneen terrorijärjestön tekemään ratsioita israelilaisia asutusyhteisöjä vastaan rajan läheisyydessä. Hizbullah liittyisi kuvaan mukaan ampumalla raketteja Israelilaisiin siviilikaupunkeihin, mikä sytyttäisi usean rintaman sodan alueella, kuten Gantz hahmotteli potentiaalista arviotaan. 

SAUDI ARABIAN tiedustelujärjestöjen mukaan Al-Qaidaan liittyvillä terrorijärjestöillä on Damaskoksen ja Jordanian välisellä alueella 6 000 miestä, heistä 12 % Saudi Arabiasta. Saudien laskelmien mukaan määrä kaksinkertaistuu kuuden kuukauden sisällä, koska uusia miehiä valuu kaiken aikaa ympärillä olevista arabimaista ja Euroopasta. Talvella 2014 terrori-järjestöjen joukoissa tulisi olemaan 15 000 – 18 000 miestä.
Saudi Arabian tiedustelujohtaja Bandar bin Sultan varoittaa, että nämä terrorijärjestöt ja Al-Qaida uhkaavat kuningaskunnan lähimaita Syyriaa, Irakia, Jemeniä ja Egyptin Siinaita. Bandar Sultan varoittaa, että ne voivat miehittää Jordanian ja Libanonin, joka käy pieni-muotoista sisällissotaa. Syyrian joutuminen niiden haltuun vahvistaisi Al-Qaidan asemaa Irakissa ja Israelin pohjoisrajan tuntumassa. Israel joutuisi todella vaaralliseen asemaan. http://www.debka.com/article/23391/Al-Qaeda’s-thrust-toward-Golan-Israel-Saudis-Jordan-share-urgent-need-to-stem-the-fast-multiplying-peril-

4. HEPREALAISELLE yliopistolle Issawiyan arabilähiön suunnasta johtava tie on muuttumassa päivittäisten hyökkäysten kohteeksi PA:n arabien toimesta. Asukkaat kertovat, että pahin aika on 16.00- 18.00 välinen aika. Arabit odottavat tien varrella ja nähdessään Israelin rekisterilaatoilla varustetun auton alkavat kivittää sitä. Monet autoilijat yrittävät siinä vaiheessa kääntää autonsa ajaakseen takaisin sinne mistä tulivatkin, mutta hekin joutuvat kivisateeseen. Asukkaat sanovat, etteivät kivittäjät ole muualta tulleita, vaan lähitalojen arabiasukkaita 150  metrin sisällä, eivätkä he edes viitsi peittää kasvojaan tietäessään, ettei kukaan jahtaa heitä.

ASUKKAAT sanovat, että tie kuuluu Jerusalemin poliisin valvontaan, ja siksi apua tarvitsevat kutsuvat paikalle poliisin eikä IDF:n sotilaita. Vaikka ilmiö on jokapäiväinen, poliisi ei ole tehnyt mitään tilanteen korjaamiseksi, ei asettanut tiesulkuja eikä poliisia paikalle kivittäjien saamiseksi kiinni. Tiellä ajavilta israelilaisilta ei vaadita asetta, koska se kuuluu Jerusalemiin.
Autoissa istuu usein myös sotilaita, jotka ovat matkalla IDF:n tukikohtaan Yliopiston lähellä.
Kivitykset olivat viime kuussa satunnaisia, nyt ne ovat lähes säännöllisiä ja ovat kehittymässä entistä vaarallisemmiksi, asukkaat valittavat.
Ylipistossa opiskelevat naisoppilaat valittavat joutuvansa toistuvien PA:n arabien lähentely-yritysten kohteiksi. Issawiyan lähiön ja läheisen Ranskalaisen Kukkulan asukkaitten välit ovat kireät arabien tunkeutuessa israelilaisten asuman lähiön taloihin ja pihoihin terrorisoiden etenkin iltaisin puistoja todeten asukkaille, että ”alue on meidän eikä kuulu teille”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173286#.Um4hO2JHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Jerusalemin poliisi jatkaa Temppelivuorelle pyrkivien juutalaisten syrjimistä. INN:n artikkeli kertoo keski-ikäisten Amerikan juutalaisten ryhmän joutuneen odottamaan kuumassa auringossa kaksi tuntia, ennen kuin portti avattiin heille, ja sittenkin vain 10 hengen ryhmissä. Ryhmän jäsen Helen Freedman kertoo tulleensa syvästi nöyryytetyksi odottaessaan lupaa arabien huudellessa vuorelta Allahu Akhbar, Allah on suurempi, poliisin puuttumatta siihen. Freedman toimii puheenjohtajana perustamassaan järjestössä Amerikan Ystävät Israelin Hyväksi. Hän sanoo, että on erittäin nöyryyttävää, että Israelin poliisi asettaa syrjiviä rajoitteita Israelin kansalaisille nousta halutessaan pyhimmälle vuorelle, ja vakuuttaa kotiin päästyään aloittavansa kampanjan, jonka päämääränä on rajoitusten poistaminen. Turvallisuustilanteen kiristymisen vuoksi PA:n arabien lisätessä hyökkäyksiään juutalaisia vastaan Jerusalemin poliisi on kehittänyt uusia rajoitteita ja voi niin halutessaan estää muiden kuin muslimien pääsyn vuorelle, kuten yhä useammin tapahtuu, etenkin muslimien pyhien aikoina. Näin tapahtui ramadanin, muslimien paastokuukauden aikana, jolloin poliisi sulki vuorelle pääsyn kaikilta muilta paitsi muslimeilta kolmen päivän ajaksi, ettei loukattaisi heidän tunteitaan. Israelin poliisi ei ole kiinnostunut juutalaisten tuntemuksista, kunhan vain muslimien halut on tyydytetty. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173289#.Um4ncGJHT-k
-          IDF:n vääpelin Tomar Hazanin murhasta on poliisi antanut julkisuuteen uusia yksityiskohtia. Kansalaisoikeusjärjestö Al-Tadamon paljastaa virallisessa tiedotteessaan, ettei pääsyytetty PA:n arabi Nadal Amar, joka on pidätetty epäiltynä murhasta, ollut tietoinen toimistaan, kuten Hamasin virallinen lehti Palestine raportoi. Järjestön lakimies Muhammed al-Abed kertoo käytyään tapaamassa epäiltyä, että ”Amaria pidetään erittäin kurjissa oloissa ja että hänet oli alistettu kovaan kidutukseen, pahimpaan, mistä hän on ollut tietoinenkaan”. Lisäksi Amar on tunnustanut murhan väärin perustein. Amar kertoo lakimiehelle lähettämässään kirjeessä, että hänen veljensä Nur A-Din ehdotti operaatiota voidakseen käyttää panttivankia hänen vapauttamisekseen. Tuntematon järjestö oli tarjonnut heille 5 miljoonaa NIS sotilaan surmaamisesta. Amar ja Hazan työskentelivät samassa ravintolassa Petah Tikvassa. Amar houkutteli Amarin mukaansa kyläänsä turva-aidan takana. Heidän päästyään kylän läheiselle kukkulalle Hazan vaati, että Amar maksaa hänelle velkansa, mutta hänet pantiin käsirautoihin ja kuristettiin kuoliaaksi omalla vyöllään. Amarin lakimies kertoo, että Amar oli hysteerinen pelätessään joutuvansa vankilaan pitkäksi aikaa siepattuaan IDF:n sotilaan, IAF:n lentäjän, ja piilotti ruumiin läheiseen kuoppaan. Kertomuksesta saa käsityksen, että Amarilla oli tovereita paikalla. Toiseksi uusi piirre on se, että lakimies yrittää tarjota madollisuutta, ettei Amar ollut täysissä järjissään eikä siten vastuullinen toimistaan.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173287#.Um4rT2JHT-k
-          IAF:n koneet tekivät kaksi iskua aikaisin maanantaiaamuna Gazan alueelle vastauksena neljään Gazasta ammuttuun rakettiin ja kahteen kranaattiin. Iskut suunnattiin kahteen maanalaiseen raketinlaukaisualustaan. IAF:n tiedotteen mukaan ohjukset osuivat tarkoin kohteisiinsa. Arabien mukaan yksi henkilö haavoittui iskuissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173287#.Um4rT2JHT-k
-          PA:n vankeinhoidon ministeri Isa Karaka sanoo, ettei häntä oltu informoitu etukäteen, keitä vankeja Israel aikoo vapauttaa. Reshet Bet radion raportin mukaan PA:n johtoa olisi pitänyt informoida, jotta he olisivat voineet hyväksyä vapautettavat vangit. Karaka kertoi Voice of Palestine radiohaastattelussa, että vapautetuille järjestetään sankarin vastaanottotilaisuus Mukatan hallintokeskuksessa, johon myös PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas osallistuu. Kolme 21:stä Samariaan vapautettavista terroristeista on Hamasin jäsentä, neljä PFLP:n jäsentä, loput Fatahin. Viisi terroristia vapautetaan Gazan kaistalle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173291#.Um4yImJHT-k
-          Kielenkäyttö Tzipi Livnin ja hänen PA:n arabeja myötäileviä toimiaan vastaan alkaa saada hälyttäviä piirteitä. Livni itse kiihottaa niitä esitellessään itseään ainoana järkevänä ja diplomaattisena asiantuntijana, joka yksin tietää, mikä on parasta Israelille, vaikka kaiken järjen mukaan hänen rauhanohjelmansa vaarantaa Israelin turvallisuuden. Hän pyrkii vähättelemään ja syrjimään Bennettin ja muiden eri tavoin ajattelevia parhaaseen diktaattorin tyyliin. Joku oli lähettänyt Livnin Facebook osoitteeseen viestin: ”Rukoilen, että joku kukkulanuorista surmaa sinut tai Netanyahun. Sinä kuulut ryhmään surkimuksia. Rukoilen, että joku surmaa sinut, petturin, vihollisen palvelijan”. Livnin Facebookin sivut olivat täynnä solvauksia kutsuen häntä terroristien vapauttajaksi, jonka itsensä kuuluisi olla vankilassa. Livnin toimisto sanoo, että ”Livni jatkaa neuvotteluja Israelin intressien varmistamiseksi antamatta ääriainesten uhkausten estää häntä”. Toimisto informoi Shin Betiä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4446353,00.html



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019