MAANANTAI 28.01.13


MAANANTAI 28.01.13

1. RÄJÄHDYSTÄ Fordon maanalaisessa ydinlaitoksessa ei ole virallisesti vahvistettu, mutta uutinen siitä on kiertänyt ympäri maailman. WND kertoo jatkoartikkelissaan tänään, että vahvistuksia siitä tulee riippumattomista kansainvälisistä tiedotuslähteistä todeten, että ”Israelin hallituslähde kutsuu räjähdystä tervetulleeksi, jos se ei vaatinut ihmishenkiä”  haluamatta ottaa kantaa siihen, ovatko tiedot tosia. ”Israelissa arvioidaan, etteivät iranilaiset evakuoineet räjähdyksen lähiympäristöä. On epäselvää, johtuuko tämä siitä, ettei säteilyä laitoksesta ole havaittu, vai halutaanko tällä rauhoittaa paniikkia.”
Saksalainen lehti toteaa, että Iran on myöntänyt räjähdyksen, mutta haluaa vaieta siitä.

WND kertoo uudessa artikkelissaan paikalla olleen turvallisuusmiehen todenneen, että molemmat hissit ja hätäporras ovat romahtaneet ja että hallitus pelkää loukkuun jääneiden työntekijöitten ja tiedemiesten, osa heistä ulkomaalaisia, olevan hengenvaarassa säteilyn vuoksi. Tiedot tulivat hallituksen tiedusteluministeriön entisen virkailijan Hamidreza Zakerin kautta. Lähteen mukaan Iranin turvallisuusviranomaiset uskovat, että räjähdyksen aiheutti sabotaasi, ja että räjähdysaineet tuotiin laitoksen sisälle uraani hexafluoridin joukkoon piilotettuina. Räjähdys tapahtui kolmannessa sentrifugikammiossa, jonka alla sijaitsevaan kerrokseen on varastoitu korkea-asteista uraanirikastetta.
Sunnuntaina puoliyön aikaan Iranin hallituksen uutislähde kielsi lyhyessä artikkelissaan, että räjähdys olisi tapahtunut Fordon ydinlaitoksessa. Räjähdys sattui Iranin neuvottelujen kannalta P5+1 maiden kanssa pahaan aikaan, sillä se heikentää heidän neuvottelu-asemaansa. Seuraavat neuvottelut oli tarkoitus pitää helmikuussa Kairossa. 

WND:n artikkeli kertoo edelleen, että Iranin ydinteollisuutta johtava puolustusministeriö on lähettänyt paikalla porauslaitteistoa vallankumouskaartin Khatam al-Ambia tukikohdasta. Toistaiseksi paikalta ei ole saatu tietoja pelastustoimien edistymisestä. Lähde, johon artikkeli perustaa, kertoo, että hallitus on asettanut täydellisen uutispimennyksen sekä mediassa että laitoksen työntekijöitten ja tiedemiesten perheiden ympärille. Turvallisuusjoukot ovat eristäneet alueen voidakseen valvoa pääsyä alueelle ja johtaa pelastustoimia.
Artikkelin mukaan turvallisuusjoukot ovat tehneet ratsioita useisiin riippumattomiin tiedostus-toimistoihin sulkien niiden toimintoja ja internet yhteyksiä, mutta ei tiedetä, onko näillä yhteyttä Fordon räjähdyksen kanssa.
RÄJÄHDYKSESTÄ Fordon ydinlaitoksessa ovat sittemmin kertoneet monet ulkomaiset ja myös israelilaiset lehdet. WND kertoi artikkelissaan jo 21.01.Iranin tiedusteluministeriön saaneen tietoja Mossadiin solutetun agenttinsa kautta, että Israel ja muutamat toiset maat ovat täysin tietoisia Iranin ydinteollisuuden tasosta ja suunnittelevat sen vahingoittamista sabotaasin avulla voidakseen estää suuren sodan.
Iranin hallituksen virkailijat pitivät kiireellisiä kokouksia tiistaina iltapäivällä, toinen presidentin virastossa ja toinen ylimmän kaitsijan Ali Khamenein kansliassa, mikä kesti iltamyöhään. http://www.wnd.com/2013/01/wnd-report-blows-iran-nuke-program-wide-open/, http://www.timesofisrael.com/israeli-intelligence-confirms-blast-at-iranian-nuclear-facility/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164635

2. IRANIN presidentti Mahmoud Ahmadinejad sanoi puheessaan Islamin yhtenäisyyden 26. vuosikokouksessa sunnuntaina, että kaikkien muslimien tulee mobilisoida voimavaransa sionismin tuhoamiseksi, mitä hän kutsui muslimien tärkeimmäksi päämääräksi.
”Olosuhteissa, joissa korruptoituneet, sivistymättömät ja murhanhimoiset sionistit miehittävät ja murhaavat sorrettua kansaa, me emme saa istua toimettomina sivussa” , Iranin presidentti totesi. Aiemmin hän oli sanonut puheessaan, ettei yhteys muslimien kesken ole mahdollista ilman keskitettyä johtoa, kuten iranilainen uutistoimista IRNA raportoi. ”Ainoa, joka voi johtaa muslimikansaa, on profeetta Muhammed”, hän sanoi. ”Kaikki erimielisyydet ja riidat keskuudessamme johtuvat siitä, että olemme ymmärtäneet väärin Pyhän Koraanin ja profeetta Muhammedin opastuksen. Tänään me tarvitsemme Muhammedin kaltaisen johtajan muslimikansan yhtenäistämiseksi.”

AHMADINEJAD kritisoi tapaa, millä maailman taloutta hoidetaan USA:n johdossa, joka on ottanut helmaansa maailman talouden hoidon tarkoituksenaan ohjata maailman kansojen rikkaudet tiettyjen hallitusten taskuihin.
”Inhimillisyyden viholliset sanovat johtavansa maailmaa. He kehuvat edustavansa vapautta ja demokratiaa maailmassa, mutta näissä olosuhteissa heidän ei tulisi sanoa edustavansa muslimien vapautta. Heidän tulisi edustaa kaikkien maailman kansojen - mukaan lukien Amerikan kansan - vapautumista sionistien johdosta”.

PRESIDENTTI Ahmadinejad piti tämän vihaa tihkuvan puheensa sunnuntaina, samana päivänä, jona maailmassa vietetään kansainvälistä holokaustin muistopäivää.
Maaliskuussa hän vakuutti saksalaiselle TV-kanavalle, että ”holokausti oli kolonialistien keksimä valheellinen suunnitelma, jota Israel käyttää hyväkseen Palestiinan Auktoriteetin arabien alistamiseksi”. Hän vakuuttaa, ”etteivät juutalaiset koskaan ole hallinneet tätä maata. He kehittivät holokaustin nimellä kulkevan tarinan, ja palestiinalaiset joutuvat maksamaan siitä.” Kuukausia aiemmin hän sanoi, että ”Israel kuuluu maailman hegemoniallisten voimien liittoutuman akseliin”.
”Noin neljänsadan vuoden ajan kauhistuttava sionistiklaani on hallinnut maailman tärkeimpiä asioita, ja tärkeimpien voimakeskusten esiripun suojassa, maailman poliittisissa, median, raha- ja pankkijärjestöissä, he ovat olleet päätöksentekijöitä.”
IRAIN ylin kaitsija suurajatollah Ali Khamenei on toistuvasti esittänyt toiveensa, että Israel pyyhittäisiin pois maailman kartalta.
”Toivon valo hohtaa palestiinalaisten kysymyksessä, ja tämä islamin maa tullaan varmasti palauttamaan Palestiinan kansalle, ja tämä kuvitteellinen, väärä sionistinen hallitus tulee häviämään geografian maisemasta”, hän ennusti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164631#.UQYY-GJHT-k

3. PA:n valvoma TV-kanava jatkoi Iranin esimerkkiä holokaustin muistopäivänä välittääkseen vihan ja antosemitismin viestiä, raportoi Palestinian Media Watch (PMW). Sama kanava lähetti aiemmin uuden filmin Fatahin perustamisesta. ”Fatah, vallankumous voittoon saakka”. Filmi alkaa toteamuksella, että Euroopan maiden tragedia alkoi siitä, että ne hyväksyivät juutalaiset keskuuteensa. ”Kohdatessaan juutalaisten juonet, Eurooppa ei voinut kestää heidän luonteenpiirteitään, monopolejaan, korruptioitaan, heidän valvontaansa ja kiipeämistään tärkeään asemaan hallituksessa”.
Filmissä kerrotaan Itamar Markuksen kääntämänä, että tämä johti lopulta juutalaisten karkottamiseen Englannista, Ranskasta, Saksasta, Itävallasta, Hollannista, Tsekko-slovakiasta, Espanjasta ja Italiasta, koska eurooppalaiset kärsivät juutalaisten läsnäolosta. Filmissä kerrotaan edelleen, että se johti Balfourin julistukseen, jolla perustettiin juutalaisten kansallinen koti Palestiinaan. ”Eurooppalaiset kannattivat sitä, koska he halusivat päästä eroon juutalaisistaan”. PMW:n kääntämässä tekstissä selitetään, miten Englannin kuningas Edward I antoi määräyksen juutalaisten karkottamisesta 1290, jota tosin ei toteutettu. PA:n propagandan mukaan monet Euroopan maat seurasivat Englannin esimerkkiä ”päästäkseen eroon noista syöpäläisistä keskuudessaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164613#.UQYseGJHT-k

4. PÄÄMINISTERI Netanyahu sanoo, että ”Israelin turvallisuutta uhkaavat tilanteet eivät odota uuden hallituksen muodostamista, mikä voi olla usean viikon päässä, vaan maan johdon on oltava valppaana kaiken aikaa”. Syyrian tilanteen kehittyminen entistä vaarallisemmaksi Hizbullahin pyrkiessä kahmimaan sen massatuhoaseita Israelin hallituksen ministerit kuten Silvan Shalom vakuuttavat, että Israel seuraa tilannetta silmä tarkkana ja on valmis toimimaan, mikäli sellaista mt-aseiden siirtelemistä havaitaan tapahtuvaksi. IDF asensi Iron Dome patteriston Haifan läheisyyteen väittäen sitä rutiinitoimeksi. Syyrian tiedetään valmistaneen sariinia, sinappi- ja VX- kaasua, joita se on asentanut pommeihin ja ohjustensa kärkiosiin. Kapinalliset ottivat yhteen hallituksen joukkojen kanssa Deraan kaupunkiin johtavan tien lähellä Damaskoksesta lounaaseen. YK:n ihmisoikeusjohtaja Valrie Amos vieraili Syyriassa ennen YK :n apukonferenssia, jossa on tarkoitus päättää 1.5 miljardin USD avustuksesta Syyriasta naapurimaihin paenneille sekä Syyriassa taistelujen jalkoihin jääneiden kansalaisten auttamiseksi. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=301149

5. UUTISOTSIKOITA
-          Jordania koordinoi toimensa Israelin kanssa Syyriasta tulevan uhkan torjumiseksi, kertoo Daily Star sunnuntaina. Jordania siirtää ”satojatuhansia sotilaitaan, varusteitaan ja aseitaan Syyrian rajan tuntumaan varmistaakseen rajansa Syyriaan”. Kuningas Abdullah on ottanut yhteyksiä myös Qatarin ja Saudi Arabian johtajiin peläten Assadin hallituksen kaatumista. Raporttien mukaan taistelut riehuvat monin paikoin Syyriassa, joissa ihmishenkien menetykset on siirretty syrjään. Ihmisoikeusrikkomuksia tapahtuu molemmin puolin, mutta länsimaat ovat asettaneet panoksensa kapinallisten puolesta välittämättä siitä, mihin Assadin hallituksen kaatuminen ja sen valvonnan romahtaminen maassa johtaa. Todennäköisyyden mukaan Muslimiveljeskunnalla on parhaiten järjestetty organisaatio pääroolin kaappaamiseksi Syyriassa Egyptin tapaan, mutta maa voi hajaantua moneen osaan uskonto- ja heimo-sidonnaisuuksien mukaan. Kuka massatuhoaseita silloin valvoisi? Israel on uhannut, että se tulee puuttumaan tilanteeseen, jos Assad kaatuu.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164643#.UQY4-mJHT-k
-          Women in Green olivat järjestäneet puiden istutustilaisuuden Gush Etzionin lähellä Nezerissä, jonne juutalaisia saapui runsaasti Gush Etzionista, Jerusalemista, Beit Shemeksistä, Kiryat Arbasta ja monista muista kaupungeista. Perjantaiaamuna alkanut tilaisuus kuitenkin keskeytyi, kun joukko arabeja eurooppalaistan kiihottajien avustamina tunkeutui heidän eteensä pyrkien fyysisesti lopettamaan istutuksen. Tilanne oli vähällä kärjistyä kriittiseksi, kun arabit katsoivat parhaaksi paeta takaisin kyläänsä. Läheisen al-Khader arabikylän pormestari väitti istutettavan maan kuuluvan eräälle hänen kylässään asuvalle perheelle, mutta istuttavat olivat varmoja, että maa on valtion omistuksessa. Provokaatio oli selvästi eurooppalaisten tai palestiinalaisten mukana juoksevien juutalaisten innoittama ja heidän kiihottamansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164624#.UQY76GJHT-k
-          Poliisi pystyi  estämään terrori-iskun Elon Morehia vastaan, mutta terroristit onnistuivat Hebronin keskustassa olevaa juutalaisten päivähoitokeskusta vastaan kivin ja petrolipommein tehdyssä massiivisessa hyökkäyksessä lauantai-iltana, jolloin keskus oli tyhjänä. - Samariassa poliisi pidätti kaksi autoilijoita petrolipommein heittelevää arabia, mutta pidättäessään heidät heiltä löydettiin kranaatteja ja lisää petrolipommeja. Miesten tarkoituksena oli hyökätä jotain kaupunkia vastaan. Miehillä oli mukanaan käskykirje Fatahin alajärjestön Al-Aksa Marttyyrien johtajalta, jossa miehiä kehotettiin tekemään hyökkäys Elon Morehissa. Kirje oli kirjoitettu Al-Aksa Marttyyrien viralliselle kirjearkille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164612#.UQY-yWJHT-k
-          Terroristit kivittivät suurin kivenjärkälein israelilaista bussia no172 Binyaminin alueella Samariassa Jerusalemista Anatotiin. Kivet murskasivat bussin luodinkestävät ikkunat, minkä johdosta bussin luultiin joutuneen tulituksen kohteeksi. Bussi pääsi kuitenkin jatkamaan matkaansa eikä kukaan loukkaantunut henkistä ahdistusta lukuun ottamatta, mitä raporteissa ei huomioida. Poliisi sulki tien molempiin suuntiin aloittaessaan kivittäjien etsinnät aiheuttaen valtavat ruuhkat tiellä. – Givat Shaulissa arabit hyökkäsivät juutalaisen kimppuun tunnetun Angel-leipomon lähellä. Paikalle kokoontui kymmeniä arabeja ja juutalaisia, jotka alkoivat kahinoida keskenään. Poliisin tulo paikalle rauhoitti tilanteen vasta sitten, kun se oli turvautunut mellakan taltuttamis-välineisiin kumpaakin joukkoa vastaan niiden hajottamiseksi. Poliisi aloitti tutkimukset, mistä rähinä alkoi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164622#.UQZBUGJHT-k
-          Tunisian presidentti Moncef Manzour peruutti Gazan vierailunsa PA:n puheenjohtajan Abbasin pyynnöstä, Sitä kuitenkin yritetään uudelleen maaliskuun lopulla, jos Fatahin ja Hamasin yhteisneuvottelut tuovat tulosta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164640#.UQZDqmJHT-k
-          Pääministeri Netanyahun ja Habait Hayedud-puolueen puheenjohtajan Naftali Bennettin välit ovat niin tulehtuneet, että Bennett joutui alistumaan polydraph-testiin vakuuttaakseen syyttömyytensä syytöksiin, että hän oli vuotanut tietoja Netanyahun matkakustannuksista lehdistölle, joita poliisi tutkii. Bennett sanoi eräässä tilanteessa, että hän otteli ”erikoisjoukkojen harjoituserän” Netanyahun vaimon Saran kanssa, joka ei hyväksynyt häntä toimiaan pääministerin kansliapäällikkönä. Lehdistö morkkaa Netanyahua, että se on Sara, joka päättää hallituskumppaneista. Sara Netanyahu vastustaa Habait Hayehudin ottamista hallitukseen, minkä johdosta Likudin toimisto antoi lausunnon, jossa se vakuuttaa turvallisuuskysymysten ratkaisevan hallitus-yhteistyön, ei pääministerin  vaimo. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164634#.UQZEbGJHT-k




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019