Sunnuntai 11.10.2020

 SUNNUNTAI 11.10.2020 

01. Internet ei suostu avautumaan, vaikka viidestä lähtien olen taistellut sen kanssa puoli kahdeksaan saakka, ja kannettava kone alhaalla toimii ilman ongelmia. 


On turhauttavaa istua koneen ääressä, joka ei suostu toimimaan, vaikka kaikkia konsteja on käytetty ongelman poistamiseksi. Joudun osittain perustamaan kirjoitukseni muistikuviin, joten tekstissä voi esiintyä muistivirheitä. 


02. Presidentti Trumpin lääkärit ovat todenneet, ettei sairastuminen COVID19 tautiin estä häntä toimimaan virassaan, sillä hänelle annettu antibody cocktail on toiminut hänessä erittäin hyvin, eikä kuumetta ole esiintynyt sen jälkeen, eikä myöskään tartuntavaaraa ole olemassa, jonka myös WH lääkäri vahvistaa.

https://www.haaretz.com/us-news/unmasked-and-feeling-great-trump-holds-white-house-rally-1.9225187.


03. Kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi (Dem) tekee kaikkensa saadakseen Trumpin vaalikampanjan pois raiteiltaan, ja jos suinkin mahdollista, hänen hallituksensa kaatamiseksi ja Trumpin poistamiseksi presidentin virastaan mieluimmin jo ennen vaaleja.


Pelosi käyttää keppihevosenaan perustuslain pykälälisäystä no 25, joka antaa kongressille oikeuden poistaa vaaleilla valittu presidentti virastaan, jos hänet havaitaan kyvyttömäksi hoitamaan tehtäviään kansansa hyväksi. Pelosi antoi kongressille sitä koskevan lakiesityksen, väittäen, ettei se koske Trumpia. 


Kongressin sisällä - myös Demokraattien riveissä - esiintyy tyytymättömyyttä Pelosin kykyyn ja tapaan hoitaa tointaan puheenjohtajana. Kongressin toiminta on suurelta osin halvaantunut Pelosin toiminnan vuoksi, joka on keskittynyt hänen ja presidentin välisten tulehtuneitten suhteiden hoitamiseen. 


Vaikka Pelosin johtama Trumpin vastainen taistelu ei onnistuisikaan, sillä voi olla kohtalokkaat vaikutukset äänestäjiin, jotka ovat jo ilman tätäkin hämmentyneitä maassa – etenkin Demokraattien hallitsemilla alueilla - lisääntyvän sekasorron ja väkivallan vuoksi, ja yleistyvien varoitusten vuoksi potentiaalialisesta sisällissodasta, mikä lopullisesti hajottaisi Amerikan Yhdysvallat. 


Monet heistä voivat näistä syistä johtuen jättää äänestämättä, mikä vain lisää epätoivoa ja sekaannusta kansan parissa. USA:n kansainvälinen maine on suuresti kärsinyt tästä valtataistelusta, jonka presidentti Obama aloitti. 


Trump vastasi Pelosin esitykseen todeten tweet-sivullaan, että Pelosin kohde on Demokraattien ehdokas Joe Biden ja Kamala Harris, jotka demokraatit haluavat poistaa virastaan vaalien jälkeen niin pian kuin suinkin. Pelosi pitää itseään potentiaalisena demokraattien kolmantena ehdokkaana USA:n presidentiksi.  

 https://www.wnd.com/2020/10/trump-warns-biden-targeted-pelosis-plan-watch-presidents-fitness/,


04. Ortodoksi- ja haredi-piireissä esiintyy yhä vakavampaa vastarintakampanjaa hallituksen asettamia ihmisten kokoontumis- ja tapaamisrajoitteita vastaan, sekä Israelissa mutta myös Amerikassa, jossa juutalaisilla on vahva vaikutus maan väestön keskuudessa. Etenkin New Yorkissa haredi järjestää mielenosoituksia kuvernööri Andrew Cuomon ilmoittamia uusia lukitusmääräyksiä vastaan. 

Presidentti Trump sen sijaan osoittaa uutta taistelutahtoa ja sanoo, että hänen sairastumisensa oli Taivaan lahja, sillä saamansa hoidon jälkeen hän tuntee olonsa hyväksi ja sanoo jatkavansa vaalitaisteluaan.

https://www.ynetnews.com/article/rkJOYNnLP, https://www.wnd.com/2020/10/trump-says-feel-good-announces-return-rally-saturday/, 


05. Poliisi otti kiinni COVID19 lukitusmääräyksiä vastaan rikkoneita tiesuluilla ja synagogissa. 


Määräyksiä rikkoneet passitettiin takaisin koteihinsa, ja heille mätkäistiin 500, enimmillään 5000 NIS sakkotuomio. Verukkeeksi heidän antamansa halu tulla kävelemään Tel Avivin hiekkarannoilla ei kelvannut poliisille. 

Joillakin pidätetyistä ja sakotetuista todettiin positiivinen testitulos.


”Sellainen henkilö lähetettiin takaisin eristykseen ja häntä sakotettiin 5 000 NIS määräysten rikkomisesta: ”Osallistumisesta Synagogan toimintaan ja kansan turvallisuuden vaarantamisesta”. 

Poliisi sanoo antaneensa lähes 7 500 sakkoa parissa päivässä. 

Voisi hyvällä syyllä kysyä: onko tämä paras tapa saada kansa mukaan taisteluun koronavirusta vastaan?

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/288751, 


06. Terveysministeriön kahdesti päivässä annettujen raporttien mukaan COVID19 virus-tartuntojen määrä tullee asettumaan 2000 tartunnan määrään/päivässä.


Jos tämä trendi osoittautuu todeksi, viranomaiset voisivat alkaa helpottamaan lukitusten ja rajoitusten määrää. Viranomaisten mukaan lauantain aikana testattiin 13 387 ihmistä, joista 887 olivat positiivisia, eli 6.6 % testatuista.


Israelissa on tällä hetkellä 62 133 aktiivista koronavirustapausta, heistä 1 563 saavat hoitoa sairaaloissa; 5 389 muunnetuissa hotelleissa; loput kotonaan. 

https://www.ynetnews.com/article/rkanXQlDD, 


07. ”Souraskyn Lääkintäkeskuksen lääkäri ja kaksi sairaanhoitajaa ovat tutkimusten mukaan saaneet COVOD19 tartunnan potilaan käyttämästä hengityslaitteen päästämästä aerosol kaasusta” raportoi ”Israel HaJom”. 


Keskuksessa käytetään samanaikaisesti 8 hengityslaitetta. 

Tutkimusten jälkeen sairaalan johto päätti rajoittaa hengityslaitteiden käyttäjät kuuteen samanaikaisesti kussakin osastossa.


Vapotherm hengityslaitteet käyttävät nasal cannula korkeapuristeista ilmavirtaa maskien ja muoviletkujen asemesta. Laitteisiin asetetaan myös ilma-aukkoja aerosolin määrän vähentämiseksi hengitysilmassa. 


Tartuntatapaukset koronavirushenkilökunnan parissa ovat hyvin harvinaisia, sillä heidät suojataan maksimaalisella henkilökohtaisella suojalaitteella (PPE).

Ensimmäiset sellaiset tapaukset koskivat muutamia yksittäisiä tapauksia henkilökunnassa koronavirusosastoilla, useimmat heistä olivat saaneet tartunnan työskennellessään toisilla osastoilla, perheiden jäseniltä tai joukkotilaisuuksista.

https://www.jpost.com/breaking-news/hospital-staff-infected-with-coronavirus-in-air-released-from-ventilator-645279, 


08. Potilaat, joilla on attention-Deficit/Hyperactivity (keskittymis-/yliaktiivisuus-vaikeuksia) voivat uuden Israelissa suoritetun tutkimuksen mukaan tervehtyä koronavirus taudista nopeammin kuin ”normaalit potilaat”. 


Yuval Arbel, Chaim Fialkoff, Amichai Kerner ja Miryam Kerner tutkivat yhteyksiä tartunnan, kuolleisuuden ja COVID19 sairaudesta tervehtymisen välisiä suhteita sekä ADHD yleisyyttä maanlaajuisella tasolla. 


He havaitsivat ettei ollut korrelaatiota ADHD:n ja kuolleisuuden välillä, mutta että ADHD potilaat tervehtyivät muita nopeammin. 

https://www.jpost.com/health-science/people-with-adhd-could-recover-faster-from-coronavirus-israeli-study-645303, 

09. Israelissa sisäinen taistelu vallasta Likudin ja Kahlon Lavan (SiniValkoisen) puolueiden kannattajien välillä saa päivittäin uutta ilmettä. 


Yhteyshallituksen puheenjohtaja Miki Zohar (Likud) tulkitsi hänelle esitettyä kysymystä tilanteesta puolueitten välillä näin: ”Vaalit ovat erinomainen optio nyt” todeten, että ”SiniValkoinen puolue oli rikkonut yhteyssopimuksia”, kuten hän totesi 103FM radion ohjelmassa sunnuntaina, ”eikä voi vaatia enempää”. 


Kysymykseen, miksei Likud puske vaaleihin nyt, jos kerran se ei ole huolissaan vaalien tuloksista, Zohar sanoi näin: ”Olen täysin samaa mieltä. Vaalit ovat nyt erinomainen optio”. Likudin suosio on pudonnut alle 30, Yaminan noussut 22 edustajaan Knessetissä, jos vaalit pidettäisiin nyt.


Zohar sanoi, että ”onko Israelissa vaalit”, ratkaistaan joulukuun 23. päivänä, jolloin hallituksen tulee esittää 2021 budjetti. Hän ennusti maan menevän vaaleihin, sillä sopua Gantzin ja Bibin välillä ei ole nähtävissä. 

Hän kehotti SiniValkoisia hyväksymään hallituksen laatiman budjetin v.2020, jotta hallitus voisi keskittyä laatimaan v.2021 budjettia. 


”Teeskennellä olevansa tekijä, joka estää Netanyahua tulemasta pääministeriksi perustaen vaatimuksensa 7 kansanedustajaan, on pateettinen ja hämillinen minun mielestäni”. Zohar sanoo, että hallitus voisi aloittaa 2021 budjetin laatimisen, jos SiniValkoinen suostuu Likudin esitykseen.


Gantz haluaa 2 vuoden budjettia; Netanyahu yhden vuoden, ja kummatkin herrat ovat linnoittautuneet omaan tyhmän linnaansa ilman toivoa sovinnosta. 

https://www.jpost.com/breaking-news/coalition-chairman-elections-are-an-excellent-option-now-645307, 


Haredipuolueet Shas ja UTJ väittävät, että puolustusministeri Benny Gantz käyttää asevelvollisuuslaki-ehdotusta hyväkseen voidakseen sillä painostaa Netanyahua kompromissiin v. 2021 budjetista. 


Hallitus asetettiin virkaansa lähes 9 kuukautta sitten, eikä Puolustusministeri Benny Gantz ole esittänyt Knessetin hyväksyttäväksi asevelvollisuuslakia, kuten sovittiin hallitussopimuksessa.

  

Haredipuolueet väittävät, että Gantz viivyttää lain esittämistä voidakseen sillä painostaa Netanyahua suostumaan 2 vuoden budjettiin hallitussopimuksen mukaisesti. Bibi haluaa yhden vuoden sopimusta vedoten COVID19 aiheuttamaan epävarmaan taloudelliseen tilanteeseen.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/288789, 


10. UUTISIA LYHYESTI

- Israelin hallitus päätti lopultakin tuoda välittömästi 2000 Etiopiassa surkeisiin oloihin pakotettua juutalaista sukua olevaa falasha juutalaista Israeliin. Asiasta sopivat Netanyahu ja Etiopian pääministeri puhelimessa viime viikon lopussa. Addis Abadassa ja Gondarissa asuu edelleen 13 000 juutalaista, joista useimmat ovat odottaneet vuosien ajan pääsyä Israeliin.

https://www.ynetnews.com/article/SJIBgGyPP, 


- Bnei Brak rabbit kutsuvat seuraajiaan synagogiin juhlimaan Shimhat Torah, Lain antamisen riemujuhlaa, sekä rakennusten sisälle, että niiden pihoihin. Se on uskonnollisille juutalaisille yksi riemullisimmista juhlista, jota vietetään yhdessä laulaen ja tanssien - naiset ja miehet erikseen. Netanyahu kehotti heitä viettämään juhlaa hallituksen vahvistamien rajoitteiden puitteissa. 

https://www.ynetnews.com/article/Hk14Ma3Iw, 


- Israelissa aloitetaan koronaviruksen vastaiset ensimmäiset rokotukset ensi viikolla, jos lupa siihen saadaan. Ensi vaiheessa valitaan koekaniineiksi sata hyväkuntoista, tervettä kansalaista iältään 18 ja 50 väliltä. 

Miksi terveitä ihmisiä, eikö sairaita, joille rokote on tarkoitettu? 

https://www.ynetnews.com/article/ryJDdVxPw, 


- Englannin hallituksen Opetusminiosteri Gavin Williamson syytti maan yliopistoja liian lepsusta toiminnasta pyrkiessään kitkemään kampuksista antisemitistit, vaatien niitä omaksumaan uudet säännöt hallituksen tuen menettämisen uhalla. 

https://www.ynetnews.com/article/BJ5GcIxww, 


- Israelin puolustusaseita valmistaville yhtiöille lähetettiin kutsu Abu Dhabiin Lähi-Idän suurimpaan näyttelyyn ISDEF 2021, jonka sopimuksen osana pidetään vastaava näyttely Israelissa kesäkuussa ensi vuonna – jos COVID19 sen sallii.

Abu Dhabin näyttely – suurin Lähi-Idässä - pidetään helmikuussa 2021. 

Kansainvälinen Puolustusnäytös ja Konferenssi (IDEX) on kutsunut israelilaisia alan yhtiöitä avoimesti osallistumaan näyttelyyn ja konferenssiin.

https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3855950,00.html, 


- Israelin ja Libanonin välisillä merellisillä rajaneuvotteluilla uskotaan olevan paljon laajemmat vaikutukset. Se osoittanee, että suhteiden normalisointi on mahdollista myös tällä hetkellä muodollisessa sotatilassa olevien valtioiden välillä. Hizbullah ehti varoittamaan, etteivät merirajat tarkoita maarajoja, mutta Hizbullahin asema joutunee tämän johdosta entistä tiukempaan valvontaan.

https://www.ynetnews.com/article/HyY8swDLD, 


- Hallituksen asettamat lukitusmääräykset aiheuttivat lähes 187 000 työnhakijan joutumisen kaikkiaan 207 191 työttömästä palkattomalle lomalle. 

https://www.ynetnews.com/business/article/SyPSTrP8P, 


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN 


Jerusalem 18 -28; Tiberias 22 -36; Suolameri 18 -30; Eilat 27 -39 +C-astetta, huomenna asteen verran lämpenevää. 

https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html, 



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021