Torstai 13.08.2020

 TORSTAI 13.08.2020

01. Gazan terrorijärjestöt ovat jatkaneet ilmapalloterroriaan israelilaisia siviili-asukkaita vastaan huolimatta toistuvista pyynnöistä ja vastaiskuista Hamasin sotilaskohteita vastaan Gazan kaistalla.


Egyptin hallitus vaati myös lausunnossaan Hamasia lopettamaan ilmapallojen lähettämisen Israelin puolelle turva-aitaa. 


IDF:n vastaiskut ovet koventuneet, kuten myös pääministeri Netanyahun ja puolustusministeri Ashkenazin varoitukset tilanteen kiihdyttämisestä, mikä voi lopulta johtaa täyteen hyökkäykseen ja sotaan Gazan kaistaa hallitsevan militaristisen Hamasin johtaman hallinnon kaatamiseksi. 


IDF katsoo, että kaikki Gazasta tuleva väkivalta nähdään Hamasin syyksi, koska sen odotetaan hillitsevän muita pienempiä terroriryhmiä. (Palestinian Islamic Jihad PIJ, Al-Qaidan yksiköt, ISS ja muut) 


IDF sai äskettäin käyttöönsä uuden Israelin kehittämän laserlaitteen, jolla pystytään tuhoamaan sekä ilmapalloryppäitä ilmassa että raketteja ja kranaatteja. Sen käyttäminen on paljon halvempaa ja nopeampaa kuin torjunta-ohjusten käyttäminen. 

https://unitedwithisrael.org/idf-pummels-hamas-following-arson-attacks-on-southern-israel/?utm_source=pushengage&utm_medium=pushnotification&utm_campaign=pushengage, 


02. Israel pienensi keskiviikkona Gazan rannikon edustalla olevaa gazalaisten kalastus-oikeutta ilmapalloterrorismin lopettamiseksi. 


Keskiviikon aikana Gazasta ammuttiin tusinoittain räjähteillä tai syttyvillä aineilla varustettuja ilmapalloryppäitä Israelin puolelle tarkoituksenaan terrorisoida juutalaisia siviiliasukkaita. Päivän aikana syttyi kymmeniä tulipaloja polttaen pensaikkoa, puita, viljapeltoja, mutta onneksi vahingot rakennuksille ja asukkaille jäivät vähäisiksi. 


Yksi sellainen räjähdysaineilla varustettu ilmapallorypäs lensi 80 km turva-aidasta lähelle Aradin kaupunkia. 

Myös sala-ampujien toiminta on lisääntynyt viime päivien aikana.


Hamas käyttää Israelin vastaista terroria avustusten saamiseksi sekä länsimaista että etenkin Qatarista, joka avuliaasti lähettää Israelin avustuksella miljoonia USD Gazaan edes vaatimatta selvitystä niiden käyttämisestä. 

https://www.timesofisrael.com/israel-halves-gaza-fishing-zone-after-dozens-of-fires-sparked-in-south/, 

https://www.timesofisrael.com/mossad-said-to-asks-qatar-to-keep-funneling-cash-to-gaza-in-deescalation-effort/, 


03. Israelin Puolustusministeriö ilmoitti keskiviikkona suorittaneensa onnistuneesti Arrow-2 ohjustorjuntajärjestelmän testaamisen. 


Arrow-2 järjestelmää testattiin Puolustusministeriön Puolustus- ja tutkimus johdon – tunnetaan heprealaisella nimellä MAFAT – Ilmavoimien sekä USA:n ohjuspuolustusjärjestön toimesta. 


Testi suoritettiin myöhään keskiviikkoiltana Israelin keskiosissa Israelin Avaruusteollisuuden avustuksella. (Israel Aerospace Industries).  


Puolustusministeri Benny Gantz totesi lausunnossaan: ”Eliitti Teknologinen siipi varmistaa, että olemme aina askeleen edessä vihollisiamme”. 

”Tulemme puolustamaan Israelin ilmatilaa miltä tahansa uhalta”. Hän ei maininnut lausunnossaan, millä korkeudella testiohjus eliminoitiin. 


Israelin vihamieleiset rajanaapurit ovat hankkineet satoja tuhansia eritasoisia ja eri lentomatkan ohjuksia, jotkut niistä täsmäohjuksia, joilla ne uhkaavat Israelia.


Lisääntyvän uhkan vuoksi Israel on joutunut kehittämään maailman edistyneimmän puolustusjärjestelmän, lyhyen-, keski- ja pitkänmatkan hyökkäysohjuksia varten. 

Näistä Arrow 2 ja 3 ohjukset eliminoivat ballistisia sekä risteilyohjuksia, mukaan lukien ne, jotka pystyvät kuljettamaan ydin- tai biologisin ja kemiallisin kärjin varustettuja massatuhoaseita. 


Yksi Arrow-2 tai -3 ohjus on hintaluokassa 3 miljoonaa NIS + (827 000 USD). 

Arrow ohjusten ja Iron Dome välisellä alueella toimii Davidin linko, joka on suunniteltu eliminoimaan keskimatkan hyökkäysohjuksia. 

https://www.timesofisrael.com/mossad-said-to-asks-qatar-to-keep-funneling-cash-to-gaza-in-deescalation-effort/, 


Kunpa Taivaan Isä armahtaisi ihmiskuntaansa, ja antaisi pian tulla ajan josta Jesaja kertoo kirjansa toisessa luvussa.

”Tulkaa, nouskaamme Herran Vuorelle, Jakobin Jumalan Temppeliin, että Hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme Hänen polkujansa; Sionista lähtee Laki ja Jerusalemista Herran Sana”. (Jes2:3, 4, 5) 


”Ja Hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille, niin että he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eikä opettele enää sotimaan”. 

”Tulkaa Jaakobin heimo, vaeltakaamme Herran valkeudessa”. 


Ennen kuin tämä voi tapahtua, ihmiskunta joutuu kulkemaan useiden kauhujen ja tulella tehtyjen puhdistusten kautta, eikä Jaakobin heimo säästy niiltä. 

(Jes3:1 -26) Näiden seurauksena ihminen tulee harvinaisemmaksi kuin Ofirin kulta. (Jes13:11 -12) Sopii hyvin NWO:n agendaan 21 ja 2030.

 

04. Elokuun 4. päivänä Libanonin pääkaupungin Beirutin satama-alueella räjähtäneen valtavan 2750 tonnin ammonium nitraattierän ja todennäköisesti samaan varastoon tai sen alaiseen tunneliin varastoitujen ohjusten ja ammusten yhteisvaikutus tuhosi puolet Beirutista, vaatien ainakin 170 ihmisen hengen yli 5000 haavoittunutta sekä satojen tuhansien ihmisten jouduttua kodittomiksi. Korjaustöiden arvioidaan maksavan 15 miljardia USD. 


Virallisten tutkimusten vaatiessa oman aikansa ja tosiasioitten puuttuessa ennen niiden valmistumista julkisuuteen levitetään kaikenlaisia olettamuksia ja teorioita, miten kaikki olisi voinut tapahtua. 


Eräässä hämärässä videossa näytetään valtavalla vauhdilla lentävää ohjusta, joka sen mukaan iskeytyi varastoon ennen sen räjähtämistä. AFP pystyi osoittamaan, että ohjus oli lisätty videoon digitaalisesti, eikä sitä ollut aiemmin julkaistuissa video-otoksissa. 


Eräässä otoksessa väitetään, että video oli kuvattu lämpö-kameralla. Suodatin osoittaa senkin otoksen väärennökseksi. 

Koska Israel on virallisesti edelleen sotatilassa Libanonin kanssa, Israelin syyllistäminen olisi tervetullut, koska se vierittäisi osan syytöksistä sotarikoksiksi. 


Pääministeri Netanyahun pitämä puhe YK:n yleiskokouksessa syyskuussa 2018, jossa hän näytti Beirutin kartalta, miten Hizbullah varastoi ohjuksiaan satama-alueella lähes tarkoin sillä kohdalla, missä oli räjähdyksen keskus. 


Räjähdys muodosti 43 metriä (140 feet) syvän kraatterin, kertoo libanonilainen lähde, viitaten rankalaisiin tuhopoltto-asiantuntijoihin. 

Eräässä videossa näytetään palaneita autoja, mutta se video oli otettu Kiinassa Hebein provinssissa kemian tehtaan räjähdyksen jälkeen.  

 https://www.timesofisrael.com/beirut-blast-conspiracy-tales-abound-with-faked-clips-pointing-blame-at-israel/, 


05. Viime viikon aikana koettiin esimerkillinen katsaus menneisyyteen, millaista Israelissa oli ennen Israelin vasemmiston pelastettua Tunisiaan paenneen Jasser Arafatin johtaman Fatahin vararikosta arabien ja länsimaiden kieltäydyttyä antamasta sille tukeaan hänen Kuwaitin seikkailunsa vuoksi, ja kutsuessa Syyrian taisteluissa karaistuneet tuhannet PA:n arabit ensiksi Gazaan ja Jerikoon ja myöhemmin kaikkiin arabienemmisteisiin kaupunkeihin ja kyliin.


Arafatin johdolla ns. palestiinalaiset aloittivat hyökkäyksensä israelilaisia vastaan, kehittyen ns. intifadaksi, ensimmäiseksi ja toiseksi väkivalta-aalloksi, joilla he pyrkivät pakottamaan Israelin myönnytyksiin. Niissä tapettiin n. 1500 juutalaista.

Tämän johdosta Israel on pyrkinyt sulkemaan juutalaisten ja palestiinalaisten väliset yhteydet, joista molemmat osapuolet hyötyivät. 


Ennen Arafatin jengien tuloa maahan israelilaiset ja palestiinalaiset voivat vapaasti liikkua kaikkialla Israelissa ilman rajatarkastuksia ja rajoitteita. 


Viime viikolla Israelin viranomaiset kuitenkin antoivat palestiinalaisten tulla vapaasti Israelin puolelle, ja heitä tungeksi tuhansittain hiekkarannoille, mutta myös kaupunkien ravintoloihin ja kauppoihin, joihin heillä ei ollut pääsyä. 


Tiistaina IDF oli kuitenkin palannut entiseen käytäntöön ja esti ilman lupaa pyrkineitten pääsyn Israelin puolelle. 

Ilman lupaa palestiinalaisia on tunkeutunut turva-aitojen ja muurien raoista Israelin puolelle etsimään työtä ja saadakseen ruokaa perheelleen. 

https://www.timesofisrael.com/israel-said-barring-palestinians-again-after-turning-blind-eye-for-beach-weekend/, 


06. Uusien vaalien häilyessä edelleenkin Israelin poliittisessa elämässä mielipiteitten tarkkailijat ovat alkaneet tutkia, kuva voisi mahdollisesti olla Netanyahun seuraaja ja Likudin, maan johtavan puolueen, johtajaehdokas. 


Netanyahua lähellä olevat henkilöt sanovat saaneensa tunnun, että pääministeri on vihdoinkin nähnyt valon ja pyrkii sopimaan SV:n Benny Gantzin kanssa. 

Tämä voisi olla syynä siihen, että hän alkaa olla valmis luopumaan vaaleista keinona siirtää kipeiden kysymysten käsittelyä, joista pahiten hänen egoaan rassaa mahdollisuus joutua siirtymään syrjään politiikasta. 


Netanyahu kuitenkin sanoo mielipiteensä muuttuneen siksi, että vaalien pitäminen koronaviruskriisin aikana on vaarallinen sekä kansalle että hänen kampanjalleen. Hän lisää siihen, ettei hän suinkaan pelkää minne vaaleihin, mutta ettei aika ole sopiva siihen.


Keskustelut Likudin ja SV:n välillä tiistaina päättyivät ilmeisen suosiollisesti. 


SV:n johtaja Benny Gantz joutui suurehkoon selkäleikkaukseen, joka oli vaivannut häntä armeijan palveluksesta lähtien. Hän osallistui laskuvarjo-harjoituksiin, lieneekö siellä saanut selkäänsä vamman, jota nyt hoidettiin jatkuvan hermosäryn vuoksi. 


Gantz kuitenkin seuraa teknisten laitteiden avulla tarkoin, mitä kentällä tapahtuu, vaikka hän joutuu makaamaan Sheban sairaalassa viikon verran, jos kaikki leikkauksen haavat paranevat hyvin.  

https://www.jpost.com/israel-news/netanyahus-confidants-he-decided-against-elections-638394, 


07. Valkovenäjän johtajan vaalit eivät tyydytä kansaa, vaan se on valunut kaduille monissa maan kaupungeissa. 


Oppositiota ja mielenosoituksia järjestävät naiset, jotka haluavat muutosta maan johtoon ja Lukashenkon, 65, siirtymistä syrjään. Häntä pidetään Venäjän sätkynukkena, jota johdetaan maan ulkopuolelta. 


Oppositiojohtaja Maria Kolesnikova meni mukaan naisten muodostamiin mielenosoituksiin Minskissä, pitäen kukkia sylissään. Hän on yksi naisten muodostamasta ryhmästä, jotka pelkäävät joutuvansa väkivallan uhreiksi. 

Monet naisista liittyivät oppositioon siksi, että poliisi oli pidättänyt heidän miehensä. Jotkut heistä pakenivat ulkomaille. 


Yleisesti annetaan ymmärtää, että sunnuntain vaalit eivät olleet rehelliset, ja vaativat Kolesnikovin nostamista Lukashenkon tilalle maan johtoon, joka sanoo, ettei nainen voi johtaa kansaa. 

Sadoittain ihmisiä on haavoittunut poliisin kovien otteiden johdosta, eikä heille anneta lääkintähoitoa ajoissa. Muutamia on kuollut sen seurauksena. 

https://www.bbc.com/news/world-europe-53761747, 


08. Ulkoministeri Gabi Ashkenazi ilmoitti neuvoteltuaan Kreikan ulkoministeri Nikos Dendiasin kanssa, että israelilaiset voivat nyt lentää Ateenaan joutumatta karanteeniin. Ulkoministerit päättivät myös laajentaa yhteistoimintaa uudistuksen, kaupan, turismin ja energian alueilla. 

Neuvottelut käytiin Jerusalemissa. 

https://www.bbc.com/news/world-europe-53761747, 


09. Liettua teki päätöksen, jolla se katsoo Hizbullahin terrorijärjestöksi, sanoi Liettuan ulkoministeri: ”Hizbullah käyttää terroria, joka on uhka suurelle määrälle kansoja” hän sanoi.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/285215, 


10. Israelin turvallisuudesta vastaavat ryhmät pystyivät estämään cyber-hyökkäyksen, joka oli kohdistettu Israelin puolustusteollisuuden johtoon. 


Hyökkäystä yrittänyt ryhmä käytti itsestään nimeä Lazarus, joka saa ulkomaista taloustukea. Se käytti hyökkäyksessään useita hacking tekniikan lajeja, sosiaalista insinööritaitoa, vääriä henkilöitymiä ja vääriä profiileja. 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/285169, 


LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN


Jerusalem 18 -31; Tiberias 26 -37; Suolameri 27 -37; Eilat 27 -40 +C-astetta, aurinkoista, pohjoisosissa puolipilvistä, huomenna lämpenevää. 


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021