TORSTAI 09.07.2020

TORSTAI 09.07.2020
01. Lähes kaksi kolmasosaa Iranin tärkeimmästä sentrifugien asennushallista tuhoutui äskeisissä räjähdyksissä, toteaa Tieteen ja Kansainvälisen Turvallisuus-instituutin presidentti David Albright JP:n journalistille Yonah Jeremy Bob.

Albright sanoo tämän viimeisen paljastuksen perustuvan kahteen uuteen satelliittien ottamaan kuvaan, jotka osoittavat paljon selvemmin kuin aiemmin käytettävissä olleet kuvat suurimman osan asennushallista tuhoutuneen. Tämä voi tarkoittaa lisääntyvää viivytystä Iranin ydinohjelmassa toivuttuaan tuhoista.

”Tämä uusi laitteisto, joka vihittiin käyttöön 2018, oli kriittinen kehittyneiden sentrifugien massatuotannolle, etenkin rotor laitteille, sentrifugien nopeasti toimiville osille, jotka ovat komponentin keskeisimmät osat. 
https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/three-quarters-of-natanz-centrifuge-assembly-hall-destroyed-nuke-experts-634444,

02. PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putinille palestiinalaisten olevan valmiit palaamaan neuvottelupöytään Israelin kanssa kvartetin valvonnassa, johon kuuluvat USA, EU, YK ja Venäjä.

Abbas sanoi puhelinkeskustelun aikana, että palestiinalaiset haluavat ehdotettujen neuvottelujen perustuvan kansainväliseen laillisuuteen ja muiden kansojen osanotolla, kuten PA:n virallinen uutistoimisto WAFA raportoi.

Abbas informoi Putinia viimeisestä poliittisesta kehityksestä, etenkin koskien Israelin suunnitelmaa ulottaa Israelin laki osalle Juudeaa ja Samariaa, minkä palestiinalaiset, arabit ja kansainvälinen yhteisö ovat hylänneet, toimisto sanoi.

Abbas antoi tunnusta Venäjän torjuttua Israelin suunnitelman, jolla se pyrkii ulottamaan itsenäisyyden voimakeinoin osiin Juudeaa ja Samariaa. 

Putin sanoi Venäjän olevan valmis työskentelemään Abbasin johtaman Fatahin ja Gazan kaistaa hallitsevan Hamasin välien kohentamiseksi. 
https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/abbas-says-ready-to-resume-peace-talks-with-israel-634317,
Abbasin toimissa on havaittavissa paniikkia Israelin itsenäisyyden ulottamisen vuoksi osiin Juudeaa ja Samariaa, mikä käytännössä hautaisi lopullisesti haaveet kahden valtion periaatteen toteutumisesta.

03. Pääministeri Netanyahun suunnitelma itsenäisyyden ulottamisesta osiin Juudeaa ja Samariaa ja Jordanin laaksoon on koronavirusepidemian uuden nousun vuoksi jouduttu siirtämään syrjään – ainakin sivummalle, mutta ei hylätty.

Kriittisesti hallituksen ja 1. pääministerin toimiin suhtautuvat syyttävät, että koronavirusta käytetään hyväksi demokratian kustannuksella, sen tuhoamiseksi, ja että vastuu tästä nojaa tukevasti 1. pääministerin ja hänen hallituksensa hartioilla.

Kriitikot väittävät, että ”hätätilaa käytetään hyväksi vapautemme rajoittamiseksi selityksellä, että e on vain tilapäinen häiriö, voimme aina palata entiseen, ja että tällaisena aikana tarvitaan voimakasta, päättäväistä johtoa, eikä ole aikaa liian moniin keskusteluihin ja selvittelyihin”.

”Demokratian tappamiseen ei aina tarvita tankkeja kaduilla eikä TV-asemien väkivaltaisella miehityksellä. Se voi kuolla hitaasti enemmistön hallitessa, joka on menettänyt näkynsä liberaalista demokratiasta, se kuolee valittujen edustajien kautta, jotka joko eivät ymmärrä, tai ovat liian pelokkaita ottamaan kantaa”. 

JP:n julkaiseman artikkelin kirjoittaja Yair Zivan sanoo, että ”se tapahtui Israelissa maanantai-iltana. Raja lakiasäätävän ja sitä toteuttavan haaran välillä hämärtyi Knessetin puhemiehen osallistuessa hallituksen viralliseen kokoukseen”.

”Pääministeri voi nyt - Knessetin annettua hänelle oikeudet - julkaista uusia päätöksiä ilman Knessetin tai edes komitean keskustelua tai hyväksyntää, eikä sen perusteluissa osoiteta pienintäkään todistusta, että se tapahtuu taistelussa koronakriisiä vastaan”.

”Terveys- ja talouskriisin vastaisen taistelun epäonnistuminen lepää nyt täysin pääministerin ja hänen hallituksensa varassa, eikä Knesset enää vastaa siitä”.
https://www.jpost.com/opinion/the-coronavirus-crisis-is-being-allowed-to-erode-our-democracy-634360,

04. Koronavirus komitea harkitsee lukitusten ulottamista 9 kaupunkiin. Tämä johtuu siitä, että kuolemantapaukset nousevat tartuntatapausten lisääntyessä. Kansanedustajat on velvoitettu keskustelemaan tänä iltana kaupungeista, joita lukitseminen ensisijaisesti koskee, raportoi Israelin N12 News. 

Koronavirustapaukset ovat nousseet hälyttävästi Jerusalemissa, Bnei Brakissa, Raananassa, Modiin Illitissä, Beit Shemeksessä, Kiryat Malachissa, Lodissa, Ramlessa ja Ashdodissa.
Komitea esittää suosituksensa ministerikomitealle, joka päättää rajoitusalueista.
Vaikka suosituksen sisältöä ei tiedetä, Ramlan ja Lodin pormestarit ilmoittivat keskiviikkoiltana lukituksista useissa kaupunkiensa lähiöissä.
https://www.jpost.com/israel-news/coronavirus-restrictions-nine-cities-on-committees-scope-amid-spike-634389,

05. Koronavirus potilaitten tutkimuksissa on havaittu lievän tartunnan aiheuttaneen potilaalle komplikaatioita, aivojen tulehdusta, sekavuutta, aina hermoratojen tuhoutumiseen ja halvaukseen saakka, mikä ei aina osoita COVID19 tartunnan voimakkuutta, todetaan Brain (aivo) lehdessä keskiviikkona, The Guardian kertoi.

Englannin Queen Square kansallisen sairaalan tutkijat alkoivat koota dataa potilaista, joilla oli neurologisia oireita maaliskuun alussa nousevien raportti-määrien kertoessa neurologisista kysymyksistä virustartunnan yhteydessä.

”Olemme havainneet tapoja, joilla COVID19 vaikuttaa aivoihin, joita emme ole havainneet aiemmin muiden virustartuntojen yhteydessä” sanoi Michael Zandi, kokenut kirjoittaja Yliopistollisen opiston Lontoon Neurologian Instituutin ja UCL sairaaloiden NHS säätiöstä, raportoi The Guardian.
https://www.jpost.com/international/serious-brain-disorders-found-in-mild-recovering-covid-19-patients-634271

06. Presidentti Reuven Rivlin kritisoi keskiviikkona iltapäivällä sitä, ”ettei Israelin valtio ollut kehittänyt selvää taistelusuunnitelmaa taistelussa koronavirusta vastaan”, raportoi Israelin TV-13.

24-tunnin kuluessa rekisteröitiin Israelissa ennätysmäärä uusia tapauksia –kaikkiaan 1 348 tartuntaa, vakavien tapausten myös noustessa.

”Meillä ei ole yhtä ainoaa haaraa, joka pitää kirjaa informaatiosta, taistelusta, kokoaa ja keskustelee kansan kanssa” Rivlin selitti. ”Ohjakset täytyy antaa yhdelle hallintohaaralle, mikä voi tuoda parhaat tulokset, jonka alaisuuteen toiset ministeriöt asettuvat ja sitä tukevat”.

Pääministeri Netanyahu oli keskiviikkona yhteydessä terveysministerin kanssa luodakseen lukitusalueita ja niiden rajoja, hallituksen päättäessä aamulla asettaa koko Beitar Illit kaupunki viikoksi lukitukseen, löydettyään 169 ihmisen saaneen virustartunnan kuluneen viikon aikana.

Aiemmin päivällä puolustusministeri Benny Gantz ja kokonainen IDF:n pataljoona asetettiin karanteeniin oltuaan yhteydessä tartunnan saaneisiin.
Gantz sanoi vointiaan hyväksi, mutta ei halua ottaa riskejä.

Opetusministeri Yoav Galant esitteli uuden suunnitelmansa koulujen aloittamiseksi syyskuun alusta, raportoi hepreankielinen ynetnews websivu.

5 -12 tasojen oppilaat opiskelevat kotonaan; tasot 1 -4 jaetaan pienempiin ryhmiin, esikoulut jatkavat toimintaansa lisättyjen turvatoimien alla.
https://www.jpost.com/israel-news/coronavirus-new-rules-for-buses-cause-confusion-as-cases-reach-32714-634280,

07. Pääministeri Netanyahu sanoo, että vaikka Israel ulottaa itsenäisyyden 30 % Juudeaa ja Samariaa, mitään ei tule tapahtumaan, viitaten Intian Kasmirin alueen liittämiseen Intiaan.

Puolustusministeri ja 2.pääministeri Benny Gantz sanoo, ettei ole sopiva aika  tehdä sitä koronaviruskriisin aikana. Gabi Ashkenazi tukee häntä siinä. 

Netanyahun kiirettä vauhdittaa epävarmuus, pystyykö presidentti Trump varmistamaan paikkansa lokakuun vaaleissa, mikä nostaisi hänen tilalleen ailahtelevan ja selvästi Israelin vastaisen demokraatin Joe Bidenin.

Entinen USA:n Lähi-Idän lähettiläs Jason Greenblatt sanoo, että vaikka PA/PLO kutsuu ”vuosisadan sopimusta” ”vuosisadan läimäykseksi”, se on kuitenkin saanut positiivista reaktiota arabimaailmassa, Tyynenmeren ja EteläAmerikan maissa. Hän uskoo sen mahdollisuuksiin.

EU uhkaa ”seurauksilla”, jos Israel toteuttaa itsenäisyyssuunnitelmansa.
Haagin kansainvälisen oikeuden ICC kanta on kielteinen, mutta se näyttää jääneen odottamaan USA:n lokakuun vaalien tuloksia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283248,

08. Israelin lääkärit varoittavat ”kauheasta talvesta”, jos sairaaloita ei vahvisteta.

Yli 100 lääkäriä sairaaloiden sisätautiosastoilta pitkin maata sanovat maanantaina Netanyahulle osoittamassaan kirjeessä varoituksella lakkojen mahdollisuudella, ellei sairaaloille anneta lisää voimavaroja kasvavien koronavitus tapausten hoitamiseksi.

”Ilman tuntuvia lisäyksiä henkilökunnassa ja varustuksissa, maan terveys-palvelut tulevat kokemaan brutaalin talven” he uhkaavat.
https://www.ynetnews.com/article/BJ00XLU7JD,

09. Rooman suorittaman Jerusalemin miehityksen vuosipäivänä 3 viikkoa ennen toisen Temppelin hävitystä 60 rabbia kehottavat juutalaisia nousemaan Temppelivuorelle.

Nämä 60 rabbia tulevat erilaisista juutalaislahkoista. He uudistivat kehotuksensa torstaina juutalaisille lähtemään pyhiinvaellukselle Temppelivuorelle käytyään ensin rituaalikylvyssä (mikve), 17. Tammuzkuuta juutalaiskalenterin mukaan.

Yksi allekirjoittaneista oli tunnustettu rabbi Nahum Eliezer Rabinovich, joka pani nimensä dokumenttiin vähän ennen kuolemaansa.
https://www.breakingisraelnews.com/154497/on-anniversary-seige-jerusalem-60-rabbis-call-jews-enter-temple-mt/,

10. Israelin poliisi on saamiensa tiedustelutietojen perusteella valmistumassa Jordaniassa Ammanissa päämajaansa pitävän islaminsäätiön waqfin karkottamiseksi Temppelivuorelta, jonka päivärutiinia se on valvonut 1967 puolustussodasta lähtien.

Jerusalemin maistraatin oikeudessa tutkijat esittivät keskiviikkona todisteita, joiden mukaan wagf on suorassa yhteydessä Hamasin terrorijärjestöön antaen samalla varoituksen, että toimistotilojen pitäminen avoinna tulee voimistamaan ja vahvistamaan terrorijärjestön aktiivisuutta Jerusalemissa.

Wagfin toimistokompleksi sijaitsee Shaar HaRachamin (Armoportti) lähellä. Kyseessä oleva alue on hallitila Temppelivuoren tason alla, jonne on porras-yhteys. Portaiden yläpäässä oleva matala portti on suljettu vierailta, sekä muslimeilta että juutalaisilta 17 vuoden ajan.

Hamas käytti salitilaa kokoustensa pitopaikkana. Oikeuden päätöksellä ja pääministerin kehotuksella portti täytyi sulkea, mutta sitä ei ole toteutettu. Muslimit käyttävät hallitilaa laittomasti moskeijana. 
https://www.breakingisraelnews.com/154470/police-petition-court-close-waqf-offfices-on-temple-mount/,

11. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas raivoaa, kun palestiinalaispankit kieltäytyvät välittämästä Abbasin määräämiä ”pay for slay” tapporahoja juutalaisten surmaamisesta peläten joutuvansa Israelin pankkien mustalle listalle.
https://www.breakingisraelnews.com/154381/abbas-furious-as-pa-banks-refuse-to-pay-terrorist-salaries/,

12. Israelin armeijan IDF komentaja kenraaliluutnantti Aviv Kochavi oli lähellä katastrofia hänen helikopterinsa molempien moottorien sammuessa ilmassa.

Vakava tilanne syntyi viime viikolla IDF:n komentajan ollessa rutiinilennolla Knessetistä yhteen IDF:n Tel Nof tukikohtaan.
Ohjaajan tekemän virheen johdosta – hän sammutti moottorit toisen sammuessa, minkä johdosta toinenkin moottori sammui. Hän onnistui käynnistämään moottorin kopterin ollessa vain 30 metrin korkeudella maasta. 
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283242,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283246,

13. Israelin oraakkeliksi kutsuttu autistinen Daniel kehottaa viimeisessä viestissään juutalaisia lähtemään kiireesti pois USA:sta ja etenkin Euroopasta ja Englannista, etteivät he viivyttelynsä vuoksi joutuisi kärsimään kohtuuttomasti.

Daniel sanoo, että Jumalan shechina (kirkkaus) poistui Euroopasta, eikä juutalaisilla ole enää Jumalan suojelua siellä.
Hän ei pysty keskustelemaan ihmisten kanssa, mutta autisminsa vuoksi hän pystyy lähestymään korkeampaa hengen tasoa kuin useimmat.

”Autismini vuoksi näen maailman eri tavalla kuin useimmat ihmiset. Näen Adamin Jumalan luomana. Näen selvästi ruumiin ja sielun ja niiden yhteyden korkeamman tason maailmaan” Daniel selittää.

”Kaikki autistiset ihmiset ovat enemmän sielu kuin ruumis. On väärin ymmärretty huomio tässä valheen maailmassa, että kehitysvammaiset ymmärtävät vähemmän maailmaa kuin ns. normaalit”.

”Maailma on muuttumassa kovaksi; sitä hallitsevat häijyimmät ihmiset, mitä koskaan on elänyt, uudelleen syntyneet kaikkien aikojen kaikista häjyimpien ihmisten inkarnaatioina”.

Amerikan juutalaisille hän sanoo. ”Elämä ei palaa entiselleen, vaikka nyt rauha ja turvallisuus näyttävät palanneen, mutta se ei ole totta”.
https://www.breakingisraelnews.com/154491/israeli-oracle-delivers-message-god-jews-america-deep-trouble/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -29; Tiberias 22 -35; Suolameri 26 -38; Eilat 25 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja lähipäivinä, lämpenevää.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019