TIISTAI 07.07.2020

TIISTAI 07.07.2020
01. IDF iski sunnuntaina Gazan kaistan pohjoisosaan seurauksena Hamasin ampumille kolmelle raketille siviilikohteita vastaan Israelissa. IDF:n taholta ilmoitetaan, ettei kummallakaan puolella tullut ihmisvahinkoja, ja että helikopterit ja hävittäjät iskivät Hamasin maanalaisiin kohteisiin Gazassa. 

Vaikka raketit eivät aiheuttaneet fyysistä vahinkoa, ne pakottivat rajan pinnassa asuvat Israelin asukkaat hyppäämään suojatiloihin sireenin alkaessa soida.
https://www.breakingisraelnews.com/154288/idf-attacks-hamas-targets-in-gaza-in-response-to-rocket-barrage/,

02. Israel ampui maanantaina onnistuneesti avaruuteen uuden vakoilutekokuun, sanoivat IDF:n ja IAI:n edustajat yhteisessä lausunnossaan.

Kysymyksessä oleva tiedustelusatelliitti on nimeltään OFEK 16. Se ammuttiin avaruuteen 04.00 aikaan maanantaiaamuna. Satelliitti on optotectronic reconaissance, kehittyneillä ominaisuuksilla varustettu satelliitti.
https://www.breakingisraelnews.com/154304/israel-successfully-launches-new-spy-satellite-into-orbit/,

03. Sunnuntaina Libanonissa Bekaa laaksossa alkoi kansainvälinen taidefestivaali.

Erikoiseksi festivaalin teki se, että arkeologisessa kohteessa alkajaiskonsertti pidettiin yhdessä kuuluisimman Rooman ajan pakanatemppelin raunioilla.

Baalbeck kansainvälinen festivaali on Libanonin ehkä tärkein kulttuuritapahtuma. Ensimmäinen kulttuuritapahtuma pidettiin 1955 tarkoituksenaan edistää turismia ja Libanonin kulttuuria.
Ihmisiä tulvi Baalbeckin festivaaleihin Bekaa laaksossa ympäri maailman.

Klassinen musiikki, tanssi, teatteriesitykset, ooppera ja jazz modernin musiikin kanssa ovat festivaalin ohjelmassa joka kesäkuusta elokuuhun muinaisessa Rooman acropolissa. Libanonin sisällissota aiheutti yli 25-vuoden katkoksen, mutta aloitettiin uudelleen 1997 kooten kaikkiaan 40 000 osanottajaa.

Tunninmittainen tilaisuus pidettiin sunnuntaina ilman yleisöä COVID19 koronavirus rajoitusten vuoksi, se lähettiin paikallisten ja alueellisten TV-asemien kautta ja live-stream sosiaalisessa mediassa levittäen ”yhteyttä ja toivoa”.
https://www.breakingisraelnews.com/154308/lebanon-cultural-event-held-in-baal-temple-complex-used-as-hezbollah-capital/,
04. USA lähetti kaksi lentokoneitten emälaivaa saattoaluksineen Etelä Kiinan merelle voiman osoitukseksi pelotellakseen Kiinaa saaristomeren väkivaltaisesta valvontaansa ottamisesta.

Kiina vastasi siihen ylpeilemällä laajasta valikoimasta emälaivojen tuhoamiseen tarkoitettuja aseitaan todeten, että megatason sotalaivat operoivat merellä PLA:n (Kansan Vapautusarmeijan) hyvän tahdon alaisina.

USA:n laivasto vastasi siihen lyhyesti, etteivät pelottelut vaikuta heihin.

Kiina on menetellyt röyhkeästi Etelä Kiinan meren alueilla polkien sekä Vietnamin että Filippiinien aluevesiä protesteista välittämättä.
Kiinan laivasto aloitti samaa aikaan alueella laivastoharjoitukset, joita USA:n ulkoministeri Mike Pompeo pitää erittäin provokatoorisina.
https://www.breakingisraelnews.com/154291/china-threatens-to-blow-up-us-aircraft-carriers/,

05. Mystisten räjähdysten jatkuessa Iranin ydin-ja ohjusteollisuuden rakennuksissa pääministeri Netanyahu päätti sunnuntaina jatkaa Israelin pääosin ulkomailla toimivan turvallisuusjärjestön Mossadin komentajan Yossi Cohenin määräaikaa kuudella kuukaudella.

Pääministeri perusteli päätöstään pyytää Cohenia jatkamaan toimintaansa Mossadin johtajana Israelin valtion turvallisuushaasteiden vuoksi.
Yossi Cohen hyväksyi pääministerin pyynnön ja aloittaa kuudennen toimi-kautensa Mossadin johtajana, 21.tammikuuta 2021 saakka.

Ainakin viisi räjähdystä on tapahtunut äskettäin Iranin useissa ydin-ja ohjusteollisuuden kohteissa, jotka osoittavat graafisesti, että Iranin kaikkein turvallisimmiksi kuvitellut laitokset ovat alttiina ulkopuolisille hyökkäyksille, mikä on sekoittanut Iranin sekä ydinteollisuuden ohjussuunnittelun ja rakentamisen ohjelman. Israelin suorittama cyber-hyökkäys on yksi vaihtoehto.

Iran on antanut useitakin selityksiä räjähdyksille myös maanalaisissa kohteissa, joissa kehitetiin uusia nopeita sentrifugeja ja ohjusten ohjausjärjestelmiä.
https://www.breakingisraelnews.com/154301/as-mysterious-explosions-successfully-plague-iran-mossad-chiefs-tenure-gets-extended/,

06. 33 vuorokautta jatkuneet kaatosateet ja niiden aiheuttamat maanvyörymät ovat aiheuttaneet paitsi paljon tuhoa ja kärsimyksiä asukkaille sekä Kiinassa että Japanissa, myös potentiaalisen katastrofin maailman suurimman Three Georges patorakennelman luhistumisesta, jonka alapuolella asuu yli 400 miljoonaa asukasta. Viranomaiset ovat antaneet alustavia varoituksia, että vedenpinta voi nousta Jangzejoen alajuoksussa kerrostalojen neljännen kerroksen tasolle.

Sateitten johdosta kesäkuusta lähtien 33 miljoona ihmistä 26 provinssissa ovat kärsineet sateitten ja maanvyörymien johdosta. Yli 180 ihmistä on kuollut ja 45 ihmistä ovat kadoksissa. Wuhanin kaupunki on veden valtaama.

Helpottaakseen painetta patoa vastaan Kiinan viranomiset avasivat ylivuotoportit, ensimmäistä kertaa tänä vuonna.
 https://www.breakingisraelnews.com/154210/china-floods-locusts-hailstorms-earthquakes-swine-disease-prophesied-ezekiel/,

07. Kiinan armeija alkoi poistamaan sotilastelttojaan ja muita rakennelmiaan kiistan-alaisessa Himalajan Galwan laaksossa, jossa aseettomat intialaiset ja kiinalaiset sotilaat ottivat mittaa toisistaan nyrkkitappeluissa.

Kiinan armeija oli satelliittikuvien perusteella arvioiden rakentanut armeijan uuden tukikohdan, puolustusasemia ja maanteitä sopimusten vastaisesti.
Sotilaitten välisissä nujakoissa 15. kesäkuuta sai surmansa 20 Intian sotilasta ja 76 haavoittui. Kiinalaisten tappioista ei ole tietoa.

Intia varustautui tilanteen mahdolliseen laajenemiseen tuoden alueen lähistölle sotilaitaan ja aseitaan ja tutkii miten kauas Kiina vetää joukkojaan alueelta. 
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8493937/Beijings-troops-remove-structures-contested-Himalayan-valley.html,

08. Kiinassa on tavattu uusi bubonic-vitsaus, sikaflunssa, jonka ensimmäinen uhri oli paimen Kiinan pohjoisosan Bayannurin kaupungissa. Mies on kohtalaisessa kunnossa, mutta kaupungin terveysviranomaiset antoivat ihmisille varoituksen välttää metsästystä, etenkään murmelia, jonka epäillään kantavan kuolettavia viruksia, kertoo New York Times. Sikaflunssa ei tarttune ihmisestä toiseen.
https://www.wnd.com/2020/07/move-coronavirus-bubonic-plague-now-diagnosed-china/,

09. Iran ylistää ohjuskaupunkejaan, jotka muodostavat painajaisia vihollisille. ”Meillä on maanalaisia kaupunkeja täynnä aluksia ja ohjuksia” sanoi prikaatinkenraali Alireza Tangsiri.

Seth J Frantzman toteaa artikkelissaan, että iranilaisen retoriikan mukaan jokaista erehdystä tulee seurata vastaavalla vastakohtaisella onnistumisella.
Epäonnistuessaan suojelemaan kriittistä infrastruktuuria sekä toistuvia räjähdyksiä ohjus- ja ydinlaitoksissaan puolentoista viikon aikana, Teheran katsoi asialliseksi kääntää median huomion uusiin ohjuskaupunkeihin osana asearsenaalia, joka aiheuttaa painajaisia vihollisille.

Iranin laivaston komentaja, vara-amiraali Alireza Tangshiri vakuutti ”Iranilla olevan maanalaisia kaupunkeja, joissa on aluksia ja aseita. Koko rannikkoalue Iranin eteläosassa on täynnä näitä aseita” hän vakuutti.

Useimmat niistä ovat Islamilaisen Vallankumousarmeijan, ei virallisen armeijan, käsissä. Niihin kuuluu useita merijoukkoja, mukaan lukien Basij, kertoo valtion media.
Ne sisältävät 428 laivuetta 2 200 km pitkällä rannikolla. Pääosa on keskitetty avainalueille Persianlahdella lähellä Omanin lahtea.

Iran on testannut aiemmin näitä ”pikaveneitten” laivueita ja niiden ohjuksia.
Maininta näistä ohjuskaupungeista näyttää perustuvan kommentteihin, jotka IRGC:n ilmavoimien komentaja Ali Hajizadeh lausui lokakuussa 2019. 
https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/iran-brags-that-new-missile-cities-are-nightmare-for-enemies-634017,

10. Amos Yadlin, Kansallisen turvallisuustutkimusten Instituutista (INSS) analysoi INN:n artikkelissaan maanantaina mystisiä räjähdyksiä Natantzin ydinlaitoksessa Iranin keskiosassa, joista kansainvälinen media syyttää Israelia.

Puhuessaan Radio 103FM haastattelussa hän sanoi: ”Iranin strateginen asema on vaikea. Heillä on sanktioitten vuoksi talousongelmia, kokonavituksen uusi aalto, ja heidän valuuttansa arvo laskee”. 

”Iranin hallituksen avainupseeri Qassem Soleimani eliminoitiin, heillä on ongelmia Libanonissa ja Syyriassa, joissa myös talous on vaikeuksissa. Iranilaiset ovat kyllästyneet toistuviin tilanteisiin. Strategia kannalta he odottavat, mitä tapahtuu USA:n vaaleissa lokakuussa”.

”Eihän Natanz ollut salainen kohde, se tunnettiin ja sitä seurattiin, suurin osa siitä on maan alla, paikka, jossa uranin rikastamista tehdään salaa bunkerissa ainakin 10 metriä paksun teräsbetonin sisällä. Sen yläpuolella olevat rakennukset ovat hallintorakennuksia. Sama rakenne, joka vahingoittui, on paikka, jossa tutkittiin ja kehitettiin sentrifugien täydellistämistä”.

Yadlin ei halunnut sanoa suoraan, kuka oli räjähdysten takana, mutta antoi viitteitä tarpeeksi niille, jotka tuntevat asioita.
 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283115,
https://www.timesofisrael.com/mossad-said-to-foil-iranian-attacks-on-israeli-embassies-in-europe-elsewhere/,

11. Tutkimuksen mukaan 66 % COVID19 tartunnoista saadaan kotona, vain 2 % synagogissa.
Knessetin tutkimus- ja informatiokeskuksen mukaan tartuntojen valtaosa 65.8 % saadaan perheenjäseniltä, vain 2.2 % synagogista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/283125, https://www.timesofisrael.com/scientists-urge-who-to-acknowledge-coronavirus-can-spread-in-air/,

12. Israelissa suurta pahennusta on herättänyt poliisiupseerin kirjoitettua 500 NIS sakon ilman maskia lastenvaunua työntävälle 13-vuotiaalle ortodoksi tytölle, joka itki hillittömästi tajuttuaan tilanteen.
Molempia tilanteeseen osallistuneita poliiseja vaaditaan erotettaviksi välittömästi, koska sen katsotaan kohdistuneen uskonnollista väestöä vastaan.
Joku järki täytyy sentään olla koronaviruksenkin valvonnassa.  https://www.timesofisrael.com/video-of-police-stopping-young-weeping-girl-over-mask-offense-sparks-outrage/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -31; Tiberias 22 -36; Suolameri 26 -37; Eilat 26 -39 +C-astetta, pohjoisessa puolipilvistä muualla tänään ja huomenna aurinkoista.
Ehkä hieman lämpenevää, ehkä ei.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021