TIISTAI 28.07.2020

TIISTAI 28.07.2020
01. Libanonissa toimiva ja sitä itseasiassa johtava terrorijärjestö Hizbullah yritti toteuttaa uhkauksensa kostaa yhden johtajatason pyssymiehensä kuoleman IAF:n tekemässä ilmaiskussa Syyriassa.

IDF on tietoinen Libanonin vastaisen rajansa potentiaalisesta joutumisesta taistelujen kohteeksi, ja lähetti yli pataljoonan verran sotilaitaan rajan tuntumaan ja aktivoi myös Iron Dome ohjustorjunta-järjestelmänsä.

Maanantaina sotilaat havaitsivat 3 -5 miehen terrorisolun ylittäneen kansain-välisen rajalle rakennetun suoja-aidan tehdäkseen kommaniskun Israeliin.

Sotilaat avasivat tulen heitä kohti, minkä johdosta terroristit pakenivat omalle puolelleen rajaa. IDF:n sotilaat eivät kärsineet vaurioita. Hizbullah kieltää yrityksen ja muistuttaa, ”etteivät puntit ole vielä tasan, jatkoa seuraa”.

Arabilehdistössä kerrottiin Hizbullahin ampuneen PST raketin israelilaista Merkava tankkia kohti, mutta IDF kieltää ohjuksen ampumisen. Arabilehdistö kertoo IDF:n tykistön tulittaneen useita kohteita Libanonissa, ja kehottaneen lähellä rajaa olevia juutalaisyhteisöjä menemään suojatiloihin kaiken varalta. 

Israelin pääministerikaksikko Netanyahu ja Gantz kumpikin varoittivat terrori-järjestöä lopettamaan tulella leikkimisen, ja testaamasta IDF:n tasoa. Vaikka tilanne lienee rauhoittunut, mutta IDF:n tiedottaja varoittaa tiedotteessaan, että muutamat seuraavat päivät tullevat olemaan jännittyneitä.
https://www.ynetnews.com/article/HkqtF52xD, https://www.timesofisrael.com/a-most-peculiar-attack-will-hezbollah-deem-border-fracas-adequate-vengeance/,

02. ToI:n julkistamassa artikkelissa kerrotaan järkyttävästi, miten koronaviruksen taltuttamiseksi julistetut rajoitteet tunkevat ilman niitäkin nälkäiset yhteisöt sietokyvyn yli, katkoen pienten farmitilojen yhteydet markkinoihin sekä eristäen kylät ruuan jakelusta ja lääkintähoidosta Burkina Fasossa Afrikassa. 

”Laiha korjuuaika on tulossa Burkina Fason lapsille, ja pitkä satokauden odotus tuo tuhoisimman nälänhädän, jollaista useimmat ovat koskaan kokeneet”.

”Virustautiin yhteydessä oleva nälänhätä johtaa yli 10 000 lapsen kuolemaan kuukaudessa pandemian ensimmäisen vuoden aikana”, kertoo YK:n ja AP:n julkistama raportti ennen sen virallista julkistamista.
”Yli 550 000 lasta kuukaudessa kärsivät aliravitsemisesta (wasted), jonka tuntomerkkejä ovat vääntyneet raajat ja laajentunut vatsa. Vuoden aikana heidän määränsä on kasvanut 6.7 miljoonasta 47 miljoonaan”.

”Aliravitsemus ja kitukasvuisuus voivat tuhota lapsia fyysisesti ja henkisesti, kehittäen henkilökohtaisia tragedioita sukupolvien katastrofiin”.

”COVID19 kriisin aiheuttamat ruuan turvallisuusvaikutukset tulevat tuntumaan useiden vuosien aikana tästä lukien” sanoo tri Francesco Branca, WHO:n ravitsemusjohtaja. ”Sillä tulee olemaan yhteiskunnallinen vaikutus”.
https://www.timesofisrael.com/virus-linked-hunger-tied-to-10000-child-deaths-each-month/,

03. Israelissa COVID19 aiheuttamat uhriluvut ovat seuraavat.
Tartuntoja yhtensä 63 581; parantuneita 27 125; vakavia tapauksia 310; kuolleitten määrä on tällä hetkellä 474.
Sairaalat ilmoittavat kapasiteettinsa käytöksi 100 %, koronavirus potilaitten määrä nousi 9 % viimeisen testatun päivän aikana edellisestä.
https://www.worldometers.info/coronavirus/,
Tartuntojen määrä ja kohtalokkaiden tapausten määrät laskivat alimmalle tasolle moneen viikkoon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284309,

Globaalien tartuntojen määrä on 12 650 142; kuolleitten määrä on 656 621.
https://www.timesofisrael.com/https://www.worldometers.info/coronavirus/

04. Israelin nykyinen ”koronahallitus”, kuten sitä aluksi nimitettiin, punnerrettiin lähes väkivalloin Likudin johtajan Benyamin Netanyahun ja SiniValkoisten johtajan Benny Gantzin pyrkiessä toteuttamaan Bibin ennen 2015 vaaleja julkistamaa iskulausetta ”elämä ensiksi”, tarkoittaen kansan terveystilanteen muodostavan tärkeimmän hallitusohjeen.

Tuskin monikaan uskoi tällaisen hallituksen selviämisestä manipuloinnin mestarin, kolmesta rikoksesta syytetyn Bibin ja uskollisen mutta poliittisesti kokemattoman armeijan komentajan Gantzin rakentavaan yhteistoimintaan.

Sinnikkäästi se on kuitenkin jatkanut hioen samalla kumpaakin, sillä vaihtoehdot olisivat sitäkin järkyttävämmät: Neljännet vaalit runsaan vuoden aikana hallituksen ponnistellessa kasvavan koronavirus-pandemiaa vastaan talouden kärsiessä ennen kokemattomia iskuja työelämän lamaannuttua hallituksen määräämien rajoitusten ja läheisyyskieltojen vuoksi.

Huolimatta hyvästä tahdosta ja halusta onnistua hallituspolun alku ei ollut sitä, jota odotettiin. COVID129 aloitti toisen tulemiensa, mikä paljasti, ettei hallitus ennen viruksen toista tulemista edeltäneiden viikkojen aikana ollut tehnyt mitään uuden tulemisen valmistelemiseksi, kuten asiantuntijat ja lopulta Bibi itsekin lopulta tunnustivat.

KOVID19 ongelman selvittämiseen tarvittavan organisaattorin ja ohjelmoijan valintakin vei viikon verran kallista aikaa. Tämä ylijohtaja on prof. Ronni Gamsu, joka vastuualueeseen kuuluu viruksen vastaisen taistelun koordinointi ja johto.

Kaiken tämän sekavalta näyttävän vyyhden aikana hallituksen tulee hoitaa eteen tulevia päivittäisiä ongelmia, joista hallituksen budjetin laatiminen ja hyväksyttäminen Knessetissä on elintärkeä jatkuvuuden vuoksi, sillä se on saatava kuntoon määräajassa, tai kansa menee uusiin vaaleihin.

Gantz haluaa kahden vuoden, Bibi tämän vuoden budjettia, ja tämän asian kimpussa he ovat häärineet kuin heikkomieliset heinämiehet pouta-aikana.
https://www.jpost.com/israel-news/life-itself-could-bring-gantz-and-netanyahu-together-again-636533,

05. Israelin bussinkuljettajat ovat havainneet, ettei heidän ammattikuntaansa arvosteta tarpeeksi, ja uhkaavat aloittaa lakon keskiviikkona.

”Vaikka yli 1000 bussinkuljettajaa ovat saaneet COVID19 tartunnan ja satoja on karanteenissa, he katsovat, ettei heitä ole suojattu asianmukaisesti virusta vastaan”.

Koronavirusohjeitten mukaan julkisissa liikennevälineissä matkustajat eivät saa
maksaa matkojaan käteisellä, vaan käyttäen Rav-Kav liikennekorttia. Poikkeuksen tekevät vanhukset ja Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä asuvat henkilöt.

Bussinkuljettajat katsovat, että heidän turvallisuutensa vaarantuu siinä, että he joutuvat käsittelemään käteistä rahaa.
https://www.jpost.com/israel-news/bus-drivers-plan-strike-starting-wednesday-drivers-arent-worthless-636574,

06. Moderna ja Pfizer aloittavat keskeiset COVID19 rokotteen testit ihmisiin, uskoen voivansa aloittaa laajemmat rokotuskampanjat vuoden lopussa. Ensimmäisessä vaiheessa testataan 120 kohdetta globaalisti ja siihen osallistuu 30 000 henkilöä.
https://www.jpost.com/breaking-news/pfizer-biontech-begin-global-study-of-lead-covid-19-vaccine-candidate-636546,

07. ARCRURUS laboratorion johtaja Joseph Payne Kaliforniassa ”harkitsee rekisteröinti-tutkimuksen tekemistä Israelissa, jos Terveysministeriö hyväksyy anomuksemme ja tukee meitä, jonka jälkeen olisimme halukkaita näkemään Israelin otollisena tilaisuutena”.

”Ainakin osa kliinisistä tutkimuksista pyritään tekemään Israelissa” Payne lupaa. Terveysministeriö ilmoitti viikonvaihteen jälkeen, että se oli tehnyt sopimuksen ensimmäisen osan ARCTURUS yhtiön kanssa saada ensimmäisenä sen kehittämä koronavirus rokote.

Payne pyytää panemaan jäitä hattuun, sillä vaihe 3 tutkimus on vielä pahasti kesken, ja yhtiö aloitti vaiheiden ½ kliiniset testit Singaporen Duke-NUS lääkintä-koulun testeinä tutkien turvallisuutta, sivuoireita ja rokotteen sopivaa määrää.
Hän odottaa projektin etenemiseen muutaman kuukauden kuluessa.
https://www.jpost.com/health-science/arcturus-ceo-says-human-trials-of-vaccine-candidate-could-happen-in-israel-636504.

08. Sino-US aloitteleva kehitysyhtiö sanoo kehittäneensä mullistavan veritestin, joka pystyy ennakoimaan potentiaalisen syövän vuosia ennen oireiden ilmestymistä.

Artikkeli siitä julkaistiin Nature Communications lehdessä. Tutkijat ovat kauan pyrkineet kehittämään menetelmiä voidakseen havaita pahanlaatuiset oireet mahdollisimman ajoissa, koska se helpottaa hoitomenetelmien onnisumista.
https://www.jpost.com/health-science/groundbreaking-blood-test-can-detect-cancer-years-before-symptoms-appear-636443,

09. Hallituksella on alle kuukausi aikaa julkistaa vuoden 2020 budjetti, tai jos se ei onnistu, edessä ovat uudet vaalit.

Netanyahu haluaa vuoden budjettia; Gantz kahden vuoden, eikä kumpikaan anna periksi tahtojen välisessä isojen miesten leikissä.
Bibi harkitsee vaalien mahdollisuutta myös siksi, että hänen ja hänen hallituksensa vastaiset mielenosoitukset ovat levinneet ympäri maata, muuttuen väkivaltaisiksi, joissa ihmiset vammautuvat ja omaisuutta tukohaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284258,

10. Paul, kristitty kemian tuntemistaustalla herbalisti, jolla oli etuoikeus työskennellä pastori Andrewn kanssa mullistavan Exodus Efektin ja Trinity öljyn formuloimiseksi, haluaa laajentaa sen tuntemista ja käyttöä.
Se liittyy läheisesti ihmisen verensokeri-pitoisuuteen. Hän väittää kehittäneensä tämän Jumalan tarkoittaman formulan, jolla verisokerin määrää hallitaan. Formula ei aiheuta sivuoireita, kuten pahoinvointi, diarrhea (ripuli) tai acid reflux. (vatsan happovaiva) (Biblical Proof, biblicalbloodsugar.com/)

11. Hiljainen vallankumous tapahtuu Temppelivuorella, kerrotaan INF:n julistamassa artikkelissa.

Juutalaisten osuus Temppelivuorelle nousseitten ihmisten joukossa on tullut toistuvaksi ilmiöksi, juutalaisten osuuden noustua usealla sadalla prosentti-yksilöllä viime kuukausien kuluessa.

Juutalaisten osuuden nousuun on suurelta osin vaikuttanut Vuoren turvallisuutta valvovan Israelin poliisin muuttuneesta asenteesta, joka - kaikella kunnioituksella poliisin toimintaa kohtaan on - ollut kaikkea muuta kuin tasapuolista.

Nyt artikkelin mukaan kaikki on muuttunut. Jos juutalaisia edelleen estetään ja pidätetään kuulusteluja varten, se johtuu Vuoren arabeista, jotka huolella seuraavat ei-muslimien suunliikkeitä, ettei vaan joku rukoile Israelin Jumalaa.

Allahin nimeä saa huutaa vapaasti, ja hänen nimissään hyökätä Vuorelle nousseita ”vääräuskoisia” vastaan, heidän mullahinsa siihen jopa kehottavat.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284235,

12. 14-vuotias juutalainen nuorimies joutui neljän arabin hyökkäyksen kohteeksi Hebronin kaupungissa maanantaina.

Yizthak Zarbiv ajoi polkupyörällään ystävänsä kanssa kadulla pudottaen hänet jossain vaiheessa pois kyydistä neljän suunnilleen hänen ikäisensä arabinuoren edessä. Arabit alkoivat nauraa ja ivata, ja siitä kehittyi kiihtynyt keskustelu heidän välilleen muuttuen pian vihamieliseksi. Yksi kirosi, toinen iski vyöllä ja kolmas kivellä päähän aiheuttaen vertavuotavan haavan Yitzhak Zarbivin päähän.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284274,

13. Sekä Turkissa että USA:ssa on nykyisin elementtejä, jotka järjestelmällisesti pyrkivät pyyhkimään maansa historiaa, joka ei vastaa niiden ideologiaansa. Kuvapatsaita ja reliefejä tuhotaan ja kristittyjen/juutalaisten symboleja poistetaan ja häväistään etenkin demokraattien hallitsemissa valtioissa, kuten tapahtuu myös Turkissa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan haluaa tuhota kaiken, mikä muistuttaa Uudenaikaisen Turkin perustajan Atatyrkin vaikutuksesta.
Erdogan on muuttanut maansa suunnan islamilaiseksi; hän haluaa päästä Turkin sulttaanin asemaan, joka antaisi hänelle johtavan aseman sunni-muslimien keskuudessa, ja pudottaisi Saudi Arabian nykyisestä johtoasemastaan.
Turkin sulttaani vastaa arvoasteessaan arabien kalifia.

Muinaisen katedraalin Hagia Sophian muuttaminen uudelleen museosta moskeijaksi, on osa hänen suurellisia suunnitelmiaan, joita voidaan pitää jopa lapsellisina, mutta Turkki on NATO:n jäsen, ja sillä on järjestön toiseksi suurin armeija länsimaisine aseineen. Turkki ei ole mitätön tekijä Lähi-Idässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284287,

14. Israelin poliittisessa kentässä on alkanut keskustelu: Mitä sitten, jos Trump ei voitakaan lokakuun vaaleja? Olisiko syytä valmistautua tähän optioon?

Demokraattien ehdokas Joe Biden johtaa lähes kaikissa valtioissa, ja on suuri mahdollisuus, että kansa valitsee hänet huolimatta hänen sekavista puheistaan ja muistin pätkimisestään.
Kongressin edustajainhuoneen presidentti Nancy Pelosi laskeskeli eräässä video-otoksessa: ”Jos Trump ja varapresidentti Pence jostain syystä poistetaan paikoiltaan, minä olen seuraavana listassa vallan ottamiseksi käsiini”. Pelosi peitetysti odottaa, että Trump ja Pence joutuisivat attentaatin kohteiksi.

15. USA:n demokraattisen puolueen suunnittelukomitea hylkäsi maanantaina julkilausuman, jossa olisi kritisoitu Israelia palestiinalaisten kohtelusta.

Äänestyksessä esitys hylättiin äänin 117 – 34. Lausunnon lisäyksessä Israelia kutsuttiin miehittäjäksi, ja USA:n hallitusta kehotetaan tarkistamaan Israelille vuosittain antamansa sotilaallisen avustuksen määrää, mikäli Israel toteuttaa osien Juudeata ja Samariasta liittämisen virallisesti Israeliin.

Esityksessä kritisoitiin myös Israelin harjoittamaa uudisasutusta, eikä vain juutalaisyhteisöjen laajentumista asukasluvun kasvaessa.

Juutalaisten perustama painostusryhmä USA:ssa JStreet painosti termin ”miehittäjä” lisäämistä lausumaan. Israelin vaarallisin vihollinen on sen keskuudessa asuvat vasemmistolaiset ainekset.
https://www.timesofisrael.com/us-democratic-platform-nixes-conditioning-aid-to-israel-over-annexation/,

16. Juutalaisten yksi pyhimmistä juhlista, Tisha Be´Vv, lähestyessä ihmisten Länsimuuriin tunkemat rukoukset ja pyynnöt puhdistetaan pois odottamaan seuraavaa kautta.

Arkeologi Joe Uziel, joka editoi webinarin, jossa selitetään miten Haitek tekniikka syventää tietoamme muinaisen pääkaupungin valloittamisesta.
Times of Israel julkaisee websivullaan arkeologien löytämiä totuuksia, jotka voivat syventää ja jopa muuttaa käsityksiämme muinaisista miehityksistä. 
 https://www.timesofisrael.com/for-tisha-bav-learn-about-the-archaeological-proof-of-jerusalems-destructions/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 21 -33; Tiberias 26 -36; Suolameri 30 -39; Eilat 30
-42 +C-astetta, pohjoisessa puolipilvistä muualla aurinkoista, hieman lämpenevää.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021