SUNNUNTAI 26.07.2020

SUNNUNTAI 26.07.2020
”Ottakaa siis henkenne tähden tarkka vaari siitä, että rakastatte Herraa teidän Jumalaanne”.
”Sillä jos te käännytte Hänestä pois, ja liitytte näiden, teidän keskuuteenne jääneiden kansojen tähteisiin ja lankoudutte heidän kanssaan, niin tietäkää, ettei Herra, teidän Jumalanne, enää karkota näitä kansoja teidän tieltänne, vaan ne tulevat teille paulaksi ja ansaksi, kylkienne ruoskaksi ja okaiksi silmiinne, kunnes te häviätte tästä hyvästä maasta, jonka Herra, teidän Jumalanne, on teille antanut”.
(Jos.23:11 -13; 4.Ms:33:53 -56)
Yllä olevat sanat lausui Israelin kansan johtaja Joosua, joka oli johtanut kansan Jordanin yli Luvattuun maahan, ja voittanut kymmeniä kansoja puhdistaessaan maata vieraista aineksista, vähän ennen kuin Jumala otti hänet heimonsa tykö.
Pyytäisin lukijoita sovittamaan näitä sanoja omiin olosuhteisiinne, ja tutkimaan, miten teidän tulisi suhtautua keskuuteenne tunkeutuneisiin, vierasta kulttuuria ja vieraita jumalia palvoviin kansoihin. 
Järkyttävintä ns. kristittyjen maiden johtajien alistuminen ilman taistelua vieraita uskontoja edustavien kansojen vaatimuksiin poistaa kaikki kristilliset symbolit julkisista rakennuksistaan, sulkea kirkkojen tilaisuuksia ja seurakunnallisia tapahtumia, sekä suostua julkisesta keskustelusta uskontonsa mukaisia termejä somesta, ja viimeiseksi Raamatun ja Israelin Jumalan kieltäminen ”yhteiskunnalle vaarallisina”. 
01. Pariisissa lauantaina julkistettu mielipidetiedustelu osoittaa, että hallitukset ovat nopeasti menettämässä kansansa tuen tavasta, miten he ovat käsitelleet COVID19 pandemiaa, terveysviranomaisten rekisteröityä yli 280 000 uutta tartunta-tapausta globaalisti kahtena perättäisenä päivänä.

AFP:n julkistamassa artikkelissa mainitaan, miten Brasilian presidentti Jair Bolsonaro – joka toistamiseen testattiin positiiviseksi, ja jota maailmalla on kritisoitu tavasta hoitaa pandemiaa kotimaassaan, näyttää tointuneen viruksesta saamansa hoidon ansiosta, jota ei ole testattu virallisten sääntöjen mukaisesti.

Israelin pääkaupungin Jerusalemin kaduilla tuhannet hallituksen sekaviin toimiin kyllästyneet kansalaiset vaativat pääministeri Benyamin Netanyahun (Bibi) eroa, osaksi hänen tavastaan hoitaa koronavirusepidemiaa.

On kuitenkin väärin syyttää hallituksen sekavista toimista yksin 1.pääministeriä Netanyahua, sillä hänen päätöksensä joutuvat 2.pääministerin Benny Gantzin tarkkailuun, ”eivätkä hänen ajatuksensa ole Netanyahun ajatuksia, eikä hänen poliittinen näkemyksensä ole sama kuin Bibin”, mikä aiheuttaa sekaannusta.

WHO:n raportin mukaan sekä torstaina että perjantaina testattiin yli 280 000 uutta positiivista tapausta, korkeimmat luvut sen jälkeen, kun COVID19 aloitti maailman valoituksensa Wuhanin kaupungista Kiinassa viime vuonna, kuten AFP kertoo virallisiin lukuihin perustuen – mikä osoittaa viruspandemian nousemisen.
Lähes kolmannes maailman 15.8 miljoonasta tartunnasta rekisteröitiin heinä-kuun 1. päivän jälkeen, kuolleitten kokonaismäärän lähestyessä 640 000.

WHO:n lauantain raportissa todetaan, että vaikka yksikään maa ei ole täysin säästynyt virusepidemialta, tartuntojen kokonaismäärän kasvu on keskittynyt laajoihin ja runsaasti asuttuihin kansoihin Amerikassa ja Aasiassa.

Brasilia ja Intia johtavat viimeisten raporttien mukaan korkeimpia päivittäisiä lukuja, mutta Yhdysvaltain luvut huolestuttavat, kuten myös EteläAfrikan, jonka kauppa-ministeri Ebrahim Patel testattiin lauantaina positiiviseksi.

USA on edelleen eniten positiivisia testituloksia saanut kansa, raportoiden perjantaina, että toisena päivänä testattiin 70 000 uutta tapausta ja yli 1 000 kuolemantapausta viruksen kiihdyttäessä etelä ja länsiosissa maata.
https://www.timesofisrael.com/people-losing-faith-in-leaders-to-fight-pandemic-as-virus-surges-worldwide/,

02. Vaikka Brasilian presidentti Jair Bolsonaro testattiin viimeksi negatiiviseksi testattuaan kahdesti ennen sitä positiiviseksi, mutta parantuneensa saamansa epävirallisen hoidon ansiosta, virusepidemia käsittelee kovalla kädellä Brasilian tulevien suurtapahtumien ja suunnitelmien toteutumista.

Brasilian suurin kaupunki Sao Paulo ilmoitti lauantaina siirtävänsä loputtomiin vuoden 2021 karnevaalit. Muutamia tunteja myöhemmin Rio de Janeiro seurasi ilmoituksellaan peruuttavansa uuden vuoden karnevaalit. https://www.timesofisrael.com/people-losing-faith-in-leaders-to-fight-pandemic-as-virus-surges-worldwide/,

03. TVkanava12 perjantaina julkistetun gallupin mukaan 46 % vastanneista katsoo, ettei pääministeri Netanyahu ole oikea henkilö hoitamaan talouskriisiä, joka seurasi koronaviruspandemian vanavedessä. 53 % vastanneista sanovat kuuluvansa oikeistoon.

Useimmat vastanneista ilmaisivat tyytymättömyytensä Bibin tapaan hoitaa koronaviruksen kanssa syntynyttä talouskriisiä, kutsuen sitä yleensä huonoksi. Vain 32 % ilmoittivat olevansa ylipäätään tyytyväisiä.

Benyamin Netanyahu on kuitenkin selvästi suosituin pääministeri 34 %:n kannatuksella, he haluavat Bibin jatkavan toimessaan juuri tähän aikaan.
Jair Lapidia kannatti pääministeriksi 15 %, Naftali Bennettiä 14 %.

Netanyahun kanssa koronahallitusta johtava Benny Gantz, jonka on määrä saada pääministerin korkeaselkäinen tuoli marraskuussa 2021, sai vain 10 %:n kannatuksen. Kukaan ei todella usko, että vaihto lopulta tapahtuisi.

Gallupin mukaan Likud saisi 32 edustajaa Knessetiin; Likudin saama kannatus on kuitenkin laskenut alhaisimpiin lukemiin kuukausiin.
Kanava12 News gallupin mukaan 06. heinäkuuta Likud sai 37 edustajaa, osoittaen suurta laskua aiemmasta tiedustelusta, joka antoi sille 40 edustajaa Knessetiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284149,

04. Hallituksesta erillisen koronavirushallituksen 16 jäsentä ovat valittaneet, että siinä on liikaa jäseniä, eivätkä kaikki jäsenet uskalla sanoa mielipidettään.

Hallituksen 1. ja 2. pääministeri Netanyahu ja Gantz ovat sopineet korona-hallituksen jäsenmäärän pudottamisen 16:sta kymmeneen: Yoav Galant, Miri Regev, Meirav Cohen, Asaf Zamir, Itzik Shmli ja Yaakov Litzman poistetaan korohallituksen forumista. 

Hallituksen eri osastojen edellytetään koordinoivan reaktionsa koronavirukseen Koronakabinetin uusien ohjesääntöjen puitteissa.
Koronahallitusta johtaa Yuli Edelstein Netenyahun asemesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284149,

05. Poliisi pidätti lauantaista yön yli jatkuneissa mielenosoituksissa sunnuntai-aamuna kolme ihmistä, mukaan lukien pippurisumutteen käyttämisestä ja toinen väitetystä puukotuksesta johtuen, aktivistien osallistuessa laajoihin pääministeri Benyamin Netanyahua vastustaviin mielenosoituksiin.

Mielenosoituksissa vaaditaan pääministerin eroa, miehittäen kaupunkien toreja ja keskeisiä liikenteen jakajia, joiden kautta valtakunnalliset valtatiet kulkevat. 

Kaikki mielenosoituksiin osallistuneet eivät vaadi pääministeri eroa, ja tämä on aiheuttanut muutamia vaarattomia yhteenottoja ryhmien välillä. Jotkut ovat käyttäneet pippurisumutetta tai muita ärsytystä aiheuttavia aineita toisiaan vastaan.

Israelin eteläosassa Shaar haNegev risteyksessä yhtä mielenosoittajaa puukotettiin lievästi niskaan, mutta muuten kaikki on sujunut ilman häiriöitä.

SiniValkoisten johtajat Benny Gantz ja Gaby Ashkenazi ilmoittivat vastustavansa väkivallan käyttämistä toisin ajattelevia vastaan, vaatien keskinäistä kunnioitusta ilman väkivaltaa.

Entinen oikeusministeri Amir Ohana väitti poliisin käsittelevän Netanyahun vastustajia silkkihansikoin. Netabyahun ja hänen kannattajiensa sanotaan kutsuneen häntä vastustaneita mieltään osoittavia anarkisteiksi.
https://www.timesofisrael.com/three-arrested-around-country-for-violent-attacks-on-anti-netanyahu-protesters/,
https://www.timesofisrael.com/violent-attacks-on-anti-netanyahu-protesters-reported-across-country/,

06. Pääministerin tointa odottava, minkä pitäisi tapahtua marraskuussa 2021, Benny Gantz (SV) yritti näyttää jäyhää sotilaskenraalia istuessaan myöntämässään haastattelussa, jonka järjesti TVkanava 12, ja jota juonsi Dana Weiss, joka pyrki toistamiseen rikkomaan myrskyä jos tyyntäkin läpi käyneen kenraalin kiviset kasvot siinä onnistumatta.

Weiss johdatteli Gantzia tarjoten hänelle mahdollisuuksia käydä pää-vastustajansa Bibin kimppuun: ”Etkös olekin pettynyt tilanteeseen jossa olet: kaikki, millä ihmiset varoittivat sinua, tapahtuu - Netanyahuun ei voi luottaa -ensimmäisessä tilanteessa hän kutsuu uudet vaalit – hän on aina kaikessa askeleen edessä sinua. Kaikki tämä tapahtuu”, johon Gantz vastasi:

”En ole pettynyt. Voin olla epätyydyttävässä tilanteessa, mutta poliitikkona joutuu sumutetuksi siellä ja täällä – kunhan pidän kiinni siitä, mikä on ihmisille tärkeää; lopulta ihmiset sanovat: hän antautui sumutettavaksi kansansa vuoksi”.

”Israelin kansa ansaitseen johtajan, jolla on hyviä päämääriä ja hyviä toimia”.
Gantz sanoi kuitenkin arvostavansa Netanyahua, joka on kovassa paineessa rikosoikeuden vuoksi. ”Hän pyrkii huolehtimaan kansasta, ja hän katsoo, että kaksi puoluetta toimivat paremmin yhdessä, kuin miltä näyttää”.

Gantz näytti hetken ärtyneeltä Weissin muistuttaessa, että häntä syytetään luottamuksen pettämisestä siinä, ettei hän äänestänyt homoterapiahoidon puolesta, vaikka se oli hallituksen esitys.
”Jos minun täytyy maksaa poliittinen hinta, ja vaikka minua kutsuttaisiin politiikan hyödyntämisestä, olkoon niin, kunhan kansan etu huomioidaan”.

Gantz sanoo epäilevänsä, että Netanyahulla olisi sama tärkeysjärjestys politiikan ja kansan edun välillä.
TVkanava 12 teettämän gallupin mukaan 63 % katsoo, ettei Gantzin johtama SiniValkoinen puolue ole vaihtoehto Netanyhaun johtamalle Likudille, ja että
65 % sanoo, että Gantzin antautuminen politiikkaan oli virhe.
https://www.timesofisrael.com/gantz-if-i-emerge-from-partnership-with-netanyahu-a-sucker-so-be-it/,

07. Korkea PA;n virkailija sai surmansa ja useita haavoittui PA:n turvallisuusjoukkojen ja Balatan asukkaitten välisissä tulitaisteluissa lauantaina.

Tulituksessa si surmansa Emad al-Din Abu al-Ameed, 54, Fatahin pääsihteeri Nablusin kaupungin Balatan lähiössä.

PA:n nimittämä Nablusin alueen kuvernööri Ibrahim Ramadan vahvisti ikävän tapahtuman ja asetti tutkimuskomitean tutkimaan tapahtumaa.

Toisesta lähteestä kerrotaan, että 4 muuta ihmistä, mukaan lukien 2 poliisia, haavoittuivat PA:n turvallisuusmiesten ja asukkaitten välisessä yhteenotossa. 
Tilanne alkoi PA:n poliisien yrittäessä sulkea liikeyrityksiä Balatassa korona-viruksen leviämisen estämiseksi.

Al-Ameed ja toiset Fatahin aktivistit yrittivät estää poliisin yritystä pidättää liikemiestä koronakiellon rikkomisesta. Poliisi käytti kyynelkaasua ja kovia ammuksia asukkaita vastaan.
Al-Ameedia ammuttiin jalkaan, mutta sairaalaan vietäessä hän kuoli. Tapaus aiheutti mellakan asukkaitten vastustaessa poliisia. 
https://www.jpost.com/middle-east/senior-fatah-official-killed-by-pa-policemen-636308,

08. Tulipalo syttyi asukkaan omistamassa talossa Katamonissa sunnuntaiaamuna. Palomiehet saivat palon hallintaansa ja pelastivat liekeistä 8 ihmistä, mukaan lukien aviopari pienen vauvan ja koiran kanssa. Jälkisammutus jatkuu edelleen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284181,

09. Koronavirustartuntojen määrä PA:n valvomilla alueilla nousi lukuun 12 809. PA:n ilmoituksen mukaan uusia tartuntoja oli 382.

Aktiivisia tapauksia on 8 991, parantuneita on 3 741, 15 potilasta on erityis-hoidossa, mukaan lukien hengityslaitteisiin sidotut.
PA:n terveysministeriön tiedottajan Kamal al-Shakhran mukaan on odotettavissa taudin lientyminen tulevien päivien aikana.

Abbas uudisti 30 päivän hätätilan PA:n valvomille alueille.
 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/284172,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 20 -34; Tiberias 25 -41; Suolameri 29 -41; Eilat 28 -41 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, ei suuria muutoksia lämpötiloissa.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,







Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021