TORSTAI 25.06.2020

TORSTAI 25.06.2020
01. On surullista seurata läheltä maailman johtavan imperiumin hiljaista tuhoa, sanovat jotkut analyytikot seuratessaan anarkia, väkivallan ja laittomuuden leviämistä Amerikassa. Onko jo edetty tasolle, josta ei ole enää paluuta, on kysymys johon kukaan voinee antaa tyhjentävää vastausta.

Haluamatta ottaa kantaa edellä esitettyyn kysymykseen, tuntuu todella pahalta nähdä kadulla useimmiten rauhallisesti kävelevien, joko kauppa-asioilleen tai työ-paikoilleen menevien ihmisten joutuvan kuin jonkinlaisen psykoosin tai massa-hysterian valtaan, jonka pakottamina he tuhoavat kadun varteen paikoitettuja autoja, murtautuvat kauppaliikkeisiin särkien näyteikkunat ja lasiovet.

Kummasti kaduille virtaa joukoittain sivullisia, jotka tungeksivat päästäkseen sisään liikkeisiin ja verstaisiin saadakseen osansa ryöstösaaliista. Ulos tullessaan heillä on käsissään mitä sattui silmiin, jotkut sentään tuntien jonkinlaista häpeää peittäen kasvonsa paikalla olleiden journalistien kameran linsseiltä.

Useissa suurkaupungeissa nämä massat - joista sanotaan – heidän johtajansa ovat tulleet muualta, ovat vallanneet useita kortteleita julistaen ne itsenäisiksi alueiksi, jota vartioivat konetulisein varustetut siviilit.

Kollektiivisen johdon puuttuessa he eivät laskelmoineet tarvitsemiensa ruoka- ja kulutustavaroiden tarvetta, ja vaativat yhteiskuntaa varustamaan heidät niillä, esittäen pitkiä vaatimuslistoja – mutta vessapaperit näyttävät unohtuneen.
Kansan hysteria näyttää kehittyneen hallitsemattomaksi anarkiaksi, jonka varjolla tuhotaan kaikkea, mikä viittaa aiempaan lain ja oikeuden hallintaan.

Patsaita, kuvia ja muistotauluja tuhotaan ja revitään maahan. Viimeiseksi he ovat näkymättömien johtajiensa opastamina kääntyneet kristinuskoa ja juutalaisuutta vastaan. Kymmenen käskyä kuten myös valkoihoisen Jeesuksen muistopatsaita ja kuvia pidetään valkoisen rodun sorron symboleina, jotka tulee poistaa ja tuhota.

Presidentti Trump epäröi voiman käyttämistä, kehottaen paikallisia viranomaisia turvautumaan kansallis-kaarteihin; armeijan tuloa mukaan pidetään viimeisenä mahdollisuutena, mikä edellyttäisi ”marshal-lain julistamista maahan.
Vaalivuonna sellaiseen turvautuminen olisi vähintäänkin uskaliasta, ellei peräti tyhmänrohkeaa. Nurkkaan ajettuna yksinvaltias voi silti käyttää sitä.
https://www.jpost.com/international/trump-vows-to-take-action-against-monument-and-statue-destroyers-632715,

02. Trumpin nimittämä erityisneuvonantaja Kellyanne Conway sanoi journalisteille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa presidentti Donald Trumpin valmistautuvan suureen ilmoitukseen Lähi-Idästä perustuen äskeisiin keskusteluihin.

Journalistin kysymykseen mahdollisuudesta Israelin ulottavan siviililakinsa osiin Länsirantaa, kokematon Conway takelteli etsien sopivaa vastausta:
”Keskustelut ovat meneillään. Presidentti ilmeisesti harkitsee ilmoituksen antamista. Hän on puhunut tästä aiemmin, mutta jätän hänelle suuren ilmoituksen antamisen. Voin vain sanoa olevamme onnellisia keskustelujen jatkumisesta”.

Presidentti Trumpia lähellä oleva tiimi, johon kuuluvat USA:n Israelin lähettiläs David Friedman, ulkoministeri Mike Pompeo, presidentin erityisneuvonantaja Jared Kushner sekä kansainvälisten neuvottelujen erityisavustaja Avi Berkowitz, pyrkivät haarukoimaan, millaista Israelin itsenäisyyden ulottamista Juudeaan ja Samariaan sekä Jordanin laaksoon USA voisi tukea.

Tiimi keskustelee myös siitä, voidaanko Israelin 1. pääministeri Netanyahulle näyttää vihreää valoa etenemisen hyväksymisen merkiksi siinäkin tapauksessa, ettei hallituksen kakkospääministeri Benny Gantz hyväksy sitä esitetyssä muodossa.

He huomioivat sen, että Netanyahulla on tarpeeksi kannatusta Knessetissä ilman Gantzin SiniValkoisiakin, joka vihjaa kannattavansa pienempää itsenäisyyden julistusta. Presidentti Trump tekee päätöksensä esitysten perusteella. Gallupit lupaavat Bibille 41 edustajaa Knessetiin Gantzin 10 vastaan. Miksi siis odottaa?

Conway paljasti keskustelleensa ”jollekin Israelissa”, joka sanoi, ”ettei sellaisia pitkälle meneviä keskusteluja olisi voitu käydä ilman viimeisen 3 ja puolen vuoden aikana USA:n presidenttinä toiminutta Donald Trumpia, joka - Netanyahua lainaten- 
on Israelin paras ystävä, mitä sillä koskaan on ollut”.

Muutamaa tuntia aiemmin arabiliiton pääsihteeri Ahmed Aboul Gheit ennusti, että Trumpin tekemä väärä päätös saisi aikaan uskonnollisen sodan.
Conway torjui sellaiset näkymät todeten, että samanlaisia uhkakuvia esitettiin Trumpin päätettyä muuttaa USA: lähetystön Tel Avivista Jerusalemiin.

Conway kävi läpi muitakin vastaavia tilanteita, joissa ennustettiin väkivaltaa, murhia, kuolemaa ja tuhoa, mutta mitään sellaista ei tapahtunut.
”Se on osa pelottelutaktiikkaa, shokki- ja tiedostamistaktiikkaa, että jotain pahaa tapahtuu. Onneksi Jumalan kiitos, me voidaan vielä mainita Hänestä Valkoisessa Talossa. Todetaan vain, että presidentti haluaa olla rauhan agentti”.
https://www.jpost.com/breaking-news/conway-trump-to-give-a-big-announcement-on-middle-east-peace-632721,
03. Trumpin ”rauhansuunnitelma”, ”vuosisadan diili”, tai ”tie vaurauteen” antaa Israelille oikeuden ulottaa itsenäisyytensä n. 30 %:iin Juudeasta ja Samariasta, mukaan lukien kaikki setlementit ja Jordanin laakso. Loput Juudeasta ja Samariasta varataan mahdollista Palestiinan valtiota varten neljän vuoden ajaksi, jona aikana alueella ”kielletään rakentaminen ja tosiasiain luominen maaperälle”.

Uuden arabivaltion perustaminen - Israelin muinaisen valtion sydän alueille - edellyttää määrättyjen ehtojen toteutumista: Kiihotuksen ja stipendien maksamisen lopettaminen terroristeille tai heidän omaisilleen; siviilioikeuksien antamista kaikille asukkailleen; ennen valtion perustamista ja massiivisen avustuspaketin saamista.

Likudin ja SiniValkoisten välisen koaliittiosopimuksen mukaan Netanyahu voi esittää laatimansa itsenäisyyden ulottamissuunnitelman Knessetin käsittelyyn aikaisintaan heinäkuun 1. päivänä Amerikan ystävällisessä hyväksynnällä.

Pääministeri Netanyahu on valtaisen painostuksen alla oikeistopoliitikkojen ja juutalaisyhteisöjen johtajien taholta, jotka vaativat heidän esittämiensä muutosten huomioimista, joihin kuuluvat:
Ainakin 15 eristetyn juutalaisyhteisön jäämistä keskelle arabimerta ilman turvallista tieyhteyttä Israeliin, jotka ehkä jouduttaisiin vaaratilanteissa evakuoimaan, viitaten Gazan esimerkkiin; sekä satojen Israelin arkeologisten ja uskonnollisten kohteiden luovuttamista arabeille, joiden uskottavuuteen niiden suojelemisesta ei voi luottaa, viitaten Josefin hautakammioon Nablusin lähellä sekä Jerikossa.

”Pyydän USA:n presidentti Trumpia, joka tärkeiden toimiensa perusteella on osoittanut olevansa Israelin todellinen ystävä, tukemaan itsenäisyysprosessia, joka olisi hyvä Israelille” sanoi Yeshaneuvoston johtaja David Elhayani, kehottaen ulkoministeri Mike Pompeota, joka kutsuu itsenäisyysjulistusta ”Israelin ratkaisuksi”, tekemään juuri sen mukaisesti.

Arabimaat ovat joutuneet moukarin ja alasimen väliin suhtautumisessaan Israelin päätökseen, sillä kahdenkeskisissä keskusteluissa he tukevat Israelia, mutta julkisissa lausunnoissaan ovat pakotettuja kieltämään sen. Yksityiset arabit ylistävät Israelia yli PA/PLO:n vastaavaa sanoen sen sortavan heitä.

UAE tarjoaa välimuotoa, jota voidaan pitää ”moraalikäsitysten muokkaamisena omaksi hyödyksi”. Ulkoministeri Anwar Gargash puki sen tällaiseen muotoon: ”Ollaan virallisesti eri mieltä PA:n arabien oikeuksista, mutta ei anneta sen vaikeuttaa taloudellisia suhteitamme ja turvallisuuttamme”. UAE pelkää Irania.

Gargash sanoi UAE;n olevan sidoksissa 2002 saudisuunnitelman kahden valtion periaatteeseen, jonka mukaan 5 miljoonalla PA:n arabilla on paluuoikeus maahan, josta heidän esi-isänsä lähtivät 3 sukupolvea sitten. Israel ei koskaan hyväksy sitä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282434,

04. PA/PLO:n ikääntynyt puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka hallinnon korruptiosta oli pitkä artikkeli äskettäin mediassa, uhkaa taas kerran hajottaa PA/PLO:n, jos Israel toteuttaa itsenäisyyden Juudean ja Samarian osiin, mutta vakuuttaa silti rauhan-tahtoaan. Hän alkaa olla valmis ojentamaan Juudean ja Samarian avaimet ja vastuun sen asukkaiden hyvinvoinnista Israelille.

PA/PLO:n asukkaat ovat kyllästyneet johtajiensa korruptioon ja haluavat Israeliin. Artikkelissa viitataan ”miehitettyyn” alueeseen, mikä ei sovellu Israelin tapaukseen, koska 1967 ja 1973 sodissa Israel vapautti omia alueitaan vihollisen miehityksestä.
https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/abbas-hints-at-dissolving-pa-in-response-to-annexation-632656,

05. PA:n pääministeri Mohammed Shtayeh ilmoitti hallituksensa apupaketista Jordanin laaksossa asuville maanviljelijöille luvaten poistaa heidän velkansa hallitukselle, sekä nostavansa arabivirkailijoiden palkkoja ja rakentavansa kouluja, liittyen sen jälkeen itsenäisyyden vastaiseen mielenosoitukseen, toiseen viikon sisällä. 
https://www.jpost.com/middle-east/pa-announces-aid-package-to-palestinians-in-jordan-valley-632697,

06. Presidentti Trump asetti sanktioita Iranin öljytankkereille, jotka kuljettavat raakaöljyä ja sen jalosteita Venezuelaan, joka oli ennen marxilaisten hallintoa vauras öljyä tuottava ja myyvä maa.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo vahvisti lehdistötilaisuudessa Washingtonin asettamat sanktiot Venezuelan presidentti Nicolas Madurolle, antaen USA:n tuen oppositio-johtajalle, kilpailevalle presidentti Juan Guaidolle.
https://www.jpost.com/international/us-sanctions-iranian-oil-tankers-on-their-way-to-venezuela-632700,

07. IDF:n entinen tiedustelujohtaja varoitti, että Iran tulee kostamaan yön aikana tehdyt ilmaiskut iranilaisia kohteita vastaan Syyriassa, jossa viimeisessä ainakin 7 iranilaista sotilasta sai surmansa. Ilmaiskut tehtiin kahtena aaltona.

Israelin pyrkii kaikin tavoin estämään Irania pureutumista Syyrian alueelle aivan Israelin pohjoisrajan tuntumaan.

”Iran ja sen valtuuttamat edustajat (proxies) etsivät mahdollisuutta vastata Israelin pelottelemiseksi” twiittasi IDF:n entinen tiedustelujohtaja Amos Yadlin, nykyinen kansallisen turvallisuustutkimusten toimitusjohtaja keskiviikkona varoittaen, että

”Israelin tulee valmistautua kaikkiin potentiaalisiin kostoiskuihin Iranin johtaman shia-akselin taholta, johon Hizbullahin pääsihteeri Nasralah on liittynyt ja astunut entisen IRGC:n ilmavoimien komentajan Qassem Solaimenin saappaisiin strategistina ja keskeisenä operaattorina”.

Yadlin pitää toiveajatteluja Iranin luopumista strategisista tavoitteistaan, sillä Iran päinvastoin laajentaa valtaansa Syyrian alueella. Iranin toiveena on saada turvallinen maayhteys Välimerelle Irakin ja Syyrian alueitten kautta.
https://www.jpost.com/breaking-news/syrian-air-defense-systems-activated-in-southern-syria-632547,

08. Iranin ulkoministeri Javad Zarif lensi Turkkiin 15. kesäkuutta, yksi korkeimman luokan vierailusta ulkomaille COVID19 pandemian aikana.

Turkilla ja Iranilla on erilaisia näkemyksiä, mutta myös yhteisiä intressejä, joissa ne voivat työskennellä yhdessä.

Molemmat maat sotivat kurdeja vastaan sekä maassaan että Irakissa ja Syyriassa, ja molemmilla on syvä Israel vihamielisyys sekä tarve karkottaa USA Syyriasta ja Irakista. Molemmat tukevat Muslimiveljeskuntaa ja sen vasikkaa Hamasia.
Molemmilla on tarve rikkoa USA:n asettamia sanktioita.

Turkki tarvitsee Iranin diplomaattista tukea Libyassa, jossa sen kouluttamat ja aseistamat Syyrian pakolaiset taistelevat Egyptin ja Venäjän tukemia ryhmittymiä vastaan Turkin ja Libyan välisen talousalueen luomiseksi Välimereen, jolla Turkki voi kiristää Israelia ja Egyptiä. Turkin joukot miehittivät Tripolin karkottaen Egyptin tukeman opposition joukot.

Egypti on koonnut suuret panssari- ja ohjusjoukot Libyan rajalle voidakseen niin halutessaan haastaa Turkin valtapyrkimykset Libyassa.
https://www.jpost.com/middle-east/turkey-and-iran-work-together-on-iraq-and-libya-is-israel-next-632611,

09. Historian suurin ammattilainen shakin pelaaja Gary Kasparov saavutti matin Venäjän shakin pelaajasta Vladimir Putinista tiistaina. 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin teki päätöksen Kasparovin hyväksi peruuttaen Venäjän julistaman laittoman kiellon hänen uutissivulleen http://kasparov.ru
Hän olisi kuitenkin mieluummin nähnyt oikeuden tuomion Venäjän hallitukselle.
https://www.jpost.com/international/worlds-greatest-chess-player-defeats-russian-president-putins-censor-632701,

10. Rajapoliisi julkisti ottamansa videon autoterrorin yrityksestä murhata poliiseja. Jerusalemin Abu Dis lähiöstä tuli autojonon kärjessä 26v. arabi, joka päästyään lähelle poliisin asettamaa tarkastuspistettä ja – kojua, kaasutti äkkiä autoaan ja iski voimalla poliisiryhmää kohti, jonka jäsenet yhtä naispoliisia lukuun ottamatta ehtivät väistää; auto törmäsi lopulta vartiokojuun.

Autoa ohjannut arabi pyrki jalkaisin pakoon, mutta poliisit ”eliminoivat” hänet. Paikalle ehtinyt IDF:n lääkintäpartio totesi Hänet kuolleeksi.
Arabi todettiin ID-korttien mukaan PLO:n pääsihteeri Saeb Erekatin serkuksi, joka sai rohkaisua päätökseensä iskeä poliisiin arabien kutsuessa häntä Israelin vasikaksi.

Erekat syyttää Israelia sukulaisensa karkeaksi murhasta, jolla oli kiire päästä Betlehemiin hakemaan naissukulaisiaan kampaamosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282414,

11. Maailman ensimmäinen smart, ilmastoitu bussipysäkki avattiin yleisölle Eilatissa, josta odotetaan esimerkkiä muillekin paikkakunnille ja kaupungeille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282411,

12. Tunnettu kristitty-sionisti tri Mike Evans sanoo, ettei kysymys ole maan liittämisestä, vaan itsenäisyyden toteamisesta omalle maalleen, joka vuosisatojen ajan on ollut pakanoitten tallattavana.

”Tämän on Raamatun maa, eikä Raamattu ole laiton” sanoo Evans, Zion Museon Ystävien perustaja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282430,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282305,

13. Jerusalemin piirioikeus hylkäsi keskiviikkona Kreikan patriarkaatin vetoomuksen estää kirkon maaomaisuuden siirtämisen juutalaiselle maakaupan välittäjälle Ateret Kohanim. Omaisuuskauppaan liittyvä ristiriita omaisuuden myynnistä syntyi 2004. 

Oikeus katsoi, että Ateret Kohanim organisaatiolla oli voimassa oleva sopimus omaisuuden ostamiseksi. Korkein Oikeus hyväksyi kahden kristittyjen omistaman hotellin ostamisesta Vanhan Kaupungin sisällä lähellä Jaffaporttia 16 vuotta sitten.
Hotellit muunnetaan juutalaisten omistamiksi asuntorakennuksiksi. 
https://www.breakingisraelnews.com/153760/court-rules-israelis-defeat-vatican-affiliated-patriarch-in-vital-jerusalem-property-dispute/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 15 -27; Tiberias 21 -33; Suolameri 23 -35; Eilat 22 -37 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpenevää useita asteita huomenna. https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Terveysministeriö kehottaa hallitusta rajoittamaan julkisten tilaisuuksien pito, ja kehottaa senioreita välttämään julkisia tilaisuuksia sekä liikennevälineitä.
https://www.ynetnews.com/article/r16WhyfAI,
https://www.jpost.com/health-science/ban-on-foreign-entry-to-israel-extended-through-aug-1-632772, https://www.timesofisrael.com/,
https://www.timesofisrael.com/topic/coronavirus/,

Ensimmäiset ihmiset muuttivat Israelin alueille jääkauden aikana, ravioivat tutkijat.
https://www.jpost.com/health-science/carmel-fossils-show-prehistoric-humans-migrated-to-israel-during-iceage-632352,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019