SUNNUNTAI 21.06.2020

SUNNUNTAI 21.06.2020
01. Tänään on se solar eclipses päivä, jolloin maailman noidat ja muut magiaan uskovat viettävät globaalina juhlapäivänä, kiroten USA:n presidentti Trumpia, joka tuli kuin tyhjästä ja riisti heiltä varman voiton 2016 vaaleissa. Heitä kokoontuu tänään 14.00 Jerusalemin Länsimuurille.

Osittainen auringon pimennys ei näy täysin Israelissa, eikä meille ollenkaan, kun korkeat puut varjostavat näkymät. Kuu on kokonaan auringon edessä, mutta pienempänä varjostaa vain osan siitä, auringon kilon muodostaessa tulisen renkaan (ring of fire) kuun ympärille, mitä pidetään pahana enteenä Israelille.
https://www.timesofisrael.com/most-dramatic-ring-of-fire-solar-eclipse-in-years-to-dim-parts-of-africa-asia/,
https://www.jpost.com/health-science/stunning-solar-eclipse-due-to-pass-over-israel-632206,

02. Pahan ilman lintuja Israelissa riittää myös, jotka ennustavat maalle vaikeita aikoja, kuten Moshe Perl, joka ynetnews artikkelissaan hämmästelee, miten kansainväliset lainaajat suostuvat pidentää lainojaan hallitukselle, jota johtaa korruptiosta ja petoksesta syytetty mies, kun tähän soppaan heitetään uudet turvallisuusuhat ryyditettyinä yksipuolisilla toimilla Länsirannalla?

Perl toteaa Länsirannan osien liittämisestä Israeliin aiheutuvia kuluja pieniksi sitä puoltavien taholta, mutta muistuttaa heidän unohtavan tärkeän yksityiskohdan.

Opposition jäsenet muistuttavat, että Länsirannan täydellinen liittäminen Israeliin vaatisi yli 2 miljoonan PA/PLO:n arabin joutumisen Israelin kannettaviksi, joille tulisi antaa stipendit kuten lapsilisät, äitiysmaksut, työttömyyskorvaukset ja muita etuuksia. Hinta tulisi Perlen laskelmien mukaan nousevan miljardeihin NIS vuosittain. 

Perlen mukaan suurin ongelma tulisi olemaan lainan saanti kulujen hoitamiseksi. Lisäksi YK suhtautuu asiaan penseästi, eikä USA:n nuoren polven positiivisesta suhtautumisesta Israeliin ole takeita. Lisäksi maailmalla nouseva antisemitismi etenkin sosiaalisen median parissa antaa soppaan kirpeän makunsa.
https://www.ynetnews.com/article/B13WavPaU,
Perlen laskelma perustuu Juudean, Samarian ja Jordanin laakson arabiväestön suuruudesta yli 2 miljoonaan, vaikka luotettavan lähteen mukaan se on 1.8 miljoonaa, eikä niitä liitettäisi kaikkea kerralla, vaan vaiheittain.

Toiseksi Israelia ei olisi olemassakaan, jos aloudellinen laskentamenetelmä olisi sanellut tehtyjä päätöksiä. ”Israelin tuki ei ole missään vaiheessa perustunut ulkomaitten antamaan tukeen, vaan uskoon Israelin varjelijasta, joka ei nuku eikä torku”. ”Israelissa ei voi ajatella järkevästi, ellei usko ihmeisiin”.(Ben-Gurion)

03. Pääministeri Benyamin Netanyahun mustamaalaaminen jatkuu siitä huolimatta, ettei häntä ole vielä tuomittu mistään syytöksistä.

TV-kanava12 ”Meet the Press” ohjelman juontaja Rina Matzliach lisäsi soppaan oman ryytinsä todetessaan: ”Netanyahun kannattajat sanovat äänestävänsä häntä sittenkin, vaikka hän raiskaisi oman tyttärensä”.

Tällainen täysin tuulesta temmattu vihan ilmaus ylittää kaikki kohtuuden ja asiallisen käyttäytymisen normit, jolla tulee olemaan vakavat seuraukset.

Pääministeri poltti todella päreensä, mutta malttoi odottaa sapatin loppuun lauantai-iltana ennen kuin julkisti oman tweet- viestinsä: ”Hänen tulee hävetä”.

”Ankkurin tautinen viha Likudin äänestäjiä kohtaan saavutti uuden kuilun” hän suolsi sanojaan: ”Ensiksi hän syyttää meitä sokeaksi karjaksi, ja nyt hän sanoo jotain, jota ei voi edes toistaa, ja kuitenkin hän kutsuu itseään journalistiksi”.

Pääministerin poika Jair Netanyahu sanoi tweetissään, että ”kaikkien oikeistolaisten äänestäjien tulisi vaatia hänen eroaan”.

Matzliach esitti anteeksipyynnön shownsa jälkeen sanoen, ”etteivät hänen sanavalintansa olleet kovin onnistuneita”.
TV-12 News Co johtaja Avi Weiss kutsui Matzliachin kuulusteluun. Hänen TV-kanavansa sanoutui irti ankkurin lausunnosta.

Toinen Likud-lähden pyrki osoittamaan, että Matzliach pyrki lausunnollaan osoittamaan, miten uskollisia äänestäjät ovat puolueelleen ja sen johtajalle, verraten sitä Trumpin vastaavaan lausuntoon: ”Voisin seisoa keskellä 5. puistokatua, ja ampua jonkun menettämättä yhtään äänestäjää”. 
https://www.jpost.com/israel-news/netanyahu-voters-would-pick-him-if-he-raped-their-daughter-tv-anchor-632178,

04. ”Otollisen tilaisuuden ikkuna on avoin – nyt!” sanotaan rabbi Nachman Kahanan artikkelin aluksi. Otan siitä muutamia poimintoja.

”Kukaan ei tiedä, koska arvoituksellinen katto romahtaa galutissa, mutta seinät heiluvat, lattia tärisee ja katto vuotaa”.

Vanha kuvaannollinen esitys toteaa: ”Jos johtaja haluaa rangaista laumaansa, hän sokeuttaa johtavan lampaan, joka sitten ohjaa laumansa reunan yli tuhoon”.

Gemara (Bava Batra 74a) kertoo suuren rakastetun rabbah Bar Bar Chaman retkistä, joka yhdellä niistä tapasi Sinain erämaassa beduiinin (jotkut sanovat: Se oli Eliyahu HaNavi) joka vei hänet paikalle, jossa maa nieli Korachin ja hänen seuraajansa. Rabbah kuuli ääniä erämaan pohjasta, jota huusivat. ”Moshe ja hänen Toransa ovat totta, ja me olemme väärässä”.

Beduiini sitten paljasti, että jokaisena uutena vuotena (rosh chodesh) Gehennan sisäänkäynti avautuu juuri tällä paikalla, jossa Korach toistaa tunnustuksensa.

Se oli Korachille ”menetetty tilaisuus”. Jos hän olisi lannistanut egonsa ja kunnianhimonsa, hän olisi säilyttänyt eliitin paikkansa yhtenä neljästä leviitasta, joille uskottiin Pyhän Arkin kantaminen heidän siirtyessään paikasta paikkaan. Mutta hän teki väärän valinnan ja maksoi jyrkästä itsepäisyydestään kovan hinnan, jopa silloinkin tavoitellessaan saavuttamatonta päämäärää (Moseksen asemaa), todella sulaa hulluutta. 

Rabbi Kahana kertoo omasta ratkaisustaan vaimonsa kanssa tehdä aliyah 58 vuotta sitten Sivan 26. Hän matkustaa vaimonsa kanssa lentokentälle joka vuosi samaan aikaan kiittääkseen HaShem runsaista siunauksista, kahdesta lapsesta, jotka jättivät synnyinmaansa antautuakseen tuntemattomaan, joka osoittautui enemmäksi, kuin mitä he koskaan olivat voineet kuvitellakaan.

He jättivät ystävänsä, mutta ajan kuluttua saivat oikeuden tuoda vanhempansa, veljensä ja hänen perheensä Israeliin. Hänen isälleen se oli paluu kotiin, sillä hän syntyi Tzfatissa 1904.
He jättivät synnyinmaahansa ystävänsä, jotka pahoittelivat, etteivät olleet käyttäneet hyväkseen elämänsä tilaisuutta. Se oli heille ”menetetty tilaisuus”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282175,

05. ”Jalkani johtavat minut paikalle, jota rakastan” aloittaa rabbi Hagai Lundin artikkelinsa.

Rabbi Lundin käsittelee myös Torah-kohtaa, jossa kerrotaan 12 vakoilijasta, jotka Mooses lähetti tukimaan Luvattua Maata ja Korachin väärästä ratkaisusta.

Torah-kohta Shlach –Lecha käsittelee 12 vakoilijaa, joille Moses antoi ohjeet ”muodostaa (latur) käsityksensä Kanaanin maasta; ei vain silmäillä sitä, vaan etsiä sen sisäinen viehättävyys. Eivätkä he saaneet poiketa siitä (lo laturu) sydämensä ja silmiensä halun mukaan, mikä johtaa moraalittomuuteen.
Toisin sanoin, muistuttaakseen Toran käskyistä olla seuraamatta sydämensä halua materiaalisiin arvoihin, annettiin käsky rituaalisista ripsuista (tzitzit).

”Mikä viehättää miestä eniten? Kymmen vakoilijaa etsivät mukavuutta ja materialistisia hyödykkeitä – kun he sitten näkivät linnoitetut kaupungit ja nephilim, jättiläisten jälkeläiset, he joutuivat epätoivoon. Asuttaessaan Israelin maata he kohtasivat turvallisuusvaikeuksia ja kansainvälistä painostusta, he lannistuivat”.

Joosua ben Nun ja Kaleb ben Yefuteh sen sijaan etsivät yhteyttä maahan ”johon Jumalan silmät katsovat kaiken aikaa, vuoden alusta sen loppuun asti”.
He ilmeisesti myös löysivät etsimänsä.

Yhteys Israelin maahan alkaa yhteydestä sen pyhyyteen, kuten Talmudissa todetaan, Tractate Sukkah: ”Jalkani johtavat sinne, jota rakastan”. Se johtaa meidät toteamukseen: ”Me tulemme onnistumaan”.

”Joka löytää sisäisen yhteyden elämään; joka löytää Jumalan elämässään, tulee myös onnistumaan”.
”Huolimatta vaikeuksista, tai jättiläisten jälkeläisistä ja COVID 19 korona viruksesta, me onnistumme”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282162,

06. Korach oli aikansa sankari, hänellä oli seuraajia, kokonainen seurakunta. Häntä kutsuttiin ”rohkeaksi sekä leskien ja orpojen suojelijaksi vastoin traditiota”.

Rabbi Lundin paljastaa tässä tärkeän ”valheen lain”, ”joka kiehtoo, mutta vain ajaksi. Ajoittain me saamme seurata shokissa, miten pahuus, hävyttömyys, pelot ja teeskentely vangitsevat yleisen mielipiteen”.

Ajoittain me olemme täynnä epätoivoa: ”Miten pisara totuutta voi taistella valheen merta vastaan?”

Midrash kertoo, että sanat ”olen se mikä olen” oli kaiverrettu Moseksen sauvaan. Opettajamme Moses käytti sauvaa Kaislameren halkaisemiseen.
Tuleva totuus ”tulen olemaan se, mikä tulen olemaan” teki lopun valheen merestä ja halkaisi sen.

Korach puolestaan joutui maan nielemäksi, maa vajosi hänen jalkojensa valheellisuuden painosta; vaikka 12 heimon prinssien sauvat pitivät kovaa meteliä, se ei johtanut mihinkään. Aronin sauva sen sijaan – rakkauden ja rauhan symboli - kasvoi kukkia ja hedelmiä, jotka jäivät iäksi Tabernaakeliin. 

”Ei ole mitään syytä pelätä valheen suosiota. Kaikki vanhemmat ihmiset voivat kertoa meille, miten turvallisuus-, lääkinnälliset, taloudelliset ja kulttuurilliset valheet – jotka kiihottavat maailmaa aikansa – haihtuvat pieneksi hiljaiseksi vikinäksi. Iäisyyden kannalta hyvyys lopulta voittaa aina”.

”Pahuus tulee poistumaan; hyvyys tulee säilymään. Jumalan avustuksella. ”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282162,

07. Keskiyön jälkeen testattiin 33 uutta coronavirus tartuntaa. ”Jos kansa ei tule pitämään kasvomaskeja ja etäisyysvaatimusta, palautamme eristysvaatimuksen” sanoi pääministeri Netanyahu hallituksen istunnossa tänään.
https://www.jpost.com/breaking-news/moh-hospitals-should-prepare-to-reopen-coronavirus-wings-immediately-632216,

08. Kansallinen Koronavirusinfo- ja Tiedotuskeskus totesi, että Israeliin on tunkeutunut COVID19 koroviruksen toinen aalto, ja että sen seurauksena satoja ihmisiä voi kuolla siihen kesän aikana.
https://www.jpost.com/health-science/israel-is-in-coronavirus-second-wave-dead-could-reach-hundreds-report-632147,

09. Itsenäisyysliikkeen perustajajäsen Nadia Matar sanoo, että vain Israelin itsenäisyyden ulottaminen kaikkialle luvattuun maahan, voi tuoda rauhan ja vaurauden.

Hän puhui aloittaessaan kolmen vuorokauden reservivuoronsa vastapäätä pääministerin kansliaa. ”Kyllä itsenäisyydelle, ei Palestiinan valtiolle”. Hän hämmästelee, miksi Trump antaa juutalaisille vain 30 % ja arabeille 70 %?

”Miten tämä on mahdollista? Jo tämä maa on meidän, ja olemme täällä laillisesti ja Jumala antoi sen meille, kuka sitten nosti esiin palestiinalaisten maan? Miten voimme antaa 70 % siitä ihmisille, joka ei ole kansa, jotka miehittivät maamme, sitten hyökkäsivät meitä vastaan – he ovat terroristeja, ja me olemme antamassa heille oikeuden perustaa valtionsa meidän kotimaahamme?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282182,

10. Gush Etzionin alueneuvoston johtaja Shlomo Ne`eman sanoi Yesha-Neuvoston kokouksessa: ”Toteuttakaa itsenäisyys oikealla tavalla”.

”Liike asuttaa Juudeaa ja Samariaa on todellinen Sionismin elämänlanka, Israelin valtion elämänlanka. Ei ole eikä koskaan tule olemaan rauhansuunnitelmaa, joka tulee onnistumaan, jos se vahingoittaa Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä- suunnitelmaa, joka suosittaa arabivaltiota Jordanin joen ja Välimeren väliin”.

Hän kehotti Netanyahua ”ulottamaan itsenäisyys juutalaisyhteisöihin, sekä varoa vahingoittamasta niitä, niiden kehitystä ja pääsyä niihin. Emme salli sellaisen tapahtua”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282183,

11. Israelin hallituksen kakkospääministeri in-waiting Benny Gantz sanoi pari päivää sitten, ettei hän tule tukemaan itsenäisyyden ulottamista alueille, joissa asuu runsaasti arabeja. Pelkääkö IDF:n entinen komentaja arabeja, vai miksi hän muotoilee tuollaisen lausunnon?

Sinivalkoisten edustajat pyrkivät kaiken aikaa vaikeuttamaan Netanyahun toimintaa pääministerinä.

12. Yochanan Visser kertoo INN:n artikkelissaan massiivisesta korruptiosta, joka paljastettiin äskettäin, ja jonka paljastanut henkilö luovutti salaisia asiakirjoja, joissa dokumentoidaan laajasta korruptiosta PA:n johdossa, videon kertoessa todellisesti tilanteesta Gazan kaistalla.

Skandaalin kärkihahmoihin kuuluvat PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas ja hänen läheisimmät neuvonantajansa.
PA:n arabi, joka paljasti skandaalin, luovutti sadoittain salaisia dokumentteja, joissa kerrotaan yksityiskohtaisemmin skandaalista, Belgian hallitukselle ja EU:lle.

Paljastaja Yasser Jadalah, entinen PA:n poliittisen osaston johtaja, sanoo, että EU:n ja arabimaiden PA:lle luovuttamat varat häviävät Abbasin lasten-lasten salaisille tileille. Vain 3 henkilöä Abbasin toimistosta olivat tietoisia salaisesta käytännöstä, varojen seulomisesta ja siirtämisestä yksityistileille: Abbas, hänen sihteerinsä Abu Amara ja hänen henkilökunnan päällikkönsä Mahmoud Salameh.

Nämä 3 henkilöä pyrkivät eristämään Abbasin muista PA:n virkailijoista, kertoi Jadalah videossa pyydettyään poliittista suojelua (asylum) Belgiassa. Hän sanoo Abbasin salaisen palvelun etsivän häntä, joka on useasti yrittänyt vahingoittaa häntä.

Varoja haluavat muut PA:n osastojen johtajat joutuivat ensin voitelemaan Abu Amaran ja Dalamehin voidakseen esitellä asiansa Abbasille.
Peitelläkseen salaiset rikoksensa Abbas määräsi kaikki toimiston tilit hävitettäviksi ”turvallisuussyistä” joka kuudes kuukausi, mutta tätä tapahtui käytännössä päivittäin. (Tarina jatkuu alkuperäisessä kirjoituksessa)
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/282156,

13. TV-kanava 13 kertoo, että Washingtonin korkeat virkailijat osallistuvat maanantaina ja tiistaina keskusteluihin, joihin Tump osallistuu hetkittäin, voidakseen antaa mielipiteensä Israelin suunnitelmista ulottaa itsenäisyytensä osiin Juudeaa ja Samariaa sekä Jordanin laaksoa.

USA:n demokraattiset kansanedustajat vastustavat Israelin suunnitelmia todeten, että ne vahingoittavat Israelin pitkän tähtäyksen turvallisuus-suunnitelmia; heidän mukanaan on senaattori Chuck Schumer (D-NY).
EU ja YK vastustavat Israelin ”yksipuolisia toimia”.
https://www.ynetnews.com/article/r1vZVh3aL,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 20 -30; Tiberias 21 -34; Suolameri 27 -36; Eilat 28 -38 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötila nousee hieman.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Maailman noidat kokoontuvat tänään 14.00 Länsimuurille rukoilemaan.

USA käytti salaista ”ninja-ohjustaan” hyökkäyksissään Al-Qaidan kanssa liitossa olevia ryhmiä vastaan. Ohjuksen räjähdepanoksen tilalle on asennettu kuusi teräs-miekkaa, jotka pyöriessään esim. auton yläpuolella kuorivat sen katon kuin säilykepurkin kannen ruhjoen samalla auton sisällä olleet.
https://www.jpost.com/middle-east/was-the-us-secretive-ninja-missile-used-again-in-syria-saturday-632232,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019