Tiistai 19.05.2020

TIISTAI 19.05.2020
01. Miksi maailman johtajat eivät tajua, että hyökätessään Israelia vastaan ne ponnistelevat tuulta vastaan, joka voi yllättäen muuttua rajuilmaksi?

Miksi Euroopan kansat ovat yhdessä liittoutuneet Haagin Kansainvälisen Oikeuden ICC:n kanssa poistaakseen juutalaisen valtion oikeuden olla olemassa?
Eivätkö he tajua, että ”Herra on asettanut kuninkaansa Siioniin, pyhälle Vuorelle”, kuten Ps2:6 toteaa.

Kuitenkin ”kansojen johtajat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja Hänen Voideltuansa vastaan: Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä”.

Mutta ”Hän joka taivaassa asuu, nauraa, Herra pilkkaa heitä. Kerran Hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan”(Ps.2:1 -6)

Hän on kuullut kansansa valituksen: ”Jumala, älä ole niin ääneti, älä ole vaiti, älä ole Jumalani niin hiljaa, Sillä katso, Sinun vihollisesi pauhaavat, Sinun vihaajasi nostavat päätänsä. Heillä on kavalat hankkeet Sinun kansaasi vastaan, ja he pitävät neuvoa niitä vastaan, jotka turvaavat Sinuun”. (hidden ones, suojattejasi)

”He sanovat: Tulkaa, hävittäkäämme heitä olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta. Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton Sinua vastaan”. (Ps83:1 – 6)

Psalmissa 83 luetellaan ne kansat, jotka ovat liittoutuneet keskenään: ”Edom, Ismael, Moab ja Hagarilaiset, Gebal. Ammon, ja Amalek, Filistea ja Tyron asukkaat, Assyria on myös liittynyt heihin; ne ovat käsivartena Lootin Lapsille”.. 

Nämä maat ovat kaikki Israelin lähinaapurikansoja, ja niiden joukossa on myös Jordania, jonka Englanti lohkaisi sille annetusta mandaattialueestaan perustaakseen siitä Englannin suojeluvaltion Transjordanian palestiinalaisille. Näiden kansojen johtajat sanovat: Anastakaamme itsellemme Jumalan asunnot”.
Tämä liittoutuma päättyi huonosti, ne kaikki tuhoutuivat.

02. Alaviittauksessa mainitaan 2.AikaK.20, jossa kerrotaan kuningas Josafatista, jonka aikana moabilaiset ja ammonilaiset olivat tulossa suurina joukkoina Juudean kimppuun tuhotakseen sen.

Josafat kääntyi silloin Herran puoleen vedoten ”isiensä Jumalaan taivaassa, joka hallitsee kaikkia pakanakansoja, eikä kukaan kestä Hänen edessään”.

Josafat muistutti Temppelin rakentamisesta sanoen: ”Jo meitä kohtaa joku onnettomuus, miekka, rangaistustuomio, rutto tai nälänhätä, niin me astumme tämän Temppelin ja Sinun eteesi, sillä Sinun Nimesi on tässä Temppelissä, ja huudamme Sinua hädässämme, ja Sinä kuulet ja autat”.

Josafat muistutti, että ”juutalaiset eivät kulkeneet heidän maittensa läpi Egyptistä tullessaan, ja nyt ne kansat kostavat sen meille, ja karkottavat meidät maasta, joka on Sinun omasi, ja jonka Sinä olet antanut omaksemme.”

Silloin Herran Henki tuli Jahasieliin, Sakarian poikaan, joka ”Herran ilmoituksen mukaan kehotti kansaa menemään huomenna vihollista vastaan, mutta vain seisomaan ja katsomaan, miten Herra sotii heidän puolestaan”, kuten tapahtui.

Josafat johti kansaa, jossa veisaajat lauloivat ylistysvirsiä Herralle pyhässä kaunistuksessa ja kulkevat aseellisten joukkojen edessä.
Kansan aloittaessa riemuhuudon ja ylistysvirren antoi Herra väijyjien tulla
 vihollisjoukkojen selkään ja voittaen heidät.
Moabilaiset, Ammonilaiset ja Seirin vuoristolaiset alkoivat taistella keskenään, ja kun Josafat väkineen tuli paikalle, josta näki laaksoon, ruumiita oli kaikkialla, eikä kukaan ollut pelastunut. (2Aikak.20:24 -30).

03. Jordanian kuningas Abdullah II sanoi antamassaan haastattelussa saksalaiselle De Spiegel lehdelle: ”Jos Israel toteuttaa lupauksensa Jordanin Laakson liittämisestä (Israeliin), se tulee johtamaan massiiviseen välikohtaukseen Jordanian kanssa”.

”Johtajat, jotka uskovat yhdenvaltion ratkaisuun, eivät ymmärrä, mitä se merkitsee” kuningas Abdullah II sanoi viitaten presidentti Trumpin vuosisadan sopimukseen.

”Entäpä jos Palestiinan Auktoriteetti romahtaa? Se tulee johtamaan suurempaan kaaokseen ja ääriainesten nousemiseen alueella” hän analysoi.

Kysyttäessä miten se voi vaikuttaa Israelin ja Jordanian väliseen rauhan-sopimukseen, hän sanoi, ettei halua uhkailla, mutta että ”kaikkia mahdollisuuksia tutkitaan. Arabiliigassa yhden valtion optio hylättiin täysin. Kun yhden valtion optio julkistettiin 6 -7 kuukautta sitten, Saudi Arabian kuningas tyrmäsi sen todeten: Ei, Ei. Me olemme palestiinalaisten rinnalla”.
Entäpäs jos kuningas Abdullah II nousee Israelin Jumalan tahtoa vastaan? Onko hän harkinnut mitä seurauksia tästä voisi koitua hänelle ja Jordanialle?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280464,

04. EU:n ulkoministerien videokokous perjantaina - koskien Israelin pääministeri Netanyahun päätöstä toteuttaa Jordanin Laakson ja Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen liittämistä Israeliin - päättyi ilman yhteistä kantaa ja toimia.

EU:n ulkomaanasioitten johtaja Josep Borrell ”kehotti voimallisesti Israelia pidättymään yksipuolisista päätöksistä, jotka voivat johtaa minkä tahansa miehitetyn Palestiinan alueen liittämiseen (Israeliin), ja se tulisi sellaisena olemaan vastoin kansainvälistä lakia”.

Hän puhui pääministeri Netanyahun Knessetin puheen jälkeen, jossa tämä ilmaisi päätöksensä ulottaa Israelin laki ja itsenäisyys Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöihin ja Jordanin Laaksoon luvaten, että hän esittää suunnitelmansa Knessetin hyväksyttäväksi heinäkuun alussa. 
https://www.jpost.com/middle-east/borrell-strongly-urges-israel-to-refrain-from-west-bank-annexation-628532,

Täytyy vain ihmetellä, missä herra Borell on saanut lakiopetuksensa, jos hänellä sitä onkaan, ja mitkä dokumentit kieltävät oman maan liittämisen valtioonsa?

05. PA/PLO:n pääministeri Mohammad Shtayyeh sanoi omansa ja järjestönsä mielipiteen, ”ettei Israel halua kahta valtiota, eikä edes yhtä valtiota, Israel haluaa vain liittää maata”. 

Hän opasti maailman valtioita sanoen: ”Mitä me todella haluamme teiltä, on sanktioita Israelia vastaan. Mitä me haluamme teiltä, on tunnustaa Palestiina valtioksi – Israelin täytyy tuntea helteen kohoaminen”.

”Tätä me pyydämme auttaaksenne meitä. Kahden valtion periaatteen häviäminen täytyy lopettaa” Shtayyeh kertoi YK:n ”Palestiinan kansan kiistämättömien oikeuksien komitealle” videoistunnon aikana.
https://www.jpost.com/israel-news/stop-annexation-by-sanctioning-israel-palestinian-pm-tells-un-628525,

06. Israelin USA:n pian eroava lähettiläs Ron Dermer pyrkii vaikuttamaan republikaanien lainsäätäjiin ja Valkoisen Talon virkailijoihin, kertoen heille, että Israelin tulee toimia nopeasti juutalaisyhteisöjen liittämiseksi Israeliin.

”Joe Boden voi voittaa, ja koska nyt on olemassa kapea ikkuna, meidän tulee toimia kiireesti” kuten TV-13 raportoi Dermerin sanoneen.

Hallituksen virkailija s anoi Dermerin ilmaisseen Israelin halun liikkua nopeasti itsenäisyyden ulottamiseksi juutalaisyhteisöihin, mutta ettei Dermer välttämättä viitannut erityisesti USA:n presidentin vaaleihin.
https://www.jpost.com/breaking-news/israeli-ambassador-to-the-us-israel-must-annex-quickly-in-case-biden-wins-628483,

07. Israelin uuden ulkoministeri Gabi Ashkenazin odotettiin selventävän, miten Israelin itsenäisyystoiveet Juudeassa ja Samariassa voivat vaikuttaa Israelin ja Jordanian välisiin suhteisiin, jonka kuningas Abdullah II esitti uhkaavia varoituksia. Puhe oli kuitenkin useimmille pettymys.

Ashkenazi pyöritteli aiheita edes takaisin, mutta ei osannut tai halunnut tässä vaiheessa ilmoittaa selkeää kantaansa, toistellen vain aiempia lausuntojaan.
https://www.jpost.com/israel-news/a-little-annexation-analysis-628470,

08. 14 vuotta edellisistä taisteluista Libanonissa todellista valtaa pitävä terrorijärjestö Hizbullahin johtajia syyhyttää aloittaa uusi selkkaus Israelia vastaan.
Järjestön pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoo puheissaan voittaneensa edellisen kamppailun varoittaen uusista yllätyksistä; IDF löysi useita tunneleita Israeliin.

IDF vetäytyi Libanonista 20 vuotta sitten häpeällisesti yön pimeydessä hyläten sen kanssa liittosuhteessa olleet SLA:n joukot terroristien armoilla. Pieni osa heistä pääsi pakenemaan vetäytyvien IDF:n joukkojen vanavedessä Israeliin.

IDF sanoo, ettei se ole sama kuin 2006, mutta samaa sanoo Hizbullahkin. Se on koonnut arviolta 130 000 rakettia ja ohjusta, osa niistä täsmäohjuksia, joilla se sanoo ulottuvansa kaikkiin osiin Israelissa.
https://www.jpost.com/middle-east/20-years-after-lebanon-pullout-war-with-hezbollah-wont-be-walk-in-park-628430,

09. Temppelivuoren aktivistit esittävät Korkeimmalle Oikeudelle (KO), että jos muslimeille annetaan oikeus nousta Vuorelle, miksei samaa oikeutta anneta myös juutalaisille?

He pitävät nykyistä tilannetta perustuslain vastaisena ja juutalaisten oikeuksien vähättelemisenä.
Kysymys on nurinkurinen: Temppelivuori kuuluu juridisesti Israelin valtiolle, ja sillä tulisi olla oikeus päättää, miten se sitä käyttää, ja miten se suhtautuu hankalaksi osoittautuneeseen vuokralaiseensa.

Israel karkotti jordanialaiset joukot Jerusalemista ja Juudeasta ja Samariasta, mutta antoi juutalaisten pyhimmän kohteen, Temppelivuoren, päivärutiinin hoidon Ammanissa toimivalle islamin wafkille, joka toimii kuin se omistaisi Vuoren, tehden siellä useita laittomia ja valvomattomia rakennustöitä ja muutoksia ilman Israelin arkeologien lupaa ja valvontaa tuhoten todisteita.

Korkein Oikeus nikottelee sekin siirtäen päätöksen tekoa tekosyyllä, että päätöksen tekoon vaikuttavat monet syyt, muutamat niistä diplomaattisia.
https://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/will-high-court-defer-deal-with-jordan-banning-jews-on-temple-mount-628492,

10. Israelin tekemä cyberhyökkäys Iranin Shahid Rajee terminaalia vastaan Bandar Abbas satamassa 09.05.2020 tehtiin siksi, että Iran oli tehdessään cyberhyökkäyksen Israelin vedenjakelujärjestelmää  vastaan se rikkoi useita punaisia varoituslinjoja.

Tunteja Washington Postin julkaistua raportin Israelin tekemästä cyberhyökkäyksestä Iranilaisen sataman Shahid Rajee terminaalia vastaan TV-12
Raportoi, ettei Israel vain ollut hyökkäyksen takana, vaan myös miksi se tehtiin.
Korkea israelilainen virkailija selitti, että ”Tämä Iranin hyökkäys Israelin infrastruktuuria vastaan jätti huomiotta eettiset koodit, jopa sodan aikaiset”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280485,

11. ”Tämä on kollektiivisen psyyken mysteeri”, sanoo Giulio Meotti. ”Poliittisen hallitsijaluokan sisällä täytyy olla sisäinen mekanismi, sillä miten muuten on mahdollista selittää läntisen Euroopan katastrofi COVID19 hoidossa, etenkin jos vertaa sitä ItäEuroopan, Australian, UusiSeelannin, Israelin ja toisten länsimaisten vastaaviin hoitoihin?

Ranska, Espanja, Belgia ja Englanti seurasivat Italian esimerkkiä silmiensä edessä. Ranskan presidentti Emmanuel Macron meni jopa teatteriin katsomaan Par le bout du Nez. Se muistuttaa Maluel Chavesin Nogales kirjan kappaletta, ”The Agony of France”, jossa saksalaisten sotilaitten marssiessa Pariisin kaduilla, ranskalaiset jonottivat elokuvateattereihin ” in time for the aperitif in the Bistro”. 

Maaliskuun 8. päivänä 366 ihmisen kuoltua COVID19 virukseen Italiassa, Belgian pääministeri Sophie Wilmes ei nähnyt mitään outoa kansalaismassojen tunkeutumisessa Salon Batibouwn kiinteistönäyttelyyn, tai kirjanäyttelyyn, ja tietenkin naisten päivän tilaisuuteen.
Belgia tuli pian rikkomaan kaikki ennätykset kuolleet/henkilöä kohti Euroopassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280486,

12. Al Aqsa moskeija Jerusalemin Temppelivuorella avataan, oltuaan ennen sitä ensimmäisen kerran yli 50 vuoteen suljettuna COVID19 virusepidemian vuoksi.
Moskeija avataan muslimeille eid al fitr lomakauden jälkeen, sanoo wagf viitaten kolme päivää kestävään lomaan, joka alkanee viikonvaihteen aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280495,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280490,

13. Israelilaiset opiskelijat palaavat kouluihinsa ennen virallista koulujen avaamista, vähitellen ja asteittain seuraten viruksen reagointia 2 kuukauden paussin jälkeen.
 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280437,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 22 -37; Tiberias 23 -43; Suolameri 29 -42; Eilat 28 -41 +C-astetta, aurinkoista ja hellettä tänään ja huomenna.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021