Sunnuntai 12.04.2020

SUNNUNTAI 12.04.2020
01. Silläkin uhalla, että muutamat ihmiset ovat korviaan myöten täynnä kuulemaan ja lukemaan COVID19 viimeisimmistä uhreista, annan alla viimeiset lukemat, sekä Israelissa että maailmalla.

02. Israelissa COVID19 lukemat ovat seuraavat:

Tartuntatapauksia kaikkiaan 10 743,
heistä hengityslaitteissa 129,
kuolleita 102.

Maailmanlaajuiset lukemat ovat seuraavat:

Tartuntatapauksia kaikkiaan 1 780 657,
kuolleita 108 837.
elpyneitä 404 580.

Lukemat ovat tämän hetken tietoihin perustuvia, ja ne muuttuvat jatkuvasti

03. USA johtaa surullista listaa COVID 19 uhrien tilastossa.

Tartuntatapauksia on kaikkiaan 534 903,
kuolleita 20 389.

Espanja johtaa COVID19 listaa Euroopassa:

Tartuntatapauksia 163 027,
kuolleita 16 606,

Italia
Tartuntatapauksia 152 27
kuolleita 19 468,
https://www.scmp.com/news/world/article/3079509/coronavirus-latest-us-overtakes-italy-death-toll-now-highest-world,

04. Pääministeri Benyamin Netanyahun kanslia ilmoitti aikaisin sunnuntaiaamuna, että useita ultra-ortodoksien asuttamia lähiöitä Jerusalemissa asetetaan saartoon tästä päivästä lähtien.

Päätöksen mukaisesti osia pääkaupungista suljetaan sunnuntain keskipäivästä lähtien.
Kysymystä COVID19 leviämisen estämiseksi pääkaupungissa harkittiin hallituksen kokouksessa myöhään lauantai-iltana.

Vahvistettuja virustartunta tapauksia on Jerusalemissa lähes 2 000. Terveysministeriön julkistaman raportin mukaan n. 75 % tartunnoista Jerusalemissa on testattu ultra-ortodoksien asuttamissa lähiöissä, joista useimmat tullaan nyt sulkemaan.

Osa näistä suljettiin jo ennen Pesahia: Alueet 1 ja 2, käsittäen Jerusalemin koillis- ja luoteis-osat; alue 3 Jerusalemin lounaisosat; ja alue 5 kaupungin keskustassa.

Suljettuihin lähiöihin kuuluvat seuraavat lähiöt:
Har Nof, Mea Shearim, Geula, Bugharin kortteli, Romena, Sanhedria, Nebeh Yaakov, Ramat Shlomo ja Makor Baruch.
Edellisistä lähiöistä erotetaan muutamia alueita, joita ei suljeta.

Terveysministeriön viime viikolla julkaistun tiedotteen mukaan 17 000 asukkaan Har Nof lähiössä testattiin 118 tartuntaa; Jerusalemin pohjoisosan haredi-lähiöissä testattiin 416 tartuntaa, asukasluvun ollessa 80 000.

Pääkaupungissa testattiin kaikkiaan 1 800 tartuntaa ja ainakin 21 asukasta ovat kuolleet COVID19 viruksesta.

Suljettujen alueiden asukkaiden tulee pysytellä alueillaan eivätkä siirtyä alueelta toiselle. Poikkeuksina ovat työmatkat, tarvittavat lääkintäkäsittelyt, lähiomaisten hautajaiset, lasten siirto vanhemmalta toiselle, oikeustoimet sekä välttämättömät tarpeet, joihin viranomaiset ovat antaneet erityisluvan.
https://www.timesofisrael.com/jerusalem-ultra-orthodox-neighborhoods-to-be-locked-down-starting-sunday/,

05. Meitä tavallisia kansalaisia ja asukkaita kahlehtivat edelleen aiemmin annetut käyttäytymisestä annetut määräykset, joiden mukaan kasalaisten odotetaan pysyttelevän pääsääntöisesti asunnoissaan ja tonteillaan, joista voi voi poistua kadulle korkeintaan 100 metrin päähän, suojainta on käytettävä aina kaduilla ja julkisilla paikoilla, myös autossa, jos siinä on kuljettavan ohella yksi perheen ulkopuolinen henkilö.

Ruokatarpeita saa täydentää ja lääkkeitä ostaa, tai terveysviranomaisen vastaan-otolla saa käydä, mutta etäisyyttä on aina pidettävä ainakin 1, mieluiten 2 metriä. Syleilyt ja käsitervehdykset ovat kiellettyjä vieraitten kanssa tapaan: ”Pysy kaukana minusta, minä olen pyhempi kuin sinä” – tai toisinpäin.
Elä siinä sitten sivistyneesti.

Poliisilla ja sotilailla ovat omat ohjeensa, joita he noudattavat, toiset pilkuntarkasti, toiset käyttäen myös omaa järkeään.
Määräyksiä luvataan helpottaa sen mukaan, miten tartuntatilanne vähenee, mikä koskee erityisesti aiemmin suljettuja kaupunkeja kuten Bnei Brak.

Eristys- ja etäisyysvaateet koskevat myös kaikkia valtion ja kuntien, kuten myös puolueitten johtavia virkailijoita, mutta hekin rikkovat sääntöjä, vaikka ilmeisesti sakkoja ei heille kirjoiteta.
https://www.timesofisrael.com/jerusalem-ultra-orthodox-neighborhoods-to-be-locked-down-starting-sunday/,

06. Koska muutamat lentomatkustajat on päästetty maahan ilman testausta, pääministerin kansliasta annettiin lauantai-iltana käsky, jonka mukaan kaikki maahan tulevat joutuvat pakolliseen karanteeniin.

Puolustusministeri ilmoitti sen jälkeen, että pääministeri luovutti ministeriölle täyden vastuun matkustajien testaamisesta.
Kaikki maahan tulleet matkustajat kuljetetaan hotelleihin, joissa he viettävät 14 vuorokautta kestävän karanteenin.

Useita hotelleita, jotka muuten seisovat tyhjillään, on muutettu asunnoiksi karanteeniin määrätyille.
Oikeuskansleri Mandelblitiä syytettiin matkustajien testaamisen viivästymisestä, mutta hän kielsi sen pelkkänä ilkeänä valheena.

Tämäkin tilanne osoittaa, että jännitys sekä virkailijoitten ja kansan että virkailijoitten kesken alkaa kiristyä katkeamispisteeseen. Monet ihmettelevät, miten maailmassa on maita kuten Ruotsi ja Alankomaat, joissa kansaa saa kulkea vapaasti pitkin katuja, eikä tilanne ole siitä sanottavasti huonontunut. https://www.timesofisrael.com/cabinet-to-okay-mandatory-quarantine-for-all-arrivals-amid-bungled-policy/,

Puolustusministeri Naftali Bennett uskalsi avata suunsa lievään arvosteluun hallituksen omaksumasta sulkemispolitiikasta, mihin Bibi vastasi kehottaen puolustusministeriään pitämään pienempää ääntä, ettei ilma pilaannu.
https://www.timesofisrael.com/as-bennett-blasts-governments-virus-policy-pm-tells-him-to-stay-in-his-lane/,
07. Talousministeriö esittää satojen tai tuhansien nopeaa paluuta työpaikoilleen, mikä voitaisiin toteuttaa asteittain.

Ministeriön laatimassa töihin-paluu-ohjelmassa esitetään rajoitusten rajua helpottamista varoittaen, että maa on ajautumassa taloudelliseen tuhoon, jos työntekijät pakotetaan edelleen pysymään kodeissaan.
Esitys saanee happaman vastaanoton Terveysministeriössä.

Esityksessä etusija annetaan avainteollisuudelle; nuoria halutaan työllistää ennen vanhempia työntekijöitä; kaupat ja kauppakeskukset pysyvät toistaiseksi kiinni; kansan liikkumista rajoittavia sääntöjä helpotetaan kaupungeissa, joissa tartunnat ovat kohtuulliset; alle 9-vuotiaat koululaiset sallitaan palaamaan ensin kouluihinsa, mutta kesälomat pääosiltaan peruutetaan.

Opetusministeriön suunnitelman mukaan, jonka julkisti TV-12, erityis-opetuksessa olevat lapset aloittavat ensin, mitä seuraavat ennen kansakoulujen ja lastentarhojen raamityöskentelyt, jotka aloittavat koulu-aherruksensa aluksi
3 -4 päivänä viikossa.

Suunnitelmaan ei ole liitetty aikaraamia, eikä koska se aloitettaisiin.
https://www.timesofisrael.com/report-finance-ministry-proposes-swift-return-to-work-for-hundreds-of-thousands/,

08. Talousministeriö paljasti KAN-julkiselle lähetykselle, että yli 400 000 ihmistä niistä arviolta miljoonasta, jotka on pantu palkattomalle lomalle virusepidemian vuoksi, pysyvät työttöminä sulkemisen avaamisen jälkeenkin.

Työttömiä on Israelissa 25 %. Työttömyysaste oli 4 % ennen virusepidemiaa.
Jokainen kolmen viikon sulkeminen nostaa valtion velkaa 11 % kansantuotteesta.

Pääministeri toppuuttelee kiirehtijöitä todeten, että palaaminen edes lähelle normaalikautta tulee tapahtumaan hitaasti. https://www.timesofisrael.com/report-finance-ministry-proposes-swift-return-to-work-for-hundreds-of-thousands/,

09. Perinteinen Levin-sukuisten pappien suorittama kansan siunaaminen toimitettiin sunnuntaiaamuna Jerusalemin vanhan kaupungin Länsimuurilla osana Hol Hamoed aamurukousta.

Aamurukous-tilaisuuteen osallistui USA:n Israelin lähettiläs David Friedman, sekä 10 Länsimuurin rabbin valitsemat 10 palvojaa. Terveysministeri antoi oikeuden rikkoa sääntöjä enintään 10 hengen kokoontumisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278568,

10. Israelin vaalilakien mukaan – Israelissa ei ole perustuslakia, jolla selkeästi määriteltäisiin hallitusten muodostaminen – presidentti Reuven Rivlinin tulee päättää huomenna 13.04.2020, antaako hän lisäaikaa SiniValkoisten puheenjohtajalle Benney Gantzille luovuttamansa mandaatin jatkamista kahdella viikolla hallituksen muodostamiseksi.

Gantz esittää kirjeessään presidentille saamansa mandaatin jatkamista kahdella viikolla, samalla vakuuttaen, että hänellä on ”pysyvä kontakti hallituksen muodostamiseksi”, ja että ”hallitussopimuksen allekirjoitus oli lähellä”.

Likud puolestaan selvittää presidentti Rivlinille, että presidentin tulee luovuttaa mandaatti heille hallituksen kokoamiseksi, koska Gantz epäonnistui. Gallupien mukaan Likudin uusi kannatus on 40 ke., Gantzin suosio 30 kansanedustajaa.

SiniValkoinen hajosi Yair Lapidin johtaman Yesh Atid puolueen ja Moshe Yaalonin johtaman Telem puolueen erottua sisäisten ristiriitojen vuoksi SiniValkoisesta, jonka nimen Benny Gantz sai pitää tynkäpuolueestaan.

Gantzilla on 19 kansan-edustajan tuki ilman Air Pereziä ja Itzik Shmulia, jotka voivat liittyä SiniValkoiseen, mikä nostaisi kansanedustajien luvuksi 21.

Netahyahun johtamalla oikeistoblokilla on 58 kansanedustajan tuki, mutta potentiaaliset kansanedustajat Orly Levy-Abekasis, Yoaz Hendel ja Zvika Hauser sanovat antavansa tukensa Likudille vain, jos Bibi pystyy muodostamaan kansallisen yhteyshallituksen.

Presidentti Rivlinin kolmas vaihtoehto on luovuttaa mandaatti Knessetille, jolla on aikaa 21 vuorokautta antaa hallituksen muodostaminen sille, joka pystyy kokoamaan vähintään 61 kansanedustajan tuen.

Neljäs vaihtoehto on kysyä neljännen kerran kansan mielipidettä vaaleissa, jota pidetään epätodellisena COVID19 runnellessa maata.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278569,

11. Maailman Terveysjärjestön WHO:n pääsihteeri Tedros Adhanom Grebreyesus esitti uutiskatsauksessa varoituksen, että ”edellisellä viikolla olemme nähneet tervetulleen virus-pandemin alenemisen Euroopan pahiten runnelluissa maissa Espanjassa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa”.

Mutta toisaalta ”hän näkee hälyttävän kiihtymisen toisissa maissa”.
Hän kiinnittää huomion Afrikan maihin ja virustartunnan leviämiseen maa-seudulla, sekä tartuntatapausten ja -ryhmien leviämiseen yli 16 maassa. Hän pelkää terveyspalvelujen ylikuormittumista etenkin Afrikan maissa.

Hän sanoo haluavansa purkaa lukittuja alueita, mutta varoittaa kiirehtimästä, koska muuten pandemia voi palautua entistä voimallisempana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278572,

12. Jordanin joen rannalla sijaitseva perinteinen kastealue on vihdoinkin saatu puhdistettua miinoista, juuri sopivasti pääsiäiseksi – vaikka kastettavia taitaa olla entistä vähemmän turistien ja pyhiinvaeltajien jäätyä kotiinsa.
Paikka on saanut arabian kieliseksi nimekseen Qasr al-Yahud.
https://www.timesofisrael.com/just-in-time-for-easter-qasr-al-yahud-site-declared-mine-free-after-53-years/,

13. Englannin pääministeri myöntää käyneensä lähellä Tuonelan porttia, ja antaa täyden kiitollisuutensa häntä hoitaneille lääkintävirkailijoille, mutta unohtaa mainita Hänet, joka viime kädessä ratkaisee kunkin elämästä ja kuolemasta.

Boris Johnson on nyt toipumassa hyvää vauhtia, vaikka jotkut varoittavatkin kiirehtimisestä, koska COVID19 on ilkeämielinen ja pitää kiinni saaliistaan.
https://www.timesofisrael.com/i-owe-them-my-life-uks-johnson-hints-seriousness-of-condition-was-downplayed/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -19; Tiberias 12 -24; Suolameri 12 -21; Eilat 15 -27 +C-astetta, puolipilvistä tänään, huomenna kirkastuvaa ja lämpenevää.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,

COVID19 sulkemiset ja liikkumiskiellot ovat vasta harjoittelua sitä varten, mitä on suunniteltu toteutettavaksi tänä ja sitä seuraavina vuosina agenda 2030 mukaan,
sanovat NWO:n suunnittelijat kiirehtivät, sillä aika juoksee käsistä.
https://beforeitsnews.com/alternative/2020/04/covid-19-lockdown-is-nothing-compared-to-whats-planned-for-phase-2-now-they-know-you-wont-resist-3720148.html,





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021