TORSTAI 27.02.2020

TORSTAI 27.02.2020
Pyrin keskittymään enemmän kotoisiin asioihin – joissa niissäkin on tarpeeksi ellei enemmänkin huolta ja ongelmaa – mutta koska coronaviruksen holtiton leviäminen maailmalla heiluttaa entistä laajemmin yhteisiä asioita, lyhyt yhteenveto siitä lienee paikallaan.
CORONAVIRUS
01. 45 Diamond Princess aluksesta vapautettua matkustajaa, jotka testattiin negatiivisiksi, ovat sen jälkeen osoittaneet oireitten uusiutuneen, ja heidät alistetaan uusintatesteihin, raportoitiin Japanista.

Virkailijat sanoivat testanneensa aluksesta 813 matkustajaa, jotka todettiin negatiivisiksi ja päästettiin poistumaan siitä.
Japani on joutunut kritiikin kohteeksi, koska se ei julistanut alusta karanteeniin yhden matkustajan testien osoitettua positiivista, minkä johdosta lähes 700 matkustajaa saivat tartunnan ja neljä heistä kuoli.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8046727/45-passengers-allowed-Diamond-Princess-ship-symptoms-coronavirus.html,

02. Risteilyalus MSC Meraviglia Miamista pyrki Ocho Rios satamaan Jamaicassa, mutta yhden matruusin testattua positiiviseksi virukseen, alusta ei päästetty satamaan, vaan se joutui etsimään uutta satamaa 4 500 matkustajansa kanssa.

Aluksen matruusi sairastui flunssaan, ei coronavirukseen, mutta virkailijat sanovat pelaavansa varman päälle, eikä lupaa alukselle myönnetty.
Tämä oli toinen tapaus, jossa risteilyaluksilta evättiin pääsy satamaan.

03. Teneriffalla satoja lomanviettäjiä julistetiin 14 päivän karanteeniin, mutta he voivat vapaasti nauttia auringosta ja lempeistä tuulista sekä vapaasta shampanjasta loikoillessaan hotellinsa H10 Costa Adeje Palace uima-altaalla.

Hotelliin ansaan joutuneiden joukossa on 160 brittiä, virkailijoitten yrittäessä tavoittaa hotellista koteihinsa Britanniaan jo ennen porttien lukitsemista palanneita. He joutuvat pitämään suojaimia, mutta vastapalveluksi ateriat ja alkoholi ovat vapaasti nautittavissa.

Neljä hotellin vierasta, jotka lähtivät pois maanantaina, on testattu positiivisiksi:
He ovat Italialainen lääkäri, hänen vaimonsa ja 2 muuta turistia Italiasta. He ovat sairaalassa ja heidän kuntonsa kuvataan hyväksi.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8047393/Tourists-lounge-swimming-pool-Tenerife-hotel-quarantine.html,

04. PohjoisKorea asetti ennenkokemattoman kuukauden mittaisen karanteenin positiiviksi testatuille, ulkomaisten diplomaattien eristämisen ja kovaäänisten toistelevan kovaäänisiä terveysvaroituksia.

- Valtion media vaatii ehdotonta alistumista Pyongyangin terveysvaatimuksiin.
- Maahan tulleet alistetaan 30 päivän karanteeniin virkailijoitten kulkiessa ovelta ovelle testaten jokaista.
- PohjoisKorea väittää olevansa ainoa Kiinan lähimaa, jossa ei ole yhtään testattu positiivista coronavirus-tapausta.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8045775/North-Korea-imposes-unprecedented-coronavirus-measures.html,

05. Coronavirus-epidemian uhatessa kaikkia yhteisiä toimintoja maailmalla, Tokion 2020 Olympialaisten valmisteleminen saavat jatkua keskeytyksettä, päättivät Kansainvälinen Olympiakomitea ja japanilaiset organisoijat.

Japanin hallituksen tiedottaja Yoshihide Suga vakuutti, että valmistelut jatkuvat huolimatta entisen IOC:n varapresidentin Dick Poundin kommentista, jossa hän vaati järjestäjiä päättämään kolmen kuukauden sisällä kisojen kohtalosta.

Tokion KesäOlympialaisten on määrä alkaa 24.heinäkuuta 11 000 urheilijan osallistuessa kilpailuihin. ParaOlympialaiset alkavat 25. elokuuta 4 400 urheilijan osallistuessa niihin.

Keskiviikkoaamuun mennessä Coronvirus on saastuttanut yli 81 000 ihmistä, kuolonuhreja on 2 770. FOX NEWS mukaan COVID-19 tauti on vaatinut 5 uhria Japanissa; MannerKiinassa siihen menehtyneitä on 2 715 ihmistä.
https://www.wnd.com/2020/02/2020-tokyo-olympics-will-proceed-scheduled-despite-concerns-coronavirus/,

06. Kolme israelilaista, jotka todettiin positiivisiski Diamond Princess risteilyaluksella ja ovat olleet 14 päivän karanteenissa, ovat parantuneet sairaudesta. He olivat karanteenissa Japanissa, yksi aiemmin Israelissa Ramat Gan sairaalassa hoidettu potilas päästettiin pois sairaalasta täysin parantuneena.

Israelilainen mies, joka sai tartunnan risteilyaluksella, odottaa lupaa saada lentää kotiinsa luvan saatuaan, israelilainen nainen vapautettiin myös sairaalasta Tokiossa, mutta hänen miehensä saa edelleen hoitoa sairaalassa Tokiossa.
Risteilyaluksella Japanin rannikolla karanteeniin joutuneet 25 israelilaista olivat niiden 3 700 kahden viikon karanteeniin joutuneen matkustajan joukossa.
https://www.timesofisrael.com/2-more-israelis-recover-from-coronavirus-after-infection-on-cruise-ship/,

07. Saudi Arabia teki harvinaisen päätöksen, jolla estetään ulkopuolisten palvojien pääsy islamin pyhään kaupunkiin Mekkaan ja sen Kaabaan, kuten myös profeetan kaupungin Medinan Muhammedin moskeijaan.

Päätös tehtiin torstaina pelosta, että edelleen leviävä coronavirus epidemia voisi tarttua pyhiinvaeltajiin, vain muutamia kuukausia ennen muslimien vuosittaista hajj pyhiinvaellusmatkaa Mekkaan heinä-elokuussa. Lähi-Idässä on 220 todettua virustartunnan saanutta tähän mennessä.

Mekkan hajj-tilaisuuksiin osallistuu vuosittain yli 1.5 miljoonaa muslimia. Tänä vuonna pyhiinvaellusmatkat Mekkaan ja Medinaan on toistaiseksi peruutettu.

Iranin shia-muslimien Qomin pyhään kaupunkiin Iranissa kokoontuvat muslimit pyrkivät koskettelemaan ja suutelemaan sinne asetettuja pyhiä reliikkejä, mikä altistaa heidät virustartuntaan.

Sairauksien puhkeamista pyhiinvaeltajien keskuudessa on tapahtunut aiemminkin. Vuonna 632 heidän parissaan puhkesi malariaepidemia, ja 1821 oli vuorossa cholera, jonka arvioidaan surmanneen 20 000 pyhiinvaeltajaa, mikä uusiutui v. 1865 surmaten 15 000 ihmistä.
https://www.timesofisrael.com/saudi-arabia-halts-travel-to-islams-holiest-sites-over-coronavirus/,

Iranin uutistoimisto IRNA ilmoitti torstaina 22 ihmisen menehtyneen virustautiin. Tartunnan saaneita on 141. Iranin viranomaisten mukaan tartunnan saaneita on testattu 139 tapausta; surmansa saaneita on 19 ihmistä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276527,

Kuwait raportoi testanneensa 43 positiivista tapausta
Englannissa testattiin 2 uutta coronavirus tapausta, kaikkiaan 15 sairastunutta.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Russian-military-source-denies-Syrian-rebels-took-town-of-Saraqeb-619008,
UUTISIA ISRAELISTA JA VÄHÄN MUUALTAKIN
01. Israelin puolustusministeri Naftali Bennett allekirjoitti torstaina käskyn, jolla turvallisuusjoukot oikeutetaan takavarikoimaan Iranista Hamasille Gazan kaistalle lähetetyt varat 4 miljoonaa USD. Bennet sanoi: ”eliminoimme ne, jotka vahingoittavat meitä, eikä juutalaisten surmaamisen ole tuottava business”.

Varat oli tarkoitettu Hamasin terrori-infrastruktuurin kehittämiseksi Gazassa, mukaan lukien aseiden valmistaminen, järjestön terroristeille ja niille gazalaisille maksettavia palkkoja, jotka toimivat Israelin valtion etujen vastaisesti.

Bennettin allekirjoittama käsky kohdistuu rahanvälitysfirmaan, jonka omistaa Gazassa asuva Zuhir Shamalah, ja hänen perhettään vastaan, joka nousi yhtiön johtoon Ahmad Khudrin jälkeen, joka oli läheinen Yahya Sinwarille. IDF poisti Khudrin väkivaltaisesti yhtiön johdosta toukokuussa 2019.

Bennettin käsky rajoittaa Shamallahin ja hänen perheensä taloudellista toimintaa ulkomaisten talousyhtiöitten kanssa, sekä matkustusta ulkomaille.

Käskyn julkistaminen perustui tiedustelutietoihin, jotka IDF:n tiedusteluosasto selvitti. Käskyn laati IDF:n tiedusteluosasto yhteistyössä puolustusministeriön taloudellisen terrorinvastainen kansallisen päämajan kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276553,

02. Gerilla-sodankäyntiin erikoistunut asiantuntija - keskittyen IDF:n erikoisyksikön tarpeisiin – Nadav Yair kouluttaa Israelin IDF:n koirayksiköitä kehittyneisiin etsintä ja pelastus-tehtäviin.

Israelin Koirayksikkö (IDU), joka keskittyy kadonneitten henkilöitten etsimiseen koko maassa, saa täydennyskoulutusta taistelumenetelmien ohjaajalta IDF:n eliittiyksilön kouluttajalta Nadav Yair.

Yair selitti tähänastisessa toiminnassaan pyrkineen kouluttamaan vapaaehtoisia koirayksiköihin. Hän sanoo opettaneensa kohteiden topografiaa, alueen kunnollista tuntemista, hidasta edistymistä kohteessa ja muuta.

”Joskus etsitty henkilö löytyy puskista, siksi on kehitettävä kuuloelintä, ja miten liikkua menettämättä paikallistuntemista. Koirat osaavat sen taidon hämmästyttävästi. Ihmisen täytyy käydä kunnollinen koulutus sopeutuakseen alueen olosuhteisiin, kiipeämiseen vuoristossa, liikkumiseen laaksossa ja pitkiin kävelymatkoihin.

Etsimiseen liittyvät erikoisolosuhteet, kuten rikollisten tai vihollisen sieppaukset, mikä tarkoittaa suoraa yhteyttä fyysiseen kontaktiin, selviytymistaidot, ja käsien tai sopivien aseitten käyttö jne.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276552.

03. Miten jokainen israelilainen voi auttaa juutalaisen historian kirjoittamisessa? Nyt on aika käsitellä suuria kysymyksiä, kuten äärivasemmistoryhmien kampanjoiden vastustaminen, joilla ne vahingoittavat Israelia kaikkialla maailmassa.

Antisemitismi on nousussa maailmassa, kuten uudenlainen antisemitismi: Israelin halventaminen ja demonisoiminen.
Vasemmisto edistää BDS-liikettä ja ”Paluuoikeutta”, mikä toteutuessaan nostaisi arabit enemmistöksi Israelin maassa, ja juutalaiset alistetuksi vähemmistöksi.
Yksi tällainen harhakuva on kahden valtion suunnitelman paljastaminen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276484,

04. Virusepidemia on asettanut israelilaiset vaikean ongelman eteen: Onko viisasta näissä olosuhteissa matkustaa ulkomaille?

Etenkin asepalveluksensa päättäneet nuoret matkustavat mielellään ulkomaille, Kaukoitään tai EteläAmerikkaan palauttaakseen mielensä tasapainon armeijan asettamien fyysisten kykyjen äärirajoille vedettyjen harjoitusten jälkeen.

Ei kukaan tiedä, missä onnettomuus tai tappava virus voi iskeä, mutta vaaran paikkojen välttäminen vähentää niiden iskemismahdollisuuksia. Yksi israelilainen mies testattiin positiiviseksi coronavirukseen palattuaan Israeliin Italiasta.
https://www.ynetnews.com/category/3083,

05. Israelin juutalainen valtio elää erästä mahdollisuuksiensa käännekohtaa, jossa ensi viikon maanantaina tullaan ratkaisemaan, jatkaako se edelleen pääministeri Netanyahun viitoittamaa taloudellisen kehityksen ja nousun linjaa, vai antaako se uusille yrittäjille mahdollisuuden kokeilla jotain toista polkua.

Kansallisen yhtenäisyyden ja sovun löytäminen vaalipuheissa käytettyjen vihan ja syrjinnän sekä suorien herjausten vuoksi vaalien jälkeen näyttää toivottomalta.
Ainoa mahdollisuus Bibin pysymiseksi edelleen vallassa olisi oikeistolaisesti ajattelevien ryhdistyminen ja henkilökohtaisen vihantunteensa salpaaminen yhteisen hyvän vuoksi.

SiniValkoisten johtoon kivunnut Benny Gantz kyseenalaistaa Bibin kyvykkyyden syyttäen häntä alttiiksi kiristykselle; paljastaen, että Bibi tarjosi hänelle puolustus-ministerin asemaa ja jopa pm:n vuorottelua uudessa hallituksessa.
Gantz hyökkäsi puheessaan eilen rajusti Bibiä vastaan:
”Netanyahu, katso minua silmiin, sinun tapasi väistää painostusta on saanut sinut valehtelemaan, repimään meidät riekaleiksi, kylvämään hajaannusta, levittämään myrkyllisiä huhuja ja kiihotusta. Sinä myrkytät koko Israelin kansan”.

Gantz löysi Bibissä myös halun ”kuvailla Gantzia sopimattomaksi armeijan komentajaksi, joka särkyy ja vapisee painostuksen alla”.
Netanyahu tarjosi Gantzille mahdollisuutta TV-väittelyyn, mutta Gantz ymmärsi ajoissa riittämättömyytensä Bibin sujuvaan kielenkäyttöön ja kieltäytyi.

Netanyahu veti esiin vanhan tiedon, että iranilaiset olivat hakkeroineet Gantzin käsipuhelimen ja siellä olleet arkaluontoiset tiedot. ”Ei kukaan uhkaa minua, ei Hamas, ei Hizbullah, ei Iran eikä varmasti Bibi. Sinun ollessa Washingtonissa saamassa puheopetusta, minä olin taistelukentällä armeijan johdossa” Gantz kommentoi. Vasemmisto/keskustan vaaliteema on: ”Kuka vain, kunhan ei Bibi”.
https://www.ynetnews.com/article/rJ7C7ZrV8,

06. Viisivuotias tyttölapsi kuoli ja viisi ihmistä haavoittuivat autonsa hallinnan menettäneen kuljettajan puskiessa jalankulkijoitten päälle Ramlessa keskiviikko-iltana. Tyttölapsi ja hänen sukulaisensa vietiin sairaalaan, mutta tyttö menehtyi. Neljä muuta saivat lievempiä vammoja. Se ei liittynyt terrorismiin.
https://www.ynetnews.com/article/rk1yYGVEI?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -18; Tiberias 13 -23; Suolameri 17 -24; Eilat 15 -25; tänään puolipilvistä, huomenna aurinkoista. lauantaina sadetta. Lämpenevää.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021