TIISTAI 18.02.2020

TIISTAI 18.02.2020
01. Olemme edellisissä artikkeleissa tutkineet Coronavirusta, sen syntyä ja seurauksia, mutta maailmassa leviää toinen vitsaus, jota pidetään vaarallisena uhkana maailman ruokatarpeiden tyydyttämiselle, ja jonka vuoksi monet siitä kärsivät maat ovat julistaneet valtioonsa kansallisen hätätilan.
Kysymys on heinäsirkkaparvista, joita Al Jazeeran/Youtube julkaisemassa artikkelissa kutsutaan maailman vaarallisimmiksi vaeltaviksi tuhohyönteisiksi.
(Suomalainen sana ”heinäsirkka”, engl. Locust, ei anna oikeaa kuvaa näistä
hyönteisistä, jotka täysikasvuisina ovat miehen sormen mittaisia ja
kokoisia.)
02. Nämä heinäsirkat kokoontuvat tammikuussa laajoiksi parviksi, joissa on miljardeja yksilöitä, aiheuttaen niin tiheän näkymän, että Etiopian Airlines joutuivat ohjaamaan matkustajakoneensa uusille reiteille.
Ne ovat tunkeutuneet Etiopian lisäksi Somaliaan, Keniaan, Ugandaan ja Pakistaniin sekä myös Intiaan. Tämä heinäsirkkaparvien syntyminen on pahin 20 vuoteen ja Keniassa 70 vuoteen. Ne voivat levitä nopeasti, ja monet lähimaat ovat vaarassa.
10.02.2020 julkaistun artikkelin mukaan ne ovat jo tuhonneet viljakasveja kymmenien tuhansien hehtaarien alueilla. Vitsauksen kohteeksi joutuneet maat kärsivät ennestään ruokapulasta, minkä johdosta miljoonia ihmisiä uhkaa nälänhätä.
”Valtavat heinäsirkkaparvet uhkaavat tuhota koko ItäAfrikan”, otsikoi artikkelin kirjoittaja artikkelinsa.
”Mitä heinäsirkalta jäi, sen söivät parveilevat sirkat; mitä niiltä jäi, sen söivät hyppysirkat; mitä täydensivät tuhosirkat”, kuten eräs asukas totesi. ”Ihmisten on korkea aika tehdä parannusta, sillä ei tämä ole normaalia” hän jatkoi. Hän sanoi ihmisten pyrkivän metsästämään parvia, mutta ne liikkuvat aina valiten tiensä, mikä vaikeuttaa etsintää.
Ne lentävät suurina mustina ja keltaisina parvina, minkä vuoksi ihmiset kutsuvat niitä nimellä ”tuulen hampaat (teeth of the wind) ”, kuunnellen parvien lennon ääntä odottaessaan levottomina, missä ne päättävät laskeutua maahan alkaakseen tuhotyönsä.
( Vertaa: ”Mitä kalvajasirkalta jäi, sen söi heinäsirkka, ja mitä heinäsirkalta jäi, sen söi syöjäsirkka, ja mitä syöjäsirkalta jäi, sen söi tuhosirkka”. Joel 1:4)
https://www.youtube.com/watch?v=PG-3pr1s304, heinäsirkkavitsaus Egyptissä.
https://www.youtube.com/watch?v=hykp3u42v08, täydellinen dokumentti.
03. Israelin terveysministeriö on tarkentanut aiempia sääntöjä ja ohjeita pyrkiessään valvomaan Coronaviruksen mahdollista puhkeamista maassa.

Ei-kansalaisia, jotka ovat viettäneet aikaansa viimeisen kahden viikon aikana Makaussa, Singaporessa, Hong Kongissa tai Thaimaassa, estetään pääsy maahan ministeriön suositusten mukaisesti. Sääntö koskee myös Kiinassa vierailleita, missä Coronavirus-epidemia sai alkunsa.

MannerKiinassa virus surmasi edellisenä päivänä 98 ihmistä, mikä nosti epidemiaan menehtyneitten lukumääräksi 1 868 ihmistä.
Uusien tartuntatapausten määrä on 1 886 tapausta, kokonaismäärän noustessa 72 436 uuteen tapaukseen tähän mennessä.

04. Hubein provinssissa kuolleitten luku/päivä on 93, kokonaismäärä 59 989.
Wuhan kaupungin johtavan sairaalan johtava lääkäri Liu Zhiming menehtyi viruksen aiheuttamaan pathogeniaan, toinen huomattava lääkäri Kiinassa.

Kiinan ulkopuolella on todettu 827 tartuntatapausta 30 maassa, 5 tartunnan saajaa on kuollut.

Israel valmistautuu 15 kansalaisensa vapauttamiseen Diamond Princess laivalta, heistä kolmen on todettu saaneen tartunnan, he ovat Japanissa.

Terveysministeriön apulaisjohtaja prof. Itamar Grotto on Japanissa. Hän sanoi työskentelevänsä 12 laivaan jääneen israelilaisen vapauttamiseksi ennen karanteenikauden loppumista 19.02.2020.
https://www.ynetnews.com/article/U3WHPN5YO,

05. Shai Bazak arvioi mielipidekirjoituksessaan, että Israelin vaalien tulisi keskittyä enemmän muihin, kuin ”sodan ja rauhan – kysymyksiin”.

Toisinaan tradition johdosta, velttouden (inertian), tai oman edun vuoksi entinen käytäntö sitoo harkintakyvyn, joka on jo kauan sitten menettänyt ajankohtaisuutensa.

Linjat oikeiston ja vasemmiston välillä sekä kysymykset turvallisuudesta ja diplomatiasta ovat hämärtyneet siinä määrin, että äänestäjä joutuu tekemään valintansa kysymyksistä, kuten elinkustannus, terveyshoito ja yksityiselämä pudottaessaan äänestyslippunsa 02.03.2020, vaikka niistä puhutaan vähemmän vaalipuheissa.

PA:n arabien myöntymättömyys, Iranin uhka, Hizbullah ja terrori-järjestöjen aiheuttama uhka ovat muotoilleet lähes yhteneväisen kannan useimmissa poliittisissa ja turvallisuus-kysymyksissä, vähäisin poikkeamin.

Palestiinalaiskysymyksessä Israelin kansan enemmistö – ehkä toisinaan ehdollisena – on päätynyt ratkaisuun Trumpin julkistaman rauhan-suunnitelman mukaisesti, vaikka sitä ei ehkä koskaan toteuteta.

Oikeistossa Likud hyväksyy Palestiinan valtion määrätyin ehdoin, Avigdor Libermanin esitys maan vaihtamisesta on uinut Trumpin suunnitelmaan. Kolmannes SiniValkoisten äänestäjistä hyväksyy Länsirannan liittämisen.

Vasemmistossa Labor-Gesher-Meretz vastustavat sekä YK:n turvallisuus-komitean päätöstä boikotoida yhtiöitä Juudeassa ja Samariassa, että myös Naftali Bennettin päätöstä antaa rahaa terrorijärjestö Hamasille voidakseen päästä sen kanssa sopimuksen pitkäaikaisesta tulitauosta.

”Meidän tulisi kysyä itseltämme, miten puolueitten rivistö ehdottaa käsittelevänsä näitä kysymyksiä, ja mitä edellytyksiä ja kokemusta heidän ehdokkaillaan on näiden kysymysten toteuttamiseksi. Nekin ovat tärkeitä”.
https://www.ynetnews.com/article/r1eKkE007U,

06. Kiinan talouden yskiessä viruksen aiheuttaman tartuntapelon vuoksi ja sulkiessa rajojaan kaiken varalta, Juudean ja Samarian PA:n arabi-kauppiaat pelkäävät menettävänsä hyvät sopimuksensa.

Monet arabikauppiaat ja jälleenmyyjät ovat perustaneet taloutensa halpoihin kiinalaisiin tuotteisiin varastojensa täydentämiseksi, ja heidän vaihtamisensa toisiin toimittajiin nostaa myyntiartikkeliensa hintoja.

Hebronin kaupunki on 4000 mailin päässä Coronaviruksen COVID-19 epidemian keskuksesta, mutta sen aiheuttamat taloudelliset tsunamit alkavat tuntua myös Juudeassa Hebronin kaupungin taloudessa.

Kiinan Wuhanin kaupungissa joulukuussa alkanut COVID-19 hengityselin epidemia – jonka aiheutti artikkelin mukaan uudentyyppinen Coronavirus - on levinnyt 30 maahan, tartuttanut 73 000 ihmistä ja surmannut 1 800 ihmistä.

Yhtään epidemia-tapausta ei ole havaittu Israelissa eikä PA/PLO:n valvomilla alueilla, mutta kauppiaat pelkäävät pahimman olevan edessä.

Useimmilla PA/PLO:n kauppiailla on Israelin myöntämä lupa lentää Ben Gurionin kautta Kiinan Guangzhoun provinssiin kahden kuukauden välein uudistaakseen tilauksensa ja valvoakseen sen toteutumista.

Business Kiinan kanssa koki täyspysähdyksen viime kuussa. Israel ja Jordania peruuttivat kaikki lentonsa Kiinaan, ja yhtiöiden asiamiehet Kiinassa ovat myös joutuneet karanteeniin.

Kauppiaat pelkäävät, että hinnat voivat nousta 30 %, mikä aiheuttaa heille ongelmia. Turkki on yksi vaihtoehto Kiinalle, mutta se ei ole sama.
https://www.timesofisrael.com/with-china-closed-palestinian-traders-fear-losing-a-good-deal/.
https://www.timesofisrael.com/israel-bans-foreigners-coming-from-east-asian-countries-over-virus-fears/.

07. Puolustusministeri Naftali Bennett puhui tiistaiaamuna Ofer Hadadin kanssa Radio Jerushalaim ohjelmassa Gazasta uhkaavasta terrorismista.

Bennett kertoi Israelin operoivan kahdella rinnakkaisella polulla Gazassa: Ensimmäisessä vastustajan toimet päättävät vastatoimet.
”Jos käyttäydyt korrektisti, se hyödyttää Gazan asukkaita, jos teet pahoin, Gazan asukkaat tuntevat sen seuraukset. Tätä ohjelmaa toteutamme nyt”.

”Kolme rauhanpäivää eivät kiinnosta meitä, testi on pitkäaikainen.” Bennett sanoi olevansa epäuskoinen lupauksista, joita Hamas tarjoaa, josta esimerkkinä on Gazasta johdettu ilmapalloterrori, jonka se lupasi lopettaa mutta ilman tuloksia, terrori jatkuu.

Toinen polku on valmistuminen toiseen optioon, kivuliaaseen kevääseen Hamasille, mutta siihen on valmistauduttava kunnolla.
Bennett selitti, että sellaisen suunnitelman päämääränä on ”kestävä rauha etelän juutalaisasukkaille”, mutta estäen vihollista voimistumasta.

Naftali Bennett ei halunnut kertoa yksityiskohtia, kuten sisältyykö siihen Hamasin hallinnon kaataminen Gazassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276145,

08. Poliisi pidätti Temppelivuorella ryhmän Temppelivuoren aktivisteja, joiden joukossa oli entinen Likud kansanedustaja Yehuda Glick, joka poistettiin vuorelta kuvien perusteella arvioiden raakaa väkivaltaa käyttäen.

Glick oli nousut Vuorelle kahden amerikkalaisen vieraansa kanssa, molemmat kongressin jäseniä.
Poliisi syytti Glickiä Vuoren sääntöjen rikkomisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276134,

09. Yamina-puolueen vaaliehdokas Sara Beck kritisoi Israelin poliisia entisen kansanedustajan Glickin väkivaltaisesta pidättämisestä sanoen, että virkailijat vainoavat juutalaisia Pyhällä Vuorella.

”Vallitseva käytäntö, jossa Israelin itsenäisyyden valvonnassa juutalaiset eivät voi vierailla Temppelivuorella ilman poliisin valvontaa, on naurettava ja järjetön”.

”Käytäntö juutalaisten vainoamiseksi ja vain heitä koskevat rajoitukset rohkaisevat ääri-islamilaisia elementtejä”. Hän totesi lisäksi, että ”Israelin valtion tulisi estää vain tuhoisten ja väkivaltaisten elementtien toimet, mutta ei rauhallisia juutalaisia täyttämästä uskonsa mukaisia käskyjä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276143,

10. Egypti kehotti Israelia luopumaan Hamasin puheenjohtajan Fahya Sinwarin ja Hamasin sotilassiiven komentajan Deifin teloittamisesta heidän Egyptin vierailunsa aikana. Sinwaria pidetään Hamasin johtavana terroristina Gazassa, Al-Araby Al-Jadeed kertoi Lontoossa tiistaiaamuna.

Israelin suunnitelmissa oli teloittaa Yahya Sinwar ja Hamasin sotilaallisen siiven Izz ad-Din al-Qassam komentaja Mohammed Deif. Egyptiläinen dalegatio vaati vieraillessaan Israelissa luopumaan teloituksesta.

Bibi ja Bennett ovat uhanneet Hamasin johtoa tuskallisilla iskuilla, elleivät raketti-iskut ja ilmapalloterrori Gazasta Israelin siviilikohteisiin lopu.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276150,

11. Turkin sulttaaniksi pyrkivä presidentti Recep Tayyip Erdogan jatkaa poliittisten vastustajiensa tuhoamista. Viimeisen putsauksen aikana hän antoi tiistaina käskyn pidättää lähes 700 kansalaistaan Turkissa, syyttäen heitä osallisuudesta 2016 epäonnistuneeseen vallankaappausyritykseen.

Syytteiden keskushenkilö on USA:ssa maanpaossa asuva Muhammad Fethulla Gylen, joka oli aiemmin Erdoganin liittolainen.
Pidätettyjen joukossa oli 101 armeijan upseeria ja 71 siviiliä, jotka pidätettiin Ankarassa. Lisäksi 460 muuta henkilöä ovat pidätettävien listalla epäiltyinä korruptiosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276141,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -15; Tiberias 12 -22; Suolameri 16 -23; Eilat 14 -25 +C-asteta, puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna sadetta, lämpötilat laskevat.




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019