TIISTAI 28.01.2020

TIISTAI 28.01.2020
UUTISIA ISRAELISTA
01. Tiistaipäivän aikana selvinnee, miten kohtalokkaaksi tämä päivä osoittautuu maailman ainoalle juutalaisvaltiolle ja juutalaiskansalle yleensä, ellei peräti laajemmillekin ihmisyhteisöille.

Tänä päivänä Knessetissä käsitellään pääministeri Netanyahun immuniteetti-kysymystä, ja Washingtonissa USA:n presidentti Donald Trump lupaa paljastaa maailmalle pitkään odotetun ja pelätyn ”Deal of the Century”, Vuosisadan Sopimuksen, esiteltyään sitä ensin oppositiojohtajalle Benny Gantzille ja pääministeri Benyamin Netanyahulle.

Immuniteetin antaminen Netanyahulle voisi antaa hänen poliittiselle tulevaisuudelleen pelastusrenkaan keskellä hyökyaaltoja, jotka uhkaavat tuhota hänet ja hänen kymmenen vuoden saavutuksensa Israelin maan hyväksi.

Jos immuniteettia ei myönnetä, Israelin poliittinen elämä syöksyy kohti tuntemattomia vesiä potentiaalisen uuden kokemattoman hallituksen johdossa.

Vuosisadan sopimus puolestaan pyrkii kartoittamaan Israelin maan rajat – välittämättä siitä, että ne on jo moneen kertaan ilmoitettu profeettojen välittämissä ilmoituksissa, ”eikä Raamattu voi raueta tyhjiin”, kuten Jeesus sanoi.
(1 Ms.15:18 -21)
Sopimuksen sisältö pysyy salaisuutena iltaan saakka, mutta jotain siitä on valunut julkisuuteen, kuten Yoni Kempinski kertoo INN:n julkaisemassa artikkelissa.
- Lähi-Idän rauhansopimukseen sisältyy Palestiinan valtion perustaminen suurelle osalle Juudeaa ja Samariaa, antaen samalla Israelille mahdollisuuden liittää juutalaisten rakentamia kaupunkeja ja yhteisöjä valtioonsa, kuten tiistaiaamun raportti kertoo.
- Sopimukseen ei sisälly vaatimuksia erityisolosuhteista Palestiinan valtion perustamiseksi, kuten aiemmissa esityksissä vaadittiin.
- Dubaissa toimiva Al-Hadath News raportoi Amerikan viranomaisten tietoihin vedoten, että Sopimukseen todella sisältyy uuden arabivaltion perustaminen. Sopimuksen viimeinen paljastetaan versio tiistai-iltana 19.00 Israelin aikaa.
- Al-Hadath kertoo edelleen, että Trumpin rauhansuunnitelmassa Jerusalemin Temppelivuoren status quo säilyy; Vuoren päivärutiinin valvonta jää islam-säätiölle Wagfille, mutta Vuoren omistusoikeus edelleen Israelin hallitukselle.
- Trumpin hallitus tunnustaa Israelin rakentamat kaupungit Juudeassa ja Samariassa tosiasioiksi, joita ei voida kiistää, eikä niitä vaadita poistettaviksi.
- Israelilla on oikeus liittää Jordanjoen laakso valtioonsa, muodostaen näin pysyvän rajan Jordanian kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275206,
https://www.ynetnews.com/article/SJ5O15pWI, https://www.ynetnews.com/article/Sk47V112Z8,
Vaikka sopimusluonnoksen tekstissä ei suoraan sanota, sen hyväksyminen edellyttää, että PA/PLO/HAMAS tunnustavat Israelin juutalaisena valtiona.

02. Trumpin rauhansopimuksen toteutuminen on epäilijöitten mielestä toive-ajattelua ja ajan haaskausta, kuten Tzwi Fishman vakuuttaa perustellussa INN:n artikkelissaan nimellä ”Del-usion of the Century” (vuosisadan harha).

Tämä vahvoilla suosituksilla ja palkkioilla varustettu journalisti/kirjailija sanoo suoraan, ”etteivät arabit (onneksemme) tule koskaan hyväksymään sopimusta, jossa Israelille annetaan täysi yksinvalta Jerusalemiin, jota he kutsuvat Palestiinan ikuiseksi pääkaupungiksi”.

Toiseksi arabijohtajat ovat läkähtymiseen saakka toistaneet, ”etteivät he tule koskaan tunnustamaan juutalaista valtiota, joka on perustettu islamin maalle”.

Kolmanneksi ”Hamas ja muut Gazan terrorijärjestöt eivät koskaan luovu aseistaan, (”Aseeton mies on alaston”, kuten arabisanonta todistaa) eivätkä he voi suostua demilitarisoituun Palestiinan valtioon, joka ei pysty valvomaan rajojaan”.

Fishman hämmästelee, miksi Trumpin hallituksen (”neropillereillä terästetyt”) ministerit ja neuvonantajat antautuvat tällaiseen ”theater of the absurd” näytelmään, jonka 4-tuotias lapsikin tajuaa hupiohjelmaksi – ellei tarkoituksena olekin esittää arabit ”pahoina poikina” päästäen juutalaiset pois koukusta.

Fishman esittää ”oman ratkaisumallinsa, joka oli pitänyt toteuttaa välittömästi luopuessaan yksipuolisesti Gazan Gush Katifista”:

”Hamasin ja muiden terrori-järjestöjen kitkeminen Gazasta totaalisesti; Oslon sopimusten ja Gush Katifista vetäytymisen peruuttaminen, ja Israelin yksinvaltiuden julistaminen koko Israelin maan alueelle, julistaen samalla, että jokainen arabi, joka kieltäytyy allekirjoittamasta henkilökohtaista tunnustusta, että hän tunnustaa Israelin juutalaisten kotimaana, ja että jokainen, joka pyrkii millä tavoin tahansa kaivaa maata Israelin turvallisuuden alta, karkotetaan maasta ilman valitusoikeutta”.

Tätä Tzwi Fishman esittää mr Trumpille.
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/25089.

03. Journalisti Shimrit sattui kuulemaan PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin suljetussa tilanteessa Fatahin keskuskomitean jäsenille tarkoitetun puheen, jossa hän sanoi: ”Trump on koira, narttukoiran pentu (son of the bitch, suomeksi käännettynä ”huoran poika”), väkivaltainen mies, joka haluaa pakottaa meidät ohjelmaan, josta emme ole kiinnostuneita”.

”Tilanne ei voi jatkua tällaisena. En ole petturi. Mikä tahansa palestiinalainen järjestö, joka haluaa olla kanssamme, olkoon se siunattu, kuten myös kieltäytyjät, joille olemme sanoneet, ettei heidän paikkansa ole täällä. Trump haluaa pakottaa meitä johonkin, mitä emme halua”.

Abbas vakuutti, ettei hän taivu uhkailujen alla, eikä halua pettää kansaansa.
”Sanoin ei Trumpin sopimukselle ja sanon niin nyt. En halua puhua hänelle ja kannan sen seuraukset, mitä ne sitten lienevätkin”.

Abbas on antanut PA:n turvallisuusjoukoille komennon olla puuttumatta minkäänlaisiin protesteihin suunnitelmaa vastaan ja pidättäytyä konfliktialueista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275178,

04. PA:n pääministeri Shayyeh kehotti maanantaina kansainvälistä yhteisöä boikotoimaan Trumpin vuosisadan diiliä. ”Sen tarkoituksena on suojella Trumpia syytteiltä ja Netanyahua vankilalta. Ei se ole rauhansuunnitelma”, hän sanoi.

”Se antaa Israelille yksivaltiuden palestiinalaisten alueille”.
PA/PLO:n arabit suhtautuvat suurella epäluulolla kaikkeen, mitä Trumpin hallitus esittää, vaikka se olisi heille taloudellisesti hyvinkin edullista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275178,

05. Protokollasta poiketen presidentti Trump vastaanotti Netanyahun ensimmäiseksi eilen ennen Gantzia, joka tapaa Trumpin tänään. Trumpilla on tapaaminen Netanyahun kanssa vielä uudelleen tänään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275175,
UUTISIA ULKOMAILTA
01. NGO-Monitor julkaisi eilen 8 raporttia, joissa kerrotaan noiden kahdeksan eurooppalaisen järjestön rahoittavan PFLP-järjestöä (Kansan (aseistettu) Armeija
PalestiinanVapauttamiseksi). Ne ovat: Adamir; kansainvälinen yhteisö lasten-palestiinalaisten oikeuksista; Terveyskomiteat (HWC); Ihmisoikeuksien palestiinalainen keskus; Maataloustyöntekijöitten unionin komiteat (UAWC); TerveysUnionin komiteat (UHWC); Palestiinalaisten naiskomiteat (UPWC)

Näillä järjestöillä on hyvin läheiset suhteet PFLP:n kanssa osana laaja-alaista kampanjaa edistää sen agendaa ihmisoikeusjärjestöjen antaman peiton alla. Yksi niistä jopa teki Israelin vastaisen valituksen ICC:lle Haagissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275171,

02. HongKong ilmoittaa suunnittelevansa rajan yli kulkevan matkustamisen rajoittamista kaupungin ja MannerKiinan välillä corona-virus tapausten hallitsemattomasta lisääntymisestä johtuen.

Yli 100 ihmistä on kuollut Kiinassa, todettujen tartuntatapausten noustessa yli
4 500 tapaukseen.
Pikajuna- ja ferri-liikenne rajan yli suljetaan torstaista alkaen. Jopa ilmoitusten lukijatkin pitävät kasvomaskia suojanaan. Virus on levinnyt 16 maahan maapallolla. Useat ulkomaat, kuten Japani harkitsevat kansalaistensa evakuointia. https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51279726,
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51221394,
http://allnewspipeline.com/Coronavirus_2_Weeks_Behind.php.
https://www.ynetnews.com/article/85FL5TTMM?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic,
03. Kiina kirjoittaa omaa Raamattuansa ja Koraania, joiden teksti modifioidaan siten, että kaikki ylistys ja kunnia osoitetaan jumalan asemaan nostetulla Xi:lle
https://videos.whatfinger.com/2020/01/27/declassified-china-writes-its-own-bible-and-quran-all-hail-the-god-emperor-xi/,
This is classified newsitem!

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -13; Tiberias 10 -19; Suolameri 12 -18; Eilat 11 -23 +C-astetta, tänään puolipilvistä, huomenna pilvistä ja sadetta. Vähän viilenevää.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021