TORSTAI 19.12.2019

TORSTAI 19.12.2019
UUTISIA ULKOMAILTA
01. USA:n presidentti Donald Trump on Yhdysvaltain kolmas presidentti, jota USA:n kongressin edustajainhuone syytti keskiviikkona 18.12. virallisesti kahdesta kysymyksestä: Presidentin vallan väärinkäyttämisestä ja toiseksi kongressin toiminnan jarruttamisesta.

Myöhään keskiviikkoiltana pidetty äänestys sujui melko tarkalleen puolue-linjojen mukaisesti.
Edellinen kysymys ratkaistiin äänin 230 ääntä puolesta 197 vastaan.
Toinen kysymys ratkaistiin äänin 229 puolesta 198 vastaan.

Trumpia vastaan tehty syytös menee senaatin käsittelyyn, joka tehnee lopullisen ratkaisun molemmista kysymyksistä tammikuussa 2020.
Koska Republikaaneilla on enemmistö senaatissa, syytös kaatunee siellä helposti.

Demokraatit väittivät ”velvollisuudekseen suojella Perustuslakia, sekä ylläpitää valtion valvontaa ja tasapainoa” (checks and balances).
Republikaanit pysyttelivät johtajansa presidentti Trumpin takana, jota on toistuvasti testattu yleisillä normeilla.

Trumpin ”moukkamaisen epäsovinnainen tapa” tallata poliittisia normeja ärsyttää USA:n eliittiä, mutta miellyttää toisia rikkoessaan poliittisen kentän farisealaista käytäntöä äänestäjien kosiskeluksi.

Presidentti Trump kutsui koko syytösoperaatiota ”noitavainoksi”, ”uutisankaksi” ja ”väärennökseksi”.
https://www.timesofisrael.com/trump-impeached-by-us-house-on-charge-of-abuse-of-power/,

02. USA:n Demokraattisen puolueen kongressin naisedustajat olivat syytös-kysymysten käsittelyn ajaksi pukeutuneet provosoivasti täysmustaan korostaakseen tilaisuuden ”surullisen historiallista” luonnetta.

Trumpin lisäksi kaksi muuta USA:n presidenttiä – Andrew Johnson ja Bill Clinton – on syytetty maan historiassa Kongressin edustajainhuoneessa ja asetettu siten istuvan presidentin oikeuskäsittelyyn Senaatissa.

Ensimmäisessä syytöksessä Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä tutkimaan poliittisen kilpailijansa Joe Bidenin toimia Ukrainassa – minkä Ukrainan presidentti kieltää – ja toisessa Trumpia syytetään siitä, ettei hän suostunut yhteistoimintaan kongressin kanssa kieltäytymällä luovuttamaan tarvittavia asiapapereita, sekä kieltäen avainavustajia antamaan oman todistuksensa.

Presidentti Trump vastasi syytöksiin twitter-sivullaan kutsuen niitä: ”Radikaalin vasemmiston kammottaviksi valheiksi”, ja ”hyökkäykseksi Republikaani-puoluetta vastaan”.

Republikaaneilla on enemmistö Senaatissa, ja sen enemmistöjohtaja Mitch McDonnell sanoi viime viikolla republikaanien senaattorien toimivan ”täydessä yhteisymmärryksessä presidentin puolustustiimin kanssa käsittelyn aikana. Hän painotti, että ”senaattorien tulee toimia puolueettomina valamiehinä”.

McDonnell tulee päättämään oikeuskäsittelyn säännöistä ja siitä, ketkä todistajat tulevat todistamaan. Hän puhuu Senaatille torstaina.
Nancy Pelosi ei ole vielä nimennyt tapauksen syyttäjiä oikeusistunnon ajaksi.

Senaatin äänestyksissä Trumpia vastaan esitetyistä syytöksistä tarvitaan kahdenkolmasosan enemmistö. Jos näin ei tapahdu, Donald Trump jatkaa presidenttinä vuoden 2020 vaaleihin saakka.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50840934,

03. Ukrainan konsuli Vasyl Marushchynets Hamburgissa, Saksassa, erotettiin virastaan vuosi sen jälkeen, kun hänen FB-sivuillaan julkistamansa viestit tulivat julkisuuteen.

FB:n viesteissään hän syyttää juutalaisia II maailmansodan sytyttämisestä, ja vaatii kuolemaa anti-facisteille.
Viesteihin liitetyssä kuvassa hän esiintyy 60. vuotis-syntymäpäivä-kakkunsa kanssa, jonka yläosaan on kirjoitettu ”60. Mein Kampf”.

Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin ja muut korkeat Ukrainan virkailijat ovat tuominneet konsulin esittämät kommentit.

Konsulin erottamista käsiteltiin Kyivin oikeudessa, joka tiistaina tekemässään päätöksessä totesi erottamisen laittomaksi, ja kehotti konsuli Mauschchynetin asettamista takaisin konsulin virkaansa, sekä oikeuteen saamaan tuhansia USD menettämistään palkoista.

Ukrainan juutalaisyhteisö pitää konsulin asettamista takaisin virkaansa ultra-häpeällisenä, ja ”niin selvästi antisemiittisenä, että neo-natsi asetetaan takaisin virkaansa”, kuten tunnettu juutalaisaktivisti Iosif Zisels Ukrainassa sanoi.

”En ymmärrä, miten on mahdollista, ettei ole laillista mekanismia, jolla estetään hänen uudelleen asettamisensa ulkoministeriöön”.

”Henkilöllä, joka tekee antisemiittisiä ja vierasta pelkääviä hyökkäyksiä, ei ole oikeutta toimia diplomaattisessa tehtävässä”, sanoi Inna Joffe, juutalaisen konfederaation johtaja Ukrainassa.

Israelin lähettiläs Ukrainassa Joel Lion vastasi keskiviikkona oikeuden päätökseen twitter-sivullaan: ”Israelin valtio on hämmentynyt 6. vetoomus-hallinto-oikeuden päätöksestä asettaa antisemiittinen diplomaatti Vasyl Maruschshynets takaisin virkaansa”.

Hän kiitti Ukrainan ulkoministeriä päätöstä valittaa oikeuden päätöksestä, ja kehotti Ukrainan hallitusta omaksumaan kansainvälisen holokaust allianssin määritelmän anti-semitismistä.

Ukrainan ulkoministeri ei palauttanut konsulia entiseen virkaan, vaan asetti hänet osastolle, joka käsittelee Venäjän Federation taholta tulevaa uhkaa.
https://www.timesofisrael.com/ukraine-restores-diplomat-who-blamed-jews-for-wwii-posed-with-mein-kampf-cake/,

04. USA:n edustajainhuoneen ulkomaan asioitten komitea hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti HR2343 lain, Palestiinan opetuksen rauhan ja suvaitsevaisuus-lain, jonka esittelivät Brad Sherman (D-CA) ja Lee Zeldin (R-NY), ja jota tukevat neljä muuta kongressin edustajaa, kaksi kustakin puolueesta.

Laki edellyttää ulkoministerin laatimaan vuosiraportin, jossa käsitellään PA:n tai UNRWA:n käyttämää opetusmateriaalia.
https://www.jpost.com/Middle-East/House-Committee-passes-Peace-and-Tolerance-in-Palestinian-Education-Act-611394,

05. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo olevansa ainoa, yksinäinen ääni, joka puolustaa palestiinalaisia tänään, puhuessaan OIC:n konferenssissa.

Erdogan syytti Israelia, ja kehotti ”islamilaisten veljien ja sisarten väliseen yhteyteen vastustaakseen länttä ja islamilaisten valtioitten vastaisia salaliittoja”.
Hän sanoi Turkin joutuneen terrorihyökkäysten kohteeksi sen vuoksi, että sillä on ”periaatteellinen asenne Jerusalemin harjoittamaa painostusta vastaan”.

Turkilla on lämpimät suhteet Hamasin kanssa, joka on Muslimiveljeskunnan haaraosasto. Hamasin jäsen Saleh Arouri saapui Turkkiin sunnuntaina. Häntä syytetään osallisuudesta sieppaamiseen, murhaan ja muihin terrorismin muotoihin vuonna 2014.

Hamasin Gazan johtaja Ismael Haniyeh saapui myös Turkkiin yhdessä Arourin ja Moussa Abu Marzoukin ja Hamasin laajan delegaation muiden jäsenten kanssa. Erdogan on kehottanut NATO:a, jonka jäsen Turkki on, tuomitsemaan terrorismin, mutta Erdogan ei pidä Hamasia terroristisena järjestönä, mutta kurdit ovat hänen mielestään terroristeja.

Erdogan syytti Israelia Jerusalemin ja ”Palestiinan” tilanteen huononemisesta jokaisena päivänä. ”Israel ei huomioi oikeutta, lakia eikä ihmisoikeuksia, mikä syventää muslimien vastaista kriisiä alueella. Turkki rohkaisee islamilaisia maita taistelemaan Israelia vastaan” hän väitti.

”Emme koskaan lakkaa puolustamasta palestiinalaisten oikeuksia ja seisomaan solidaarisesti sen ja kaikkien sorrettujen rinnalla”.

Turkki toteuttaa ”turvallisuuden vuoksi” kaavailemaansa puskurivyöhykettä Syyrian pohjoisosaan, mikä on pakottanut 150 000 kurdia pakenemaan Afrinista v. 2018, ja 200 000 Tel Abyadin läheltä lähikuukausien aikana.
Erdoganin mielestä nämä eivät ole vainottuja kansalaisia.

Erdogan väitti imperialistien pyrkimysten hajottamaan, erottamaan ja hallitsemiseen islamilaisia maita jatkuvan. ”Mitä paremmin suojelemme lapsia, naisia, vanhuksia ja vammaisia, sitä enemmän suojelemme perheemme rakennetta” väittäen lännen imperialistien pyrkivän hajottamaan ja hallitsemaan Islamin maita, kuten hän sanoi Anadolun julkaisemassa artikkelissa.

Erdogan vaati edelleen, että koska muslimien määrä on neljännes ihmis-kunnasta, mutta he ovat eristettyjä, heidän täytyy yhdistyä saadakseen poliittista vaikutusvaltaa ja kulttuurillista näyttöä nostaakseen Islamin sivilisaation sille kuuluvaan asemaan.
https://www.jpost.com/Middle-East/Erdogan-bashes-Israel-calls-on-Muslim-to-unite-against-the-West-610375,
UUTISIA ISRAELISTA
01. Hyökkäysten uhrien järjestö järjesti torstaiaamuna Bar ja Mat Mitzvah seremonian terrorin uhrien lapsille Länsimuurilla.

Tilaisuuteen osallistui tusinoittain lapsia, orpoja, surevia jälkeläisiä ja aistivammaisia lapsia. Näihin kuuluvat ne, jotka joutuivat Qassam rakettien uhreiksi Gazan kaistaan liittyvillä alueilla ja muuallakin maan eteläosissa erilaatuisissa islamilaisten hyökkäyksissä.

Tilaisuuden kohokohta tulee olemaan Valtion presidentin virka-asunnossa maan presidentin Reuven Rivlinin ja Euroviisuvoittajan Neta Barzilain liittyessä juhlijoihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273385,

02. Moskovan kentällä pidätetty israelilais/amerikkalainen Naama Issachar pienen kannabiserän salakuljetusyrityksestä syytettynä, oli Moskovan vetoomus-oikeuden neljän tuomarin tutkittavana.

Oikeuden istunnossa Naama kiisti aiemmat tiedot, että hän olisi tunnustanut syyllistyneensä salakuljetusyritykseen.

Naama Issachar tuomittiin 2 kuukautta sitten 7.5 vuoden vankeuteen, koska hänen laukustaan löydettiin 9.6 gramman kannabiserä odottaessaan yhteyslentoa matkallaan Intiasta Tel Aviviin.

Hänen vanhempansa toivovat, että tuomarit poistavat hänen saamansa rangaistuksen, tai ainakin pienentävät sitä merkittävästi.
Issacharin kuuleminen alkoi viime torstaina, ja hän osallistuu siihen videon välityksellä vankilasta käsin, jossa häntä pidetään.

Viikko sitten alkanut kuuleminen keskeytettiin jostain syystä ja sitä jatketaan tänään torstaina Moskovan vetoomusoikeudessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273386,

03. Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein neuvonantaja puolustuskysymyksissä, IRGC:n kenraali Hossein Dehgman, sanoi Al-Alam TV:n haastattelussa, ettei Iran katso USA:n päätöksen lähettää 7 000 sotilasta Lähi-Itään merkitsevän sitä, että USA haluaa sotaa, kuten MEMRI raportoi.

Toiseksi Iranin armeijan johto sanoo sen helpottavan heidän toimiaan, kun USA kokoaa joukkojaan samaan paikkaan. Samaa Iran on sanonut juutalaisista, että heidän kokoaminen yhteen paikkaan helpottaa heidän tuhoamistaan.

Iran katsoo ”USA:n johtajien pelkäävän surmattujen ja haavoittuneiden sotilaittensa määrää, ja siksi vetää joukkojaan pois alueelta”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273379,

04. Keskiviikkona 3 rakettia ammuttiin Gazasta Sderotiin ja Ibim-kylään maan eteläosassa. IDF:n tiedottaja sanoi Iron Dome systeemin tuhonneen ne.

IDF:n hävittäjät tekivät useita ilmaiskuja Gazan alueelle, mukaan lukien Hamasin sotilastukikohtaan, varastoihin, toimistoihin ja Hamasin laivaston tukikohtaan Gazan pohjoisosassa tuhoten sen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273369,

05. Tusinoittain israelilaisia turisteja on jäänyt Moskovan lentokentälle passin tarkastukseen El-Al lennollaan Israelista. Raportin mukaan joulukuun 1.päivään mennessä 5 771 venäläistä turistia käännytettiin pois Tel Avivin Ben Gurionin lentokentältä.

Israelin ulkoministeriö sanoo tutkivansa asiaa Venäjän ulkoministeriön kanssa.
Tämä on suuri skandaali, ja vaikuttaa maiden välisiin suhteisiin sekä Putinin suunnittelemaan matkaan Israeliin lähiaikoina, jos raportti pitää paikkaansa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273347,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 04 -17; Tiberias 08 -23; Suolameri 12 -23; Eilat 11 -26 +C-astetta aurinkoista tänään ja huomenna, hieman viilenevää.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019