TIISTAI 17.12.2019

TIISTAI 17.12.2019
UUTISIA ULKOMAILTA
01. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi sunnuntaina, että Turkki harkitsee Incirlikin lentotukikohdan sulkemista, jonne USA on varastoinut ydinpommejaan, vastauksena USA:n uhkaamiin Turkin vastaisiin pakotteisiin.

USA:n päämääränä on pakottaa Turkin hallitusta peruuttamaan Venäjältä hankkimansa S-400 ilmatorjunta-patteristot. Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu sanoi Qatarin konferenssissa, ettei sopimusta voida enää purkaa missään olosuhteissa.

”Jos on välttämätöntä ottaa sellainen askel, johon meillä on valtuutus – me tulemme sulkemaan Incirlikin” Erdogan totesi A Haber TV:n lähetyksessä.

Toiseksi Erdogan uhkasi sulkea myös Kurecikin NATO:n Lähi-Idän tärkeimmän tutkavalvonta-aseman Turkin itäosassa.

Suhteitten kehittyessä keskustelujen ulkopuolelle USA poisti toistaiseksi Turkin osallistumisen US F-35 stealth-hävittäjän ohjelmiin, joihin Turkilla on NATO-jäsenenä ja ohjelman tuottajana ja koneitten ostajana täysi oikeus.
https://www.aljazeera.com/news/2019/12/turkey-close-incirlik-air-base-face-threats-erdogan-191216063638537.html,
https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2019/12/turkey-united-states-can-americans-be-barred-from-incirlik.html,

02. Turkin entinen pääministeri Ahmet Davutoglu ilmoitti perjantaina perustavansa Future-puolueen, mutta entinen apulaispääministeri Ali Babacan, joka irrottautui Erdoganin johtamasta AKP-puolueesta, ilmoittanee myös oman puolueensa perustamisesta lähipäivien aikana.

Merkitseväkö nämä Erdoganin ”Oikeus-ja kehityspuolueen” (AKP) heikentymistä ja opposition rohkaistumista, nähtäneen piakkoin.

Ahmet Davutoglu toimi Turkin pääministerinä 2014 -2016, mutta erosi AKP:sta syyskuussa vastalauseeksi Erdoganin nousevalle vallan kahmimiselle.

Turkin asioitten asiantuntija ja Bard yliopiston professori Elmira Bayrasli, sanoi nousevan kotimaisen painostuksen vaikuttavan siihen, että Erdogan suuntaa turhautumisensa ulkopoliittisiin suhteisiin.

”Olemme nähneet Erdoganin käyttävän kotimaisia ongelmiaan ulko-politiikassa” hän kertoi Media Line ohjelmassa. ”Ennen kaikkea hän tulee järkyttämään liittolaisiaan esiintymällä voimakkaana Turkin patrioottina osoittaakseen suojelevansa Turkin kansallisia intressejä”.
https://www.jpost.com/Middle-East/Erdoans-Grip-on-Power-Shows-Cracks-As-Splinter-Parties-Emerge-611157,

03. Turkki antoi jo päiviä sitten ymmärtää, että se tulee voimistamaan otettaan Välimeren itäosissa, jonka se väittää kuuluvan Turkin/Libyan talousalueeseen, mutta myös laajemminkin Lähi-Idän alueen kysymyksissä.

Osoittaakseen, että Erdogan tarkoittaa täyttä totta vaatimuksilleen, hän solmi Libyan kanssa turvallisuus- ja sotilassopimuksen, jonka perusteella Turkin ja Libyan merialueet muodostavat yhteisen talousvyöhykkeen, ja uhkaa lähettää joukkojaan Libyaan, sekä myös Jemeniin ja Somaliaan.

Maanantaina Turkki lähetti dronen (miehittämättömän koneen) Kyproksen pohjoisosan lentokentälle.
Anadolu Agency raportoi aseistetun turkkilaisen Bayraktar TB2 dronen lentäneen Turkista Kyproksen saarella sijaitsevalle lentokentälle maanantaina.

Vuoden alusta lähtien Turkki on lisännyt aktiivisuuttaan Välimerellä. Turkki lähetti aluksiaan tutkimaan kaasuesiintymiä Kyproksen ja Kreikan välisellä merialueella, väittäen omaavansa oikeuden valvoa kaikkia Turkin ja Libyan väliseen talousvyöhykkeeseen kuuluvia alueita, myös Kyproksen ympärillä. - Kypros on itsenäinen EU-maa saaren eteläosassa, pohjoista osaa hallitsee Turkki.

Ankaran hallitus sanoo tarvittaessa käyttävänsä voimaa talousvyöhykkeen valvomiseksi. Turkkilaiset sota-alukset karkottivat israelilaisen tutkimusaluksen Kyproksen läheisiltä merialueilta viime viikolla. Se myös ilmoitti Israelille, että sen kaavailema kaasujohto Israelista Eurooppaan vaatii Turkin hyväksymisen.

Turkin hallitus solmi turvallisuus- ja sotilassopimuksen Tripolin horjuvan hallituksen kanssa, vaikka maassa riehuva sisällissota estää sitä valvomasta edes omia merialueitaan, sekä sanoo lähettävänsä joukkojaan Libyaan taistelemaan Tripolin hallituksen joukoissa Libyan länsiosan Khalifa Haftarin johtamaa hallitusta vastaan, jota Egypti tukee.

Erdogan sanoi sunnuntaina, että Turkki on valmis antamaan Tripolille kaikkea sen tarvitsemaa sotilasapua viime kuussa solmimansa sopimuksen puitteissa.

”Me turvaamme Libyan ja Turkin oikeuksia itäisellä Välimerellä” Erdogan sanoi A Haber TV:n ohjelmassa. ”Olemme enemmän kuin valmiit antamaan Libyalle kaikkea sen tarvitsemaa apua”.
https://www.jpost.com/Middle-East/Erdoans-Grip-on-Power-Shows-Cracks-As-Splinter-Parties-Emerge-611157,
https://www.aljazeera.com/news/2019/12/turkish-lawmakers-sign-libya-military-support-deal-191215114132175.html,

Turkin suorittamat yksipuoliset toimet Välimeren alueella ovat kansainvälisen lain ja sopimusten vastaisia, jotka lisäksi rikkovat Välimeren itäosan valtioitten kansallisia oikeuksia, lisäten vaarallisesti sodan uhkaa alueella.

Valmisteleeko Turkki Israelin saartamista, kuten Egypti teki ennen kuuden päivän sotaa sulkemalla Israelin laivojen pääsyn Akabanlahdelta Punaiselle-merelle, mikä oli yksi syy sodan syttymiseen.

UUTISIA ISRAELISTA
01. Libanonilainen TV-asema väittää saaneensa kopion USA:n rauhantiimin laatimasta ”Deal of the Century” luonnoksesta Lähi-Idän rauhansopimukseksi.

TV-asema vakuutti maanantaina USA:n sopimuksen esittävän Palestiinan valtion perustamista, jonka allekirjoittavat Israel, Juudeassa ja Samariassa toimiva PLO sekä Gazan kaistaa hallitseva Hamas, jonka USA luokittelee terrori-järjestöksi.

Raportin julkistaja, Hizbullahille myönteinen Al-Mayadeen TV, esittelee yksityiskohtia, jotka pahoin riitelevät niitä niukkoja tietoja, joita on vuotanut julkisuuteen, kuten myös USA:n ja Israelin tunnettua asemaa, vastaan. Tämä asettaa koko raportin varsin kyseenalaiseen asemaan.

Esittelen seuraavassa kuitenkin yksityiskohtia suunnitelmasta.

- ”Uusi Palestiina” muodostetaan Gazasta ja osasta Juudeaa ja Samariaa.
- Jos Israel ei hyväksy suunnitelmaa, USA lopettaa sotilasapunsa.
- PLO ja Hamas menettävät US-avun, joskin toinen voi saada sen yksin.
- Temppelivuoren ja pyhien paikkojen valvonta annetaan Saudi Arabialle.
- Temppelivuoren omistusoikeus jää edelleen Israelille.
- Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt - myös etäiset - liitetään Israeliin.
- Jordanjoen laakson valvonta jää Israelille. (Bibi lupaa liittää sen Israeliin).
- Gazan kaistan sekä Juudean ja Samarian välille rakennetaan kiinalaisten rakentama/Israelin valvoma valtatie, joka kulkee 30 m maan yläpuolella.
- PLO:n alaiset ja Gazan kaistan terrorijärjestöt riisutaan aseista, eikä armeijaa tarvita, koska Israel yksin vastaa turvallisuudesta.
- Israel puolustaa palestiinalaisia ulkoista uhkaa vastaan, mutta kustannukset jaetaan Israelin ja Uusi Palestiinan valtion kesken.
- Israelin ja Gazan terroristien aiheuttamassa konfliktissa USA avustaa Israelin armeijaa tuhoamaan niiden johtajiston.
- Jerusalemia ei jaeta Israelin ja ”Uusi Palestiinan” kesken, vaan se toimii Israelin ja ”Uusi Palestiinan” yhteisenä pääkaupunkina.
- Jerusalemin itäosan arabit ovat ”Uusi Palestiinan” kansalaisia.
- Jerusalemin kanslia valvoo koko Jerusalemin aluetta, mutta arabeilla on oma koulujärjestelmänsä. Maata ei saa myydä toisen valtion kansalaiselle.
- Egypti tulee luovuttamaan osan Siinain alueesta Gazan kansalaisten laajentumisalueeksi. (Egypti on aiemmin kiistänyt tämän)
- Uusi Palestiinan alueella on itsenäinen opetusjärjestelmä, mutta vaatimuksena on sen opetusohjelmien täydellinen muokkaus siten, että kiihotus vihaan ja toisen kansan alentamiseen poistetaan ohjelmasta.
- Toteuttaminen aloitetaan Uuden Palestiinan kansalaisten riisumisella aseista.
- Uusi Palestiina kansalaiset - etenkin Gazassa – saavat kuukausipalkkansa arabimaista.
- Israel ja Egypti poistavat Gazan kaistan saartotoimet avaten ovet kansainväliselle kaupalle.
- Valtiolliset vaalit pidetään vuosi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.
- Uusi Palestiina lentokentät ja satamat rakennetaan viidessä vuodessa, Israelin kenttiä ja satamia käytetään, kunnes omat valmistuvat.
- Kaikki Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät terroristit vapautetaan kolmen vuoden aikana.
- Suunnitelman toteuttamiseen osallistuvat useat maat, mukaan lukien USA, EU ja Persianlahden öljyvaltiot, jotka yhdessä antavat 30 miljardia USD viiden vuoden aikana; USA antaa 20 %, EU 10 % ja loput Gulfmaat.
Israel hallitus ei halua sitoa käsiään, vaan odottaa USA:n suunnitelman valmistumista ja julkistamista.
https://www.timesofisrael.com/report-trump-plan-envisages-three-way-peace-deal-between-israel-plo-and-hamas/,
02. Benny Begin vaatii, että Netanyahun tulee erota pääministerin virastaan.
https://www.timesofisrael.com/former-likud-lawmaker-begin-netanyahu-must-resign/,

03. Oikeusministeri Amir Ohana nimitti Orly Ginsbergin tilapäiseksi valtion syyttäjäksi vastoin oikeuskansleri Mandelblitin suositusta.
https://www.timesofisrael.com/spurning-ags-candidate-justice-minister-names-interim-state-prosecutor/,

04. Pääministeri-ehdokas Gideon Sa´ar vaatii valvontakameroiden asettamista vaalipaikoille. Hän pitää itseään oikeiston pelastajana. Hän pitää kahden valtion perustamista illusiona.
https://www.timesofisrael.com/quoting-netanyahu-challenger-saar-demands-cameras-in-primary-polling-stations/,

05. Poliisi syyttää kolmea Israelin kansalaista rukoilemisesta Temppelivuorella – millä tarkoitetaan vain juutalaisia; muslimit saa rukoilla allahiaan miten haluavat. Onko tämä sitä NWO:n demokratiaa?
https://www.timesofisrael.com/3-jewish-israelis-indicted-for-praying-on-temple-mount/,

06. Pakistanin entinen sotilasjohtaja, diktaattori Pervez Musharraf tuomittiin v. 2017 hätätilan määräämisestä (petoksesta) kuoleman rangaistukseen. Hän asuu nykyisin UAE:ssa, eikä ole luultavaa, että hän palaa kotimaahansa, hän on myös pahasti sairas.
https://www.timesofisrael.com/pakistan-sentences-former-dictator-pervez-musharraf-to-death-in-treason-case/,

07. Israelin turismiministeri Yariv Levin (Likud) lähetti vihaisen kirjeen EU:n paikalliselle edustajalle saatuaan tietää, että EU rahoittaa yhdessä New Israel säätiön kanssa konferenssia, jonka tarkoituksena on esittää vastalause Israelin pääkaupungin vanhaan osaan suunniteltua köysirataa vastaan, jolla pyritään helpottamaan nousevan turistimäärän pääsyä Temppelivuorelle.

”Olen ällikällä lyöty saatuani tietää, että EU on sekaantunut konferenssiin ja tukee sitä” Levin kirjoitti Yediot Aharonot julkaisemassa kirjeessä. ”Tämä on räikeää ja hylättävää sekaantumista Israelin sisäisiin asioihin ja sen itsenäiseen päätöksen tekoon”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273273,

08. Venäjän raskaat pommikoneet ”Tupolev 22M Backfire” lentävät kotimaansa kentiltä pommitus-matkoille Iranin ilmatilan kautta Syyriaan lentoajan lyhentämiseksi; tämä vastineena USA:n ja Israelin yhteistoiminnalle.

Asiasta kertoi Iranin kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri Ali Shamkhani sunnuntaina, 15. 12. Hän kertoi myös MEHR-news Agencylle, että vaikka pommittajat lentävät toistuvasti Iranin ilmatilan kautta, ne eivät tarvitse tankkausta lentonsa aikana Venäjältä Syyriaan.
https://www.debka.com/russian-bombers-now-transit-irans-airspace-to-syria-rejoinder-for-us-israeli-air-force-cooperation/,

09. Turkin diktaattori Recep Tayyip Erdogan lupaa 10 miljoonaa liraa (1.7 miljoonaa USD) entisen palestiinalaispoliitikon Mohammed Dahlanin pidättämiseksi. Hän asuu nykyisin UAE:ssa, jonka emiiri antoi hänelle luvan hoitaa bisnestoimiaan hänen maassaan.

Dahlan haluaa PA:n presidentiksi 83-vuotiaan Mahmoud Abbasin tilalle, jonka odotetaan jättäytyvän pois lupaamistaan PLC:n vaaleista.
https://www.debka.com/turkish-leader-and-uae-emir-face-off-over-the-palestinian-succession-race/,

SÄÄTILAT TÄNÄN
Jerusalem 05-16; Tiberias 09 -21; Suolameri 13 -21; Eilat 11 -23 +C-astetta, keskiosassa maata puolipilvistä tänään, muualla maassa tänään ja huomenna aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloissa.

1.5 miljoonaa vuotta sitten Oahu Hawaii ja sen 5000 kuutiokm:n lohkare putosi mereen. Se nostatti 500 metrin korkuisen tsunamin, joka iski USA:n rannikolle 100 metrin korkuisena. ATK-simulaation mukaan tämä voi toistua.
https://www.youtube.com/watch?v=uPIx0B9O8Us&frags=pl%2Cwn,

Aurinko valmistautuu johonkin siten, ettei siinä ole havaittu yhtään tahraa (pilkkua) 270 päivän aikana. Jotkut pahan ilman linnut ennustavat tämän ennakoivan mini-jääkautta. Oletko valmis siihen?
https://www.thebigwobble.org/2019/12/our-sun-just-set-record-for.html,

Virginiassa USA asiat ovat menossa todella kiharaisiksi. Lainlaatijat antoivat laintoteuttajille tehtäväksi takavarikoida kaikki aseet siviileiltä, ja antoivat heille oikeuden katkaista sähköt ja kaasu niiltä, jotka kapinoivat.
Nyt he muodostavat aktiivisen sotilasyksikön suojaamaan sheriffejä ja siviilejä perustuslain vastaisista laista.
https://www.lawenforcementtoday.com/it-begins-virginia-forms-active-militia-to-protect-sheriffs-citizens-from-unconstitutional-laws/,





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019