TORSTAI 25.07.2019



TORSTAI 25.07.2019
Minun täytyy ensiksi hieman täydentää edellisessä artikkelissani kirjoittamaani esitystä saviastiasta, joka osoittaa hajoamisen merkkejä.

Kuten Paavali kirjoittaa, ei meidän tule kuitenkaan aliarvioida tämän ruumiimme merkitystä: “Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, jonka Henki asuu teissä ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat. Joka turmelee Jumalan Temppelin, sen Jumala turmelee, sillä Hän on pyhä, ja sellaisia te olette”. (1Kor.9:19; 3:16 -17) Meidän tulee huolehtia savimaljastamme niin kauan kuin tarvitsemme sitä maallisen vaelluksemme aikana.

01. Israelin kansa on aloittanut kolme viikkoa kestävän vuosittaisen suruajan, joka vähitellen nousee ja kiihtyy lähestyttäessä sen lopussa Pyhän Temppelin tuhoutumiseen, mihin liittyy juutalaisten kiihkeä halu päästä rukoilemaan Temppelivuorelle, mikä nyt on kielletty Jerusalemin poliisin toimesta.

Viikon temppelikeskusteluissa Yitzhak Reuven ja rabbi Chaim Richman pohtivat suruajan merkitystä, ja Pyhän Temppelin puuttuminen ja sen jälleen rakentaminen vaikuttavat juutalaisen Kansan ja Israelin valtion ajan-kohtaiseen reaaliteettiin.

Keskustelijat jakavat 4. Mooseksen kirjan lähestyessä loppuaan kiehtovan ja aidon näkemyksen viikon parashat Matot Tora aiheeseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266458,

02. Kolme päivää sitten paastopäivän 17. Tammuz-kuukautta juutalaisten aloittaessa kolme viikkoa kestävän suruajan juutalaisten molempien Temppelien tuhoamisesta – PA varoittaa aikamme ”vaarallisimman juutalaistamisen ajankohdan alkamisesta”.

”Äärijuutalaisten keskuudessa tänään alkaneen Talmudin määrittämän loma-ajan katsotaan aloittavan kaikkein vaarallisimman aikakauden juutalaista-misessa, ja sitä kutsutaan nimellä Tammuz juhla, joka on alkusoittoa vuosipäivälle ”niin sanotun” Temppelin tuhoutumisesta.” (Al-Hayat Al-Dadida)

PA katsoo juutalaisten vierailun Temppelivuorelle ”loukkaukseksi ja murroksi”, vaikka se on juutalaisuuden kaikkein pyhin paikka.

Muslimit sanovat, että vain heillä on yksinoikeus koko Temppelivuoreen, mukaan lukien Al-Aksa moskeija, kaikki sen rakennukset ja piha-alueet, mukaan lukien Länsimuuri, jota he kutsuvat nimellä ”Al-Burak muuri” Mohammedin riikinkukkoratsun mukaan, jolla muslimit uskovat Mohammedin karauttaneen paratiisiin Allahin vastaanotolle.

Vastoin historian ja arkeologian todisteita PA väittää, ettei juutalaista Temppeliä ole koskaan ollut Vuorella, ja kiistävät juutalaisten esittämät historialliset ja uskonnolliset yhteydet Israelin maahan ja Jerusalemiin yleensä ja etenkään Länsimuuriin.

Kuten PMW on toistamiseen osoittanut, PA viittaa juutalaisten Temppeliin kutsuen sitä ”väitetyksi” temppeliksi, jota ei ollut Temppelivuorella, ja juutalaisten vierailua Temppelivuorella ”saastuttamiseksi”, pyrkien mitätöimään kaikki juutalaisten arkeologien viime aikoina tekemät muinaislöydöt valheina.

Kutomansa valheellisen verkon mukaisesti PA:n uskonnollisten asiain ministeri tuomitsi sunnuntaina juutalaisten vierailut Vuorella ”murtautumiseksi siunattuun Al-Aksa moskeijaan” kutsuen Temppelin tuhoutumisen suruaikaa ”juutalaistamisen Talmudilaiseksi lomapäiväksi”.

PA:n apulaisuskontoministeri Huam Abu al-Rub varoitti, että ”juutalaisten ääriainesten (setlerien) murrot muodostavat suuren vaaran, joka heittää varjonsa koko alueen ylle, elleivät kansainvälinen yhteisö sekä arabi-ja muslimimaat työskentele niiden lopettamiseksi”.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas ja hänen presidentin kansliansa julkaisivat oman lausuntonsa: ”Juutalaiset saastuttavat ja häpäisevät Temppelivuoren (haram al-sharif) ja sen islamilaiset pyhät kohteet vieraillessaan Vuorella”.

PA:n virallinen radio lähetti ohjelmissaan aiheeseen liittyviä kertomuksia ja lauluja, joista esimerkkinä Tunisian laulajan Saber Rebain esittämän laulun: ”Sionistit ovat häpäisseet moskeijat ja kirkot, ja polkeneet pyhyyttämme kaupungeissamme Haifa, Ramallah, Gaza, Jaffa, Acre ja miehitetyssä Jerusalemissa.”(Voice of Palestine 19.12.2018)
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266444,

03. PA:n propagandatoimistoilla on epäkiitollinen tehtävä mitätöidä kansain-välisten arkeologien lähes päivittäin julkaisemat muinaislöydöt, jotka kiistatta kertovat korutonta kieltään juutalaisten elämästä ja heidän yhteiskunnastaan kaikkialla Israelin maassa, mutta etenkin Jerusalemissa ja Temppelivuoren läheisyydessä - varoen koskettamasta suuresti arkaluonteisia kohteita muinaisten Temppelien oletetuilla rakennuspaikoilla.

Esimerkkinä mainittakoon äskettäin kansalle avattu ”pyhiinvaeltajien polku” Shiloan lammikolta Temppelivuorelle, jota myöten lammikossa puhdistautuneet juutalaiset nousivat Temppeliinsä.

PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat joutui virittämään kaikki luontaiset runoilijan lahjansa pyrkiessään selittämään muslimeille, miten ”juutalaiset keksivät kaikenlaisia taruja oletetuista temppeleistä, joita ei ollut olemassakaan”.

04. Israel tuhosi 10 asuntokerrostaloa Jerusalemin Sur Baher lähiössä korkeimman oikeuden päätöksen mukaisesti. Rakennukset ovat turva-aidan itäpuolella osin A-, osittain B-alueilla.

Israelin turvallisuusvirkailijat varoittivat, että kriisitilanteessa kerrostalojen ikkunoista olisi voitu tulittaa Israelin puolelle, ja vakoilla rutiinia lännessä.
Israelissa rakennusten tuhoaminen aiheutti sekalaisia tuntemuksia, ja kysymyksiä: Miksi rakennusvirasto sallii laittomien rakennusten rakentamisen valmiiksi ja asukkaitten muuttamisen niihin, ennen kuin puuttuu asiaan?

PLO esitti oman vastalauseensa viidessä vaihtoehdossa, joita se voi käyttää Israelia vastaan, joista yksi on viedä asia Haagin kv. rikosoikeuteen.
PLO:n johtajisto kokoontuu Ramallahiin torstaina päättääkseen seuraavista toimenpiteistä.

PLO:n keskuudessa torstain tapaamisen katsotaan merkitsevän lopullista muutosta Israelin ja PA/PLO:n välisiin suhteisiin, jotka ovat katkolla.

Abbasin tiedottaja Nabil Abu Rudeinah sanoi näin: ”Vallitsevien suurten haasteiden edessä, joita Israel asettaa – mukaan lukien verosaatavien pidättäminen, tuhoisan setlementtitoiminnan jatkaminen ja PA:n arabien kotien tuhoaminen – Abbas päätti kiireellisen kokouksen järjestämisestä, jossa tullaan tekemään tärkeitä päätöksiä”.

PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat sanoi lehdistökonferenssissa viitaten mahdollisiin päätöksiin: ”Palestiinan johtajisto keskustelee torstain kokouksessaan, miten peruuttaa kaikki Israelin kanssa tekemämme sopimukset”.

”PLO ilmoittaa lopettavansa yhteistoiminnan Israelin oikeuslaitoksen kanssa ja vaatii Kansainvälistä Rikosoikeutta aloittamaan Israelin vastaiset tutkimukset. PLO on puhunut YK:lle ja EU:lle Israelin suorittamista rikoksista”.

PA/PLO:n potentiaalisia vastatoimia ovat:
- Turvallisuusyhteistyön lopettaminen, kuten se teki 2017, palauttaen sen pian. PA/PLO:n turvallisuus lepää vankasti Israelin armeijan varassa.
- PLO peruuttaa Israelin tunnustamisen, kunnes Israel tunnustaa Palestiinan valtion. Sen seuraukset ovat varsin kosmeettisia.
- PA/PLO voi uudestaan aktivoida pyrkimyksensä liittymisestä kansainvälisiin sopimuksiin ja järjestöihin, kuten se teki aiemminkin.
- PA/PLO voi viedä valituksensa Haagin kansainväliseen oikeuteen, jossa Trump lupasi tukea Israelia PA/PLO:n syytöksiä vastaan.
Israelin hallituksen tiedetään käyvän salaisia keskusteluja PA/PLO: kanssa Israelin suorittamista avustuksista estääkseen sitä luhistumasta. Puhutaan 50 miljoonasta NIS. Se on kuin vihaisen koiran ruokkimista, joka voi purra käteen.
Abbas matkustaa Ammaniin tavatakseen Jordanian kuninkaan Abdullah II, joka antaa toistuvia lausuntoja kahden valtion periaatteesta ainoana ratkaisuna. Ammanin pikku kunkku pelkää kruununsa menettämistä.
PA/PLO:n tarkkailija YK:ssa Riyad Mansour kutsui Sur Maherin laittomien kerrostalojen purkamista ”etniseksi puhdistamiseksi ja sotarikokseksi”, vaikka rakennuksissa asui vai muutama henkilö suurimman osan niistä ollessa vielä rakennusvaiheessa.
”Tämä on hinta epäonnistuneesta Bahrainin talouskonferenssista, joka jättää huomiotta villakoiran ytimen: 50 vuotta kestäneen miehityksen” hän valehteli.
”Ihmisten asuessa rauhallisesti vainosta huolimatta, heidän kotinsa tuhotaan laittomien ja valheellisten väitteiden perusteella. Miten tämä edistää elämää, arvostamista ja tasapainoa alueella?”
(Voiko tällaisten valheellisten ihmisten kanssa koskaan elää rauhassa?) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266444,

05. Meksikossa ammuttiin kuoliaiksi kaksi israelilaista. Toinen heistä oli tunnettu rikollinen, joka oli viettänyt vuosia vankilassa. Toinen oli nainen, jonka poliisi oli pidättänyt epäillen hänen käyttäneen hyväkseen naisellista viehätys-voimaansa. Poliisi tutkii mahdollisuutta, miten hänen toimensa liittyvät rikollisten välisiin selkkauksiin.

Kun ollaan Meksikossa, voi ilman muuta kuvitella, että huumeet olivat vahvasti mukana.
Nainen ammuttiin kuoliaaksi torstaina Hunan ylellisyysravintolassa Meksikon pääkaupungissa.
Kaksi muuta, mukaan lukien meksikolainen polisi, haavoittuivat ammunnassa.

Poliisi pidätti epäillyn ampujan, 33-vuotiaan Esperanza Guteirrez Rojanon. Hän kertoi ampuneensa naiskumppaninsa epäillen häntä uskottomuudesta.
Edellisenä päivänä Erez Akrishevsky, tuomittu rikollinen, joka oli karannut poliisilta 18 vuotta aiemmin ja asui Meksikossa nimellä Ricardo Lopez, pidätettiin Israelissa. Hän oli yhteyksissä rikollisliigoihin eri maissa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5557194,00.html,

06. Israelin vasemmisto yhtyy uuden puolueen alla syyskuun 17.päivän vaaleihin.

Meretz ja Ehud Barakin Israelin demokraattinen puolue päättivät mennä vaaleihin yhdessä, heihin liittyi Labourista eronnut ke. Stav Shaffir. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5557114,00.html,

07. Jännityksen noustessa Persianlahden alueella Iran vauhdittaa ponnistelujaan avatakseen toisen rintaman Israelia vastaan Syyrian Golanilla, voidakseen sieltä hyökätä Israelin puolelle käyttäen hyväkseen Hizbullahin kommandoja.

Israelin ilmavoimat iskivät keskiviikkona Tel Haraan EteläSyyriassa. Isku voi liittyä aiempaan druusin murhaan alueella sekä edelliseen iskuun sinne.

Murhattu druusi oli Mash´hur Zeidan Hadarin kylästä EteläSyyriassa. Hän oli tunnettu Hizbullahin operaattori, hänen poikansa kuoli sunnuntai-iltana Sasan kylässä, 40 km Damaskoksesta etelään.

Israel pyrkii kaikin tavoin estämään Hizbullahia ja Irania rakentamasta tukikohtia Israelin pohjoisrajan tuntumaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5556576,00.html,

08. Uusi Oikeisto puolueen johtaja Ayelet Shaked suostui puhumaan lehdistölle kotinsa ulkopuolella.

”Yhteys oikealla on päivän ohjelma” hän vakuutti ”Kansa ei anna anteeksi niille, jotka eivät salli sen tapahtua”. Hän sanoi antaneensa periksi vaatimuksestaan paikkojen tasapuolisesta jakamisesta.

”Pallo on nyt Yhtyneen Oikeiston käsissä. Kehotan heitä hyväksymään viimeisen tarjouksemme ja kokoontumaan sopiaksemme asian lopullisesti”.
Hän ei vastusta Otzma-puolueen tulemista oikeistopuolueiden liittoon.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266480,

09. Hamasin virkailija Saleh al-Arouri sanoi IRINNTV:n haastattelussa, että ”Iran ja Hizbullah ovat avustaneet islamilaista vastarintaa sionistisen vihollisen kivityksistä täsmäohjusten laukaisemiseen Iranin, Hizbulahin ja muiden antaman tuen varassa Palestiinan asian ja Jerusalemin vapautuksen hyväksi”.

Hän ylisti Iranin ylintä kaitsijaa Ali Khameneita, jonka hän delegaationsa kanssa tapasi äskeisellä Iranin matkallaan. ”Suuri mies ja johtaja vailla vertaa”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266479,

10. USA:n Demokraatit uskoivat voivansa saada uutta virikettä ja pontta Myllerin kuulemisesta taistelussaan Trumpin johtamaa republikaaniryhmittymää vastaan, mutta viisi tuntia kestäneen kuulemisen lopputulos osoitti tilaisuuden kuivuneen kasaan.

Myller osoittautui hajamieliseksi eikä edes muistanut, kuka hänet oli palkannut, ja joutui puhumaan omaa tutkimustaan vastaan.
Kuuleminen oli karvas pala Demokraateille, koska se oli sen viimeinen toivo.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266482,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -32; Tiberias 23 -38; Suolameri 26 -39; Eilat 27 -41 +C-astetta, aurinkoista, helteinen sää jatkuu, ehkä hieman hellittäen.

Presidentti Trumpin odotetaan reagoivan myönteisesti Syyrian koillisosassa asuvien 100 000 kurdikristityn avunpyyntöihin, koska Turkki kokoaa hyökkäysjoukkojaan iskeäkseen kurdien asumille alueille, mikä ennakoi Turkin joukkojen suorittamaa kurdikristittyjen massamurhaa.
https://clarionproject.org/will-trump-let-the-u-s-army-stand-by-while-100000-christians-are-killed/,















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019