TIISTAI 04.06.019

TIISTAI 04.06.2019
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu (Bibi) ärsyyntyi siinä määrin suunnitelmiensa romuttuessa ja jouduttuaan alistumaan uusien vaalien pitämiseen syyskuussa, että hän etsi kohdetta tunnepatoutumansa purkamiseksi.

Hän ei voinut ärsyttää haredim-kansaa eikä Israel Beitenun johtajaa Libiä (Avigdor Libermania), koska ne ovat tärkeitä hallituskumppaneita uutta hallitusta muodostettaessa syyskuun vaalien jälkeen.

Bibi löysi sopivan kohteen purkautumiselleen Uusi Oikeisto puolueesta, joka ei selviytynyt Knessetiin viime vaaleissa, eikä siten voi millään puolustautua.
Hän erotti ilman seremonioita molemmat Uusi Oikeisto-puolueen edustajat hallituksessa, oikeusministeri Ayelet Shakedin ja opetusministeri Naftali Bennettin.

Erottaminen tuli Bibin mukaan voimaan välittömästi, ja sen mukaan hän esti heitä osallistumasta turvallisuuskaninetin kokoukseen.

Bibi myös tyrmäsi tiedot, että Shaked ja Bennett olisivat ehdolla Likudin jäseniksi. Pahat kielet kuiskivat, että Bibin päätöksen takana oli hänen Sara-vaimonsa, joka ei ilmeisesti voi sietää kumpaakaan.

Bibin päätöstä pidetään harkitsemattomana. Hänen poliittisen uransa alkamista tukenut timanttikaivoksen omistaja pitää päätöstä tyhmänä ja sopimattomana, joka tulee lopulta iskemään omaan nilkkaan.

02. Netanyahu halusi nimittää oikeusministerin ja opetusministerin uudet haltijat tänään, mutta siirsi nimityksen ensi viikkoon. Tämä asettaa Bibin automaattisesti tilapäiseksi oikeusministeriksi, mutta se aiheuttaa esteettömyyskriisin, koska hänen epäillään syyllistyneen useisiin rikoksiin, jonka kuulemisen oikeuskansleri Avivhai Mandelblit siirsi vaalien jälkeen lokakuuhun.

Oikeistopuolueitten Unionin (URP) jäsen ke. Bezalel Smotrich piti itseään itseoikeutettuna ehdokkaana oikeusministeriksi, mutta innossaan tuli sanoneeksi, että ”oikeusministerinä hän tulee johtamaan Israelin Toran Halachan mukaiseen järjestelmään”, kuten hän sanoi Reshet Bet radion haastattelussa maanantaina.

Netanyahua lähellä olevat tahot sanovat, ettei Netanyahu tule koskaan suostumaan siihen, joten Smotrich voi unohtaa haaveensa oikeusministeriöstä.

Puhuessaan Jerusalem päivän tilaisuudessa Mercaz HaRav Yeshivassa Smotrich selvitti kantaansa todeten: ”Pitkän tähtäyksen haluni on Israelin valtion toimivan Toran vaatimusten mukaan, kuten sen tulee tehdäkin juutalaisena valtiona. Juutalaisen kansan valtio tulee palautumaan kuningas Davidin ja Salomon päiviin – Toran ilmoittamien lakien mukaan, mutta aikaamme sovitettuna.”

Smotrichin lausunto herätti välitöntä vastustusta etenkin vasemmiston keskuudessa, mutta ei yksin siellä. Libi (Israel Beitenu) riimitti sanottavansa näin: ”Se on halachan valtion ruumiillistuma. Me estämme sen, emmekä tue sitä. Juutalainen Laki on tärkeä ja kriittinen osa Israelin lakia, mutta Israelin laki ei ole Tora-Laki.”

Shelly Yechimovich (Labour, joka ennusteen mukaan ei ylitä vaalikynnystä) pitää Smotrichin lausuntoa ”varoitusmerkkinä konservatismin aallosta, joka velloo osassa oikeistoa, jossa mies voi karkottaa vaimonsa sopimattoman pukeutu-
misen vuoksi, orjuus ja kivitykset palaavat, ja vain mies voi omistaa omaisuutta”.

Smotrich pyrki sovittelemaan lausuntoaan sanoen: ”Se tulee viemään aikaa, on mahdollista antaa aikaa ja kunnioitusta rabbiinioikeuksille sopimuksen kautta. Juutalainen Laki ansaitseen kunnioitusta, ja sillä tulisi olla arvostetumpi asema oikeusjärjestelmässä”.

”Ihmiset, jotka ovat vuosien ajan työskennelleet islamin valtion muodostamiseksi, joka toimii sharialain mukaan 10 minuutin päässä Tel Avivista, ovat hätääntyneitä juutalaisen Lain toteuttamiseksi juutalaisessa valtiossa. Käy järkeen!”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264136,

03. Seitsemän Globaania lakia – koskevatko ne vain Noan lakia noudattavia, kysytään INN:n Ira Michaelsonin ja Rod Bryantin laatimassa artikkelissa.
”Rabbi Rambamin 13 periaatetta, ja mitä ne merkitsevät kansoille”.

Artikkelissa käsitellään rabbi Zalman Weissin kirjoittamaa kirjaa ”Adon Olam: Merkityksen etsiminen?”, jonka periaatteita hän esittelee tulevalla matkallaan Yhdysvaltoihin, aiheenaan ”Kansojen Uskon Periaatteet”.

Rabbi Weiss sanoo, ”etteivät Rambamin Uskon Periaatteet koske vain juutalaisia, vaan myös niitä, jotka ovat jättäneet edellisen uskonjärjestelmänsä ja haluavat yhdistyä Juutalaiseen kansaan ja juutalaisten Jumalaan oikealla tavalla”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264126,

04. Ovatko ”Yhdistynyt Oikeisto”-puolue (tunnetaan nimellä Oikeistopuolueitten Unioni), jota johtaa rabbi Rafi Peretz, ja Naftali Bennettin ja Ayelet Shakedin johtama ”Uusi Oikeisto”-puolue valmistelemassa yhteistä liittoa?

Bennett ja Shaked erosivat joulukuussa ennen viime vaaleja ”Juutalainen Koti” puolueesta perustaen puolueen ”Uusi Oikeisto”, joka ei ylittänyt vaalikynnystä. Rabbi Rafi Peretz johtaa nyt ”Juutalainen Koti” puoluetta, joka ylitti kynnyksen, mutta muutti samalla sen nimeä.

Peretz selvitteli tilannetta tiistaiaamun ohjelmassa ”HaOlam HaBoker” näin:

”Kannatan poliittisia liittoja, ja tunnustelemme Bennettin ja Shakedin tapausta nähdäksemme, onko heidän tarjouksensa liitosta ajankohtainen. En kanna kaunaa ketään kohtaan, ja uskon, että Juutalaisessa Kodissa on tilaa jokaiselle koko Uskonnollisen Sionismin kirjossa” rabbi Pertz selitti.

Peretz sanoi, etteivät osapuolet ole vielä tavanneet, mutta että se voisi tapahtua lähipäivien aikana.
Hän lisäsi todeten, että he ovat tutkineet muitakin tarjouksia, mukaan lukien Moshe Feiglinin ja hänen Zehut-puolueensa kanssa.

Rabbi Rafi Peretz painottaa, että ”mitä järjestelyjä ”Yhdistynyt Oikeisto” tekeekin, hän tulee pitämään ohjakset omissa käsissään”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264126,

05. Vähän ennen erottuaan opetusministerin tehtävistään ministeri Naftali Bennett allekirjoitti lain henkilökohtaisesta vakuutuksesta naimisissa oleville Yeshiva opiskelijoille.

Lakia, jonka pani alulle Shas ke. Yitzhak Cohen, vastusti viimeiseen asti UTJ:n ke. Moshe Gafni, joka myös johtaa Knessetin talouskomiteaa.

Uuden aloitteen perusteella kokonaissumma 500 000 NIS tullaan maksamaan naimisissa olevien yeshiva-opiskelijoitten leskelle ja orvoille 15 vuoden aikana.

”Jokainen naimisissa oleva opiskelija maksaa 20 -30 NIS kuukaudessa – ja jos on tarpeen – hänen leskensä ja lapsensa – tulevat saamaan 5 000 NIS stipendin kuukaudessa 15 vuoden ajan” Cohen selitti ohjelmaa.
Hän vakuutti saaneensa haredi-rabbien tuen esitykselleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264143,

06. UUTISIA LYHYESTI

Presidentti Reuven Rivlinin vaimo Nechama Rivlin ei kestänyt keuhkosiirron aiheuttamia traumoja, vaan menehtyi niihin.

Hän olisi täyttänyt 74 vuotta huomenna keskiviikkona 05.06.
Beilinson sairaalan lääkärit Petah Tikvassa joutuivat tunnustamaan voimattomuutensa: ”Valitettavasti kaikki lääkärien ponnistelut tasapainon saavuttamiseksi monimutkaisen sydämen siirron jälkeen epäonnistuivat”.

”Tämä on surullinen päivä lääkintäkeskuksen henkilökunnalle, koko henkilökunta osoittaa surun valittelunsa”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264148,

UNESCO:n, maattomien arabien ja muslimivaltioitten mukaan, Israelilla eikä juutalaisella kansalla ole mitään oikeuksia ja siteitä Jerusalemiin.

Tämä harhaluulo esti USA:n presidenttejä tunnustamaan Jerusalemia Israelin pääkaupungiksi – siihen saakka, kunnes presidentti Donald Trump rohkaisi mielensä ja tunnusti virallisesti tosiasian Jerusalemista Israelin jakamattomana pääkaupunkina, joka on ollut kaikkien nähtävissä tuhansien vuosien ajan.

Useimmat maailman kansoista USA:n ulkopuolella pitäytyvät edelleen myyttiin Jerusalemista vain muslimien pyhänä kaupunkina huomioimatta ollenkaan, että muinaiset kreikkalaiset, roomalaiset, kristityt ja jopa muinaiset muslimit – mukaan lukien islamin profeetta Muhammed - raportoivat, että Temppelivuori (ja Jerusalem kokonaisuudessaan) ovat juutalaisen kansan omaisuutta.

Jerusalem ei ole voinut olla itsenäisen Palestiinan pääkaupunki, koska Palestiinan valtiota ei ole koskaan ollut Jordanjoen ja Välimeren välillä. Moneen kertaan ja toistamiseen – juutalaiset on karkotettu Jerusalemista ja Temppelivuorelta, joka on hävitetty perustuksiaan myöten, mutta juutalaiset ovat aina palanneet sinne.

Karkotettuina ollessaan kansojen erämaassa juutalaisten tervehdyksenä oli haave: ”ensi vuonna Jerusalemissa”. Nyt siihen lisätään: ”Rakennettuun Jerusalemiin”.

Oheinen seuraamani artikkeli käsittelee yksityiskohtaisesti Jerusalemin kohtaloa historiallisten tosiasiain valossa. On omituista, ettei YK:n perustama instituutti UNESCO; jonka tulisi suojella muinaista historiaa ja kansojen perinteitä, ole perehtynyt Israelin maan historiaan, vaan ylläpitää valheellista, tosiasioiden vastaista myyttiä Israelista muhamettilaisena maana.
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/23973.

TV-raportti paljastaa sopimusluonnoksen Likudin ja ortodoksipuolueitten välillä, joka vaatii muuttamaan lakia siten, että sukupuolten välinen erottelu tulee toteuttaa julkisilla paikoilla ja julkisissa tilaisuuksissa.

Ultraortodoksit ovat aina painostaneet miesten ja naisten välisen erottelun toteuttamista ehtona hyväksyä hallitussopimukset, ja niitä koskevia esityksiä on tehty Knessetissä, mutta ne on kaadettu oikeusistuimissa diskriminoivina.

TV-raportin mukaan pääministeri Netanyahu olisi hyväksynyt ortodoksien vaatimuksen epäonnistuneitten hallitusneuvottelujen aikana.

Ke. Yair Lapid (SiniValkoinen) tuomitsi Netanyahun antautumisen saatuaan tietää, että Bibi oli antautunut ultraortodoksien vaatimusten alla todeten, että ”Netanyahu on muuttamassa Israelia Iraniksi”. https://www.timesofisrael.com/lapid-says-netanyahu-turning-israel-into-iran-after-agreeing-gender-segregation/,

Turkki ilmoittaa julkisesti, ettei ole mahdollisuuksia peruuttaa Venäjän kanssa sopimaansa S-400 ohjusten torjuntajärjestelmää.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan totesi tiistaina, ettei Turkki tule vetäytymään sopimuksesta Venäjän kanssa USA:n kovasta painostuksesta huolimatta.

Erdoganin päätöksellä tulee olemaan välittömiä vaikutuksia USA:n ja Turkin kuten myös NATO:n ja Turkin välisiin suhteisiin.
USA uhkaa Turkkia uusilla sanktioilla. Toiseksi se tulee keskeyttämään Turkin osallistumisen F-35 häivehävittäjän yhteiseen ohjelmaan ja yhteistoimintaan NATO:n kanssa.

USA:n puolustusministeriön kansainvälisten turvallisuusasiain vt. apulais-puolustusministeri Kathryn Wheelbarger sanoi, että Turkin S-400 kauppa Venäjältä tuhoaa Turkin mahdollisuudet toimia lännen allianssin kanssa, ja pakottaa USA:n asettamaan sanktioita Turkkia vastaan.
https://www.timesofisrael.com/turkeys-erdogan-says-no-backtracking-on-s-400-deal-with-russia/,

USA:n federaation tuomari Trevor McFadden päätti maanantaina hylätä kongressin alahuoneen esityksen estää puolustusministeriön lupaaman rahoituksen presidentti Trumpin rakentamalle Meksikon rajamuurille.

McFadden katsoi, ettei kongressin alahuoneen edustajilla ole oikeutta vaatia rahoituksen keskeyttämistä, sillä kysymys on hallituksen kahden haaran välisestä kiistelystä.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/,

USA Today kertoo, että USA:n Keskilännen alueella paljastuu hitaasti toimiva tuho, FEMA valmistautuu järkyttävään raivoon ja 7.7 R-asteen maanjäristykseen, joka voi repiä Amerikan hajalle New Madrid murtumalinjaa pitkin.

Käytetäänkö USA:ta vastaan lopullista salaista massatuhoasetta?
31.05. julkaistun USA Today raportin mukaan USA:n Keskilännen ylle paikoilleen jumiutunut sääkaava on aiheuttanut yli kuukauden kestäneet myrskyiset säänvaihtelut koko maassa, sekä aiheuttanut satoja tornadoja ja valtavasti vettä ja tulvia sekä kaiken lisäksi kuukausien aikana ilmaston aiheuttamat tuhot.

Artikkeliin liittyy kaksi Forbesin laatima karttaa, joista ensimmäinen on nimeltään ”shokeeraava maailman tuomiopäivän kartta ja biljonäärien pakosuunnitelmat”, joka esittää Amerikkaa tulevien napasiirtymien jälkeen Gordon-Michale Scallion mukaan, sekä omituinen sääkuvio, joka tulee runtelemaan maailmaa, mukaan lukien vulkaaninen aktiiviteetti, jotka ovat em. pakosuunnitelmien aiheina.

FEMA pitää ”Shaken Fury” maanjäristysharjoituksia simuloiden 7.7 R-asteen maanjäristystä joka hajottaa Amerikkaa New Madrid murtumalinjaa pitkin, jonka kautta Mississipin joki virtaa, Harjoitus kestää 06.06.2019 saakka. http://allnewspipeline.com/US_Navy_Map_Of_The_Future_Flooding_2019.php,

Jacob Magic kysyy ToI:n artikkelissaan, eikä pääministeri voisi immuniteettilain asemesta käyttää hänelle kuuluvaa oikuttaan ja erottaa oikeuskanslerin? Se lopettaisi spekuloinnit ja antaisi työrauhan hallitukselle. https://www.timesofisrael.com/instead-of-seeking-immunity-could-netanyahu-just-fire-the-attorney-general/,

Presidentti Donald Trump jatkaa 3-päiväistä virallista vierailuaan Englannissa, mitä sävyttää ennen kokemattomat syytökset puolin ja toisin Trumpin ja Lontoon muslimipormestarin välillä, jota Trump pitää nollana. Trumpin mukaa Boris Johnson olisi hyvä pääministeri Englannille.
Trump antoi piiskaa Israelille kehottaen taistelevia ryhmiä lopettamaan keskinäiset kahinansa voidakseen alkaa seurata maailman tapahtumia. https://www.timesofisrael.com/trump-baby-blimp-flies-in-london-as-protests-greet-president/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -33; Tiberias 23 -39; Suolameri 26 -41; Eilat 27 -42 +C-astetta. puolittain pilvistä lämpötila sama kuin tänään.





























Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019