TIISTAI 14.05.2019

TIISTAI 14.05.2019
01. Maailmantilanteen kiihtyessä ja vastakohtaisuuksien hallitusten välillä kasvavat myös ns. väärät tai vääristellyt uutiset, minkä johdosta kaikkeen uutistarjontaan on syytä suhtautua varauksellisesti, vaikka niiden julkaisijat olisivatkin luotettavia ja joiden uutisointiin on totuttu uskomaan.

Tämä väärän informaation tarjonta oli erityisesti rajua USA:n presidentinvaalien aikana, minkä jäljet tuntuvat vieläkin USA:n politiikassa.

02. Tuore esimerkki tästä on JP:n julkaisema artikkeli, jossa kerrotaan Iranin aloittamasta väärän informaation levittämiskampanjasta, jonka kohteena on Israel.
JP:n paljastama Iranin aloittama vääräninformaation kampanjan, joka kohdistui israelilaisiin, jatkuu edelleen aktiivisena, ilmenee Toronton Yliopiston Citizen Club (jokamiehen klubi) tiistaina julkistamasta raportista.

Citizen Club - joka tutkii digitaalista turvallisuutta, ihmisoikeuksia ja globaalia politiikkaa – seurasi Iranin kampanjaa, jota he kutsuvat nimellä ”Endless Mayfly” (Loputon päivänkorento) vuoden ajan tehden tarkkoja analyyseja operaatiosta päätyen sen alkuunpanijaan Iranissa.

Citizen Club sanoo päätelmänsä, että kampanja on yhteydessä Iraniin, perustuvan kampanjan yleisiin kehyksiin, käytettyihin kertomuksiin ja indikaattoreihin, joita esiintyy muissa raporteissa.

Endless Mayfly - verkosto, joka oli tehty olemattomista sosiaalisen median tileistä, jotka levittivät vääriä uutisraportteja, korostaakseen Saudi Arabiala, USA:lla ja Israelille kriittisiä kertomuksia – on edelleen aktiivinen. Tämä siitä huolimatta, että sen toiminta on paljastettu luotettavissa uutislähteissä, mukaan lujien JP, useiden vuosien aikana.
https://www.jpost.com/Middle-East/Iranian-disinformation-campaign-targeted-Israelis-589633,

03. Washingtonissa asuvaan saudioppineeseen Al-Ahmediin otettiin yhteyttä Twtter tilin kautta nimeltä Moa A.Rahman, joka vakuutti olevansa kriittinen saudihallitukselle.

Jerusalem Postin reporttereihin otettiin yhteyttä Bina Melamedin Twitterttilin kautta, väittäen olevansa ihmisoikeusaktivisti ja freelancejournalisti, antaen linkin websivuun – sanoen toimivansa tieteen ja kansainvälisten asiain Belfer keskuksessa Harwardin Yliopistossa – raportoi, että entinen johtaja Tamir Pardo syytti Yisrael Beitenun johtajaa Avigdor Libermania Venäjän vakoilijaksi kirjeessään Belfer Keskukselle. Raportti osoittautui täysin tekaistuksi.
Päältä katsoen raportti näytti aidolta grafiikasta ja kirjaimista päätellen, mutta tarkempi tutkimus paljasti - epätyydyttävä kirjoitustyyli, kielioppivirheet ja belfercenter.net väärä URL belfercenter.org asemesta – sen vääräksi. https://www.jpost.com/Middle-East/Iranian-disinformation-campaign-targeted-Israelis-589633,

04. USA:n Israelin lähetystön avaamisen vuosipäivä Jerusalemissa – joka sattuu samaan aikaan Euroviisu-kilpailujen viikon kestävien kilpailupäivien kanssa – lähetystön Jerusalemin henkilökunta antoi maanantaina vakavan varoituksen Amerikan kansalaisille Israelissa osoittamaan varovaisuutta ja välttämään matkustamista alueille, jotka olivat Hamasin viimeisen rakettitulituksen tärkeimpinä kohteina.

”Terrorijärjestöt voivat valita vuosipäivän - joka on samaan aikaan kuin Euroviisujen laulukilpailut pidetään Tel Avivissa, sekä arabimuslimien vuosittainen Nagba-päivä (Israelin itsenäisyyspäivä 15.05.) - väkivaltaisen protestin tai hyökkäyksen antamiseksi” sanotaan lähetystön virallisella sivulla.

Israel avasi sunnuntaina virallisesti Eurovisio-viikon Tel Avivissa tuhansien poliisien, MDA:n para-lääkintämiesten ja valvojien pyrkiessä varmistamaan juhlien sujumisen Eurovisio-kylässä - ja 300 000 turistin turvallisuuden, joiden odotetaan osallistuvan tilaisuuksiin - täysin hyväksyttävästi ja ilman välikohtauksia.

Hyökkäyksiä turvallisuutta vastaan voi tapahtua kaukana Gazasta – ja koska vain, kuten tapahtui toukokuun 3. -5. päivien välisenä aikana Israelin eteläosaan, mukaan lukien Ashdodin, Ashkelonin, ja BeerSheban kaupungit, sekä maaliskuun 14. ja 25. päivinä tehdyt raketti-iskut Israelin keskiosiin.

Gazan arabit ampuivat edellisen viikonvaihteen aikana syttyneissä rajanyli-taisteluissa yli 700 rakettia Israelin siviilikohteisiin surmaten neljä israelilaista ja haavoittaen 234. Nämä kuolonuhrit olivat ensimmäiset rakettien aiheuttamat vuoden 2014 kesäsodan (Operation Protective Edge) jälkeen.

IAF vastasi niihin massiivisilla sotilaallisten kohteitten pommituksilla eri puolille Gazaa surmaten 25 Gazan arabia, heistä useimmat Hamasin aktivisteja.

”Koska hyökkäykset turvallisuutta vastaan – mukaan lukien raketti-iskut – usein tapahtuvat ilman varoitusta, USA:n kansalaisia kehotetaan pysyttelemään tarkkaavaisina ja tekemään voitavansa nostaakseen turvallisuusvalppauttaan” sanotaan USA:n lähetystön tiedotteessa. ”Kranaatti- tai rakettitulen aikana punainen hälytyssireeni voidaan aktivoida. Pidä niitä todellisina; noudata paikallisten viranomaisten antamia ohjeita, ja etsi suojaa välittömästi”.

”USA:n henkilökuntaa ja heidän perheitään voidaan estää matkustamasta alueille, jonne raketteja ammuttiin, tai jossa sireenit varoittivat ja pommisuojia avattiin”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508767,00.html,

05. Nimeltä mainitsematon Hamasin virkailija sanoi Libanonilaisen Al-Akhbar uutislehden haastattelussa, että ”terrorijärjestö lähetti neuvottelijoiden kautta viestin (jossa se väittää), ettei Israel ole vieläkään toteuttanut kaikkia Kairon tulitaukosopimuksen ehtoja, joita se vaati (tulitauko)sopimuksessa”.

Virkailija totesi, että Gazan avustusten salliminen rajan yli Gazaan on vain yksi sopimusehdoista, joihin Israel sitoutui, ja että järjestö teki vaatimuksia koskien Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiviä vankeja.
Hän antoi varoituksen, että ellei Israel kunnioita vastuutaan, taistelut voivat uusiutua koska vain.

Virkailija totesi tyydytyksellä Qatarin antamien varojen salliminen Gazaan sillä ne avustavat rauhantilan jatkumisessa. Hän sanoi edelleen, että neuvotteluosapuolet vakuuttivat hänen järjestölleen, että Israel tulee toteuttamaan velvoitteensa ja tulee pian panemaan alulle toisia projekteja, kuten infrastruktuuri- ja sähköistys-töitä Gazan kaistalla.

Israel suostui nostamaan Välimeren kalastusoikeuden 10:sta 12 meripenin-kulmaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508761,00.html,

06. Kansainvälinen popdiiva, supertähti Madonna totesi tiistaina, ettei hän ole poliitikko, eikä anna poliitikkojen sanella, missä ja milloin hän voi esiintyä.
”En koskaan lopeta esittämästä musiikkia, poliittisesta agendasta riippumatta”.

Hän puolustautui tiistaina häntä vastaan BDS:n ja muiden esittämiä vaatimuksia vastaan todeten, ”että hän aina puolustaa inhimillisiä oikeuksia ja toivoo uutta polkua rauhan saavuttamiseksi.”

Madonnan suunnitelmissa on esiintyä lauantaina Euroviisukilpailujen loppu-kilpailujen aikana Tel Avivissa. Tapahtumapaikka sai monet Israelin vastaiset, PA/HAMAS mieliset aktivistit vaatimaan yhtiöitä, esiintyjiä ja hallituksia boikotoimaan tilaisuuksia ja irrottautumaan Israelista.

Valtavan suosion saaneet vuosittaisen Euroviisukilpailut saavat muusikkoja 40 maasta ja niitä seuraavat viikon aikana 189 miljoonaa katsojaa 50 Euroopan maasta.

Euroviisukilpailujen järjestäjät olivat hämillään, miten suhtautua Madonnan päätökseen osallistua loppukilpailupäivän ohjelmaan omalla esiintymisellään todeten, ettei Madonna ole kutsuttu.

”Sydäntäni särkee joka kerran kuullessani viattomien ihmisten menettävän henkensä tällä alueella, ja väkivallasta, jota harjoitetaan ihmisten poliittisten päämäärien saavuttamiseksi, jotka hyötyvät tästä ikivanhasta konfliktista. Toivon ja rukoilen, että pian pääsemme vapautumaan tästä kauheasta tuhon kierteestä ja löydetään uusi tie rauhaan” 60-vuotias Madonna totesi.

Madossa esittää Tel Avivissa lauantaina 2 laulua, pian julkistetusta albumista ”Madame X ”. Hän vieraili Israelissa 2009 ja 2012, hän noudattaa mystistä juutalaista muotoa nimeltään Kabbalah. Hänen ”Ray of Light” säätiönsä tukee useita palestiinalaisia projekteja, joihin kuuluvat mm.:

Gazan opettajien palkkojen maksut UNRWA:n kautta, sekä mikrolainat naisfarmareille Palestine Fair Trade Association kautta. Hän myös tukee amerikkalaista Peace Now järjestöä, joka toivoo diplomaattista ratkaisua PA/Israel välille. Israelin Peace Now on äärivasemmistolainen, jota vaaditaan lopetettavaksi.
Israel aloitti kampanjan BDS:n esittämiä boikottivaatimuksia vastaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508811,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508461,00.html,

07. UUTISOTSIKOITA

Yk:N Lähi-Idän lähettiläs Nicolay Mladenoc varoittaa, että tilaisuus saavuttaa pysyvä rauhantila menee pian umpeen, ja että sodan vaara on välitön. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508598,00.html,

PA/PLO:n veteraani neuvottelija Hanan Ashrawi sanoi, että häneen visa-anomuksensa Yhdysvaltoihin kiellettiin ensimmäistä kertaa, luultavasti siksi, että hän kritisoi Trumpin hallitusta ja vihaa Israelia. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508601,00.html,

Tuhansittain turisteja valuu Israeliin ja Tel Avivin kaduille voidakseen seurata Euroviisu-kilpailuja. Linkissä on ohjeita turisteille viihtyäkseen Juutalaisvaltiossa. https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3761977,00.html,

Netanyahu pyrkii runnomaan uutta hallitustaan, mutta aika alkoi loppua, ja siksi hän pyysi ja sai presidentiltä lain sallimat 2 viikon jatkoajan 29.05. saakka. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508365,00.html,

PA:n pääministeri Mohammed Shtayyeh syyttää Israelia PA/PLO:n talouden tuhoamisesta. Hän pyysi Maailmanpankkia monitoroimaan Israelin kokoamia vero-ym. saatavia ja kehittämään tehokkaan mekanismin voidakseen seurata Israelin tekemiä vähennyksiä terroristien Pay for Slay maksujen mukaisesti. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508349,00.html,

Qatarin lähettiläs saapui Gazaan mukanaan valtionsa lupaamat miljoonat USD. Mohammad al-Emadi vie Gazaan laukussaan 30 miljoonaa USD. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508171,00.html.

Saudi Arabia sanoo kahden öljytankkerinsa kärsineen vaurioita sabotaasista odottaessaan UAE:n rannikon edustalla, Toinen niistä oli matkalla viedäkseen öljyä Yhdysvaltoihin, sanoi saudiministeri Khalid al-Falih. USA antoi uuden varoituksen uusista iskuista Fujairahin satamakaupungissa. Iran ja Libanon olivat vähän aiemmin julkaisseet vääriä uutisia räjähdyksistä Fujairahin edustalla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5508152,00.html,
Uutiskuvissa tankkereista yhdessä on iso reikä vesirajan tuntumassa, joten jollain se on saatu aikaan, ehkä magneettimiinalla, kuten HalTurner otaksuu. .
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/covert-intelligence-pics-and-video-limpet-mines-attached-to-oil-tankers-blew-up-7-10-of-them.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo on matkalla Sochiin tavatakseen siellä Putinin ja Lavrovin. HalTurner arvioi, että nyt vasta tosiongelmat alkavat.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/final-meeting-before-real-trouble-starts-pompeo-headed-to-sochi-for-putin-lavrov-meet,

Temppelivuoren aktivistit ovat raivoissaan Jerusalemin poliisin päätöksestä sulkea Vuori kokonaan juutalaisilta Jerusalem-päivänä ja Ramadanin viimeisenä päivänä. Poliisin mukaan kielto on voimassa useiden päivien ajan. Poliisi viittaa yleiseen turvallisuuteen sekä yleiseen järjestykseen. Valitus menee korkeimpaan oikeuteen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263100,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -33; Tiberias 21 -40; Suolameri 26 -39; Eilat 23 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna. Hieman viilenevää.

Iran uhkaa hyökätä Israeliin, jos USA käyttää emälaivojensa koneita hyökkäyksissä Iranin kohteita vastaan. Iran kutsuu Pompeon toimia psykologiseksi sodaksi.
USA siirtää USS Lincolnin Persianlahdelle, mitä Iran pitää vakavana uhkana. https://www.dailymail.co.uk/news/article-7022981/Iran-threatens-attack-Israel-launches-attack.html,











Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021