SUNNUNTAI 26.05.2019

SUNNUNTAI 26.05.2019
01. Pääministeri Netanyahu jatkoi keskustelujaan sunnuntain vastaisen yön aikana, mutta raportin mukaan niissä ei saatu läpimurtoa.

Netanyahun uhkaaminen uusilla vaaleilla ei ole osoitettu Libermanille, jolla ei ole mitään uusia vaalejakaan vastaan, vaan ortodokseille, joilla on kohtuuttomia vaatimuksia. Pahin este lienee asepalvelulaki, jota koskee ortodokseja (haredim).

Lain mukaan uuden hallituksen ohjelma tulee ilmoittaa 48 tuntia ennen hallituksen muodostajalle annettua määräaikaa, joka päättyy keskiviikkoiltana.

Laki sallii kuitenkin porsaanreiän, jolla määräaikaa voidaan jatkaa 2 viikkoa.
Presidentti Rivlin kehotti Netanyahua muodostamaan mahdollisimman laajan ja pysyvän hallituksen, minkä muodostaminen näyttää vaikealta.
https://www.jpost.com/Israel-News/Loophole-could-give-Netanyahu-two-more-weeks-to-build-coalition-590653,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5515300,00.html,

02. 23-vuotias PA:n arabinainen Ala Bashir Kalkilyasta liittyi ISI-joukkoihin ”telegramin” kautta ja suunnitteli terrori-iskua Israelissa. PA:n virkailijan mukaan nainen sai ohjeensa internetin kautta, miten koota laaja räjähdyspanos, jonka hän voisi asentaa ylleen itsemurhaiskun suorittamiseksi Israelin alueen keskellä.

PA:n turvallisuusjärjestöt saivat vihiä naisen suunnitelmista, ja tekivät – kuten silminnäkijät kertovat – ratsian Othman bin Affan moskeijaan naisen ollessa opettamassa lapsille koraania.

Bashirin äiti Asmahan kertoi, että PA:n turvallisuusjoukot tekivät ensin ratsian perheen kotiin etsiessään hänen tytärtään.
Ratsia tehtiin 5.30 aikaan PA:n estävän turvallisuusjärjestön toimesta, mutta eivät näyttäneet etsintälupaa.

Tutkittuaan kodin perin pohjin he takavarikoivat tietokoneet, ja kysyivät, missä hänen tyttärensä oli. Hän kertoi tyttärensä olevan moskeijassa.
Asian tullessa julkisuuteen aloitettiin kampanja hänen vapauttamisekseen, sillä PA:n joukot olivat häväisseet moskeijaa naisen opettaessa lapsia koraanista.

PA:n tiedotteessa sanotaan, että Bashir pidätettiin yrityksistä horjuttaa alueellista tasapainoa. Bashir oli tukenut Al-Qaidaa ennen liittymistään ISIS-joukkoihin. Raportin mukaan Ala Bashirilla oli vaikeita sosiaalisia ongelmia, joiden johdosta hän teki päätöksen liittyä terrorijärjestöön.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-authorities-thwarted-an-ISIS-terror-attack-in-Israel-report-590669,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5515233,00.html,

03. Ynetnews.com raportin mukaan Tel Aviviin kokoontui kymmeniä tuhansia kansalaisia osoittamaan mieltään suunnitelmissa olevaa kansanedustajan immuniteettilakia vastaan.

Protestiin osallistui myös opposition johtajia, mukaan lukien Benny Gantz, Avi Gabbay ja Ayman Odeh. He vastustavat Netanyahulle suunniteltua immuniteettia, vaikka laki ei koskisi yksin häntä. 4 kansanedustajaa voivat tarvita sitä.

TA:n taidemuseon edustalle lauantaina kokoontuneet protestoijat vaativat toimia ”suojella Israelin demokratiaa hallituksen suunnitelmilta”.
Hallituksen suunnitelmissa on pyrkiä rajoittamaan Israelin Korkeimman Oikeuden valtaa, etenkin siinä, että KO on ottanut haltuunsa vallan peruuttaa Knessetin laatimia ja hyväksymiä lakeja vastoin peruslakeja. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5515082,00.html,

04. Israelilainen 15-vuotias nuori nainen, joka kasvoi juutalaisyhteisössä Gazan kaistan rajan tuntumassa, kokien vuosien aikana toistuvat rakettihyökkäykset ja varoitussireenit, aikoo matkustaa New Yorkiin viedäkseen sinne rauhan viestin palestiinalaisille, iranilaisille, syyrialaisille ja libanonilaisille teini-ikäisille.

Mika Cohen Ein HaBesor moshavista Eshkol alueelta, tuntee sielussaan pelottavan ja uhkaavan todellisuuden aiheuttamat arvet.
Raketteja ammuttiin Gazasta hänen yhteisöään vastaan toistuvasti, ja rakettien ja vastaohjusten räjähdysten äänet ovat jättäneet lähtemättömän pelon hänen sieluunsa.

Käytyään läpi ankarat testit Cohen hyväksyttiin 4-viikon kestävään johtajuus- ohjelmaan, joka alkaa kesäkuussa ja johon tulee teini-ikäisiä nuoria kaikkialta maailmassa.
New Yorkissa pidettävä ohjelma pyrkii korostamaan dialogin merkitystä nuorten ihmisten välillä ja kuromaan umpeen eroavuuksia heidän välillään.

Cohen ottaa mukaan kuvia ilmapalloihin kiinnitetystä pommista, jossa oli kuva Al-Aksa moskeijasta. Sellainen laskeutui heidän takapihalleen 6 kuukautta sitten, mutta onneksi ei räjähtänyt. Hän otti kuvan siitä ennen sen neutraloimista.
Cohenilla on myös kuvia, joissa näytetään hänen yhteisönsä jouduttua hyökkäyksen kohteeksi, pelokkaiden asukkaiden etsiessä lähintä suojaa, sekä pommin kestäväksi varustetusta koulustaan, jota hän kävi. Aikaa raketin iskuun on 15 sek.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5514046,00.html,

05. Palokunnat ovat ponnistelleet viime viikon lopulla alkaneita tulipaloja vastaan, joita on syntynyt eri puolilla maata.

Palonsammuttajat kuitenkin arvioivat, että pahin on vielä edessäpäin ilman lämpötilan edelleen noustessa. Perjantaina he tarkastelivat tuhoa, mitä massiiviset palot olivat aiheuttaneet, ja jotka uhkasivat Harelin kibbutsia ja lähes kokonaan tuhosivat Mevo Modi´in, useitten muiden ohessa. Lämpötila nousi paikoittain 48 +C-asteeseen.

Harelin palo sai luultavasti alkunsa pudonneesta sähkökaapelista läheisessä kaupungissa.
Mevo Modi´imissa 40 kylän 50 talosta olivat tuhoutuneet palossa, ja tuhannet alueella asuvat ihmiset joutuivat viettämään yönsä avustuskeskuksissa.
Hätäpalvelujärjestöt taistelivat lukuisia tulipaloja vastaan torstaina kaikkialla maassa. Apua tarjosivat Kreikka, Kypros ja Egypti sekä PA.

Evakuoidut ihmiset voivat vain sivusta seurata kotiensa tuhoutumista tietämättä, onko heillä koskaan mahdollisuutta palata infernon mentyä ohi.
Kuivan ja kuuman ilman lisäksi paikoittain kova ja puuskainen tuuli auttoi tulen leviämistä nopeasti ennen kuin vastatoimet ehtivät paikalle.

Palokuntien tiedottaja Udi Gal sanoi perjantaina, että palojen eteneminen on loppunut, ja että huomion kohteina ovat nyt Taromin alue Beir Shemesistä pohjoiseen Juudean vuorilla. Harelin palo on saatu hallintaan. Beit Sheanista palot levisi Jordanian puolelle.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5514607,00.html,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5514143,00.html,

06. Gazan kaistalla hääjuhlien rahoituksen pienellä teollisuudella on satoja asiakkaita, mutta heillä on vaikeuksia maksaa lainojaan Gazan talouden kieriessä syvissä vaikeuksissa.

Monet ovat turvautuneet lainaajien ehtoihin, mutta ovat nyt joutuneet kylmän tosiasian eteen, ettei ole töitä eikä mahdollisuuksia tulon hankkimiseksi. Ainoa mahdollisuus on yrittää neuvotella uudet ehdot tai paeta ja piilotella poliisilta pienessä vuokra-asunnossa. Jotkut ovat joutuneet vankilaan velan kasvaessa kaiken aikaa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5514000,00.html,

07. USA:n Lähi-Idän lähettiläs Jason Greenblatti esitti YK:n turvallisuusneuvostossa keskiviikkona, että UNRWA tulisi lopulta hajottaa, ja rahoittajavaltioitten tai muiden järjestöjen tulee ottaa vastuulleen vararikkotilaan joutuneen järjestön palvelut.

USA, joka oli UNRWA:n suurin rahoittaja, keskeytti avustuksensa 2018 todeten, että sen talouskäytäntö oli korjaajattomasti virheellinen, mikä aiheutti PA/PLO:n ja USA:n presidentti Donald Trumpin välien joutumiseksi syöksykierteeseen.

UNRWA:n johtaja Pierre Krahenbuhl torjui Greenblattin esityksen ja vaati sen sijaan, että UNRWA:n mandaatti on kaikkien YK:n yleiskokouksen jäsenmaiden asia, jonka tulee käsitellä sitä ja tehdä päätöksiä, eikä yhden tai kahden jäsenmaan.

Kysymys palestiinalaisten avustusjärjestön asemesta tullee YK:n yleiskokouksen käsittelyyn myöhemmin tänä vuonna.
Greenblatt sanoi, että UNRWA käy nykyisin höyryllä, selviten vain avustaja maiden avustuksilla 2018.

Yli puolet Hamasin valvomasta Gazan n. 1.85 miljoonasta asukkaasta saavat apua UNRWA:lta, Gazan kaista on YK:n julistamassa kansainvälisessä taloussaarrossa, jota valvovat Egypti ja Israel, estääkseen rakettien tai niiden rakentamiseksi tarvittavien materiaalien viennin Gazaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5514438,00.html,

08. Israelin vankilapalvelun julkaiseman tiedotteen mukaan osoittautuu, että Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät vangit, mukaan lukien ns. turvallisuusvangit, saavat erilaisia ajanvieton ja vapaa-ajan optioita, joihin kuuluvat TV jokaisessa sellissä, on herättänyt sionististen järjestöjen vastalauseen.

Kuvaavaa on, että yksi vanki pyysi saada jatkaa vankeuttaan voidakseen suorittaa aloittamansa loppututkinnon, jonka kulut Israelin veronmaksajat kustantavat, ja johon hänellä ei ollut varaa vapauduttuaan.

Julkistettujen tilastotietojen mukaan vangit saavat 2 loma-ateriaa vuodessa- yksi Ramadan paastokuukauden päättyessä ja toinen Eid al-Adha (uhrijuhla) arvoltaan kukin NIS 47 (10 USD kukin), eli yhteensä 540 000 NIS vuodessa.

Vangeilla on käytössään ping-pong pöydät, kuntopyörät ja baarit. TV maksaa 480 NIS, Hamasin vangit seuraavat 5 kanavaa, Fatah-vangit 10 kanavaa tai yli.
Im Tirtzu järjestön puheenjohtaja Matan Peleg vaati pääministeriä lopettamaan ”vankien juhlallisuudet” veronmaksajain kustannuksella. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5514084,00.html,

09. Mevo Modi´im palot on sytytetty tahallaan, sanotaan palokuntalaisten suorittamissa tutkimuksissa. Kylän 50 rakennuksesta tuhoutui 40 ”tuhopoltossa”, kuten näyttää. Perjantaina suoritettuihin tutkimuksiin palon syystä osallistuivat erityistiimit koirien avustamina. Tätä puoltaa havainto, että palot syttyivät useissa kohteissa samaan aikaan, mikä ei voine olla sattuma.

Tutkimukset ovat vasta alkuvaiheessa, joten tuloksia voitaneen joutua odottamaan.
Jerusalemin poliisi pidätti arabin, joka epäillään sytyttäneen palot pääkaupungin aueella.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263686,

10. Yitzharin juutalaiskylän asukkaat vaativat poliisia siivoamaan jälkensä kohtuuttoman väkivallan käyttämisen jälkeen ja yrittäessään taltuttaa myös haredi-nuorta, joka myöhemmin osoittautui autistiseksi.

Kylän asukkaat myös kiistävät poliisin väitteen, että tilanne olisi aiheutunut poliisin tullessa rauhoittamaan asukkaitten ja arabien välistä kivisotaa.
Yitzharin neuvoston lausunnon mukaan kylän asukkaat kävivät sapattikävelyllä ja palasivat ilman välikohtausta, eikä mitään kivisotaa ollut.

”Kävelijöitten pysähtyessä lepäämään kylän läheisyydessä, rajapoliisit saapuivat paikalle, ja vaativat koko alueen evakuoitavaksi ilman mitään syytä, ja poliisit harjoittivat kohtuutonta väkivaltaa karkottaakseen kylän asukkaat”. Yksi heistä oli autistinen haredi-nuori, jota poliisit pahoinpitelivät sairaalakuntoon.

Neuvoston tiedotteessa todetaan, että poliisin alettua väkivaltansa, huudot ja solvaukset alkoivat molemmin puolin. Yksi asukas vietiin sairaalaan päävamman vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263675,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 14 -30; Tiberias 18 -35; Suolameri 22 -38; Eilat 24 -40 +C-astetta, huomenna pari astetta lämpimämpää, puolipilvistä.

USA:n ”Syvän Etelän” ja presidentti Trumpin johtaman hallituksen välinen sota näyttää saavuttaneen lakipisteensä ja räjähdys tullee pian ja väkivaltaisesti. http://allnewspipeline.com/With_Declassification_Ahead_Major_False_Flag_Warning_Now.php



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019