SUNNUNTAI 07.04.2019

SUNNUNTAI 07.04.2019
”Hullu sanoo sydämessään: ”Ei ole Jumalaa”. Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa, ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on. Herra katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäksensä, onko ketään ymmärtäväistä, ketään, joka etsii Jumalaa”.
”Mutta kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet. Ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on. ei yhden yhtäkään. Eivätkö he mitään käsitä, kaikki nuo väärintekijät, jotka saavat leipänsä syömällä Minun kansaani, eivätkä avuksensa huuda Herraa?” (Ps14:1 -4)
01. Israelin vaalit ovat enää parin päivän päässä, eivätkä puolueet voi tehdä enää juuri mitään asemansa parantamiseksi, edessä on vain odotus, miten kansa vastaa heidän toimiinsa. Likudin puheenjohtaja, pääministeri Benyamin Netanyahu yritti vielä viime hetkellä vaikuttamaan oikeistolaisiin pienpuolueisiin, että ne äänestäisivät Likudia, etteivät äänet menisi hukkaan, jos äänikynnystä ei ylitetä.

Viimeisessä sallitussa gallupissa ennen vaaleja viimeisten viikkojen aikana jatkunut tendenssi näyttää pitävän edelleen: Oikeiston ja uskonnollisten puolueitten välinen blokki etenee selvään voittoon vasemmisto/arabiblokista.

Maagar Mohot suorittaman gallupin mukaan Gantz/Lapid valvoma Sinivalko-puolue johtaa Likudiin nähden 31 -28. Kolmantena on jonkin verran asemaansa petrannut Labor, joka saa 9 edustajaa, jota seuraavat. Oikeiston Unioni saa 7; UTJ 7; vasemmistolainen Meretz 7; Israelin arabipuolue Hadash-Taal 7 edustajaa.

Kuusi edustajaa saavat kukin: Feiglinin johtama Zehur; Haredi-puolue Shas, Uusi Oikeisto ja Kulanu.
United arabilista, Israel Beitenu ja Gesher eivät ylitä 3.25 % vaalikynnystä.

Maariv SofHashavuah viikonlopputoimitus julkaisi oman gallupinsa perjantaina iltapäivällä, jonka suoritti Smith tiedustelufirma. Sen tulokset osoittavat tällaista:

Sinivalko-puolue 29; Likud 27; Labor 9;
UTJ 7; Hadash Taal 7;
Shas 6; Uusi oikeisto 6; Oikeisto Unioni 6;
Meretz 5; Kulanu 5; Zehut 5.
Israel Beitenu 4; UAL-Balad 4.
Gesher ei ylittänyt vaalikynnystä.

Railo Oikeistoblokin ja Arabi-Vasemmistoglokin välillä osoittaa tasoittumista erillisten gallupien mukaan.
Smith gallup 64 -56; Yedioth Ahronot 63 -57; Maagar Mohot, jonka julkisti i24News ja Israel Hajom 64 -56 edustajaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261444,

02. Muutamia johtajien antamia kommentteja ennen vaalipäivää.

Kulanu-puolueen puheenjohtaja, nymyinen talousministeri, Moshe Kahlon vakuuttaa, ettei hän mahdu samaan hallitukseen, jossa Feiglin johtaa taloutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261475,

Meretzin puheenjohtaja Tamar Zandberg sanoi TV-12 Offra ja Berkovich ohjelmassa, että oikeusministeri Ayelet Shaked on vaarallinen nainen, joka vastasi: ”Miksi blokkisi johtaja Gantz häpeilee sanoa olevansa vasemmistossa? Hän pitää itseään keskustalaisena, koska tietää olevansa vasemmistossa, eikä voittaa ääniä, koska niitä ei ole olemassa: Vasemmistolaiset häipyivät pois.” Shaked sanoo, ettei hän ole vaaraksi kenellekään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261469,

SiniValkoisen I puheenjohtaja Benny Gantz: ”Ei Netanyahu ole Messias, eikä hän ole Israelin johdossa, koska Israel on demokratia. Ei hän ole messias eikä legenda, jota ei voida vaihtaa. Me taistelemme korruptiota vastaan yleensä, ja erityisesti turvallisuuskysymysten ollessa kysymyksessä. Me lopetamme korruption. ”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261470,

Netanyahu sanoi vakuuttaneensa Vakoisen Talon edustajille, ettei Israel hyväksy kahden valtion periaatetta. ”Enkä minä koskaan hyväksy PA/PLO:n arabien valtaa juutalaisten yhteisöiden yli, ei edes Jordan joen laaksossa. Turvallisuusnäkökohtien perusteella velvollisuutemme on valvoa koko Juudean ja Samarian aluetta.”

”En myöskään tule karkottamaan yhtään juutalaista asukasta ja – yhteisöä. En aio suorittaa NYT:n vaatimaa itsemurhaa median suosion saavuttamiseksi (jakamalla Jumalan maata, jonka Hän antoi juutalaisille).”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261470

”Häpeällinen vaaliasetelma”, sanoo Walter Bingham, ”koska entiset kollegat haukkuvat toisiaan voittaakseen ääniä.”
Knessetin puhemies Yuli Edelstein selittää Likudin ansiot ja saavutukset Walterin ansioksi, ja Naftali Bennettin vetoomus Uusi Oikeiston puheenjohtajana, ja miten pienet puolueet heiluttavat koko poliittista järjestelmää kuin häntä koiraa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261449,

03. Itsenäisyys-liikkeen johtajisto tervehtii tyydytyksellä Benyamin Netanyahun ilmoitusta lauantaina, että hän haluaa ulottaa Israelin itsenäisyyden kaikkiin Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin.

Järjestön taholta sitä luonnehditaan historialliseksi tapahtumaksi, sillä vaikka se on niitä vaalijulistuksia, joita ei ole tarkoitettukaan sitoviksi, ensimmäistä kertaa Israelin pääministeri uskaltaa julkisesti tunnustaa, että se on Likudin johtaman hallituksen kestävä poliittinen suunnitelma.

Itsenäisyysliikkeen johtajat Yehudit Katsover ja Nadia Matar ilmaisevat kuitenkin olevansa huolestuneita siitä, ettei Netanyhau ole koskaan peruuttanut Bar Ilan yliopistossa pitämässään puheessa lupaamansa tukea kahden valtion periaatteelle. ”Tämä on hyvin arveluttavaa” he sanovat, sillä ”Trumpin suunnitelmaan kuuluu Palestiinan valtion perustaminen Juudeaan ja Samariaan.”

Heitä huolestuttavat myös pääministeri Netanyhaun antamat ristiriitaiset lausunnot, jotka häiritsevät pitkän aikajakson suunnitelmien toteuttamista Juudean ja Samarian alueilla ja aiheuttavat epävarmuutta niiden juutalaisille yhteisöille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261472,

04. Juudean ja Samarian siviilihallinto, jossa johtava asema on IDF:n käsissä, julkaisi laatimansa dokumentin PA/PLO:n laittomasta maan rohmuamisesta Juudean ja Samarian alueilla Euroopan Unionin (EU) suosiollisella avustuksella ja taloudellisella tuella, raportoi Israel HaJom.

Dokumentin nimi on ”Yhteenveto: Palestiinalaisten harjoittama setlementtien menettelytapojen toteuttaminen A-alueilla”, jota levitettiin 2017. Siinä todetaan: ”vuodesta 2015 lähtien on nähty setlementtien menettelytapojen toteuttaminen C-alueilla PA:n toimesta, keskeisten ponnistusten tapahtuvan Betlehemin ja Hebronin alueilla.”

Raportissa todetaan edelleen: ”Ilmiö on laajentunut tuhansien dunamien alueille, ja se nähdään Maan rekisteritoiminnan taholta vaatimukseksi erimuotoisena osaksi PA:n suorittamaa setlementtiprosessia”.

Raportissa todetaan, että prosessia toteutetaan EU:n antamalla rahoituksella.
Raportin laatijat luettelevat joukon puutteita ja ongelmia, jotka johtuvat tilanteesta. ”Ei ole olemassa palestiinalaista C-aluetta, mikä harhauttaa PA:n arabeja aiheuttaen vahinkoa yksityiselle omistukselle.


Toiseksi PA ei huomioi olevaa rekisteröintiä, ja siksi toiminnan proseduuri käsittää myös alueita, jotka ovat valtion omaisuutta ja sen valvonnan alla, kuten myös maata, joka on rekisteröity yksityiseksi omaisuudeksi.

Yksi tärkeimmistä syistä tämän ilmiön syntymiselle johtuu Israelin suorittamasta tyhjiöstä keskeyttämällä maan järjestelytoiminnot 1968. ”Ilman epäilyä setlementtitoiminnan poistaminen aiheutti vaikean säännöttömyyden, joka puolestaan rohkaisi PA:ta tekemään yksipuolisia ratkaisuja.”

Hallituksen toimintojen koordinaattori territorioissa toteaa:
”Siviilihallitus on auktoriteetti, jolle on auktorisoitu C-alueen hallinto, mukaan lukien maan rekisteröinti, poliittisen johdon antamien ohjeiden ja voimassa olevan lain mukaisesti. PA:n virkailijoitten väitetty maan rekisteröinti C-alueilla on täysin laiton, eivätkä alueelliset hallitukset tunnusta sitä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261477,

05. PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat tuomitsee Netanyahun antaman vaalilupauksen laajentaa Israelin itsenäisyyden Juudean ja Samarian alueen juutalaisyhteisöissä.

Erekat, joka aiemmin johti PA/PLO:n rauhanprosessin toteuttamista, sanoi lauantaina julkistamassaan lausunnossa:

”Sellaisen lausunnon antaminen Netanyahulta ei yllätä meitä. Israel jatkaa räikeää kansainvälisen lain polkemista niin kauan, kuin kansainvälinen yhteisö myöntää Israelille immuniteetin, etenkin Trumpin hallituksen tuella ja rohkaisemana kansainvälisen lain ja Palestiinan kansan ja kansallisten ja inhimillisten oikeuksien rikkomista” Erekat totesi tuohtuneena.

Hän myös uhkasi PA/PLO:n turvautuvan oikeustoimiin sellaisten Israelin harjoittamien toimien estämiseksi. ”Tulemme jatkamaan ponnisteluja oikeuksiemme puolustamista kansainvälisellä forumilla, kunnes kauan huomiotta jätetyt oikeutemme tulevat toteutetuiksi”.

Netanyahu antoi oman vastineensa lauantai-iltanaTV-12 haastattelussa.
”Pitää paikkansa, laajennan itsenäisyyttämme, enkä tee erotusta suurten ja erillisten juutalaisyhteisöjen välillä.”

PA liittyi jäseneksi ICC:n Haagin kansainväliseen oikeuslaitokseen 01.04.2015 esittäen sille heti joukon erilaisia syytteitä aina 2014 Gazan kesäsodan sotarikos-syytteisiin saakka, kuten myös Israelin harjoittamasta setlementtitoiminnasta, jota se myös pitää sotarikoksena.
YK:n yleiskokous hyväksyi 2012 PA/PLO:n Palestiinan valtioksi ja antoi sille oikeuden osallistua YK:n ja sen alaisten instituutioiden toimintaan ilman äänioikeutta. UNGA hyväksyi täten terrorijärjestön YK:n jäseneksi!
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261474,

06. USA:n senaattori Lindsey Graham ”kehotti lauantaina Yhdysvaltoja tekemään kahdenkeskisen puolustussopimuksen Israelin kanssa kertoakseen maailmalle, että hyökkäys Israelia vastaan tulkitaan hyökkäykseksi Yhdysvaltoja vastaan” raportoi AP.

Lindsey antoi lausuntonsa Republikaanien juutalais-koaliittion vuosikokouksessa Las Vegasissa. Hän lisäsi, että ”on korkea aika kertoa maailmalle miten tärkeitä sen yhteydet ovat Israelin kanssa”.
”Amerikan tulee kertoa maailmalle, että voidakseen tuhota yhden ja ainoan juutalaisvaltion, sen on mentävä meidän kauttamme”.

Graham kehotti republikaanien valvomaa senaattia äänestämään kuukauden sisällä Golanin kukkuloiden kuulumista virallisesti Israelille, ja painostaa demokraatit tunnustamaan virallisesti tämän tosiasian.

USA:n presidentti Donald Trump allekirjoitti dokumentin, jossa se virallisesti tunnustaa Israelin itsenäisyyden Golanin kukkuloihin, jotka se vapautti Syyrian hallinosta 1967 kuuden päivän puolustussodassa. Israel liitti alueet valtioonsa 1981, jota kansainvälinen yhteisö ei ole tunnustanut.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261471,

07. Omanin arabimuslimivaltion ulkoministeri Yusuf bin Alawi kehotti arabimaista helpottamaan Israelin pelkoa tulevaisuudesta ei-arabimaana arabimeren keskellä.
Jordanian ulkoministeri, joka ei aina suhtaudu turhan myönteisesti Israeliin, totesi härkäpäisesti, ”ettei ole minun ongelmani, tunteeko Israel olonsa mukavaksi tai ei.”

Yusyf bin Alawi bin Abdullah, joka vastaa Omanin ulkomaan asioista. Esitteli sovittelevia teesejään Maailman Talousforumin kokouksessa, joka kokoontui Jordanian toimiessa isäntänä Kuolleenmeren (Suolameren) rannalla.

”Länsi tarjoaa Israelille poliittista, taloudellista ja sotilaallista tukea ja nyt se omaa kaikki voiman antamat keinot – mutta siitä huolimatta se tuntee olonsa uhatuksi ainoana ei-arabi-valtiona 400 miljoonan arabin keskellä” Alawi sanoi paneelissa, jossa keskusteltiin geopoliittisesta asemasta. Uskoakseni meidän arabien tulee tutkia kysymystä ja pyrkiä helpottamaan pelkoja, joita sillä on, todellisten tekojen kautta Israelin kanssa.”

Paneelin moderattori journalisti Hadley Gamble kysyi häneltä, ”voitaisiinko vuosisadan kestänyt Israelin ja PA/PLO:n arabien välinen ongelma ratkaista tunnustamalla Israel ja sen oikeus olla olemassa”. ”Ei siten, vaan että he itse tuntevat olonsa hyväksytyksi”, Alawi vastasi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261458,

08. Israelin ja Hamasin välisen tulitaukosopimuksen ollessa ratkaisuvaiheessa Kairossa, Hamasin arabit kokoontuivat vastoin lupausta perjantaina turva-aidan varteen, kuten he ovat tehneet 30.03.2018 lähtien joka perjantai ”paluumarssin” nimissä.

IDF:n arvioiden mukaan 10 500 Gazan arabia oli kokoontunut tapansa mukaisesti protestoimaan Gazan alueen piiritystä ja kurjia olojaan vastaan, kivittäen sotilaita, mutta ilmeisesti pommien ja kranaattien heittelemistä sotilaita vastaan oli kevennetty.

Hamasin terveysministeriön mukaan tusinoittain arabeja haavoittui kertomatta, kuinka monta oli haavoittunut sotilaitten tulesta niistä 83:sta, jotka rekisteröitiin.

Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät terroristit aloittivat tänään nälkälakon tukeakseen Kairossa jatkuvia tulitaukokeskusteluja. Huhujen mukaan niihin on sisällytetty uusi vaatimus vankienvaihdosta, mikä monimutkaistaa sopimusta ja sen toteuttamista. Hamasin virkailija myöhemmin kiisti tiedon perättömänä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261450,

09. Italialainen journalisti Giulio Meotti, joka rohkeasti murtaa totuttuja formuloita esittääkseen asioita rehellisesti ja aidosti sellaisina, kuin ne ovat.

Hän kirjoittaa 05.04.2019 julkiasemassaan artikkelissa myytistä, jonka mukaan PA/HAMAS:n arabien länsimaisia tukijoita kutsutaan hyödyllisiksi idiooteiksi.
Meotti kuitenkin näkee, että asioita tulisi katsella toisin päin.

Meotti esittää, että on mahdollista, että Palestiinan arabit ovat Lännen käyttämiä hyödyllisiä idiootteja.

Palestiinan arabeja käytetään vain silloin, kun Israel sopii painostajan ja miehittäjän rooliin. Niistä kirkuvat otsikot hävisivät maailman mediasta kokonaan kahden viikon ajaksi, kun Gazan kansa nousi Hamasin hirmuvaltaa vastaan suurimmissa mielenosoituksissa islamin 12 vuoden ajan harjoittamaa diktatuuria vastaan, joissa kansa valui kaduille protestoidakseen elinolojensa surkeudesta.

Hamasin poliisit pidättivät tusinoittain protestoijia, hakkasivat aktivisteja ja väkivaltaisesti painostivat paikallista mediaa kertomasta mielenosoituksista. ”Spontaanit mielenosoitukset” olivat ”spontaaneja” siinä määrin, että turva-aidalla ei ollut ketään.

Protestien symboliksi nousi arabinainen, josta otettu video tuli kuuluisaksi.
”Hamasin johtajien lapset asuvat taloissa, heillä on jeepit ja autot, he menevät naimisiin, kun tavallisella kansalla ei ole mitään, ei edes leipäkannikkaa” hän kertoi epätoivostaan.

Yksi Hamasin johtajista Ismail Haniyeh ja hänen apulaisensa, Mousa Abu Marzouik, ovat koonneet kukin henkilökohtaisen omaisuuden.
Hamas käytti 120 miljoonaa USD aseisiin ja tunneleihin v. 2014. Sillä määrällä olisi rakennettu 1 500 kotia, 24 000 sairaalavuodetta, 6 lääkintäklinikkaa tai 3 veden puhdistus-laitosta.

Gazan käyttämä sähkö tulee valtaosin Israelista, jos PA maksaa sen, mistä se usein kieltäytyy, aiheuttaen toistuvia sähkökatkoksia.
Tunnelien rakentamisen asemesta Hamas olisi voinut kaivaa kaivoja veden löytämiseksi. Sähkön käyttämisen asemesta rakentaa raketteja, he olisivat voineet rakentaa meriveden puhdistuslaitoksen.

Lännen media kuitenkin kieltäytyi käsittelemästä kansan spontaaneja mielenosoituksia Gazassa Hamasin harjoittamaa hirmuvaltaa vastaan, eikä se kerro Mahmoud Abbasin sisäpiiristä, sen korruptiosta ja despotismista, eikä Hamasin sorrosta omaa kansaa vastaan.

Meotti sanoo odottavansa päivää, jolloin uutisartikkelit, katuprotestit ja flotillat aloitetaan Hamasin harjoittamaa miehitystä vastaan. ”Se on historiallinen päivä” hän toteaa. http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/23693

10. UUTISIA LYHYESTI

USA valmistelee Iranin vallankumouskaartin IRGC:n joukkojen nimittämiseksi terroristi-järjestöksi, seuraten toisten vihamielisten hallitusten ja järjestöjen asemaa maailmalla.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5490606,00.html,
https://www.debka.com/trumps-blacklisting-of-irans-guards-bodes-tougher-us-oil-sanctions-more-idf-air-strikes-in-w-iraq-as-well-as-syria/,

Asiantuntijat varoittavat cyber-hyökkäyksistä Israelia vastaan vaalien aikana. Pääministeri kehuu, ettei löydy toista maata, joka on yhtä hyvin varautunut niihin, mutta kuitenkin? https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489568,00.html,

Venäjä pyytää Israelia ilmoittamaan aiemmin iskuistaan Syyriassa ja Irakissa, ettei syntyisi uusia hankalia diplomaattisia ongelmia maitten välille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5489666,00.html,

PA/PLO:n ulkoministeri Riyad al-Malki varoittaa Netanyahua, että hän tulee kohtaamaan todelliset ongelmat, jos hän toteuttaa vaalilupauksessa Juudean ja Samarian C-alueitten liittämiseksi Israeliin. Siinä o uhkaus intifadasta.
https://www.timesofisrael.com/april-7-2019/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -26; Tiberias 14 -29; Suolameri 21 -30; Eilat 21 -31 +C-astetta, puolipilvistä, rannikolla ja etelässä aurinkoista. Huomenna kirkastuvaa, lämpötila laskee hieman.

Lähes 40 miljoonaa ihmistä Texasista Missisippiin ovat vaarassa voimakkaiden ukkosmyrskyjen ja tuulten vuoksi, jotka aiheuttavat tulvia ja paikallisia tornadoja viikon vaihteen aikana.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6893639/Nearly-40-million-people-Texas-Mississippi-risk-severe-thunderstorms-heavy-winds.html,


Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020