TIISTAI 05.02.2019

TIISTAI 05.02.2019
01. Tänään on se päivä, jolloin maailman tilanteen kehitys nytkähtää taas yhden piirun eteenpäin kohti epävarmaa tulevaisuutta. Kerron asioista ensin kursiivisesti ja palaan joihinkin niistä tarpeen mukaan alempana.

02. Rooman paavi Francis I on historiallisella 3 päivän vierailulla Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa (UAE), vierailtuaan aiemmin kommunistisessa Kiinassa, minkä jälkeen paavi kehotti katolisia piispoja Kiinassa olemaan kuuliaisia sen kommunistiselle hallitukselle, viitaten Jeesuksen sanaan: ”Anna keisarille se, mikä on keisarin, ja Jumalalle se, mikä on Jumalan”. https://www.breitbart.com/asia/2019/02/04/pope-francis-calls-chinese-bishops-show-loyalty-civil-authorities/,

03. Israelissa johtava hallituspuolue Likud valitsee tänään puolueen sisäisillä vaaleilla ehdokkaansa huhtikuun 9. päivän parlamenttivaaleihin. Likudilla on 120 000 laillista äänestäjää, jotka voivat osallistua ”primary”-äänestykseen. Likud johtaa puheenjohtajansa Bibin laillisuusongelmista huolimatta selvästi ennen pahimman haastajansa Benny Gantzin ja Moshe Yaalonin keskeistä liittoa. https://www.jpost.com/Israel-Elections/Decision-day-in-Likud-Saars-outcome-a-test-of-Netanyahus-power-579681,

04. Palestiinan auktoriteetin (PA) pääministeri Rami Hamdallahin johtama hallitus erosi viime viikon lopulla ja uutta hallitusta punotaan salaisesti kokoon, vaikka sen muodostajasta ei ole tietoa. Hamas, PFLP ja DFLP ilmoittivat, etteivät ne osallistu uuteen hallitukseen. Hamas kiitti tästä PFLP:n ja DFLP:n johtajia. Palestiinan hallitus kuolee ja oxymoron on syntynyt, kuten New York Times otsikoi artikkelissaan, joka on tarkoin pyrkinyt piilottamaan tosiasian, että ”miehityksen alla elävillä palestiinalaisilla on oma hallituksensa”. http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/23400,

05. Tänään USA:n presidentti Donald Trump aikoo antaa kongressin edustajain-huoneen vähemmistöjohtajan Nancy Pelosin vastustuksesta huolimatta USA:n valtion tilaa koskevan vuosittaisen raportin (SOTU). Paikasta käytiin kovaa kiistaa, eikä ole selvää, pidetäänkö se senaatin tiloissa, jossa republikaaneilla on enemmistö. Trump aikoo keskittyä maahanmuuttoon, jota 66 % haluaa; 63 % haluaa hänen puhuvan myös USA:n ja Meksikon välille rakennettavasta muurista. https://www.breitbart.com/politics/2019/02/04/poll-70-gop-voters-want-trump-to-address-illegal-immigration-in-state-of-the-union/,

06. Trumpin oletetaan painottavan republikaanien ja demokraattien välistä yhteis-työtä huolimatta katkerasta kiistasta muurin rakentamiskustannuksista. Trump käsitellee puheessaan viittä kysymystä:

1. Laiton maahanmuutto: 2. USA:n, Meksikon, Kanadan välille neuvotellun kauppasopimuksen ratifioiminen, mikä korvaa Naftan; 3. Trumpin suunnittelema massiivinen 1 triljoonan USD infrastruktuurin toteuttaminen, josta osan maksaa federaatio, loput yksityisinvestoijat; 4. Trumpin suunnitelma terveyspalveluista ”Medicare for All”; 5. USA:n ulkomailla käymät sodat. Kongressi haluaa pitää joukkoja Syyriassa ja Afganistanissa, vaikka Trump halusi kotiuttaa ne mahdollisimman pian.
https://www.breitbart.com/politics/2019/02/04/five-themes-expected-for-president-trumps-state-of-the-union/,

07. SOTU tilaisuus on USA:n poliittisen elämän merkittävimpiä tapahtumia, johon presidentti kutsuu itseoikeutettujen lisäksi haluamiaan henkilöitä. Presidentti Trump kutsui mukaan tusinan verran amerikkalaisia osallistuakseen kuulemaan presidentin korostamat valtiota koskevat kiireellisyyskysymykset.

Presidentin ja ensimmäisen ladyn listassa on vanhahkon, laittoman siirtolaisen murhaaman, pariskunnan perheen jäseniä; USS Cole hyökkäyksessä surmansa saaneen merimiehen isä (USA:n sotilaat surmasivat terroriryhmän johtajan Jamal al-Badawin tammikuussa); First Step Act lain perusteella vankilasta vapautettuja amerikkalaisia; opioid-huumeen yliannoksesta tointunut nainen; rajapoliisin upseeri, ja muita.

Lisäksi Trump kutsui henkilökohtaisesti Joshua Trumpin, 6. asteen oppilaan Wilmingtonista, Delaware, joka joutui nimenä vuoksi piikittelyn kohteeksi. (Hän ei ole sukua presidentille); äskettäin vapautettu Alice Johnson; Tree of Life synagogaan tehdystä terrori-iskusta selviytynyt, sekä SWAT-upseeri, joka selvisi iskusta hengissä useista luodinreistä huolimatta. https://www.breitbart.com/politics/2019/02/04/trump-invites-bullied-student-synagogue-shooting-survivors-to-state-of-the-union/,

08. Presidentti Trumpin iskulauseista yksi on ”Make America Great Again”, jota mainostamaan valmistettiin MAGA hattu.

Duck-komentaja Phil Robertson sanoi kirjansa esittelytilaisuudessa maanantaina Breitbart News Daily Alex Marlown juontamassa ohjelmassa:

”Trump haluaa tehdä Amerikan suureksi jälleen, ja minä kannatan sitä ja tuen sitä”. Mutta sen jälkeen hän ilmoitti sanomansa. ”Pyrkimyksenäni on saada kansa näkemään, ettei Amerikka tule koskaan nousemaan suureksi uudelleen, kunnes se tulee ainakin Jumalaa pelkääväiseksi (Godly) jälleen. Ja tämä on minun sanomani”.

Robertsonin uusi kirja ”The Theft of America´s Soul: Blowing the Lid off the Lies that are Destroying Our Country”. (Amerikan sielun varkaus: Puhaltaen pois peiton valheitten päältä, jotka tuhoavat maamme).

Marlow selitti kirjan lukujen kohdistuvan valheiden ja myyttien paljastamiseen. Lisäksi Robertson kertoi osan uskontarinastaan tuotteena 60-luvun seksuaalisesta vallankumouksesta ja kapinasta Jumalaa vastaan tajuttuaan 28-vuotiaana teittensä virheellisyyden.

Ensimmäiseksi Robertson paljastaa kirjassaan valheen: ”Jumala on kuollut”. Hän kertoi ohjelmassa Raamatun tekstiä, jossa sanotaan: ”Viimeisinä päivinä tulee vaikeita aikoja, jolloin ihmiset rakastavat itseään, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epäpyhiä ja ilman rakkautta.” (Rom.1:29 -32; 2.Tim.3:1 -5)

Robertson jatkoi näin: ”Kuulkaa, me surmaamme omat lapsemme. Nyt he keskustelevat vain siitä, milloin meidän tulee tappaa heidät: raskauden aikana, tai ehkä silloin, kun lapsen pää on kohdun ulkopuolella, tai ehkä koko ruumis -. Timoteus varoittaa 2Tim.3 ”He rakastavat hekumaa enemmän kuin Jumalaa”.

Hän viittasi New Yorkin senaatin positiivisen päätöksen jälkeisestä tunnelmasta, miten sen allekirjoitustilanteessa paikalla olleet johtavat poliitikot kuvernöörin johdolla taputtivat käsiään kuin jalkapallovoiton jälkeen. Tämä laki sallii lapsen tappamisen syntymisen jälkeen lääkärin ja vanhempien suostumuksella.

”He kiihottavat jälkeläistensä lahtaamiseen”, hän valitti. ”Kun kansa suostuu tällaiseen, se kansa tuhoutuu pian”. https://www.breitbart.com/politics/2019/02/04/phil-robertsons-america-has-to-be-godly-again-to-be-great-again/,

09. Nebraskan republikaaninen senaattori Ben Sasse esitti ”Elävänä syntyneitten lasten suojelulain”, jonka tarkoituksena on suojella epäonnistuneen abortin yhteydessä syntynyttä lasta. Sasse meni maanantaina senaattiin pyytäen kollegojaan hyväksymään lain yksimielisesti, mutta demokraatit kieltäytyivät. https://www.breitbart.com/politics/2019/02/04/senate-democrats-block-bill-to-protect-babies-surviving-abortion/, ’ https://www.breitbart.com/politics/2019/02/04/the-nuclear-option-rage-over-blackface-silence-over-baby-killing/,

10. Meksikon hallitus tilasi 49 yksityisbussia kuljettamaan turvallisesti 1 700 siirtolaista turvattomalle Texasin rajalle. He olivat äskettäin lähteneet liikkeelle Hondurasista. Kuvernööri määräsi heille poliisin suojelua matkansa aikana.

Viikonvaihteen aikana satoja maahanmuuttajia alkoi kokoontua Coahuilan eteläpuolelle hallituksen pystyttäessä heille tilapäisiä suojia ja tarjoten ruokaa. Kuvernööri Miguel Riquelme valvoi tilapäisleirien pystyttämisoperaatiota. Viranomaisten laskelmien mukaan sunnuntaina heitä oli 1 674 ihmistä.
https://www.breitbart.com/border/2019/02/04/mexican-government-busing-1700-caravan-migrants-to-unsecured-texas-border-area/,

11. Federaation syyttäjät sanovat, että ”syntymäturismi” agentit varmistivat USA:n kansalaisuuden yli 8 500 USA:n kansalaisuuden maassa syntyneelle ulko-maalaiselle. He nettosivat prosessissa ainakin 7 miljoonaa USD.

Federaation avoimessa syytöksessä kerrotaan yksityiskohtaisesti laajakantoisesta liiketoimesta, jonka pyörittäjät ovat lähes yksinomaan kiinalaisia, kuin myös heidän avustamansa lapset. Näitä nk. ”anchorbabies”, ankkurilapsia, on USA:ssa ainakin 4.5 miljoonaa, joita syntyy maahan turistien ja laittomien maahan-muuttajien keskuudessa.

Heidän lukumääränsä ylittää amerikkalaisten keskimääräiset syntymäluvut 48 osavaltiossa, yli 300 000 vauvaa vuosittain. Vain USA ja Kanada tarjoavat rajoittamattoman kansalaisuuden syntymäperusteella.
https://www.breitbart.com/politics/2019/02/04/feds-over-8-5k-anchor-babies-secure-u-s-citizenship-via-birth-tourism/,

12. USA:n kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi siteeraa toistuvasti Raamatun kirjoituksia, joita tutkimusten mukaan ei ole olemassa.

Hän puhui Kristillisten opistojen ja yliopistojen neuvostossa Washingtonissa. Paikalla ollut Staten reportteri päätti suorittaa tutkimuksia Pelosin käyttämistä sitaateista Raamatusta, ja pyysi häntä tarkentamaan, mistä se sitaatti oli.

”En pysty löytämään sitä, mutta siteeraan sitä kaiken aikaa, ja luen Raamattua jatkuvasti” Pelosi vastasi, ”Tiedän, että se on jossakin. Ehkä Jesajassa. Kuulin piispan sanovan, että Jumalan luotujen avustaminen on tavallaan palvontaa. Niiden syrjiminen halventaa Jumalaa, joka loi meidät”.

Heprealaisen Toran/vanhan testamentin professori Will Kynes Whitworth yliopistosta sanoo, ettei sitä löydy Raamatusta. Lähin siihen viittaava teksti on Snl.14:31, joka kääntää Pelosin esittämät 2 pääideaa ja kohdistuu köyhään.

”Joka vaivaista sortaa, herjaa Luojaansa, mutta se Häntä kunnioittaa, joka köyhää armahtaa”.
https://www.breitbart.com/politics/2019/02/04/slate-mocks-nancy-pelosi-for-repeatedly-using-fake-bible-scripture/,

13. Dubaissa, UAE:ssa on myös juutalaisia, mutta he ovat olleet pimennossa pitämättä meteliä olemassaolostaan.

Nyt Paavin historiallisen vierailun yhteydessä Dubaissa korottaakseen maltillista ja hyväksyvää islamia, UAE:n hallitsijat ovat virallisesti tunnustaneet paikallisen juutalaisen yhteisön, mikä antaa toivoa lujemmalle oikeudelle tulevaisuudessa.

Rooman paavin ensimmäisen vierailun kunniaksi Arabian niemimaalla – tai ehkä vain sattumalta – UAE julkaisi kirjan nimeltä ”Celebrating Tolerance”, ylistäen suvaitsevuutta, jossa mainitaan UAE:n muutkin uskonnot – muslimit. armenialaiset, buddhalaiset, koptit, hindut sekä juutalaiset.

Abu Dhabissa paavi osallistui konferenssiin, jossa edistetään suvaitsevaa islamia, johon 150 uskonnollista johtajaa kaikkialta maailmasta pyydettiin liittymään. Kutsuttujen joukossa oli rabbi Mark Schneier uskontojen välisestä säätiöstä USA:ssa. Hän on usein nähty vieras Persianlahden palatseissa, ja palvelee neuvonantajana kuninkaille ja prinsseille alueella. Hän on yksi kirjan laatijoista. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5458305,00.html,

14. Parantaakseen asemaansa poliittisella vaalirintamalla pääministeri Netanyahu päätti edistää useita projekteja, joilla parannetaan teitä, junayhteyksiä, rakennetaan kouluja ja sairaaloista, joiden arvo noussee 196 miljardiin NIS (54 miljardia USD).

Nämä ovat niitä vaalilupauksia, joita jokainen ehdokas antaa hyvin tiedostaen, ettei niitä kaikkia ole edes tarkoitettu noudatettavaksi. Uusi hallitus vaalien jälkeen tulee säästöohjelmien puitteissa rankasti riisumaan valtion menoja.

Pääministerin kanslia julkisti joka tapauksessa kirjasen ”Infrastruktuuri kasvulle vuodeksi 2019”. Arvoltaan sen suuruus on 54 miljardia USD tulevien vuosien aikana. Listassa on useita suositeltavia projekteja, joiden toivoisi toteutuvan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5457845,00.html,

15. Netanyahu esitteli YK:n maitten Israelin lähettiläille Iranin etenemistä Syyriassa ja Libanonissa todeten, että Haririn uuden hallituksen myötä Iran on nyt osakkaana Libanonin hallituksessa. Hizbullah sai 3 ministerin paikkaa, joiden Netanyahu katsoo edustavan Irania.

YK:n maiden lähettiläät kuljetettiin myös Libanonin rajalle saamaan silmämääräisen tuntuman Hizbullahin kaivamista hyökkäystunneleista Libanonista Israelin puolelle, joita IDF löysi ja tuhosi kuusi. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah vakuuttaa, että niitä on lisää.

YK:n jäsenmaiden lähettien Israelin matkan järjestäjänä oli YK:n lähettiläs Danny Danon, joka YK:ssa käy yksinäistä sotaansa vihamielisiä maita vastaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5457559,00.html,

16. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas osallistui Israelin liikemiesten ja akateemikkojen järjestämään forumiin, jossa keskusteltiin kahden valtion ideasta. Hän kieltäytyi kättelemästä Israelin kolmanneksi suurimman kauppaketjun johtaja/omistajaa Rami Leviä, koska hänen tavaratalojaan toimii myös Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä.

Forumilla oli komea nimi ” Forum Umpikujan Murskaamiseksi”, Se perustettiin nostamaan toiveita rauhanneuvottelujen aloittamiseksi Israelin ja PA:n välillä.
Abbasin johtama PA/PLO ei halua olla missään tekemisissä Trumpin perustaman rauhantiimin eikä USA:n muittenkaan virkailijoitten kanssa.
USA keskeytti kaikki avustustoimensa PA/PLO:n valvomilla alueilla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5457215,00.html,

17. Gallupien mukaan Gantz/Yaalon liittoutuman kannatus nousee sitä mukaa, kuin lähestytään äänestyspäivää yhdeksäs huhtikuuta 2019.

Haaretz tilaaman gallupin mukaan, joka julkistettiin eilen, Resiliennse puolue saisi nyt 22 edustajaa Knessetiin, mutta Likud on vielä kaukana 30 edustajalla. Kolmantena on Yesh Atik 9 edustajalla, uusi oikeisto 8, joint Arablist 7, Jewish Home 6, UTJ 6, Labour 5, Raam Taal 5, Shas 5, Kulanu 5, Israel Beitenu 5, Meretz 4 ja Gsher 4 edustajapaikkaa.

Mikäli arviot puolueitten voimasuhteista pysyvät nykyisellä paikallaan, pääministeri Netanyahu – tai hänen seuraajansa, jos Mandelblit estää hänen uransa etenemisen - voi perustaa oikeistohallituksen lähes nykyisessä kokoonpanossaan.
https://www.timesofisrael.com/survey-shows-gantzs-popularity-holding-steady-week-after-campaign-launch/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 08 -18; Tiberias 14 -24; Suolameri 16 -26; Eilat 17 -28 +C-astetta, tänään aurinkoista, huomenna puolipilvistä, torstaina vesisadetta.

Kaksi Venäjän laivaston alusta on varustettu uudella aseella, jotka testien aikana aiheuttivat joissakin merisotilaissa ja seuraajissa hallusinaatioita, oksennusta sekä keskittymisvaikeuksia.

RIA Novosti raportoi, että aseen asentaminen käyttöön on aloitettu.
Sen nimenä on Filin 5P-42, Filin tarkoittaa kotkaa tai huuhkajaa.
Ase ampuu säteen, häikäisevän valon tapaan, joka estää vihollista näkemästä alusta. Se pystyy eliminoimaan yönäön, laserohjauksen ja PST-aseet yli 3 mailin etäisyydellä.
https://www.newsweek.com/filin-russian-navy-unveils-new-weapon-makes-enemy-hallucinate-vomit-1316545,






















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021