SUNNUNTAI 03.02.2019

SUNNUNTAI 03.02.2019
01. Israelin parlamenttivaalit lähestyvät, eikä kukaan tiedä tarkalleen, mitä tapahtuu pääministeri Netanyahun kanssa.

Pääministeri Netanyahu on hallinnut Israelin sisäpolitiikkaa niin täydellisesti, ettei mitään voinut tapahtua ilman hänen suostumistaan ja valvontaansa.
Netanyahu ei myöskään uskonut sisimpiä mielipiteitään ja suunnitelmiaan kenellekään, eikä hän valmistanut ketään seuraajakseen.

Siksi on keskeisen tärkeää pyrkiä luotaamaan, syntyykö Israeliin poliittinen ja hallinnollinen tyhjiö, jos oikeuskansleri Avichai Mandelblit todella toteuttaa julkisuutteen vuotamansa tiedot Netanyahun syyttämisestä ennen huhtikuun 9. päivän parlamentti vaaleja?
Mandelblit ilmoitti perjantaina, ettei ole laillista estettä hänen toimiakseen poliisin tutkimusten ja suositusten perusteella syytösten esittämiseksi pää-ministeriä vastaan lisäten, että hänen tiiminsä tutkii edelleen poliisin esittämää materiaalia ja pyrkii julkistamaan päätöksensä mahdollisimman pian.

Netanyahun tapasi asianajajiensa kanssa Mandelblitin tammikuussa yrittäen vaikuttaa hänen päätökseensä toteamalla, koska sisäinen päätös tulee vaikuttamaan vaalien tuloksiin, koska hänellä ei ole tilaisuutta reagoida ja esittää omaa kantaansa syyttäjäviranomaisten keräämään aineistoon.

Pääministeri on systemaattisesti hylkäävänsä esitetyt syytökset ja pitää niitä syyttömän henkilön poliittisena jahtaamisena.
Kansan parissa on esitetty kysymyksiä, kuinka paljon Netanyahun tapauksessa painavat hänen ilmeiset saavutuksensa maan turvallisuuden ja ulkopolitiikan alueilla. Israelin uudistuneet suhteet Afrikan maihin ja Etelä Amerikassa ovat kiistämättömiä tosiasioita. Mandelblit selittää, ettei hän anna minkään vaikuttaa lain toteuttamiseen, mikä tuntuu suhteettomalta hänenkin kohdallaan.
”Joka teistä on synnitön, se heittäköön ensimmäisen kiven”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5456435,00.html,

02. Terrorin uhrien perheet ylistävät USA:n päätöstä lopettaa turvallisuusavustukset, noin 61 miljoonaa USD, palestiinalaisille. Tämä kävi huonosti Abbasin kunnialle, ja siksi hän ilmoitti, ettei PA tarvitse USA:n avustuksia. Miten PA/PLO:n ja Israelin välinen turvallisuusyhteistyö pelaa tästä lähtien on epäselvää. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5457206,00.html,

03. Brasilialaiset eivät kaikki suinkaan ole kiitollisia Israelin lähettämästä IDF:n avustuksesta kaivoksen patorakennelman luhistuttua ja tulvavesien tuhotessa suuren määrän rakennuksia ja surmaten lukuisia ihmisiä. Kartuunisti Carlos Latuff julkaisi piirtämiänsä pilapiirroksia IDF:n sotilaista verta käsissään. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5457154,00.html,

04. Israelin arabikansanedustajien delegaatio tapasi Istanbulissa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin, joka ylisti heidän taipumattomuuttaan ”sraelin harjoittamaa sortoa vastaan”, kuten hän sanoi. Ke. Ahmed Tibin mukaan Erdogan kutsui Israelin knessetin vahvistamaa kansa-valtio lakia, jonka hän sanoi sortavan vähemmistöjä, ”räikeäksi rikoksi kansainvälistä lakia vastaan”. Hän myös lupasi, ettei Turkki koskaan käännä selkäänsä palestiinalaisille. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5457171,00.html,

05. Iran julkisti lauantaina uusimman ballistisen risteilyohjuksen, jonka kantomatka on yli 1300 km. Päivä on Iranin islamilaisen vallankumouksen vuosipäivä. Tämä on selvä osoitus, että Iran on kaiken aikaa kehitellyt ohjusarsenaaliaan vastoin JCPOA-sopimuksen henkeä, joskaan ei sen tekstiä, koska sopimuksessa ei mainittu mitään Iranin ballististen ohjusten kehittämisestä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5457120,00.html,

06. Smadar Perry keskusteli iranilaisen akateemikon kanssa, joka melkoisen avoimesti esitteli ajatuksiaan ja kiinnostustaan Israelin yhteiskunnasta, voimatekijöistä Lähi-Idässä, omassa maassaan ja USA:n poistumisesta JCPOA sopimuksesta.

Hän vakuutti, että kaikesta pommittamisesta ja tuhoamisesta huolimatta, ne eivät tule poistamaan iranilaisia joukkoja Syyriasta. Hän oletti Israelin olevan hyvin selvillä ja tietoinen kaikesta, mitä Syyriassa tapahtuu. Hän olettaa Israelin kuitenkin jatkavan pommituksiaan, mutta että myös Iranilla on yllätyksiä takataskussaan, joten on paras olla hyvin varovainen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5455992,00.html,

07. Israelin paikalliset asukkaat vanhan kaupungin juutalaiskorttelissa entisöidyn ja pian avattavan moskeijan rakentaminen on kuin synagogan avaaminen muslimikorttelissa. Juutalaiset pelkäävät pian avattavan moskeijan aiheuttavan jännityksen nousemista ja tasapainotilanteen rikkoutumista. Se oli 31 vuotta käyttämätön, eikä se sinänsä huoleta heitä, mutta sen toiminta huolettaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5455941,00.html.

08. USA:n antamat 38 miljardia USD avustukset seuraavan 10 vuoden kuluessa tulevat hyödyttämään pääosin Israelin ilmavoimia niiden elintärkeässä tehtävässä puolustaa maataan, eivätkä välineet sen onnistumiseksi ole halvat. Israelin puolustusvoimien IDF maajoukkoja on väitetty valmistautumattomiksi seuraavaa sotaa varten, joka asiantuntijoitten mukaan tulee olemaan täysin poikkeava edellisistä. Jos vastustaja on varustautunut, sitä on tehnyt myös IDf vaikka se ei perinteisesti pidä meteliä niistä, joskin yksittäisiä aseita on esitelty mediassa, mutta paraateja ei pidetä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5453801,00.html,

09. Libanonissa pääministeri Saada al-Hariri muodostaa uuden hallituksen, jossa Hizbullah on mukana – kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta. Täten loppuu 9 kuukautta kestänyt kiista keskellä kohovia taloudellisia ongelmia. Neuvottelujen onnellista loppumista sopimukseen juhlittiin näyttävästi Beirutissa runsailla ilotulituksilla ja helpotuksen tunteella. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5456147,00.html,

10. EU-maat ovat kehittäneet uuden mekanismin Europian Special Purpose Vehicle SPV, jolla ne uskovat pystyvänsä ohittamaan ja kiertämään USA:n asettamat Iranin vastaiset sanktiot, joilla pyritään taivuttamaan Irania neuvotteluihin JCPOA sopimuksen uudistamiseksi siten, että ne paremmin vastaavat länsimaitten huolta Iranin nopeasti kasvavasta ydinase- ja ohjusteollisuudesta. - Iranin korkea kenraali ennusti, että Israel tuhotaan kolmessa päivässä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5455893,00.html,

11. IDF:n tuore komentaja Aviv Kochavi varoittaa Hizbullahin haluavan miehittää Israelin. Hän vakuuttaa puhuessaan keskiviikkona 22. vuosimuistotilaisuudessa helikopterionnettomuudesta IDF:n olevan valmis. Hän sanoi Hizbullahin rikkovan sodankäynnin sääntöjä ja sylkevän inhimillisille oikeuksille valmistautuessaan sotaan Israelia vastaan miehittämällä sen maaperää.

Kochavi lupasi IDF;n tekevän kaikkensa estääkseen Iranin tukeman terrorijärjestön katalat suunnitelmat, kuten myös terroristien aikeet Gazassa, Siinailla ja Juudeassa ja Samariassa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5455837,00.html.

12. Egyptissä vieraileva presidentti Emmanuel Macron esitti maansa ja lännen huolen Egyptin inhimillisistä oikeuksista, joita muslimimaat polkevat uskontonsa varjolla häpeilemättä pyrkien viemään sanoman myös EU-maihin. Macron haluaa aloittaa hedelmällisen vuoropuhelun Egyptin kanssa näistä kysymyksistä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5454069,00.html,

13. Netanyahun kauden ja vaalien jälkeen Israelin tulee uusia koko juridinen järjestelmänsä, sanoo professori Daniel Friedman. Hän lähtee siitä todennäköisestä tilanteesta, että Netanyahun aikajakso Israelin hallituksessa ja poliittisessa maastossa lähenee loppuaan. Hän sanoo, että nykyinen juridinen järjestelmä nosti Netanyahun valtaan Yehud Olmertin jälkeen, ja että se kohtelee Netanyahua helläkätisemmin kuin edeltäjäänsä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5456107,00.html,

14. Netanyahu varoittaa gazalaisia, etteivät vaalit estä Israelia toimimasta Gazan turva-aidalla ja Irania vastaan Syyriassa. Israel asentaa Gazan rajalle uutta entistä vaikeammin ohitettavaa turva-aitaa. https://www.jpost.com/Israel-Elections/Netanyahu-Elections-wont-stop-Israel-from-action-in-Gaza-against-Iran-579531, https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/New-Gaza-security-barrier-in-works-to-stop-terrorist-infiltrations-579535,

15. Israel Resilience puolueen johtaja Benny Gantz ja Yesh Atid-puoluien johtaja Yair Lapid keskustelevat vaaliliittoutumusta. Vaaliliitoilla pyritään varmistamaan paremmat asemat äänestäjien muotoillessa omaa näkemystään tilanteesta.
https://www.jpost.com/Israel-Elections/Netanyahu-is-using-the-elections-to-avoid-being-indicted-Yachimovich-579477,

16. Israelilla eikä Yhdysvalloillakaan ole edellytyksiä vastata Iranin uuteen ballistiseen ohjukseen, jota se testasi lauantaina. Tämä ohjus on pääasiassa risteilyohjus, joka seuraa maanpinnan muotoja, vuoria ja laaksoja, mikä tekee vaikeaksi saada sitä tutkan ruutuun.
https://www.debka.com/neither-israel-or-us-has-the-capacity-to-counter-irans-new-cruise-missile/,

17. Israelin tiedemiehet toteavat, että Aqabanlahden korallikasvillisuus pystyy sopeutumaan ilmaston muutosten mukaan, minkä johdosta ne selviytyvät hengissä vaikeissakin ilmaston muutoksissa.
https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Israeli-scientists-say-Gulf-of-Aqaba-corals-can-survive-climate-change-579364,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 04 -16; Tiberias 11 -23; Suolameri 14 -24; Eilat 13-26 +C-astetta, puolipilvistä, huomenna aurinkoista. Vähän lämpenevää.

https://www.google.co.il/search?client=opera&q=israel+weather&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8,

Kamppailin aamupäivän tietokoneen kanssa, jonka muisti oli lopussa. Maken avulla sain kaiken taas pelaamaan, vaikka olenkin myöhässä.




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019